28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

RuzieJoeltje en Sylvia zijn ruzie aan het maken op mijn blog.
Onder het stukje jeuminee KLIK KLIK kun je hun reacties zien.
Ik ben het eigenlijk grotendeels wel met onze Joel eens eigenlijk en ik zit TOTAAL niet op een links kabinet te wachten , ik ben ongesteld dus spreek me niet tegen je bent gewaarschuwd ;)
en ik wil gewoon nu eens een rechts kabinet , dan zal iedereen hier eens zien dat het ook heel anders kan.
Wat vinden jullie dan?
Op wie ga jij stemmen?

o ja en een mening hebben is OKE maar hou het netjes AUB !!!

32 reacties:

Ik ben voor Joeltje, gestudeerd hoef je nergens voor te zijn, wat zegt zo'n velletje met een naam er op ???
De grenzen dicht, eruit wat er uit moet en NL richten op de NL'rs die er werken en al die lasten mogen betalen! Niks voor niks, krijg je in een ander land ook niet voor elkaar laat staan er jaren "gratis" verblijven
Zo houden we hetnu nog groen wat groen moet blijven. Geen extra wegen en woningen.
Jammer dan onze Pim er niet meer is en blij dat Wilders gewoon het beestje bij de naam noemt en dat Rita flink door duwt ! Het is de 3e nog niet..

22 februari 2010 om 13:47  

Pffffff jeetje Ilse eerst vieze plaatsje dan PMS kippetjes...... What's up?!??!??!?!??


Lieve groet van iemand die bij de test: ¨hoe rechts ben jij¨ voor 41% rechts scoorde:

Je komt in het midden van het politieke spectrum uit, niet links, niet rechts. Je hebt niet zozeer een derde of andere opvatting, maar je houdt niet van extremen, je bent redelijk. Waarschijnlijk ben je ook minder inhoudelijk bevlogen, maar vooral pragmatisch gericht. Maar bijvoorbeeld economisch liberaal is nog best wat anders dan cultureel behoudend of conservatief rechts. Je kunt op bepaalde punten dus nog steeds behoorlijk rechtse opvattingen hebben. ;)

22 februari 2010 om 14:01  

Ohh.. ik heb het net met verbazing gelezen, ze moesten zich schamen .. daar is jou blog volgens mij helemaal niet voor bedoeld...
Lach erom... ze zijn niet wijzer.

22 februari 2010 om 14:38  

Het land staat in brand en Bos gaat er vandoor, vakantie houden. (niet dat hij geen punt heeft, ik vind ook dat ze weg moeten)Hij had ook nog tot 1 maart het land kunnen proberen eruit te komen, maar het is beter scoren straks als je nu het zinkend schip verlaat. Beetje makkelijk!

22 februari 2010 om 14:40  

Oh wat erg, ik werd zomaar, zonder dat ik het wist, een rechtse teutebel genoemd! Dat is niet netjes van Sylvia die met schelden begon. Daarnaast heeft Sylvia het over tweeverdieners en het feit dat ze links is. Nou volgens mij zijn Femke en Agnes ook links én vrouw (alhoewel dat moeilijk te zien is...) dus huppetee dames, terug achter het aanrecht dan, dan is Sylvia weer tevreden.
En verder hou ik er over op.
Trouwens Ilse: leuke foto want ik zie dat blonde Joeltje boven op ligt en in de winning mood is!

22 februari 2010 om 14:44  

Mooi dat dit kabinet gevallen is. Wat mij betreft vind ik het de juiste beslissing van de PvdA. Tijdje geleden mijn lidmaatschap opgezegd van de PvdA. Maar na deze daad van Bos ga ik met grote waarschijnlijkheid weer PvdA stemmen. (nog even verliezingsprogramma's afwachten)En voor de verkiezingen van 3 maart heeft het ook een positieve effect. Dit kan weleens positief uit gaan pakken voor de PvdA.
Dus voor mij: Links. En als daar een ander daar dan salon-socialist van maakt, so what.

22 februari 2010 om 14:46  

Bos is een griebel die zieltjes aan het winnen is en dacht een goede slag te slaan. Ik hoop echt dat die man een keer ziet wat ie doet .. laat hem wakker worden want ook wij, 2 verdieners, willen niet betalen voor klapklopers en niet willende luilakken. En buitenlanders zijn welkom maar niet om rotzooi te trappen en hun handje op te houden .. dat kun je in je land van herkomst ook. Je wilt hier wonen om iets meer van je leven én toekomst te maken DOE dat dan ook !

