28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Gesprek met oudste...

 • Mama je hoeft mij niet uit te zwaaien vanmiddag hoor.
 • Waarom niet?
 • Nou omdat ik weet hoe jij bent
 • ???
 • Nou dan ga je me knuffelen en kussen en nog erger : huilen
 • Ja en ? mag dat niet dan knuffelen ?
 • Nee niet waar mijn hele klas bij staat , ik ben 14 hoor.
 • (ik grijp zoonlief vast en knuffel hem ) Nou en dan kan je best nog geknuffeld worden hoor... ik heb altijd je billen gewassen ..
 • Aarggh dat wil ik helemaal niet weten...viespeuk
 • Nou zeg
 • Nee, en nu ik dit gezegd heb ga je daar ws zeggen waar iedereen bij staat: Ik mag hem niet knuffelen en dat is net zo dom...
 • Nou ja zeg helderziend ook nog, je weet wat ik ga zeggen
 • Ja en ik ga maar 3 dagen weg daar hoef je niet voor te huilen..
 • Nou ik wel hoor want je bent nog nooit zo ver weg geweest zonder mij
 • Pffff ontspan ma ik ben niet alleen
 • Heb je je reistabletten?
 • (zucht) jaaaaaaaaaa in mijn tas
 • Die moet je in je rugzak doen zodat je ze bij de hand hebt als je ziek wordt
 • Duh ik word niet ziek
 • Nou weet je nog toen wij met zijn tweetjes van Kreta naar Santorini gingen met de boot? Je was de eerste die groen zag en de hele reis in dat zakje heeft liggen kotsen
 • Ja dat weet ik nog wel ja , maar dit keer wordt ik niet ziek
 • Heb je je mobiel? Sms je me ?
 • (zucht) Duh ik ga niet hele tijd naar mijn moeder smsen ...
 • Nee maar je kan toch wel af en toe een smsje sturen
 • Ja hoor ontspan moeders donderdag ben ik weer thuis
 • Ja ja ik weet het , heb je geld? Moet je niet zo'n tasje om je nek?
 • Ben jij niet lekker of zo? Gebeurt heus niks zit gewoon in mijn portemonnee , die zit in mijn zak en niemand die er aan komt
 • Oké je bent gewaarschuwd doe er mee wat je wil....ik haal de auto....
We rijden naar school waar ik hem en zijn vriend afzet , hem knuffel en dikke zoen geef, ik rij weg en ik ........huil , huil , huil ik kan er niet tegen , die kleine schat van me word zo groot....zo groot.
En ik ga dus niet uitzwaaien, is ook beter van niet, ik kan daar niet tegen, sta daar vast enorm te janken en nee dat doe ik die jongen niet aan dat hij zijn ma moet gaan troosten... Mijn jongen zonder mij naar Newcastle .
Newcastle here he comes ......

Veel tijd had ik niet om te treuren want om half tien kwam dochter thuis : LUIZEN
Ik heb iets nieuws gehaald: PARANIX , schijnt dat de luizen daar niet resistent voor zijn , dit spul verstikt namelijk zegt de gebruiksaanwijzing.
Bij het opbrengen ben ik zelf bijna gestikt zo stinkt het....zo meteen haar uitwassen en dan kan ik aan de slag: kammen, bedden verschonen, wassen, stofzuigen .........en straks nog 5 hoofden nakijken
Zal toch niet he? zal toch niet
Pffff HELP22 reacties:

Gelukkig duurt het nog heeeeel lang voordat die van mij tripjes naar het buitenland gaan ondernemen. Alleen. Zonder mij.

En luizen ... brr... krijg meteen kriebel op m'n hoofd.

20 april 2010 om 11:27  
Toet zei

Oeh meis, kan het me helemaal voorstellen. Al die extra dingen waar je aan moet wennen als ze groter worden. Het blijft heftig.

Sterkte met de luizenellende ook. Brrrr!

20 april 2010 om 11:40  
inge zei

of ik dit snap. ik kan al bijna janken als ik 't lees. erg man. hahaha. maar #komtgoed =)
luizenellende hopelijk ook!

20 april 2010 om 12:19  

Oh ja, herkenbaar hoor! Maar geloof me: als ie het niet naar z'n zin heeft daar dan gaat ie écht wel sms-sen. Dat deed onze jongste ook in Hongarije. Dan hebben ze je ineens wél nodig! Maar echt, het gaat goedkomen, geloof me en vrijdag vind je het jammer dat ie er al weer is want het is ook wel lekker rustig zo. En trouwens, je bent druk zat met die rotluizen. Niet te geloven zeg, hoe ze toch iedere keer weer de weg naar je kids weten te vinden. Je moet ze gaan verwaarlozen Ilse, want luizen houden van schone hoofden en dus zijn je kids te schoon. Ik zou ze pas tegen de tijd het Pinksteren is weer eens in bad doen...

20 april 2010 om 12:19  
Door zei

Haha, ik heb ook een zoon van 14 wn die sms't mij helemaal klem! Hoop dat hij een leuke tijd heeft in Newcastle, gaaf hoor!

tip tegen luizen: azijn!! Goedkoop en effectief.

20 april 2010 om 12:24  

Ach man, ik moest vanochtend al huilen omdat mijn kind door z´n papa naar het kdv werd gebracht. Ik mis ´m nu al keihard, terwijl hij 200 meter verderop zit en ´t blijkbaar erg naar z´n zin heeft.

