28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Kleuter spoorloos

2007 toen ze nog gewoon plat was....

Ik had drie kinderen, drie schattige kindertjes.
Drie van die kleine schattige kaboutertjes die alles zo lief en leuk vonden aan mama.
Die de hele dag knuffeltjes wilden en kietelsessies, die het uitgilden van plezier en ook heel erg zielig konden kijken en huilen als ze au hadden gedaan.
Van die kindertjes die geen baby meer zijn maar wel het babyvet nog hebben. De middelste was een kleine dondersteen met een hele dikke bos haar die elke kapper gek maakte , een kleine schattige eigenwijze kleine drol.

En nu komen er ineens 2 dingen uit mijn dochter , 2 van die bobbels, terug jullie , wegwezen , veel te vroeg, waar is dat lieve schattige kleine meisje met dat babyvet gebleven?
Ik wil dat meisje terug die ik altijd na het bad in haar billen beet en dan gilde ik "wat een lekkere billen die ga ik opeten" en dan gilde zij nog harder en lachte zo hard dat ik er spontaan dan ook weer een lachbui van kreeg, dat kleine meisje die naar Zwitsal rook de hele dag, die van die leuke schattige kleertjes aan had.
Zo heb je een kleuter en zo heb je een meid die een BH aan heeft, die het liefst (mag niet ho even ze is 11) met make'up op naar school gaat, die hakken wil, die laatst vroeg mag ik naar de disco, die echte parfum op doet (Zwitsal is zo kinderachtig) , die smst als ze op de wc zit en het papier is op naar alle !!! gezinsleden of ze even een nieuwe rol kunnen brengen, die opruimen uit haar woordenboek heeft geschrapt , die douchen echt zo dom vind: elke dag is HE-LE-MAAL niet nodig, die een piercing wil maakt niet uit waar als er maar ergens een piercing zit, die als het dan niet mag de piercing dan maar een tattoo neemt,  die elke dag een nieuwe sport bedenkt die ze wil doen, die ook elke week een nieuw instrument wil leren, die de pianolerares zo ver krijgt dat ze ipv pianoles gitaarles krijgt, trompetles na 2 maanden toch niet zo leuk vond als ze dacht, die zulke lange benen  en armen heeft dat het slungelig overkomt, die schreeuwt dat ik een STOMME OUDERWETSE moeder ben die NIKS begrijpt, die haar eerste BH heeft gekocht, helemaal zelf, in haar eentje bij de HEMA, die een nieuw kapsel wil, die vast soon ongesteld gaat worden, die ons dan helemaal gek gaat maken denken wij , die voor het eerst naar het zwembad ging en meteen verkering had met een volgens haar jongere zusje Amerikaan maar het bleek een Marokkaan te zijn, die last heeft van plotselinge doofheid als we nee zeggen , die haar broer tot wanhoop drijft, die bang is in het donker, die van zoet zoeter zoetst houdt en alles wat groen is maar smerig vindt, die elke dag om een ijs vraagt, die ook heel erg lief kan zijn en je kan helpen als ze er zin in heeft.
Die dochter waar die 2 dingen uitgroeien dat is me toch portret maar wel een MOOI portret en een portret waar ik zielsveel van hou maar die me ook tot waanzin kan drijven!
Help mijn dochter heeft een BH.21 reacties:

Hahahaha, en dan zijn er ineens die 2 erwtjes op die plank, maar dat worden vanzelf meloenen, hoor...! Hihihihihi.... En dan liggen er ineens niet 2 of 3 bh's in de was, maar een stuk of 6! Om over de strings maar niet te spreken....! Wahahahahaha....

8 juni 2009 om 21:02  
Door zei

Wat een heerlijk logje! Ik kan hem zo kopieeren en dan de bobbels vervangen door 'baard in de keel' en 'haar op de benen' bij mij dertienjarige zoon! Waar is mijn kleine blonde kereltje?!

8 juni 2009 om 21:11  

Da's ook toevallig. Vanavond terwijl ik in Zwolle was werd ik gebeld door jongste dochter (bijna 11). Ik helemaal in mijn ding; zij: "ja mama, J. wil niet haar bh afdoen en die andere zijn allemaal te groot en ik wil van mijn eigen geld een bh bij de hema kopen". Nou ze heeft dus nog echt helemaal bijna niks! Vandaag had ik het er over. In ieder geval ga ik dus morgen met haar naar de HEMA terwijl hier de kast vol ligt met bh's van de stiefdochter van een vriendin, maatjes AAAAA ofzo en dat is nog te groot!! Ik vind haar nog veel te jong en het is nog totaal niet nodig. En toch.....ik heb haar dus nu beloofd morgen samen naar de HEMA te gaan. Vooral omdat ik niet wilde, terwijl ik in Zwolle zat, dat ze alleen zou gaan van haar eigen zakgeld, dat is wat ze zei namelijk.

9 juni 2009 om 01:17  

hahahaha oh ja, ik kan nu echt oprecht zeggen, been there, done that, nu alweer 17 op naar de 18, en wat betreft de piercings en de tatto's demijne mag gaan als ze met 18 nog steeds zeker weet en het aandurft, lol... dat laatste is meer een issue namelijk dan het willen ;-)

Zo heb ik het opgelost in al die jaren idd zo vanaf 12/13 jaar (what has changed!) dat zij piercings wil, ze was nog jonger trouwens maar altijd heb ik het nog met zeer redelijke sense weten tegen te houden, al vind mama een tatoo niet zo heel erg als het maar een persoonlijke betekenis heeft en het liefst gezet word op een plaats wat intiem is en blijft, en ook strak blijft, ik ben benieuwd wat ze volgend jaar gaat doen.

