28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

En zo ging het...


Het hele gezin op de bank, klaar voor de uitzending.
Pa en ma die de kinderen nog even tot rust dwingen en zeggen we gaan niet gillen als je jezelf ziet zodat we alles rustig kunnen zien en horen.....en zo geschiedde .....ahum
Het begint ... G is de eerste in beeld en pa en ma gillen de hele boel bij elkaar, dan komt ma (ik zei de gek) in beeld en gillen pa en ma nog harder. De kinderen roepen "Stil nou we horen niets"
Pa en ma zijn in shock. (en hebben wel 3 minuten lopen gillen, het duurde 4 minuten kan je nagaan hoeveel we gezien/gehoord hebben)
Pa over zijn veel te lange haar (wat 2 weken geleden geknipt is overigens ) en zijn dikke kop en ma over haar plofkop, wallen , en belachelijke stem.
*dat jullie het weten: we vissen niet naar complimentjes mensen want niemand kan ons overtuigen hoor dat het niet zo was*
We hebben niets gezien verder van ons huis maar hebben alleen maar telkens als we in beeld kwamen in shock naar elkaar gekeken van "zien we er zo uit?" Praat ik echt zo?
Toen ik naar bed ging heb ik nog een minuut of tien voor de spiegel gestaan en echt ik zag ze niet die wallen...waarom had ik daar dan van die overdreven wallen?
Als ik in de USA woonde had ik ze meteen een dik proces aangedaan wegens veel te veel en slecht licht en tooo close darling much tooooo close the camera!
Mijn lief vond het nog even leuk om mij te begekken van "wat had jij een dikke kop zeg op tv (en bedankt schat) en die wallen jeeminee".
en ik moest toch heel hard lachen om dat haar van mijn lief "je leek de buurman wel liefie, die heeft hetzelfde haar" (eindelijk is mijn schat overtuigd dat zijn haar te lang was want op de burman daar wil je niet op lijken )
en die stem de kinderen riepen steeds maar "wat heeft mama een rare stem zo klink je niet in het echie"
Dus dat jullie het even weten:in het echie is mijn kop minder dik, heb ik niet van die reuzachtige wallen (toch? kijk het gebeurt al, ik word onzeker) en ik praat niet zo deftig en bedeesd in het echt, er zit meer pit in geloof me.
Grappig was dat ik van veel blogvrouwen een berichtje kreeg dat ik zo zacht overkwam op tv , zo heel anders dan in mijn blog , waar ik nogal fel en ongenuanceerd overkom schijnbaar.
Nou dames ik ben in het echt, best lief, mijn blog is mijn uitlaatklep, de dingen die ik nooit zou zeggen die zet ik hier neer , op "papier" durf ik meer haha en ik kan ook heel fel zijn hoor maar daar was hier natuurlijk geen reden toe.

En dan nu nog wat vragen :

Blogger Claudia B. zei...

Had nog niet meegedaan aan de vraagjes... wat ik wel zou willen weten: wat als je 1 ding aan je leven van dit moment zou mogen veranderen (dus niet je uiterlijk, maar je leven zelf) wat zou je dan kiezen?

Nog een vraagje: vind je zelf niet dat je altijd zo veel moet van jezelf... volg je me nog :-)

Als ik 1 ding aan mijn leven mocht veranderen? Dat weet ik wel wat ik dan zou veranderen maar dat kan ik hier echt niet in de blog zetten.

En ja je moet veel, vind ik ook wel eens maar het kan bijna niet anders ook. Je hebt rechten en je hebt plichten zei mijn pa altijd...

Blogger Zeeuwse Mama zei...

De vraag die bij mij op kwam was: hou je dat allemaal in je eentje schoon??

Nee dat zou ik niet kunnen hoor, gelukkig heb ik een hulp 1,5 dag per week.

Anoniem Anoniem zei...

vraag waarom staat jullie huis zoveel in bladen en vinden jullie kinderen het wel leuk dat ze daar voor op de foto/tv moeten

gr Cobi

De kinderen vinden het juist heel leuk en de bladen is natuurlijk gewoon publiciteit voor de webwinkel.
33 reacties:

Joehoe!!! Ilse kom maar uit je hol!! Ik vond het superleuk en natuurlijk lijk je anders dan in reallife, maar jullie kwamen gezellig over in jullie droomhuis en dat was toch de bedoeling?!
En dan nog mijn vraag....
Wat zijn jouw beste en slechtste eigenschap?
Groeten, Corine

31 maart 2010 om 11:24  

even melden dat ik groen en geel zie, wauw wat een prachtig pand en indrukwekkend dat je er zélf zoiets waanzinnigs moois van hebt weten te maken. Geen gemauw dus over wallen maar gewoon trots zijn! En terecht!