Liefs Elise

22 februari 2010 om 15:10  

Joeltje en Sylvia? Ik dacht Mabel en Marylene...

22 februari 2010 om 15:17  

LOL al die zwangeren en menstruerenden en dan een gesprek over politiek!! Ik ben weg, kom later nog wel even gluren ;)

22 februari 2010 om 15:20  

@ Madelief: *blonde Joeltje ligt bovenop en is in de winning mood*

22 februari 2010 om 15:22  
lia zei

Nou ja zeg, daar is jouw blog toch niet voor.
Ik hou me er buiten.
Wel een leuke foto gevonden Ilse.
Gaat alles goed met je? Vind ik veel belangrijker.

lieve groet Lia

22 februari 2010 om 15:25  

Haha, ik moest wel lachen toen ik die woordenwisseling las. En Ilse, natúúrlijk ben ik het met jou eens......
groetjes

22 februari 2010 om 16:22  

Leuke foto! En ik heb natuurlijk even doorgeklikt naar de woordenwisseling.

22 februari 2010 om 16:59  
Zara zei

Ben ik 2 dagen druk, is er van alles aan de hand hier. Heb net bijgelezen en ongezouten mn mening gegeven. Ongelofelijk hoe ondoordacht sommigen lurkers hun mening als waarheid durven te geven. Ik ben niet eens ongesteld maar werd er heel boos (en verdrietig) van. Lekker oordelen over 2-verdieners terwijl je niet eens weet hoe het echt werkt in de praktijk.
Ik stem gewoon weer op Andre, hij heeft het goed gedaan. Zo. Dus.
en verder ben ik het vooral, natuurlijk met jou eens Ils. Ik zou niet anders durven...

22 februari 2010 om 17:03  

Goh, wat een interessante 'discussie'.

Ik moest vooral heel erg hard lachen om de reactie van Scrapothekerin:

Als je 20 bent en niet links stemt heb je geen hart.
Als je 35 bent en nog steeds links stemt heb je geen hersenen.

Geweldig, die moet op een tegeltje!

22 februari 2010 om 17:36  

Nu is het de laatste keer dat ik hierop reageer. Maar 't is niet mijn intentie geweest om herrie te schoppen, helemaal niet zelfs. Het is een reactie op een reactie en ja, ik was boos vanwege het opgeheven vingertje, daar ben ik niet van gediend.
Zal ik 's eerlijk zeggen: ik ben actief lid van de SP geweest en heb op deze partij gestemd ten tijde van de opkomst van Fortuijn (ben nogal een tegenstemmer). Maar nu, nu weet ik niet eens waarop ik ga stemmen maar ik ga wel (ik wacht ook de programma's af). Maar ik houd er niet van om uitgemaakt te worden voor rechtse teutebel of wat dan ook.

22 februari 2010 om 17:49  

Nu is het de laatste keer dat ik hierop reageer. Maar 't is niet mijn intentie geweest om herrie te schoppen, helemaal niet zelfs. Het is een reactie op een reactie en ja, ik was boos vanwege het opgeheven vingertje, daar ben ik niet van gediend.
Zal ik 's eerlijk zeggen: ik ben actief lid van de SP geweest en heb op deze partij gestemd ten tijde van de opkomst van Fortuijn (ben nogal een tegenstemmer). Maar nu, nu weet ik niet eens waarop ik ga stemmen maar ik ga wel (ik wacht ook de programma's af). Maar ik houd er niet van om uitgemaakt te worden voor rechtse teutebel of wat dan ook.

