28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

God


Het is weer kersttijd en dan hebben we het ook over kindje Jezus etc etc.

Dan kom je dus ook op God.
God,  ik geloof er niet in. G ook niet.
We zijn katholiek van huis uit , gedoopt, communie gedaan, mijn kinderen zijn gedoopt omdat de oma's dat vooral belangrijk vonden maar bij mijn ouders thuis werd er al eigenlijk nooit iets aan gedaan. 
Mijn pa die alles gedaan heeft wat God verboden heeft, haha, die zo nuchter is als maar zijn kan die had er al echt niets mee met de kerk. (en hij is nog wel misdienaar geweest maar dat was voor de wijn, zegt ie)
We gingen naar de mis een paar keer per jaar voor de overleden opa's maar dat was meer omdat na de mis dan de hele familie naar oma ging en dat was altijd een gezellige boel, eten drinken en alle zusjes (mijn ma en tantes) die door elkaar heen tetterden. 
Kijk, als God bestaat en hij heeft de kracht om te scheppen en de mens op de wereld te zetten etc dan heeft ie een verdraaid slechte job gedaan vind ik.
Geen salarisverhoging voor jou God!!
Want zeg nou zelf iemand die zo machtig is dat ie kan scheppen waarom kan ie dan niet vernietigen (pedofielen, criminelen, dat soort tuig) . Waarom is er dan zoveel rottigheid op de wereld? Waarom zijn er kinderen met kanker? Waarom is er überhaupt kanker? Waarom zijn er oorlogen? Waarom is de mens slecht? Waarom is er zinloos geweld? Waarom maken we ruzie/oorlogen/moorden we om het geloof? 
Ik vind het knap waardeloos dat ie daar dan niks aan doet of gedaan heeft.
Want wat je schept daar ben je toch verantwoordelijk voor. 
Hij zou in deze tijd gewoon ontslagen worden want dit had beter gekund, veel beter.
Nee, ik geloof niet in een God. 
Ik hoop dat er iets is hierna maar dat is meer omdat ik het idee niet leuk vind dat het hierna gewoon afgelopen is, weg , niets, gone, vergaan en verrot.
Ik bid wel eens, dat is dan weer heel raar,  ik weet het,  maar dat is in momenten van paniek, van onmacht,  van radeloosheid. Dan klamp je je aan zoiets vast, raar eigenlijk. Ik denk dan ook dat het zo ontstaan is dat mensen iets nodig hadden om in te geloven.
Omdat het heel soms gewoon te erg is,  het leven,  en je dan iets nodig hebt om in te geloven.

Heel soms denk ik ook wel eens dat wij gewoon een heel klein iets zijn van een veel groter iets misschien zijn wij gewoon een cel van een mega groot iets wat we helemaal niet weten , niet kunnen begrijpen. 
Brr ik moet maar gaan slapen denk ik, ik denk teveel vanavond, komt vast van die 6 potjes Scrabble vandaag en de wijn.
O ja, scrabbelen dat doen we heel veel G en ik, alweer een geheimpje verklapt.
Enne,  God,   kunt U er even voor zorgen dat ik de staatsloterij win dan geloof ik meteen weer denk ik. Amen.


9 reacties:

Yeps, geloof ook echt helemaal hetzelfde :) Scrabble! Is leuk, moeten wij ook maar is gaan doen, is het echt weer voor nu! brrrr

30 december 2008 om 10:24  
Anoniem zei

En zoals die schrijfster van eten, bidden en beminnen in God gelooft dan, hoe kijk je daar tegen aan?

30 december 2008 om 12:17  
Anoniem zei

Ik heb ook al regelmatig geblogd over geloof en of er wel of niet een God bestaat. Ik ben er niet bepaald over uit. Zou heel graag willen geloven, want ik denk dat je er veel steun aan kunt hebben.

30 december 2008 om 13:07  
Anoniem zei

dat wat jij heel soms denkt dat is waar ik vanuit ga. alles wat er is, is samen het al of god of welke naam je er ook aan geeft.

dus
wanneer je de staatsloterij wint!!!.....laat het dan even weten(:

30 december 2008 om 19:13  
Ilse zei

@Margriet: ik heb daar nog een stukje over geschreven op mijn blog 16 mei 2008, ik heb niets met dit boek, te zweverig allemaal voor mij denk ik en ik kan dan ook helemaal niet lyrisch zijn over dit boek zoals de meeste vrouwen.
Lees maar even op:
http://ilsevdm.blogspot.com/2008/05/eten-bidden-beminnen.html

30 december 2008 om 19:46  
Anoniem zei

Aha, ja, leuk, heb het weer gelezen, je blog dat daarover gaat. Nah, vrij duidelijk lijkt me. Ik heb het boek afgelopen dagen gelezen en vond het mooi, zoals ze het beschrijft allemaal. Ik vroeg me wel af hoe ze het in godsnaam (let op de woordspeling, grijns) allemaal zo goed heeft kunnen onthouden. Ze moet wel aantekeningen hebben gemaakt van alles wat er in haar is omgegaan en op welk moment er wát gebeurde. Ik zou het voor mezelf zo nooit zo netjes op een rijtje kunnen kijgen geloof ik.

30 december 2008 om 22:28  
Ilse zei

@ Margriet, ik heb haar bij Oprah gezien en vond de vrouw niet stroken met het boek , heel raar. Ach misschien was ze ook wel heel nerveus of zo wie zal het zeggen??En wie is er niet nerveus als ie bij Oprah moet verschijnen toch?
Mij is het echter echt een raadsel waarom dit boek over heel de wereld in de top tien heeft gestaan en heel veel andere boeken, betere boeken niet?? Goede marketing of geluk??

30 december 2008 om 22:59  
Anoniem zei

Heb ook weinig tot niets met het geloof.
En wat ik geloof noem ik altijd maar " de Fonneke filosofie" en daar is weinig mis mee.
Het geloof lijdt alleen maar tot oorlogen en onderdrukking vind ik.
Vroeger ging ik wel naar de kerk, maar ben nooit gedoopt, mijn moeder was Doopsgezind dus een volwassen doop.
Het enige wat ik altijd doe in een vakantie is een kaarsje branden, gewoon omdat ik dat wel een mooi symbool vind.
Vroeger geloofde ik dat we in een hele grote buik van een reus woonden, moest mijn moeder op gesprek komen bij de juffrouw van de zondagsschool.
Toch heb ik wel een facinatie voor geloven maar meer wat een mens daarin beweegt om zo'n grenzeloos vertouwen te hebben in een zo'n abstact iets of iemand.
Fonneke.

31 december 2008 om 00:16  

nog maar een stukje wat rest voordat de evolutietheorie is bewezen.... tsjah wat gaan we dan doen met de kerts?
Ik geloof in god, en god zit in mij in jou en in elke klootzak die er rondloopt op aarde. God is de spiegel waar je elke dag tegenaanloopt als iets je niet zint. Op het moment dat je geen last meer hebt van bepaalde zaken waar je voorheen niet mee om kon gaan heb je in mijn optiek het goddelijke in jezelf bereikt, om dan vervolgens vrij hard op je snuffertje te gaan omdat het volgende obstakel voor je staat. God ben je zelf. Op zoek naar het goddelijke in jezelf.

Jussus, zit nog steeds in mijn eckart tolle fase..... word beetje moe van mijn eigen heppy de peppie verhalen

31 december 2008 om 02:46