28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Poehpoeh


Stemmen vandaag !!!! Jawel gewoon doen, je mag blij zijn dat je in een land woont waar je het recht hebt te stemmen! Dus niet zeiken : GAAN.


Zo en dan nu een blogje...
Gisteravond hebben we een discussie gehad over thuisblijfmoeders en hun ouderparticipatie en mijn spelling en grammatica.
Nou ik wil daar vandaag nog wel even wat over kwijt.
Maar misschien moet u dan eerst even bij haar lezen wat er precies geschreven is en lees vooral de reacties bij het stukje (en niet schrikken, ik kan ook vals zijn, ja heus echt, ik kan het) , en als je dat dan gelezen hebt moet je dit ook nog even lezen ook heel geestig.
Nou ik vind dus dat een ieder ZELF moet weten of ie wel of niet thuis blijft voor de kinderen, persoonlijk denk ik dat een werkende moeder niet slecht hoeft te zijn voor de kids.
Of je nou thuis bent of werkt het maakt voor een kind niet uit , als je er maar bent als je er dan bent. 
Een kind heeft meer aan een gelukkige moeder die blij is met haar kind en haar leven.
Want je bent dan wel moeder maar je bent toch ook nog gewoon jezelf, je bent niet ALLEEN maar moeder .
Dus is het belangrijk dat jij ook blij bent en happy met je leven en als jij dat wordt van werken moet je dat doen en als je dat wordt van thuis blijven moet je dat ook doen.
En je hebt ook nog een man , is ook wel leuk voor die man als je niet alleen maar moeder bent.
Dit is mijn mening op het geheel .
Ik vind dat je een ieder moet respecteren in zijn keuze.

En ik doe niets meer voor school omdat ik daar in mijn geval gewoon de tijd niet voor heb omdat ik inderdaad ook nog aan mezelf denk en als anderen daar moeite mee hebben so be it, kan ik niets aan doen zegt meer over hun dan over mij . 
Als jij je wel geroepen voelt de juf te helpen op school , nou prachtig toch, als je daar blij van wordt moet je het doen. Maar veel vrouwen doen het wel maar willen het liever niet doen want ze blijven maar zeiken dat het altijd dezelfde zijn, dan moet je stoppen dan ben jij het niet meer altijd, zo simpel als wat . 
Hou eens op SOMMIGE hulpmoeders (niet allemaal of course: gelukkig) met dat eeuwige geklaag , doe het dan niet, als je het niet graag doet en niet onvoorwaardelijk moet je ophouden,het MOET namelijk niet hè,  zeurpiet.
Maar denk niet dat je weet wat een ander wel zou kunnen doen of hoeveel tijd die heeft of of of , je kan niet voor een ander denken mits je paranormaal begaafd bent maar dan zou ik snel een tv show beginnen . verdien je bakken met geld en kan je lekker personeel voor de school inhuren zijn we meteen van het gezeik af


Oh en dan nog even over mijn spelling en grammatica, ik maak fouten , ja idd, ik lees nooit een tekst na die ik typ of het wel klopt (heb ik geen tijd voor) dus leer er maar mee leven , niemand die je verplicht mij te lezen, ik ben geen leraar, geen schrijfster en voor brieven heb ik een secretaresse , ik heb andere kwaliteiten, ik ben niet perfect  en wil het ook niet zijn dus degene die mij daar zo nodig op moest wijzen: I'm proud to be me met spelfouten HOERA !!!


13 reacties:

Soes zei

Kijk. Ik heb Nederlands gestudeerd. Kwam er al snel achter dat ik wel heel geschikt ben voor het lerarenschap, maar dat ik er geen bal aan vind.
Dus wat doe je dan?
Precies, je gaat doen wat je leuk vindt.

Ik wil ook niet helpen op school. Dat was ook mijn punt. Op het voortgezet onderwijs werd er steeds verwacht dat ik met een beamer of geluidsinstallatie de klas in kwam, anders was de les saai.
Rot op.
Ga gewoon leren.

Ik wil alleen mee naar het theater, als theatermoeder. Dan krijgt deze mams ook eens wat rust. Hahaha.