Wat betreft die bh, ahum... ook dat gaat als een speer kan ik je vertellen :S Dat is net of je terug gaat naar de baby tijd en om de drie maanden alweer nieuwe kleertjes nodig hebt of schoenen, hou je dus maar vast!

XXX

9 juni 2009 om 08:25  

Super logje zeg!!! Echt heel leuk om te lezen. En het grappigste en slimste van haar vind ik dat sms-en op de wc, geweldig, hoe kom je erop!? Helaas bestond dat niet toen ik net zo oud als zij was, want veel herken ik hierin, arme moeder van mij en jij!!

9 juni 2009 om 08:52  

O jee, en ik had het al moeilijk toen oudste dochter laatst voor het eerst echt op schoolreis ging. Ik heb nog een lange weg te gaan, lees ik.....

9 juni 2009 om 08:58  
kwan zei

Wat een mooie beschouwing! Ik ben benieuwd wat de puberjaren gaan brengen! (maar nu eerst nog genieten van je tiener!)

9 juni 2009 om 09:04  

Ze worden groot Ilse...zucht...
Ik heb nu alleen maar pubers in huis en het zijn schatjes hoor, maar soms denk ik nog wel eens terug aan die heerlijke zorgeloze kindertijd.

9 juni 2009 om 09:18  
Inge zei

Hahaha! Ja heel herkenbaar!Alleen krijg jouw dochter een bh, de mijne kreeg tieten! Hahahaha! Ken je adt liedje van Kinderen voor kinderen niet: ik krijg tieten! Nou toen Iris dus "tieten" kreeg, werd dat liedje hier grijs gedraaid hahahaha! Ondertussen zijn het mooie grote sinasappels geworden!

9 juni 2009 om 09:29  

Heftig hoor.

Mijn dochter kreeg de eerste aanzet voor borsten op haar achtste, en ik ging dus met haar naar de dokter omdat ik dacht dat er iets aan de hand was.

Dat was er ook: 'Haar borsten waren wakker geworden,' vertelde de dokter.

9 juni 2009 om 14:37  

Moet erg grinniken om het sms-wc verhaal.

Maar verder, men, ut is wat!

9 juni 2009 om 17:05  

Ik mis ook mijn 2 baby meisjes .. die heerlijke giegelkonten .. de tijd is voorbij gevlogen. Echt jaloers ben ik niet op je .. de puberteit komt eraan brrrr.

Fijne avond, Elise

9 juni 2009 om 17:22  

Prachtig verhaal Ilse, echt. Zij schrijft zo'n zelfde verhaal maar dan anders op haar Hyves, over haar duffe moeder.. :-) en waarom ze geen piercings mag en dat haar moeder zo ouderwets is en zij al zo ver.. euh.. volwassen.

Jaja, kleine kindjes worden groot.

En ik snap nu pas waarom mijn moeder dat zo moeilijk vond.

9 juni 2009 om 19:53  

Help mijn dochter heeft een BH, dat zou zo maar de titel van een boek kunnen zijn. Volgens mij zou jij dat best lukken, een boek schrijven over opgroeiende kinders.
Ik vind het geweldig geschreven en 'verheug' me op de dingen die ik ongetwijfeld ook mee ga maken!

9 juni 2009 om 21:20  
Repel zei

Super-chapau voor deze log. Wat mooi beschreven.

Gelukkig gaat het leven hier erg traag. Het duurde wel een eeuw voor mijn oudste 7 werd en ik weet ook zeker dat we nog heel lang kunnen genieten van kleine kindjes en voordat ze allemaal puber zijn en haren krijgen en zo.

Help...

9 juni 2009 om 21:40  
Repel zei

nog ff: Ik vertelde het verhaal aan Manlief en hij reageerde met de woorden: " Ah joh, wacht nog maar even en dan ruikt ze naar sigaretten en bier."

Wat issie tactvol he?

9 juni 2009 om 21:42  

HAHAHA! smst naar alle gezinsleden om een nieuwe rol wcpapier? Ik voel me ineens heel erg ouderwets worden.. Wat een geweldige post!

9 juni 2009 om 22:49  

Haha! geweldig dat smsen vanaf de wc om een nieuwe rol papier! (ik voel toch een beetje oud worden)
Leuke post :)

9 juni 2009 om 23:00  
Anoniem zei

Prachtig verhaal.
Ik ben er ook 2 "kwijt".
Eentje met haar op zijn benen en een overslaande stem en lange armen en benen. Spaart voor een crossbrommer.
Die heeft geschuurd op een schoolfeest.
Iedere dag de badkamer bezet houd omdat het haar strak in de plooi moet met megagel plus 1 bus deo per week.
Ook nog eentje die heel graag een navelpiercing wil, 1x per maand gaat stappen en meer make up heeft dan ik mijn hele leven heb gehad.
Het is bijna niet bij te fietsen.
Fon.

10 juni 2009 om 09:19  
Soes zei

Mwoah... dat duurt hier nog heeeeeeel lang.
Of zei jij dat ook destijds?

10 juni 2009 om 15:05  
Yoni zei

Haha naar mij smste ze ook al: Geef WC papier !
En wat het meest klopt: Die haar broer tot wanhoop drijft.

10 juni 2009 om 16:43