28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Me and the kiddosKijk lijken we niet een enig gezin zo ? Ik en de kids... en naturel ook want zeg nou zelf zit u niet ook vaak gezellig met zijn allen op de trap ? whoehahahaa
Het lijkt zo gezellig ,zo leuk, zo een ....en soms is het dat ook en heel vaak ook niet als broer en zus elkaar de koppen in rammen of mijn kids klagen dat mama zo druk is en nooit tijd voor ze heeft of als ik dan eens een half uur voor mezelf heb en dan bedenk dat ik echt dingen anders moet gaan doen.
Ik moet meer tijd in ze gaan steken , ik moet meer met ze praten, meer met ze bankhangen, meer met ze knuffelen . Ik moet een betere moeder worden.
Ja dat moet ik en meer van ze genieten want zometeen zijn ze ineens floep het huis uit .
en dan hang ik de vlag uit en dan wil ik geen spijt hebben dat ik te weinig met ze gedaan heb. En ik heb soms echt wel mijn bedenkingen over of ik wel een goede of leuke moeder ben.
En soms denk ik ook, ik ga een boek schrijven, over mijn leven, want geloof me u zou achterover vallen met zijn allen , maar ik kan niet schrijven en ben ook veul te ongeduldig , alles moet snel bij mij en wat in mijn hoofd zit komt niet snel genoeg op papier en geloof me ik zou er geen vrienden mee maken met dat boek, er zijn mensen die zouden me haten en die zouden er echt alles aan doen om dat boek tegen te houden .
En ach soms denk ik gewoon dat ik mezelf moet verbeteren, het kan beter Ilse denk ik dan, focus focus maar ik word zo vaak opgeslurpt door het leven, door dagelijkse dingen die moeten gebeuren, door werk, door het huishouden, door moetjes, door koken/wassen/strijken etc...
en ik wil alleen maar een goed mens zijn, gelukkig zijn met de mijnen, geen zorgen, geen enge ziektes, geen anderen die me het leven zuur maken, een gewoon leven.
Gewoon gelukkig zijn met manlief en kids , stressvrij.


15 reacties:

Echt de familie Trap zo....
hahahaha

20 maart 2010 om 09:49  

Tsja, willen we dat niet allemaal. Maar het leven is niet altijd eerlijk en zonder stress (was 't maar waar). Als ik dan 's avonds die van mij op bed heb gelegd en hij me nog een keer roept om te zeggen dat hij heeeeel veel van me houd, dan denk ik....Ik zal het best goed doen :o)
Wel een hele leuke foto, je mag trots zijn op zo'n gezin MAMA!

20 maart 2010 om 11:08  

ga t gelijk als puntje op de agenda zetten voor vandaag; rond 19 uur even gezellig met de hele familie op de trap.

tja, beter kan altijd. streven ernaar is al lovenswaardig toch?
en kijk; jij hebt tenminste een gezellige foto!
fijn weekend!

20 maart 2010 om 11:46  

Dat is toch de foto uit de Mamma? Leuk hoor.
Ach, in ieder huishouden is het regelmatig loos nietwaar. Ik vind dat wat jij wilt: "en ik wil alleen maar een goed mens zijn, gelukkig zijn met de mijnen, geen zorgen, geen enge ziektes, geen anderen die me het leven zuur maken, een gewoon leven. Gewoon gelukkig zijn met manlief en kids, stressvrij" nog niet zo verkeerd. Wil ik ook! ;-)

20 maart 2010 om 13:45  
Ri zei

Volgens mij doe jullie het prima. Ik geef het je te doen, een samengesteld gezin met 7 kinderen. Anderen zouden er geen eens aan begonnen zijn. Ilse, je bent een topmoeder!

20 maart 2010 om 14:38  

ik zou natuurlijk de pedagoog hier kunnen gaan uithangen... ,maar ik denk dat je het best allemaal goed genoeg doet, want dat doen de meeste moeders, eigenlijk zou je t liefst van je kids willen horen dat t alemaal prima gaat.. En geloof me als ze boven de twintig zijn komen dat soort complimentjes je kant op, dus even geduld nog)

Als je nou echt zo 'schuldig' voelt dan maak je een kalender.... en plan je een dag apart met elk kind eens in de zoveel tijd...om te hangen en ergens te gaan lunchen, je weet wel...en als t je nou niet lukt om die dagen vol te krijgen dan doe je het zeker goed maar hebben zij gewoon geen tijd voor jou...
weg schuldgevoel ;)

Dat je je afvraagd of je het goed doet is toch eigenlijk alleen maar geweldig want hoeveel mensen zijn er ook niet die t geen ruk kan schelen hoe het met hun kinderen gaat.