31 maart 2010 om 11:46  

ooo wat woon jij mooi en wat een leuke en goede naam de zevende hemel. en ik vond jullie beiden leuk, maar ik ken je natuurlijk alleen van het blog, maar man wat een huis en wat ontzettend sfeervol ingericht. Manlief en ik willen direct een metamarfose lol... nee echt, totaal geen reden om je te schamen. eerder reden om je rug meer te strekken van trots

31 maart 2010 om 12:37  
inge zei

ik zeg niks meer. over geen wallen en al dat andere. ik lig wel helemaal dubbel dat jullie de kids zeiden niet te gillen en vervolgens de keet zelf bij elkaar gilden hahaha zou ik waarschijnlijk net zo doen hihi

31 maart 2010 om 13:00  

Nou niets om je voor te schamen, zou ik zeggen. Een geweldige huis.

31 maart 2010 om 13:06  

Ik hoor het jullie zeggen tegen de kinderen: jullie gaan niet gillen! En dan vervolgens zelf de tent bij elkaar gillen.
Maar goed, jullie hebben het toch wel opgenomen. Als je het echt zo erg vond (en ik vond het dus geweldig om jullie te zien), dan kijk je het gewoon nog tig keer: wedden dat het dan steeds beter te verteren wordt? Denk ik!

31 maart 2010 om 13:12  

Tsja, de verleiding is natuurlijk groot om nu allerlei goed geplaatste opmerkingen te maken n.a.v. je TV debuut, maar.......dat doe ik niet. Eerlijk is eerlijk, ik vond het leuk je nu ook eens te horen, was bang dat ik ineens zware whiskey voise of hoog piepstemmetje bij je zou ontdekken, maar niets van dat alles. En als ik er ook nog eens 5 kg af moet denken dan ben je broodmager! gek dat ik in m'n uppie zat te kijken en dacht "ik ken haar" terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo is.
Je mag trots zijn hoor, trots op je huis (prachtig!), je gezin (gezellig), G (met lang of kort haar), maar bovenal trots op jezelf!
Fijne dag,
Karin

31 maart 2010 om 13:16  

He Ilse, ik vond het leuke je te zien (met wallen en dikke kop??!!) je leuke man (vond het haar best leuke) en die dotjes van kids...maar natuurlijk je supermooie huis, ik viel bijna van de bank, wat een plaatje...en zo lekker opgeruimd...(dit is een opmerking van m'n 16jarige dochter met wie ik het nog eens in de herhaling heb bekeken!)
Het kan er allemaal mee door hoor, geniet nog even van de roem van het BN-er zijn en see you eind mei!
Lieve groetjes Jolanda

31 maart 2010 om 13:37  

Potverdikkeme, nou heb ik het niet gezien, ik dacht dat het vandaag kwam!!
Kan ik het nog ergens terug kijken?

O enne ik ben nog aan het verzinnen over een vraag die ik je wil stellen, hoe lang mag het nog? ;)

31 maart 2010 om 14:04  

Toen ik je zag dacht ik: jij hebt morgen een presentatie-contract aan je broek hangen, zo mooi klink je op tv. Echt, je komt net zo lief over als Natasja Froger met 'hart in aktie'!
Dus ga zo door Dotje! Enne....jullie kids gedroegen zich voorbeeldig! Hoe dóe je dat toch? ;-))

31 maart 2010 om 14:19  
Anoniem zei

Hoi lieve Ilse. Stop: HO, niet zo narcistisch...het ging om je huis, om wat jullie allemaal KUNNEN en gepresteerd hebben...mag je dan aub wallen hebben ! Halo. Maar als je nu een Gooische vrouw was....dan had je eerst een dag bij de make up gezeten. Nou, da's lachen ...
Ik.. heb genoten...en bewonderd. Probeer er anders tegen aan te kijken, tegen die "plof"kop, bedoel ik; je hebt een lief smoel. Zo...gezegd.
Lieve groet
Godeliva

31 maart 2010 om 14:22  
Anoniem zei

En, o ja, ik vind dat ze best Ilse in plaats van Froukje, die er immers best heel lelijk te zijn bijloopt, dat programma mogen laten presenteren. Jij bent tenminste een "type".