En die luizen. Ik hoorde vorige week de meest extreme methode: kaalscheren en een muts gedrenkt in pertoleum. Schijnt goed te werken. Maar probeer eerst dat spul van de apotheek maar. En succes met schoonmaken en over twee weken weer hè? Pff..

20 april 2010 om 12:31  

Ja, iedere keer wordt er weer een stukje van de navelstreng afgekrabbeld als ze groter worden en dat doet PIJN!!
Nou maar eens even zien of er niet ook een stukje van al jullie hoofdhuid afgekrabbeld wordt! Bwaaah luizen!!! Dat is een heleboel en secuur werk om 6 hoofden na te kijken en nog een van je lief (hij mag het bij jou doen) en alle lakens en beddegoed te wassen. Vergeet de kragen van de jassen niet na te kijken! Succes, jij weet wat je te doen hebt als je niet aan oudste denkt.....

20 april 2010 om 12:36  
Soes zei

Een een grote zonnebril? Works for me...

En weer luizen? Die kinderen van jou zijn veel te schoon!

20 april 2010 om 12:43  

Wie weet heb je vanochtend niet alleen je oudste uit staan zwaaien, maar is er nu een hele meute van de kriebelbeestjes *jeuk* met hem op weg naar Newcastle. (Ach hoeft hij zich niet aanzaam te voelen)
Slaapt hij in een gastgezin???!!
Succes ermee!
Karin

20 april 2010 om 14:41  

Ik kan je uit ervaring vertellen, dat je niet de enige moeder die zich zo voelt. Toen ik nog lesgaf, ging ik heel veel op excursie met leerlingen en het afscheid nemen was altijd een hele ervaring op zizch... ;-)
Ik kan je trouwens ook vertellen dat ze bijna allemaal hun papa en mama behoorlijk missen.

20 april 2010 om 15:20  

ach gos, ik voel helemaal met je mee. die van mij gaat donderdag op zijn eerste schoolreis en ik mag gelukkig mee anders stond ik daar ook huilend de bus uit te zwaaien..

en brrrr rotluizen!

20 april 2010 om 15:53  

Tjee, ik moet nu al janken als ze naar sprookjesbos Enkhuizen gaat, dat word nog wat..
Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft!
Heel veel sterkte met die netenbende, ik ken het probleem, maar dan met 1 kind, ik hoop dat jij het niet hoeft te vermenigvuldigen met 6 deze keer!!

20 april 2010 om 16:17  

Het is alweer bijna donderdag....
dochterlief laat nooit wat van zich horen als ze weg is....heeft ze geen tijd voor want ze doet dan allemaal leuke dingen ...en dat kan ik me ook heel goed voorstellen!
Uitzwaaien vind ik altijd emotioneel, al gaan de klassen van de school waar ik werk op schoolreis en ik zwaai die "vreemde" kids uit dan voel ik het al.
Succes met je luizen, blijven kammen....en kammen...en kammen...
Groetjes Jolanda

20 april 2010 om 16:57  

Weet Paul dat jullie luizen hebben? Mag je vast niet komen. Of heb je het bij hem opgelopen? Da's lekker dan! ;-). En dat jong van jou doe mist jou ook natuurlijk en is straks blij als ie weer thuis is want thuis is zo rot nog niet. Alleen komen ze daar pas achter als ze een paar dagen zijn.

20 april 2010 om 17:12  
lia zei

Ohhhh, en ik had al zo'n jeuk op mijn hoofd. [geen luis maar roos] Als ik druk ben krijg ik roos, ook niet leuk. Maar altijd beter dan voor de zoveelste keer die luizen. Ik heb met je te doen.
En zoonlief ja, ze worden groot hé. Maar het went hoor, en je zult zien dat hij straks blij is om jou te zien.

20 april 2010 om 18:31  
Anoniem zei

Zo herkenbaar, die scene aan school!!!!! alsof ik m'n eigen verhaal lees.

succes met 't 'luizenavontuur', pfff.

Hubertine

20 april 2010 om 19:25  

Wat is dat toch met die pubers dat je dan opeens niet meer met je moeder knuffelt?? Maar hij is dus met een luizenfamilie naar Newcastle? Gezellig! Ik ben ook geen held met zulke dingen, maar het echte loslaten is begonnen meid...
Groeten, Corine(THUIS)

20 april 2010 om 20:24  

Oh je, dit ga ik ook nog allemaal meemaken met die meiden van mij. Brrrr!!!

20 april 2010 om 22:19  

ik herriner mij een ochtend, 5 uur 's morgens... mam is t dan goed dat ik vanmiddag naar amerika ga? OMG ben er nu na 10 jaar eindelijk aan gewend haha.

O ja hier aan de Amsterdamse grachtengordel, moet je even de srijltang gebruiken als je luizen hebt....zeggen de meisjes...

20 april 2010 om 23:16  

En toch weer de komische noot zoals alleen jij dat kunt brengen, de luizen als je thuis komt, ik hoop dat het snel voorbij is voor jou!

En voor je het weet is je zoon weer terug, dit stukje ken ik dat weer amper tot niet, maar ja... elke moeder is weer anders ;-)

XXX

21 april 2010 om 07:49  

En ben je de nacht goed doorgekomen? Of liggen snotteren?

Nog even volhouden en dan zijn ze er weer.

Pieternel

21 april 2010 om 08:33  

OMG! Weer luizen?

En ik ben zooo blij dat m'n meiden nog zo klein zijn!

21 april 2010 om 11:07