28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Gezellig?


Gisteren dus begonnen met het speciaal op mij gemaakte dieet, nou nou, wat een lol heb ik gehad.

Knetterende koppijn van 11 uur 's ochtends tot vanochtend.
Mijn maag knort al sinds gisteren,  als je de muziek uit doet en je concentreert hoor je hem vast wel ...luister maar.
Enfin op dieet dus en dus dacht ik gisteren dat het het ideale moment was om mijn spiksplinternieuwe stoomoven dan maar eens te gaan gebruiken, je flikkert doet groenten en vlees of vis (ik had vis) in de schaal met wat kruiden , 1 druk op de knop en na 10 minuten een heerlijke vetvrije maaltijd. Nee, serieus,  het was echt heel erg LEKKER tien keer te weinig want ik kon het amper vinden op het bord , echt heel erg lekker. Maar ja in een zucht was het weg en daar zat ik dan.
Om half acht zonder wijntje, ZONDER WIJNTJE   trekt deze alcoholist natuurlijk nauwelijks Hi  I am Ilse and my problem is white wine
En de avond was lang mensen, LANG, met knetterende hoofdpijn en een knorrende maag de avond door komen voor de tv is niet te doen.
Echt niet te doen en omdat ik zo verrekte lang met die stoomoven in de weer was geweest en honger had droomde ik toe ik dan eindelijk sliep want probeer maar eens te slapen als je honger hebt en je dagelijkse portie alcohol niet hebt gehad over eten uit de stoomoven...honger !!!!
En die Quooker die ik dus bij de verbouwing heb laten installeren die komt nu goed van pas want ik drink me daar een kruidenthee, en ik ben totaal niet het type kruidenthee, ik ben het type cappuccino met een heerlijke schuimkraag en een koekje . Maar ik ben de komende maanden mevrouw kruidenthee want koffie zonder melk ik heb het geprobeerd gisteren en vandaag weer maar burk wat is dat sterk.
Dus eindelijk word die stoomoven dan toch nog heel erg nuttig en die Quooker is ideaal.
Maar voor de rest ben ik natuurlijk heel erg zielig en mijn lijf is nog aan het ontwennen dus mij lijf weet best nog wat een heerlijk Hollands Grof ze hebben bij de bakker aan de overkant en hoe lekker dat is met de kaas van de buuf maar ja dat mag ik dus niet , zo oneerlijk.
Vriendin van me vroeg nog aan me is er dan niet een dieet waar je gewoon bij kan eten , alles wat je lekker vind. Jahaa dat is er natuurlijk wel: dat is het kokosnotendieet.
Ja, ik hoor nu iedereen wakker worden , dat is interessant hè? Dat houdt in dat dieet dat je alles mag hebben behalve kokosnoot.
Ik heb het gedaan maar daar val je dus niet van af hè? Dat is dan weer het nadeel van het kokosnotendieet, ook direct het enige nadeel want voor de rest: een zalig dieet.
Zo en nu ga ik een appel eten en nog meer kruidenthee drinken, it's good to be me.
En dit is al dag 2 dus dat schiet lekker op hoef nog maar 4 maanden....
vier hele maanden zonder wijn, zonder kaas, zonder chocola, makkie hoest hoest
En dan heb ik het nog niet eens over hoe KOUD ik het heb, I'm freezing...

25 reacties:

Hey, wat voor dieet volg je dan? Of ben je bij een dietiste geweest?

3 juni 2009 om 15:33  
Ilse zei

@Nicoleke: ja van een dietiste. Het weinig dieet hahhhaaa

3 juni 2009 om 15:35  
Inge zei

Hoi! Hahaha! Sorry hoor, maar het is een heel bekend verhaal wat je daar neer hebt gezet! Alleen heb ik geen knorrende maag meer en heb ik het ook niet koud meer: lichaam moet overal aan wennen!
Heb je het boek van Sonja Kimpen nou al gelezen? Staan veel tips in hoor, ook over knorrende magen en koude lichamen! Hahaha! Succes hoor meid!

3 juni 2009 om 16:21  

Mijn God zeg, wat een ellende......!!!!

3 juni 2009 om 16:39  

Zeker het VADH-dieet? (Van Alles De Helft). Succes, meisje. Die eerste dagen zijn het ergst echt. Probeer naast kruidenthee ook veel water te drinken. Die hoofdpijn wordt echt veroorzaakt door afvalstoffen die je kwijt moet. Wel een teken dat het dieet helpt!