4 juni 2009 om 10:47  

Ik zit in de schoolkrantredactie. Dat is voornamelijk ontzettend gezellig en leuk en oh ja dan moeten we nog even snel een schoolkrant maken ook ;-)

En door omstandigheden ben ik ook opeens klassemoeder, maar dan kon ik echt heus helemaal niks aan doen.

Ik heb dan weer geen auto, een hekel aan luizen en fiets graag weer lekker rustig naar huis toe als ik de kinderen voor de hele dag (de hele dag je; ze blijven over!) naar school heb gebracht ;-)

Laat iedereen lekker doen waar ie bij van wordt. Dan is iedereen blij. Best simpel.
En nu moet ik even mijn haar föhnen ;-)

4 juni 2009 om 11:11  

Precies! En daarom heb ik gestemd. Voor het eerst met een rood potlood en briefje, lekker ouderwets weer!
En voor je andere gedeelte over het thuisblijven: ik ben het wel met je eens. (Laat ik het daar maar even bij houden, want hier zie ik nog geen reakties waardoor de stoom uit m'n oren spuit...) Kan nog komen natuurlijk.....

4 juni 2009 om 11:18  

Pfff ben ik effe blij dat ik daar nog niet over na hoef te denken zeg.
Die kleine van mij gaat pas in januari naar school ... en dan zien we wel weer verder.
Ik wil best wel wat helpen (denk ik), maar dan wel iets wat ik leuk vind en op een tijd die mij uitkomt... (als werkende mama zal dat niet al te vaak zijn schat ik zo in).

4 juni 2009 om 11:19  
Anoniem zei

Hoi Ilse
Jeetje wat een gezeik zeg laat een ieder toch doen waar ze zin in heeft.
Je hebt altijd mensen die denken wel even te kunnen zeggen hoe jij het moet doen.
ik ga dan altijd alleen maar meer steigeren
ik wil zelf weten wat ik doe.
En ja ik heb ook in de oudercomm. gezeten van de kleuterschool en als er dan Sinterklaasfeest is en de ouders mogen daar niet bij zijn omdat de kinderen dan niks willen krijg je te horen "Jij staan altijd met je bek vooraan!!!"
Ook ben ik brigadier geweest ook zo iets de meeste moeders dachten dat ze daar geen tijd voor hadden maar als ik mijn jas aan de kapstok hing als alle kinderen binnen waren stonden zij nog bij het hek te kletsen hoezo geen tijd hebben????geen zin hebben moeten ze ook zelf weten maar zeg dat dan gewoon.
Wel dapper om aniniem te reageren daar steiger ik dan ook weer van.
Nou ja kan jou het schelen doe wat je zelf voelt wat je moet doen(ook al kan dat niet altijd)
Sterkte met je dieet groetjes Truus

4 juni 2009 om 11:56  

Ik heb als vrijwilliger de aan- en afmeldingen gedaan voor de peuterspeelzaal (onderdeel van de Stichting peuterspeelzalen Harderwijk) Je zat dan gelijk in het bestuur..Vreselijk wat een gekonkel. Ik heb me toen zo boos gemaakt over de gang van zaken. Toen de kinderen in de eerste groepen zaten heb ik ook nog veel gedaan; gereden; geknutseld; schoongemaakt van al die dingen meer. En ik kreeg steeds meer allergie en nu ben ik allergisch geworden. Het gaat gewoon niet meer! Ik kan niet eens precies zeggen waar het aan ligt.

4 juni 2009 om 12:00  

Wat een gezeik zeg!
Nee, niet over het stemmen heb ik al gedaan. Ja, dank je, vind ik ook goed van mijzelf. Maar over wel of niet werken. Ik MOET 32 uur/week werken en daar droomde ik ook niet van toen ik kinderen kreeg. Maar man-lief droomde ook niet van de WAO... Dus ik help niet op school, weinig gedaan ook toen man-lief nog niet ziek was.
Ieder z'n ding, maar ik kan de opwinding van help-moeders wel begrijpen die niet-help-moeders-zonder-tijd wel uren zien staan praten bij het schoolhek...
Ik wind me nergens meer over op, zei ik opgewonden...
En je spelling is correct net als die van mij (?);-)

