28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Zondag


Vandaag was een warme dag : een heel warme dag.

Tot een uur of 5 had ik nergens last van maar ineens als bij donderslag (na 1 glas witte wijn) was ik bevangen door de hitte.

Het was ook een rustige dag, mijn 2 oudsten waren bij de Sypel. 
Er was eurozwemmen , dwz muntjes opduiken uit het zwembad. 
En je kon met je hond zwemmen, ook leuk. Dit omdat het de laatste dag was dat het zwembad geopend was en nu volledig gerenoveerd wordt.

De hond heeft het zwaar gehad zoveel warmte kan hij niet tegen , lijkt me dus geen goed idee dat we haar mee op vakantie nemen naar Zuid Frankrijk of zo.

We hebben net gegeten, mijn dochter is nog met S en haar vriendinnetje Iris bij de hockey BBQ, Nyah nu maar even douchen, haren wassen en vroeg naar bed want morgen begint het weer: SCHOOL. Pfffff niks aan zo saai maar helaas 6 weken vliegen voorbij.


Vrijdag
Vrijdag gingen we naar het maisdoolhof, eenmaal daar aangekomen in Voorthuizen vonden onze kinderen het allemaal te kinderachtig en iets voor kleine kinderen maar toch echt niet voor stoere mannen... Oke toen zijn we dus maar naar Garderen gereden naar IJssalon  IJstijd. Toen iedereen zich te goed had gedaan aan een heerlijke ijs zijn we naar de Schaapskooi gereden, hebben daar wat gewandeld, rondgekeken en gewacht tot de schapen binnen kwamen.

Dat was een mooi gezicht : de 3 honden die de hele kudde mooi in een keer de schaapskooi binnen drijven.
Hier nog enkele foto's van onze schapen, met oa het zwarte schaap , het schaap met de vijf poten en het schaap met de bokkepruik .

Broeder en zuster liefde.De kids van G waren nog niet de deur uit of mijn twee oudsten hingen elkaar alweer in de haren. 
Gezellig toch? 
Leuk ook dat broer en zus elkaar de koppen inslaan met een microfoon.
Schattig toch? 
Zoveel liefde doet een mens goed.
Mijn hart stroomt over van zoveel eensgezindheid, zoveel liefde, mededogen, compassie, en familiegevoel. 
Soms ben ik zo blij met die twee.

Zo zie je maar als je maar een goed gesprek hebt met je zoon en hem vraagt toch vooral lief te doen tegen zijn zus of als ie dat niet kan opbrengen omdat zij misschien niet lief doet, haar dan toch vooral te negeren, en hij dan aangeeft dat te zullen doen en dat ie het begrijpt, dan komt alles goed.
Zoonlief houdt zich er dan aan, gaat helemaal niet eerst zijn kleine zusje vervelen en vervolgens de oudste zus. Nee hoor... en zij slaat helemaal niet met microfoons op hoofd van broerlief , en is niet vervelend. Hij negeert haar totaal omdat ie dat zijn moeder belooft heeft want mama wil rust dit weekend en geen ruziënde pubers.

@#%@$^@%^%@*@%$@@$@%!&*!&Y(!*)@&^@^*(!&)(@*@_)*#_)@*)!*(!*!)*@_)@*_)@(!_*!)*@

Gek wordt ik van die twee. Het is vrijdagavond het weekend begint net !!!!! @$#^#R@^@@R^@T


ZUCHT

Voor straf dan hier de foto's die jullie niet leuk vinden lekker puh!!
Het is ooit begonnen met Hemingway's verhaaltje:
For Sale: Baby shoes, never worn.

Op Lowlands laatst heeft iemand gewonnen met de woorden:
Toen je leefde smaakte je beter

Als jij een verhaaltje kent van 6 woorden kan je hem opsturen naar info@nightwriters.nl onder vermelding van Six Word Story.

Kluun had ook een hele goeie:
"Dit blijft ons geheimpje", zei papa.

Gesprek


"Mama, ik ga zo naar het RSG mijn boeken halen, dan moet je ze wel voor maandag gekaft hebben want dan begint school."

Uh pardon??? Wie MOET die kaften? 
"Ja,  jij natuurlijk,  ik kan dat namelijk niet."
Oh... maar ik leer je dat wel hoor, doe er 1 voor en de rest kan je dan zelf doen.
"Ja  DUH  dat is hartstikke veel werk."
Voor mij niet dan? 
"Nee, want jij kan het."
Mijn moeder heeft nog nooit een boek voor mij gekaft , geloof geeneens dat ze wist dat die boeken gekaft moesten worden, mocht ik allemaal zelf ontdekken namelijk en ook alles zelf kopen dus je hebt geluk; ik heb al alles voor je aangeschaft.
"Maar ik kan het echt niet."
Jij kan het ook nadat je er een paar gedaan hebt en helemaal als je klaar bent, ik ga namelijk niet de komende wat ? 6 jaar ?? jouw boeken kaften hoor.
"Oh...." (enigszins teleurgesteld en verbaasd)

Vanmiddag heb ik uiteindelijk 1 boek voorgedaan en toen heb ik hem gewoon gelaten en ben weggegaan (anders ga ik weer meehelpen en uiteindelijk doe ik alles alleen, ken mezelf en mijn zoon).
Na een uurtje of 2,5 ben ik weer thuis gekomen en had ie bijna alles af. De eerste 2 waren niet zo geweldig gelukt maar daarna was het perfect gekaft (zo zie je maar weer, ze kunnen het best zelf en het hoort gewoon bij opgroeien om dingen te leren en zelf te doen).
De laatste 6 heb ik hem nog even geholpen omdat ie zo goed zijn best had gedaan en nu ligt alles keurig gekaft op zijn kamer.
Mijn zoon heeft weer iets geleerd:  kaften.

