28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Knuffelen


Als G en ik eens lekker zoenen of knuffelen en er is toevallig een of meedere kinderen in de buurt dan beginnen de kleintjes te lachen en roepen: " Zoenen Zoenen Zoenen!!!!"

De grootste doen heel raar en vinden het maar stom. Volgens Saskia Noort duurt dat nog even en roepen ze in de pubertijd "Gatver, bejaardenseks".

Wat is er nu zo vreemd aan voor die kinderen om hun ouders te zien zoenen of knuffelen?? Ik begrijp het niet , zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn toch?

Een 'Familyhug' (familieknuffel) vinden ze juist weer leuk, dan gaan we in een kringetje staan en knuffelen we allemaal samen. Dat kan dan weer wel en vinden ze zelfs zeer prettig en vragen er vaak zelf om.

Wij trekken ons er in ieder geval niets van aan en zoenen en knuffelen rustig verder, kunnen ze zien dat houden van gepaard gaat met lief zijn voor elkaar en dat willen we onze kinderen tenslotte bijbrengen. En liefde is niet alleen zorgen voor elkaar in de zin van eten geven maar ook in de zin van aandacht, knuffels, zorgen dat ze er goed uit zien, uiterlijke en innerlijke verzorging daar draait het om! En knuffels veel knuffels.


We hebben een bijzonder slimme hond, dit is nu al 2 nachten en 3 dagen achterelkaar dat ie niet meer heeft binnen gepoept of geplast. Alleen de 1e dag en nacht en sindsdien niet meer. Ben zo trots op hem en blij ook want het scheelt een hoop werk en stank. Het is gewoon een bijzondere hond. Niet te hard roepen denk ik dan ook meteen weer want als je iets roept dan gebeurt het juist. Het enige wat we hem nog moeten afleren is zijn tanden overal in te zetten, in elk voorwerp wat ie tegenkomt zet hij zijn tanden. Handen, kleren, schoenen, manden, kabels, gordijnen, jassen etc etc. Als je dan Toepoels Puppywijzer leest (Martin Gaus is allang achterhaalt) , de bijbel van de hondenopvoeding, moet je hem iets anders aanbieden om op te bijten (speeltje of botje) en als hij het dan nog doet in de bench/mand zetten en negeren. Oké, dat doen we dus maar.

Ik lijk wel een moeder met een pasgeboren baby die kunnen ook alleen maar over hun baby praten en denken ook dat ze een wereldwonder hebben die beter, knapper, liever en slimmer dan de rest is.

Over baby gesproken... de buurvrouw moet bevallen, is al 2 dagen in het ziekenhuis, wordt ingeleidt dus we zijn zeer benieuwd....dat is toch ook weer spannend en leuk, een baby (bij de buren dan).