28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Oppervlakkig?Ik las laatst de blog van iemand (kan niet doorlinken want haar blog is afgeschermd) die het volgende schreef over een middagje met een goede vriendin

en we praten over
de egyptenaren, Atlantis, buitenaards leven, de polen die omkeren
zeestromen die veranderen, zonnevlekken die zich al langer dan normaal meer laten zien


Kijk en dan voel ik me dus zoooo oppervlakkig ineens , ik wist niet eens dat er vrouwen waren die dit soort dingen bespreken op een middagje samen.
Die van die zonnevlekken weet ik geeneens wat ze daar nou mee bedoelt eigenlijk. 
En de Egyptenaren , Atlantis  en buitenaards leven daar kan ik misschien net een zinnetje of twee over kwijt maar dan heb je het ook wel gehad . En jeeminee de polen die omkeren en zeestromen die veranderen......uh???ik heb het wel eens over polen maar dat zijn andere polen dan dat zij bedoelt

Kijk,  ik en mijn vriendinnen hebben het over ook heel zinnige zaken hoor bijvoorbeeld over de kinderen en opvoeding en dan vooral over met welke leeftijd ze op kamers kunnen zonder dat mensen erover gaan lullen dat je ze kwijt wil en over de nieuwste mode of je een dikke reet in die nieuwe broek hebt en welke het meest afkleedt of over de staatsloterij winnen en wat je dan allemaal van dat geld gaat kopen en dan hebben we het over de hoofdprijs want over 299 euro winnen daar praten we niet over en over wel of geen plastische chirurgie en op welke leeftijd dan en waar je die oogleden dat het beste kan laten doen en wat moeten we als Schumacher gaat sluiten  of over mannen , die van onszelf natuurlijk en alle andere lekkere hapjes die er nog rondlopen of over vakanties, restaurantjes, leuke adresjes, welke schoonheidsspecialiste/pedicure en over wel of niet sporten , relaties, problemen, ruzies,interieurs, fotografie, anderen en daar krijgen we best heel wat middagen en avonden mee gevuld.
En soms hebben we het over politiek of over een vliegtuig wat gecrasht is of over wel of niet dat pedofielen bekend moeten worden gemaakt en met foto op internet moeten wel dus volgens mij want je kan zo'n maf zomaar in je straat hebben wonen zonder dat je het weet , wel of geen brommertjes in de binnenstad niet dus, kunstenaars en mooie schilderijen maar verder gaat het niet hoor.

En dan vraag ik me echt af als ik dat lees ben ik nou zooo oppervlakkig?  
Ben ik een zeldzaamheid of is zij gewoon een zeldzaamheid? 
Zijn alle vrouwen zoals zij ? 
Ik heb er wel bewondering voor dat je het over zulke dingen hebt en er ook nog plezier aan beleefd en er ook nog iets vanaf weet en er dan over kan praten zonder in slaap te vallen. Heel apart. Echt heel apart, maar daarom lees ik haar blog ook zo graag omdat ze zo anders is als ik.19 reacties:

Hoi Ilse,

Ik herken me ook niet in die steekwoorden hoor, maar wel in de dingen die jij hebt opgeschreven.
Wat kunnen we daar toch heerlijk 5 kwartier in een uur mee vol kletsen toch?
Altijd gezellig, en dat is ook belangrijk toch, zonder al die levensvragen??
xx
Simone

2 juni 2009 om 14:17  

Zonnevlekken? Krijg je die er wel weer uit of moet je daar speciaal wasmiddel voor gebruiken ?

Nee hoor, ik weet wel dat het niet dat soort vlekken zijn.
Wat voor soort vlekken dan wel ... ehm ... die zwartige vlekken op de zon ofzo?

M.a.w. ik heb het nooit over zonnevlekken / egyptenaren / Atlantis / polen en zeestromen etc etc.
Wel over de zaken waar jij het over hebt.
Dus ik denk toch wel dat zij de uitzondering is.
In mijn wereld in ieder geval wel.