4 juni 2009 om 12:35  
Martine zei

haha er is weer een reactie op

wat een zeikers idd sommige wonen in de school
nou ben het eerste jaar klassenmoeder geweest
als ik nu kijk naar sommige klassenmoeders denk ik tjee wat een zeikerds
nu nog in groep 4!!! blijven sommige net zolang boven hangen tot Mary ze zelf weg moet sturen... staan dan nog anderhalf uur op het schoolplein en als ik Pris dan ophaal om 15.15 uur dan weten ze ALLES MAAR DAN OOK ECHT ALLES!!! DIE JUF DIT DIE MEESTER DAT DIE OUDERS DIT PFFFFF

DOE ALLEMAAL WAT JE ZELF WILT MAAR ZEUR NIET ZO!

Martine

4 juni 2009 om 15:08  

Wauw wat een dicussie zeg .. en die eindigt in een spellingscontrole ..
Kijk dat is nou goed voor de lees / reactiecijfers haha

Meid .. maak je niet druk.

Elise

4 juni 2009 om 17:55  

Oeps, nu weet ik niet ben ik nou wel of niet een thuisblijfmoeder voor een 12 of 15 jarige! hahahaah... Ik ben nu min of meer 4 jaar thuis, ik heb me twee jaar verzet maar de laatste 2 alleen maar genoten van het feit dat ik heerlijk kan genieten wat ik de hele dag wel of niet doe, ik maak heerlijk brood, pudding of bak jajjjajaajhh koekjes als de kids thuis komen, rij honderden km per maand om alles naar hun plek te rijden hahahaah.... Ga op het strand wandelen wanneer ik da zin in hem....... Heb in Nld. altijd deeltijd gewerkt maar hier doe ik dingen die ik leuk vind Oepsie..... Trek je die kortzichtige opmerkingen niet aan. Mensen die alleen in hun bubbel denken, das pas zielig..... Groetjes. Over spelling gesproken: ik moet je nog bedanken, want jaaah ik had boedha hahahaah.... met 1 d geschreven, en jij met 2 natuurlijk.

4 juni 2009 om 20:02  

Waar ik vooral gruwelijk van baal is dat ik steeds bij Nicole probeer bij te lezen en elke keer een vautmelding krijg. Want die discussie die ons Ilse daar op gang bracht was toch wel erg leuk om te volgen!

4 juni 2009 om 21:11  
Tina zei

Ha, nou, ik moest even bij jou en Nicole reageren. Ik werd een beetje plaatsvervangend kwaad toen ik de anoniemreactie zag. Maar gelukkig ben jij prima in staat om van je af te bijten ;-D Enneh, de klaagmoeders moeten stoppen met klagen. Degene die echt heel veel helpen op school zijn over het algemeen ook de mensen die het leuk vinden om dit te doen. En vind je het niet leuk; gewoon stoppen. Mee eens!
Over spelfouten gesproken; ik verdien mijn geld met schrijven, maar maak ook genoeg foutjes. Vaak is dat gewoon slordigheid en een enkele keer zie ik het gewoon niet (op mijn werk hebben ze daar gelukkig redacteurs voor). Maar over het algemeen produceer ik redelijk nette teksten. En dat kan ik van jouw teksten ook zeggen.

5 juni 2009 om 11:08  
Ilse zei

@Bellavien:Heerlijk toch dat het kan , wat een luxe , ik weet zeker dat als je de meerderheid echt in hun binnenste zou kunnen kijken zou iedereen wel niet hoeven willen werken. Kijk maar als je mensen vraagt: als je de staatsloterij wint wat zou je dan het eerste doen? Hoeveel er dan zeggen :ontslag nemen....
Ooit heb ik eens iemand die ongeneeslijk ziek was horen zeggen: Als je dood gaat denk je niet had ik maar meer gewerkt maar had ik maar meer tijd met mijn familie.....dat zegt genoeg lijkt me. Vond het een ijzersterke opmerking.
@Tina: mijn dank is groot!!!! En ik ben het voor de rest natuurlijk helemaal met je eens. Ja ik kan wel vals zijn he? gniffel gniffel...

5 juni 2009 om 12:06