31 maart 2010 om 14:24  

Beste Ilse
Ik kan maar niet begrijpen waarom je altijd zoveel kritiek opjezelf hebt hoor
Je deed het fantastisch op tv ,wij hebben helemaal niet gelachen ,je deed het alsof je nooit anders gedaan hebt !!
En idd ,dat is waar wat ze zeggen: je komt zoveel rustiger over op tv ,op je blog raas je lekker uit
Ach ja ,het moet er toch een keer uit he ? ihihihi
Nee hoor ,t zag er prachtig uit !

Gr Maisonamy van QueeniesHome

31 maart 2010 om 15:00  

Hoi Ilse,
Wat een leuke reportage,leuk gezin en wat een prachtig huis hebben jullie meid, ook ik dacht wat opgeruimd en schoon hoe doe je dat.
Jullie zagen er top uit en je stem wat klonk die heerlijk moest meteen denken aan een voorleesboek met jouw stem zo beschaafd en rustig(vergeleken met mijn whiskey/rook stem).
Echt iets om trots!! op te zijn.
Hartelijke groeten Greet (lurker)

31 maart 2010 om 15:41  

Ha ilse,
nou ik zat er helemaal voor klaar hoor met bak chips ...manlief keek ook mee. prachtig huis hoor!enne je zag er prima uit hoor.hahahah heb niet op je wallen gelet dus weet niet of ze er waren...Ik dacht oook van oei hoe houd je dat zo netjes...fijn dat je hulp hebtNou jullie hebbeb erh ard voor gewerkt om zo'n mooi huis te krijgen dus leuk dat jullie ons even mee laten kijken!maar wat ik het allerallermooiste vond en waar ik stiekem een beetje nepjaloers op ben....is die tafel vol kinderen!!!!!Wat moet dat gezellig zijn...(ja ik had t ook als kind hoor zoveel drukte en gezelligheid thuis aan tafel en nu zijn we maar met z'n drietjes)Heerlijk hoor zoveel kids!hahaha maar ik zei al nepjaloers want ik vind het hartstikke leuk voor jullie!!! wanneer kom je weer op tv???

31 maart 2010 om 16:06  

Het was echt heel leuk. En mooi (huis) en relaxed (jij en G.) Geen reden om je ergens voor te schamen. En nu maar wachten op morgen! 'Tutze', maakt me nieuwsgierig!

31 maart 2010 om 17:44  

Een keer was ik ook op TV (en nee dat was niet met TV woonmagazine Grrrrrr) toen vond ik mijzelf ook zo rustig en super beschaafd overkomen haha.. o ja in t echt ben ik ook prachtig haha Ik vond t leuk, toen alles aan tafel zat en jij als een moederkloek iets neerzette oid had ik even met je te doen, ijk die meid nou met al die mensen die ze moet voeden ;)

Je schreef dat ik met mijn copine naar de open dag kom... ohhhhhh leuk dat wist ik nog niet haha... maar ja lijkt me gezellig ;)

31 maart 2010 om 19:35  

Ik blijf het zeggen: het was helemaal toppie!! Zelfs collega's van mij (die ik ook lekker heb gemaakt met Tuttemerul) wisten me te vertellen vandaag dat ze je hadden gezien op tv en waren (net als ik) wild enthousiast!!
Ik denk dat iedereen het gek vindt om zichzelf op tv terug te zien, hoor.. )ik ook, jaren geleden, toen ik met mijn broer meedeed met een spelprogramma... ;-) )

31 maart 2010 om 20:13  

Hey ik had vanochtend al een reactie achtergelaten dat ik nog even naar uitzending gemist zou kijken en dat heb ik gedaan. Leuk joh! Mijn kinderen keken mee en zeiden 'hé grappig' en 'leuk' dus.... jullie hoeven je echt, niet te schamen.

31 maart 2010 om 20:49  
lia zei

Nou ik vond het erg leuk om te zien. En ik denk dat je er zelf anders naar kijkt dan anderen. Weet nog dat ik vroeger filmde voor de kids en als ik dan per ongeluk wat zei, en dat later terug hoorde. AFSCHUWELIJK.... Dus snap het wel.
Maar verder helemaal leuk. En vond het zo leuk toen het hele stel naar binnen liep.