(en ze maakt niet een geintje ofzo?)

2 juni 2009 om 14:24  

Mijn gesprekken gaan toch ook meer als die van jou. Tenslotte zijn vriendinnen er voor de ontspanning. Hard werken moet ik overdag al genoeg!

2 juni 2009 om 14:31  
Toet zei

"ik heb het wel eens over polen maar dat zijn andere polen dan dat zij bedoelt"

Whoehahahahahahaha! U make me smile Ilse!

2 juni 2009 om 14:46  

Klinkt intellectueel.
Wel jammer dat haar blog niet toegankelijk is voor het plebs, zoals ik.

2 juni 2009 om 15:52  

Hahaah... aaagh wat maakt het uit, misschien is het weeeeel heeeel saai om daar lang over te praten. Ik hou me ook liever bezig met het vervallen van mijn lichaam en wat daar aan te doen hahahaha.... Bloggen over bloemmetjes ...............;o)

2 juni 2009 om 16:06  

Ps. Zonnevlekken, kan ik denk ik verklaren als ik in de spiegel kijk op mijn voorhoofd zie ik Zonnevlekken die veeeeel langer dan normaal blijven zitten, sterker nog ze willen bijna niet meer weg..... ik denk dat het zo simpel is..... hhihihihi..HeT gewoon over ouder worden maar dan met een andere woordkeuze.

2 juni 2009 om 16:08  

Dan maar lekker oppervlakkig. Vreselijk om met je vriendinnen over zonnevlekken te neuzelen en over Egyptenaren. Alhoewel: ik ben heel goed nu met Grieken ;-)
Trouwens, je pas gelezen boek over priemgetallen vind ik wel weer heel interlectueel staan. Echt gelezen?

2 juni 2009 om 17:09  
Ilse zei

@Nicolette: ja echt gelezen maar daar is niks intelligents aan hoor een hele dure titel voor een heel makkelijk te lezen boek, je vliegt er doorheen. Ik vond het niet echt een superboek .
@Simone:dat kunnen wij heel goed kletsen ;)
@Linda: nee hoor geen geintje
@Natasja: gelukkig dus maar dat er meer zijn zoals mij
@Toet: ik ben weer blij dat jij blij bent
@Nicole: tja er zijn meer mensen die blogs afschermen en ik kan er me soms wel wat bij voorstellen ook
@Bellavien: liefst er zo min mogelijk voor te hoeven doen ook en dan toch strak en shiny blijven

2 juni 2009 om 17:16  
Door zei

Kun je even een andere foto erbij zoeken, ik krijg hier spontaan weer hooikoortsverschijnselen van :-)

Dat verschilt per vriendin vind ik, met sommige is het altijd 'oppervlakkig' en met anderen gaat het wat dieper. Ik vind juist die afwisseling wel leuk. Maar over Egyptenaren heb ik het nog nooit gehad met mijn vriendinnen. Spanjaarden, dat dan weer wel :-)

Mens, je bent totaal niet oppervlakkig! Kom op zeg!

2 juni 2009 om 17:28  

Nou, als ik met mijn vriendinnen alleen maar over dat soort dingen zou praten (zonnevlekken en zeestromen enz.) dan zou ik echt jeuk krijgen! Alhoewel mijn vriendinnen wel weer verschillend zijn zodat ik met de één over dingen praat, waar ik met de ander weer helemaal niet over praat. Maar dat is juist leuk, die afwisseling.

2 juni 2009 om 18:26  

Hoi Ilse,

ik zag je reactie op mijn weblog en toen werd het duidelijk. Ik had het zelf al door, maar na jouw reactie is de pop uit de trampoline gehaald, dus bedankt voor je tip.