20 maart 2010 om 14:38  

Ja, ik weet wat je bedoelt......maar stressvrij leven is net zoiets als droog onder de lopende douche blijven. Dit IS je leven, wassen, strijken stress en ook gezellige momenten op de trap, aan tafel of een paar dagen in Kopenhagen. De kunst is onder het schoonmaken, en zo, die leuke momenten voor ogen te hebben. Wat je ook kan doen is: 1 dag niks! Ik had een moeder(op de school waar ik werkte) en die stond 1 dag per jaar op met de mededeling: "vandaag voed ik niet op, vandaag ben ik geen moeder, vandaag ben ik geen huisvrouw!" De kinderen mochten met hun handen eten, ze zei er niets van, ze mochten zelf het eten klaarmaken, maar ze moesten het ook opruimen (van de vader dan want de moeder voedde niet op die dag). Je moet het natuurlijk kunnen aanzien dat het die dag een zootje wordt, maar al die kinderen (ze had drie zonen en nog een gehandicapte zoon) hadden een geweldige herinnering aan die dagen...... Je ziet er nu niet overheen, maar heus: als ze straks de deur uit zijn, bleek DEZE tijd een hele leuke tijd te zijn geweest. Probeer er NU van te genieten. Het is overigens ook leuk als ze de deur uit zijn, hoor. Het is Leo en mij erg meegevallen. Een vriendin van mij zei altijd: "Bij ieder kind dat de deur uitgaat, wordt mijn huwelijk beter" Ik zou zeggen : Doe eens gek, maar log er wel over!
Even OT: Heeft je franse dochter al een baby of heb ik dat gemist?

20 maart 2010 om 19:05  

Deze momenten.... bevriezen en inlijsten, vervolgens veel, heel veel naar kijken!! (vooral als het weer oorlog is in huis!! Hahahaha)

20 maart 2010 om 21:08  

Ik kan me alleen maar aansluiten bij Ri.. en ik vind dit een leuke foto, zag hem deze week al eerder voorbijkomen hier ;-)

20 maart 2010 om 21:08  

hmpf...kon mijn epistel niet door de beugel? ik heb een heeeeeel lang bericht gestuurd waarin ik je alleen maar prees....maar je hebt het geweigerd? of deed ik iets fout en is het niet verstuurd?

Hoe dan ook...ik baal...

20 maart 2010 om 22:52  

Ik vind de foto echt mooi.

En ja, het is gewoon maar een tip, maar strijken, dat is dus echt over-rated. Dat moet je gewoon nooit doen. Zonde van je tijd... :-)

22 maart 2010 om 02:54  
Toet zei

Hee gekke lieve leuke mooie grappige stoere Ilse. Heel herkenbaar alles. En verder sluit ik mij aan bij alle voorgaande reacties! Handig hè, dat scheelt mij weer typtijd!

22 maart 2010 om 09:21  

Wij zitten heir altijd met z'n allen op de trap :)

Meid .. jij wilt precies hetzelfde als iedereeen en iedereen wil gewoon een goede moeder en partner zijn .. dus maak je neit druk.

Komt goed schatje !

gr. Elise

22 maart 2010 om 14:13  
Anoniem zei

Ik had een heel lang epistel gedicht over moederschap.
Over dat ik denk dat jij een goede moeder bent juist omdat je je afvraagt of je een goede moeder bent.
En ook betoogde ik dat het daarnaast een goed idee is dat je je kinderen leert dat een uur tijd voor jezled, ongeacht wat anderen van je vragen, ook ee goed idee is. Want zij zullen ook voor `ichzelf moeten opkomen later in de boze buitenwereld.

Je logjes spreken liefde uit en je logjes spreken grenzen bewaken uit. En beter dan dat kan je je kinderen niet opvoeden.

Sorry dat je min eerste resctie niet kreeg en sorry dat ik dacht dat er iets loos was.

Liefs,
Wendy

22 maart 2010 om 21:39  

Ik ben stikjaloers Ilse, wat een rijkdom zo. Maar ja in het echte leven zit je inderdaad niet met z'n allen op de trap en 7 kinderen krijg je nooit allemaal tegelijk achter het behang. Maar het is een mooi stel met een mooie moeder.

X
Fem

23 maart 2010 om 09:28