22 februari 2010 om 17:49  

Nou zeg, 't is hier al net zo erg als in de politiek. Een hoop ruzie maken ipv de schouders eronder en ervoor zorgen dat ons land weer vooruit komt. Ach ja, niets nieuws onder de zon :o)
Gewoon allemaal naar de stembus en waarop je stemd...dat moet ieder voor zich weten!
Karin

22 februari 2010 om 18:31  
Anoniem zei

Sorry Ilse voor het misbruiken van je blog. Dat was niet mijn bedoeling. Moest alleen even afreageren op die negatieve reacties op de val van het kabinet. Misschien had ik het woord 'rechtse teutebel' niet moeten gebruiken, want veel dames voelen zich hierdoor op hun teentjes getrapt. Iedereen mag haar eigen mening hebben, maar als je je negatief uitlaat, dan kun je ook een reactie terug verwachten. En ik kreeg dus ook weer een tegenreactie. Meerdere trouwens. Maar goed, nogmaals sorry voor deze blogvervuiling.
Groet, Sylvia

22 februari 2010 om 19:30  
Anoniem zei

Het is gewoon enigszins vreemd dat het hier gaat over rollenbollende vrouwen terwijl het over de straat en in de goot rollende kerels zijn, zogenaamd goed gestudeerd en absoluut duur betaald. Laten we eer geven die eer verdienen, ladies: het zijn die klootzakken die ons land kapot maken en dat kerels van feitelijk allemaal dezelfde pluimage : uitvreters ! "Rechtsom of Linksom " en die kale kop politiek commentator, die demagoog en intrigant, moeten ook van de buis, zou mijn voorstel zijn.
Hier denkt toch niemand meer voor zichzelf !
En wie denkt dat de politiek iets voor haar doet...komt bedrogen uit. Belken- ELLENDE 5 !!!! Ahum

22 februari 2010 om 20:13  

*zucht weer opgelucht door na deze stap in de goede richting ter voorkoming van onlusten in blogland*

22 februari 2010 om 20:16  

Hihihi, ik lach nog even na, want heb net al 'uitgebreid' met Joeltje zitten kletsen hierover.... Ik ben het met Madelief eens dat Sylvia niet netjes was met haar scheldwoorden (ja, zij is daar mee begonnen! Heus!). En voor de rest? Gelukkig leven we in een land waarbij er verkiezingen zijn, waar we mógen stemmen en waar dit door iedereen (JA, ECHT IEDEREEN) gerespecteerd wordt... Dus... wie wil stemmen voor CDA, prima. Liever D66? Ook goed! Of Groen Links? Prima toch? PvdA? Waarom niet?? Het land heeft alle stemmen nodig.... van iedere stemgerechtigde!
*punt*

:-D

22 februari 2010 om 20:28  

iedereen weer vriendjes hier?:-)

22 februari 2010 om 20:32  

wow, ik heb het met open mond gelezen.. ongelooflijk, ruzie maken via jouw blog. waar maken mensen zich toch druk om, laat ze het in den haag lekker uitzoeken, en laten wij elkaar in onze waarde laten, ieder zijn ding, en respecteer elkaar. nou ilse, sterkte ermee, en mij maakt het niet uit waar iedereen op stemt.
we moeten het toch met elkaar doen.
groetjes van jootje.

22 februari 2010 om 21:16  
Anoniem zei

Ik vind het gekrakeel in deze bitchfight exemplarisch voor hoe we in de huidige maatschappij met elkaar omgaan.
Een hoop opgeblazen woorden die eigenlijk niks zeggen. Het komt vooral dom op mij over. En domme mensen, daar zijn er in mijn ogen al zoveel van.
Dus meisjes, een beetje nuance op z'n tijd en tot tien tellen voor je je giftige reactie uitbraakt zou geen kwaad kunnen.

Groetjes, Irene

22 februari 2010 om 22:33  

Ga stemmen, en denk er goed over na. Maar roep niet van alles...dat wordt al veel te veel gedaan.
En wat ik stem hou ik lekker voor mezlef! Groetjes Jolanda

23 februari 2010 om 00:28  
Anoniem zei

Ik ben een beetje meer links, vriendje beetje meer recht, samen zijn wij een super team.
Maar wat ik ga stemmen, ik weet het niet het blijven toch de zelfde mensen...

Maar even iets anders,
Ik wens je veel succes vandaag, is je huis al aan kant?
Gaat helemaal goed komen..
Haal even diep adem, echt het is straks weer allemaal voorbij.
Ben wel erg benieuwd hou je ons op de hoogte.
knuffel.