ZoonIk heb zojuist een nieuwe fiets aangeschaft voor mijn zoon. Hij is helemaal happy met zijn nieuwe stoere trendy fiets. 
Hij begint volgende week op het voortgezet onderwijs en kan dan met deze stoere fiets mooi zijn boeken vervoeren en weet ik zeker dat er voorlopig in ieder geval (hopelijk) geen problemen komen met de fiets. De oude (tweedehandsje) was ook aan vervanging toe en ik mag heel erg blij zijn want kreeg er nog meer voor terug dan ik ervoor betaald had, altijd fijn toch?
Snelbindertjes erop voor zijn boekentas,  en nu nog zoeken naar een stoer zwart krat.
Dat is nog niet zo makkelijk, overal geweest, de Blokker, Xenos, Gamma, etc etc waar vind je in hemelsnaam een stoer zwart krat???
Wie het weet mag het hier een melden, bedankt alvast.....

Ohhhhh


Luitjes ik ben niet zwanger !!!!!!

Pfffff word er bang van,  iedereen die denkt dat ik zwanger ben ,  moet er niet aan denken. (ging er bijna aan twijfelen en een test kopen) 
Weten jullie nog ? We hebben er 7.
Is meer dan genoeg.
En hoezeer ik ook van baby's hou en steeds weer smelt bij iedere baby en hem dan meteen het liefst ontvoer,  ik heb ook nog hersenen (al zou je dat soms niet zeggen en tja ik ben blond (geverfd weliswaar maar toch blond, rood van mezelf , dit louter ter info) en gebruik ze ook nog! en mijn verstand zegt dat het niet verstandig zou zijn een baby.
G en ik houden van onze weekenden met zijn tweetjes en de vakanties zonder kids, dat hebben we nodig, juist omdat we er 7 hebben en dit zeer zwaar en intensief is. Dus een baby hoe lief en schattig ook zou teveel van het goede zijn.
We hebben vaak gedacht hoe een kind van ons beide zou zijn, hoe hij/zij eruit zou hebben gezien , we zullen het nooit weten en dat is goed zo.
Onze relatie is goed zo, we hebben kids en die moeten eerst maar eens allemaal studeren en goed terecht komen en we houden van ons leventje als we ze niet hebben: dan zijn we vogelvrij, we hebben het beste van 2 werelden zeggen we altijd.
En hoe zielig zou het zijn voor dat kind als hij steeds maar 7 broers en zusjes heeft en om het weekend dan alleen is met ons inclusief de helft van de schoolvakanties, hij/zij zou maar 1 papa en mama hebben en zou het misschien maar saai vinden alleen bij ons.
Je kan er lang en breed over nadenken en filosoferen.
Ik ben niet zwanger, wil ook niet zwanger zijn, heb wel alle verschijnselen van een zwangere vrouw op dit moment maar dat is alles.

Borsten


Mijn tieten sorry:  borsten groeien.

Kijk er zijn misschien veel vrouwen die hier blij mee zouden zijn maar niet ik.
Ik heb genoeg en eigenlijk al teveel.
Wat is dit?
Hormonen?
Ouderdom? (schijnt nl dat je borsten na je 50-60 gaan groeien, als het niet meer hoeft zeg maar, handig! alleen ik ben nog lang geen 50...)
Toename gewicht oké dat is het ook (restaurant Ultimo in Bali en mijn nog immer dwarsliggende schildklier) maar dat zou niet in deze mate moeten zijn.
Ik schrik elke dag, serieus.
Als dit nog lang doorgaat kan ik weer een keer naar Schumacher om de boel te laten verkleinen.
Blij word ik hier niet van.
Dus mocht je me niet zien,  ik zit achter die twee bergen ....te janken want emo ben ik nog steeds.

Emotrut


Ik lees dat een jochie voor zijn moeder op haar 40e verjaardagsfeest heeft gezongen: janken.

Ik lees blog over zoon die naar brugklas gaat en wat dat met ma doet: janken.
Ik luister naar een liedje: janken.
Mijn man gaat werken: moet bijna janken maar slik het weg.
Mijn kind geeft een compliment: traantje.
Ik lees een verhaal over vrouw die kanker heeft: janken.

Wat is er met mij aan de hand in hemelsnaam? 
Ik moet harder worden.
Ben veel te emotioneel.

Ik ben toch al zo emo als wat, dan ook maar mijn ultieme lovesong nog even.......is het niet prachtig???