3 juni 2009 om 17:15  
Ilse zei

@Inge:ik weet het het gaat voorbij maar goed nu is het nog gewoon kut
@Elsbeth:ja doffe ellende maar goed ging jij niet meedoen met mij?? Kunnen we samen klagen...
@Natasja:geloof me nog minder dan de helft, dit is een kwart denk ik. Ja water drink ik ook (kwak)

3 juni 2009 om 17:27  

Oh wat een toestand zeg! Wat is dat afkikken van al die lekkere dingen die het leven aangenaam maken. Moet je nagaan hoe je lijf er aan moet wennen dat je zo'n koppijn hebt, nou met hoofdpijn kan je mij wegdragen hoor, dan kan ik niks meer. Ik hoop voor je dat je snel afvalt zodat je weet waar je het voor doet.
(Maar ik kon het niet helpen, ik moest er echt om lachen hoe je het opgeschrenven hebt. Vooral dat 'kwak' van al dat water! Hahahahaha)

3 juni 2009 om 17:50  
Ilse zei

@Madelief: ja errug hoor mijn lichaam houdt nu eenmaal van lekker eten en dan heb ik het echt over genieten van eten en niet zomaar je volproppen met vet, nee ik hou van lekker eten en kan genieten van een goede kaas met een lekker glas wijn en een lekker pindarotsje (home made) bij de koffie en een heerlijke pasta met pesto of een risotto met champignons of een vitello tonato of een heerlijke maaltijdsalade of......ik stop even mijn tong oprapen die ligt te kwijlen op de grond.

3 juni 2009 om 17:56  

Tip voor de volgende vismaaltijd: vis moet zwemmen en het liefste in witte wijn! Anders is vis niet te duwen.
Ik ben toch blij dat ik pas 4 kilo boven m'n trouwgewicht zit in 21 jaar. Maar ja, dat buikje he...

3 juni 2009 om 18:31  
Ilse zei

@Nicolette: een psy zou een goede keuze zijn voor je want die buik die zit tussen je oren ! ;)

3 juni 2009 om 18:41  

Klinkt pittig!

Dank voor je geweldige reactie op mijn blog! Die was mij weer uit het hart gegrepen!!

3 juni 2009 om 18:58  
Ilse zei

@Nicole: heb er nog maar een geplaatst want ik voelde me een beetje aangevallen of zou het komen omdat ik zo honger heb ;)

3 juni 2009 om 19:13  

wat lees ik nu bij Susy??? Harderwijk. Woon jij daar? My birth town. Leuk man. Welke wijk woon je of is dat te intiem om zo op het net te gooien?

3 juni 2009 om 20:13  
Ilse zei

@Nicolet:midden in het centrum woon ik.

3 juni 2009 om 20:14  
Soes zei

You go girl!
Je kunt het wel.
Wacht maar als de kilo's eraf gaan, da's echt leuk.

3 juni 2009 om 20:20  
Anoniem zei

Hoi Ilse,
Heb weinig met een dieet, of het moet er eentje zijn hoe krijg ik er 5 kilo bij.
Heb er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken je bent een sterke vrouw, echt.
x Fon.

3 juni 2009 om 20:47  

Mmm, je hebt je dus niet gewaagd aan 'mijn' dieet? Ik hoop dat je dit vol gaat houden! Succes!

3 juni 2009 om 21:18  

Haha, ik moet wel lachen om je dieet perikelen. Alhoewel het natuurlijk helemaal niet leuk is. Dat begrijp ik.
Enne, vitello tonato, dat is dus echt mijn lievelingseten. Hmmmm.

4 juni 2009 om 02:27  

Oh dieten, vreselijk! Kan ik echt niet, heb veel bewondering voor je nu! Als ik dat ga doen, denk ik nog meer aan eten en heb ik constant trek. Wat ik weet van mijn Personal Trainer a.k.a. mannetje is dat als je vaker eet, kleinere porties je ook snel afvalt. Maar good luck!!!

4 juni 2009 om 08:28  

Wil trouwens ook zo'n Quooker, ben een onwijze theeleut, lijkt mij super handy! Waar heb jij em gekocht en is ie duur?

4 juni 2009 om 08:30  
Anoniem zei

Arme Ilse, ik weet wat je doormaakt!! Mijn schild(KLIER) is helemaal van de wap. Blijkbaar te lang een te hoge dosis medicijnen geslikt. Dus nu afkikken en op dieet, ben al een paar weken bezig geweest. Door het lijnen niet aangekomen, maar niks afgevallen. brrr maar "morgen" beginnen we weer. Sterkte nelis

4 juni 2009 om 09:59  

@Ilse: Ik heb tot ik de deur uit ging altijd in stadsweiden gewoond. Ben overigens midden in het centrum geboren, in het ziekenhuis wat daar toen nog was.

4 juni 2009 om 11:07  

Zeg, al die lekkere dingen die je noemt, die je normaal gesproken eet: Kun je die niet ff neerzetten op Receppies?
Alhoewel ik dat niet kan eten, want ik wil er echt een kilo of wat afhebben, voel me opgezwollen en ben nog nooit zo zwaar geweest. Getverpielekes! En je zegt nu dat het tussen m'n oren zit, maar ik ben er ook gewoon niet lekker van.

4 juni 2009 om 11:22  

Ging ik met jou meedoen??? Kan ik mij vaag iets van herinneren..... Zullen we die van die kokosnoten nog 1 keer proberen, misschien werkt het NU wel!!

4 juni 2009 om 14:06  

Kokosnotendieet ahhaha .. waar haal je dat vandaan. Ik ben maar weer aan het SB-en .. ook erge hongr dus

Fijne avond, Elise

4 juni 2009 om 17:44