31 maart 2010 om 20:53  
Soes zei

Ik dacht nog: hoezo heeft ze nu van die wallen, die heeft ze in het echt nie.

Maar goed. Ik haalde je stickers op bij de drukker... we zaten wat te babbelen... begint ie over het homostel met die 5 pleegkinderen.
Ik zeg... joh, heb jij de tv-makelaar gekeken?? Heb je dat stel in die kerk gezien met die 7 kindertjes???
Ik hield de stickertjes omhoog: nou dat is zij!
Hahaha.
Hij vond jullie een artistiek stel.

Dusss.

31 maart 2010 om 20:57  

Helaas, ik was te laat thuis en schakelde pas in toen de aftiteling al voorbij kwam... dus dat moet even in de herhaling voor mij!

31 maart 2010 om 21:25  

Helaas, ik was te laat thuis en schakelde pas in toen de aftiteling al voorbij kwam... dus dat moet even in de herhaling voor mij!

31 maart 2010 om 21:25  
Anoniem zei

Wat nou zo gek is aan het hele verhaal is dat iedereen hier (ik incluis!) bewondering heeft voor je gezin, dat iedereen hier je shop zo mooi vindt, dat iedereen hier jou zo tof vindt, dat iedereen hier je lief een lekker ding vindt, dat iedereen hier zou willen kunnen designen zoals jij dat kan, en dat jij....

...je heel erg in een hoekje gaat zitten schamen...

Je bent een prachtmens en ik ben vandaag helemaal blij gemaakt met een hele lieve paaskaart die ik kreeg van jou.

Kus.

31 maart 2010 om 22:56  
Anoniem zei

Ik wacht......hahahaha

1 april 2010 om 09:27  

Ohhh, heb je geen link waarbij ik online kan kijken naar plofkoppen, lange haren en wallen? haha.
Maar serieus, ik kon het hier uiteraard niet zien, en kan het progr niet vinden op google. Droomhuis? Of heet het soms anders en is dit een item?

Is altijd raar om jezelf te zien of je stem te horen vind ik trouwens. Daar wen je nooit aan.

1 april 2010 om 12:11  
Astrid zei

Hey, mijn reactie is weg? Nou in ieder geval, heb het online gevonden. En wat is het toch mooi man. Zag het natuurlijk ook al in de mama, maar op film krijg je een nog beter beeld. WAUW!

1 april 2010 om 12:18  
Anoniem zei

ik vond je wel leuk en inderdaad je bent op tv altijd dikker. Dus dat had ik al ingecalculeerd, maar ik miste wel je limburgse accent maar verder vond ik je leuk hoor! groetjes nelis

1 april 2010 om 13:04  

Ik heb het gezien! En geloof me, het valt heel erg mee hoor. Die wallen zijn me nauwelijks opgevallen en die 'tien' kilo extra ook niet. Wel jammer dat die spullen van Tuttemerul net niet leesbaar waren.

Dat gegil herken ik van de keer dat ik mijn oudste had opgegeven voor de jarigen op Zappelin. Toen we haar foto ook daadwerkelijk zagen die zaterdagmorgen begonnen we allemaal zo hard te gillen dat we er niets van verstaan hebben :-).

1 april 2010 om 14:50  

Wallen?? Plofkop?? Haha, niet gezien Ilse, ik zag alleen maar die oogverblindende glanzende zwarte Room 17 cloche in je mooie woonkeuken :-)
Je was heerlijk rustig op tv, toen ik je laatst tegen kwam (bij de groothandel) was je ook al zo rustig. Had ik niet verwacht want op je blog ben je z 'on wervelwind!
Groetjes Hennie

1 april 2010 om 16:22  

Ja, ik wil het ook zien. Weet je of het al ergens online staat?

1 april 2010 om 16:50  

o ja ik zaf ook iets met t tuttemerull logo in je keuken, volgens mij waren het kaarsen?!

1 april 2010 om 19:10  

Ilse,

Beetje late reactie maar ik had de tv makelaar gemist en daar baalde ik van. Zegt mijn mannetje net dat er zoiets bestaat als programma gemist .nl hahahah weet ik veel. Nou hij weet dat wel. Dus net gekeken en het ziet er echt leuk uit. Moet wel zeggen dat je rustiger overkomt dan hoe je vertelt/schrijft....

Groetjes Pieternel.
http://pieternels.blogspot.com/
www.pieternels.nl

6 april 2010 om 19:56