28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Ex en 'stief'moeder


Lang heb ik me afgevraagd hoe dat nou zou zijn als je ex een nieuwe vriendin heeft. Hoe voelt dat? Hier zie ik dat de ex er niet mee om kan gaan dus vroeg ik me af of ik er moeite mee zou hebben.... Hij heeft nu al heel wat maanden een vriendin en de kinderen hebben al heel wat weekendjes met haar doorgebracht, ik hoor dan na zo'n weekend alleen maar J dit en J dat. En hoe voelt dat dan? Nou eigenlijk voelt dat alleen maar goed, ik ben blij dat ex weer gelukkig is en de kinderen mogen haar en ze is lief voor ze. Het voelt niet raar dat een andere vrouw mijn kinderen een weekend heeft en daar leuke dingen mee doet of close mee is , nee eigenlijk niets van dat. Mijn dochter K vind haar te gek want ze heeft een cavia, 2 zelfs, kan breien, naaien, tekenen, knutselen,taarten bakken en nog veel meer, kortom een multitalentje. Ik ben blij dat ze een "stief"moeder (wat een rotwoord eigenlijk: stiefmoeder, kunnen ze daar niets anders voor verzinnen?) hebben die lekker met ze knutselt want knutselen is gewoon niet echt mijn ding en zo komen ze er dan toch mee in aanraking en ik hoef het niet te doen, heerlijk.

Ik zie mijn ex die een stuk beter in zijn vel zit en de kinderen vinden het gewoon ook gezellig, voegt toch wat toe een vrouw in huis denk ik. Mijn hele familie heeft al kennis gemaakt met haar, mijn ouders, zus etc.
Ik heb haar nog steeds niet ontmoet, gewoon omdat het er niet van kwam denk ik en ik niet veel in Weert ben en als ik er ben is zij er niet. Ik ben ook niet zo'n moeder die vind dat ik eerst moet kennismaken alvorens ze met mijn kinderen mag kennismaken, nee, zo'n controlfreak ben ik gelukkig niet. Ik ga ervanuit dat mijn ex weet wat ie doet en niet de eerste de beste aan ze voorstelt, wat zo is want ze is er al lang dus een blijvertje denk ik, maar ook ik ben een mens en dus ook wel een beetje nieuwsgierig, misschien dat ik haar in 2008 eindelijk eens zal ontmoeten?

Afgelopen weekend heeft ze Kyla breien geleerd, dus voor deze winter hebben we binnenkort allemaal een heerlijke dik gebreide sjaal, toch wel handig zo'n stiefmoeder.....

1 reacties:

Anoniem zei

Ja ik begrijp dat ook niet. Als je van je kinderen houdt ben je blij dat ze lief voor ze zijn en ze goed verzorgd worden.En als je ex gelukkig is zijn de kinderen ook gelukkiger.groetjes Nelis

10 december 2007 om 13:21