28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

De bekende druppel


Gisterochtend barstte de bom.

Het was de bekende druppel.
Het was gewoon even too much !!!!
Even recapituleren:
Vorige week hele drukke week ivm feestweek school, deze week avond4daagse wat erg druk was, kinderen moe en later naar bed, 2 oudsten die de hele week ruzie hadden, druk druk druk druk druk druk en nog eens druk.
Mijn 2 oudsten  waren gewoon niet gezellig deze week, normaliter onder normale uitgeruste toestand zijn die twee tegen elkaar al niet echt gezellig maar nu moe en druk etc waren ze ronduit strontvervelend irritant druk kinderachtig bezig al de hele week.
Ik sta op vanochtend (voor de duidelijkheid: ongesteld) , zeg mijn dochter dat ze de zooi naast haar bed moet opruimen, dochter begint te mopperen en ja maar ja maar te roepen , ik kan het na 15 minuten niet meer aan en ga in bad om nog enigszins even tot rust proberen te komen. Dochterlief heeft hier geen boodschap aan, stormt de badkamer meerdere malen in en moppert lekker verder, alles is negatief en niets is goed aan mij.
Ik flink geïrriteerd stap uit bad (want probeer je nu nog maar eens te relaxen...) en besluit dat ik me maar snel ga aankleden en weg naar Weert.
Zoonlief komt naar me toe (zelfs bij het aankleden krijg ik geen rust) en vraagt of ie met vrienden alleen thuis mag blijven, wat niet mag van mij want ik heb juist geregeld dat ie bij J kan blijven omdat wij naar Weert de meiden gaan brengen (hij gaat niet mee want heeft een feestje morgen) .
Hij begint te roepen dat ik zo'n strenge moeder ben (als ik iets niet ben is het streng) en dat ie als het zo moet wel even mee gaat naar zijn vader.
Toen begon het ergens te koken, overstromen, ik voelde de stoom uit oren en neusgaten komen want na het gedram van mijn dochter die ochtend en mijn 2 oudsten die de hele week met elkaar aan het ruzie maken waren, en ik die net ongesteld was,  was dit dus de bekende druppel.
Woedend was ik, ik heb van alles geroepen en geschreeuwd en was niet meer rustig te krijgen. 
Bij de bakker aan de overkant keek iedereen om want wie hoorde ze toch zo ongecontroleerd tekeer gaan?? (ja mijn lief stond buiten en zag dit allemaal, hoezo gegeneerd?)
Pfffff na een hele tirade en hartkloppingen mijnerzijds, is mijn schat (bedankt lieverd) maar eens even een gesprek aangegaan met de 2 oudsten en na een uur kwamen ze beide aanzetten...
Sorry mama en je hebt gelijk , we zullen nooit meer ruzie maken (proberen althans) en niet meer zulke stomme dingen zeggen die niet waar zijn.
Ik inmiddels goed bedaard, heb toen ook maar even meteen mijn verontschuldigingen aangeboden wat mama zei meende ze niet en was alleen maar omdat de bom barstte op dat moment. Goed gesprek gehad over ruzie en goedmaken en dingen die je zegt als je boos bent en uitgelegd dat je met mij kan praten over alles maakt niet uit wat, maar niet zeuren drammen en negativiteit, dat is zo vervelend.
Ze hebben het begrepen en we hebben met zijn drietjes nog 5 minuten staan knuffelen, zo liep het toch nog goed af.
Naar Weert vertrokken,  waar we na 4 uur files (grrrrrrr) eindelijk aankwamen...

Voor de mensen bij de bakker: mama was boos, en had er geen controle over want mama is ongesteld, meende echter geen woord van wat ze zei, sorry voor de overlast. ;)


1 reacties:

lieke zei

Hihi wel lachen, wil jij ontploffen moeten ze echt heel erg vervelend zijn geweest....ik ken je je ontploft niet zo maar.
Leuk entertainement voor de mensen bij de bakker haha, Harderwijk is een stuk minder saai sinds jij er woont.

1 juni 2008 om 16:58