Voor de hyvers: zie op mijn blog : www.ilsevedm.blogspot.com  het filmpje wat niet op hyves verschijnt om de een of andere reden...

Druk


Ik ben druk, waarmee weet niemand, ik ook niet, maar ik ben echt heel erg druk.

Druk met onzin.
Met dingen doen die niet echt hoeven/moeten/nut hebben.
Dingen die ik zou moeten doen, die wel nut hebben,  doe ik niet.
Ik kom er maar niet in.
Ben nog op vakantie, geestelijk dan.  
Lichamelijk ben ik in Harderwijk maar geestelijk nog lang niet. Ik sluit het buiten, wil hier niet zijn, ben bang dat als ik besef dat ik hier ben, compleet in een depressie belandt of zo.
Kan het nog niet aan: dit saaie donkere trieste weer, dit huis wat altijd te vol, te rommelig en vooral te donker is! 
Moet snel aan de lamp, je weet wel lichttherapie tegen winterdepressies,of prozac, of op vakantie,  ik word nl gek in dit donkere hol.

Gisteren bij Blokker een schoenenrek gehaald wat je aan de deur kan hangen. Dacht;  lekker is de troep opgeruimd hier in de hal. Want 7 kinderen hebben veeeeeeeel schoenen en die staan allemaal in de hal. (bij gebrek aan ruimte ergens anders in huis)
Als ik net heb opgeruimd is het netjes,  staan ze onder de trap,  op een schoenenrek wat veel te klein is en dus staan ze met 3 - 4 paar op elkaar gestapeld. Dit gaat goed tot een van de kids schoenen nodig heeft (nooit dat paar dat bovenop ligt natuurlijk grrr) en de berg dus naar beneden stort. 
Maar ik zag in de Blokkerfolder dit praktische schoenenrek goed voor 36 paar schoenen voor maar 15 euro, een goedkope oplossing dacht ik voor veel irritatie,  kan mooi aan de binnenkant van de gangkast bevestigd worden en niemand die het (de rommel)  ziet. 
Kijk rommel heb ik altijd graag in lades of kasten dan hoef ik het niet te zien zolang ik die kast of la niet open trek. (struisvogelpolitiek I know)
Rek eindelijk in elkaar met hulp van manlief (zelfs daar had ik de puf niet voor) , wat blijkt???
Kan dit kreng alleen aan de BUITENkant van de deur hangen.
Duh.......
Nee, dat is mooi, een schoenenrek middenin de hal, in het zicht meteen als je binnenkomt en dan heb ik het nog niet over de geur.
Nou het hangt er want ik moet ergens naartoe met al die schoenen, het ziet niet uit, ik weet het, maar in dit huis met zoveel kids denk je even niet meer aan een MOOI interieur maar vooral aan PRAKTISCH.

Ik kan nogal eens lekker overdrijven in mijn blog maar dit is niet overdreven,  dit is de keiharde werkelijkheid, dit huis is VEEL TE klein, teveel mensen , te weinig ruimte en teveel spullen (maar je hebt nu eenmaal kleding en schoenen nodig, kijk van mij mogen ze best naakt de straat op maar dat mag nu eenmaal niet van de wet) en WE PUILEN ERUIT !!!
Ik kampeer gewoon het hele jaar door.
Vandaar dat ik kamperen ook haat, ik doe het nl al elke dag, al 2 jaar lang (dit was een tijdelijke oplossing die nu al 2 jaar duurt).
En ik heb het gehad, vandaag kan ik er even niet meer tegen, ik wil ruimte, wil zon, wil licht, wil kasten, wil een opgeruimd clean huis, wil mooie spullen, wil een mooie vloer (deze vloer is nl ook schrikbarend!!), wil plaats voor mezelf. AAAAARRRRGGGHHHHHH
Gelukkig gaan we bouwen en duurt dit helemaal niet lang, nog maar 1,5 jaar (aaaaaahhhhhhhh) en dan zitten we in ons huis. Hoe hou ik dit nog 1,5 jaar uit?????? 
HELP!

Kids


Mijn kids komen vanavond, eindelijk...... ik heb ze dan precies 3 weken en 1 dag niet gezien.

Kinderen van G zijn hier vanaf vrijdag en dan zou je denken dat de kinderen het eens leuk vinden om "alleen" hier te zijn (zonder mijn kids bedoel ik dan) maar niets is minder waar.
Ze kunnen niet wachten tot die van mij er zijn.
Ja gewend om altijd samen te zijn,  dus dat is nu wel even anders. Febe en Nyah zijn vier handen op een buik en de jongens zijn ook altijd bezig met elkaar.
Nog 4 uurtjes dan zijn ze er , eindelijk!
Is iedereen weer blij.


Gisteravond op aanraden van L deze film gehuurd en gekeken, prachtige film!
Het is goed soms eens naar anderen te luisteren want uit mezelf zou ik deze film niet uit het rek hebben gepakt.
Huren zou ik zeggen ...... is echt de moeite waard.

Bali
Hier dan enkele foto's van Bali, ik kan ze onmogelijk allemaal plaatsen , dat is echt teveel we hebben meer dan 700 foto's gemaakt maar dit is een greep uit die ±700.