23 februari 2010 om 08:26  

Ik ben behoorlijk geschrokken van het grote "rechts"gehalte hier Een rechts kabinet is voor iemand zoals ik (gescheiden en wao (waar ik totnu toe nog steeds elke dag mee worstel, maar een aangeboren hartafwijking is nou eenmaal niet iets waar je om vraagt) Ik weet amper hoe ik rond moet komen, krijg geen aftrek mee voor de extra kosten die ik heb ivm mijn gezondheid, over de consequenties die dat belastingtechnisch oplevert wil ik hier nog niet eens ingaan en hoe rechtser het kabinet hoe harder de klappen aan de onderkant vallen. Ik ben ook van mening toegedaan dat als je gezond van lijf en leden bent, je moet werken voor je geld en wil je dat niet dan zul je de consequenties daarvan in je portemonnee moeten voelen. Maar als je wilt en niet kunt, hoor je niet dubbel aangepakt te worden. En dan dat gebazel over buitenlanders. Heb je je wel eens in een asielzoeker verplaatst, heb je wel eens de moeite genomen om iemand goed te leren kennen? Heb je zijn verhaal weleens gehoord? Ik ben heus niet blind en iemand die hier niet zijn best wil doen, hoort hier niet. Maar ik heb hele schrijnende gevallen meegemaakt in mijn vrijwiligerswerk. En ik ken ook genoeg buitenlanders die hier hard werken en hun belastinggeld net zo goed betalen als jij en ik. Pfffff van mensen als bobbine word ik heel verdrietig.
Respecteer elkaar, verdiep je eens in een ander ipv dingen klakkeloos aan te nemen. De wereld is niet zwart wit maar kent heel veel grijstinten (zoals jullie bloggers zo vaak in jullie interieur laten zien ;-))
Fijne dag allemaal

23 februari 2010 om 10:20  
Anoniem zei

Helemaal eens met Irene.
Al dat geblaat en gekat. Het gaat er in het leven echt niet om wie de meest rotte dingen over iemand kan zeggen. Heb je een mening, fijn, maar respecteer die van een ander.
Anneke Z.

23 februari 2010 om 10:46  
inge zei

ik heb je stukje hieronder gelezen, dus ik spreek je niet tegen. heb ook de 'ruzie' gelezen en vind dat beide dames wel wat ongenuanceerd reageren. en daar laat ik het bij.
succes met je pms enzo want dat zuigt nog erger dan de politiek!

23 februari 2010 om 17:12  
Anoniem zei

Toch jammer, dat jullie kennissenkring zo beperkt is en alleen bestaat uit blanke, "inheemse" Nederlanders. Ik ben nl erg leuk ;-) én ex-asielzoekster én een hardwerkende (fysiotherapeut) vrouw. Mijn man is arts, ik heb hem leren kennen in het azc waar we bijna 6 jaar zaten voor we A status kregen. Ik kom uit een van oorsprong zeer vermogende familie uit Afganistan, allemaal gestudeerd. (geld hebben we niet meer, wel elkaar!) Dat is mijn geluk, anders was ik nu gesluierd. (of morsdood)
Ik stem links, jullie begrijpen wel waarom.
Hoe ik hier kom? Via-via-via, wel leuk hoor bloggende "rechtse" vrouwen, hoewel ik me wel een beetje afgezeken voel ;-).
Ik ben de linker kant van Nederland nog eeuwig dankbaar dat ik hier mocht blijven....
Liefs Alaissa

23 februari 2010 om 17:21  
Soes zei

Alaissa, toch nog even een opmerking van mij... Soes.
Wat heeft 'rechts' denken met kleur te maken?
Ik heb veel kleurtjes om me heen, maar dat neemt niet weg dat er ook wel het een en ander schort aan 'links'.
Vooroordelen komen niet zomaar in de wereld. Meestal is dat gebaseerd op wat er in de samenleving gebeurt.
Er zijn er helaas veel, die misbruik maken van ons systeem en ook nog eens hun geloof/denkwijze ons willen opdringen, onder het mom van 'tolerantie'.
Mijn mening is: als het zo geweldig is in een moslim-samenleving, blijf er dan.
Vind je die samenleving niet correct? Probeer van Nederland dan geen moslim-samenleving te maken.

Voordat ik voor racist wordt uitgemaakt... ik ben getrouwd met een Midden-Oosten man, mijn kinderen zijn dus gekleurd, ik heb 2 geadopteerde jongens uit Afrika en een broer en zus uit Azië.

24 februari 2010 om 12:03