Wat leuk joh dat jullie samen 7 kinderen hebben. Ik las al ergens dat het best wel zwaar is allemaal. Dat heb ik wel gezien bij mijn zus, die hád een relatie met een man die ook nog 3 meiden mee nam, plus haar eigen meiden. Nu woont er 1 nog bij haar, dus ze heeft 3 dochters thuis en 1 woont bij haar ex maar komt nog wel en een komt nooit meer. Dus niet veel meer van over helaas. Maar op de foto`s ziet het er allemaal erg leuk uit. Veel geluk in ieder geval.

2 juni 2009 om 18:54  
Inge zei

Ach daarom is het wel leuk om verschillende blogs te lezen: afwisseling doet toch leven?
Maar ik ben maar een simpele ziel hoor, mijn blogs gaan gewoon over koetjes en kalfjes en diepzinnigheid heb ik niet altijd zin in! Lang leven de lol! Ehhhh....welke lol? ;P

2 juni 2009 om 19:06  

Uhhhh.... ik zit nu even met ogen als schoteltjes en een mond geheel open.... het spijt me, het zal vást aan mij liggen, maar uuuuhhhh.. ik praat ook nooit over dat soort dingen ... Zonnevlekken (wel grasvlekken dan weer...), zeestromen (wel over doorstromen van files), buitenaards leven (ben al blij dat ik binnenaards kan leven!).
Maar oppervlakkig?? Ben je gek!! Gewoon, 2 benen op de grond, denk ik dan!!! :-)

2 juni 2009 om 20:17  

Zeg..zo'n diepgraver ben ik nou ook weer niet hoor, daarvoor weet ik er te weinig vanaf. Wat ik weet over die zonnevlekken heb ik laatst gewoon in de krant gelezen.(en een keer in het omniversum een film over de zon gezien...heel mooi) Het uitzonderlijke van de situatie op dit moment met de zonnevlekken is namelijk dat er al heel lange tijd geen zonnevlekken geconstateerd zijn op de zon(overeenkomstig met de periode 1650-1700) en toen hadden we in Nederland een kleine ijstijd!! (ik zoek het altijd wel even na op internet omdat ik het inderdaad interessant vind) pak je sneeuwboots, wanten en sjaals maar vast en geniet vooral nog van het heerlijke weer deze zomer(; En het gesprek was niet 's middags maar 's avonds laat..onder de heldere sterrenhemel (met drank)
als je maar lang genoeg kijkt dan zie je startrek zo langs vliegen. Je fantasie doet de rest.

2 juni 2009 om 20:40  

Jaja.. daar gaat het hier ook vaak over. Vooral als we teveel gedronken hebben... of kom ik nou weer heel oppervlakkig over?

En ach, thuis hoeft het voor mij niet altijd heel moeilijk, in de hulpverlening voer ik dagelijks moeilijke gesprekken. En het verschilt wel van vriendin tot vriendin, wat ik nou bespreek met iemand. Maar hoe oppervlakkig of diepgaand, het mag toch allemaal hè?
En met manlief bespreek ik alles. Maar vooral wie de vuilnis buiten moet zetten :-)

2 juni 2009 om 20:57  

Nou, je hebt in ieder geval heel veel geblogd over Polen. Of waren dat andere dan?

Anyway: ik heb het met mijn vriendinnen over veel dezelfde dingen als jij (behalve dan over plastische chirurgie, schoonheidsspecialiste/pedicure en dat soort zaken). En af en toe nog over politiek. Maar niet heel vaak, gelukkig niet!

2 juni 2009 om 21:17  

Mens, ik heb zo zitten lachen om dit stukje dat ik het wilde voorlezen hier .. vooral over die Polen..kwam er alleen niet uit .. moest steeds weer lachen, bedankt voor het grappige stuk

Elise

2 juni 2009 om 22:39  
Anoniem zei

Heerlijk grappig vooral!
Ik kom hier zeker nog terug :-)

4 juni 2009 om 17:20