28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Jeuminee


Nou nou wat een week weer , het was hectisch en zeer druk deze week.
De kids hebben de komende week vakantie YEAH (kuch kuch) dus we hebben een week met 7 kinderen en een opname voor TV Makelaar as dinsdag.
Dan komen ze ons huis filmen voor het item Droomhuis en dat is best leuk natuurlijk ware het niet dat ik ook moet praten , HELP. (hele dag filmen voor 4 minuten op tv zucht)
Praten tegen een camera, eng ! en hoe stom klink je altijd als je jezelf terug ziet? Heel stom dus.
En dan komt er nog bij dat je op tv dus altijd 5 kilo zwaarder lijkt , wie zit daar nou op te wachten?
Pffffffffff dinsdag dus en de kids mogen dan ook nog even op tv want ze vinden het zo leuk zo'n groot gezin in beeld brengen. Hou mijn hart vast ...want het betekent ook dat je huis weer heel erg schoon en opgeruimd moet zijn en met 7 kids in huis?
Woensdag is mijn middelste jarig. Die heeft niet veel wensen, een nieuwe mobiel en heel veel geld, kind is zo bescheiden ....

Mijn twee oudsten zijn gisteren helemaal alleen met de trein vanuit Hwijk naar Weert vertrokken , ja ja , en overstappen in Utrecht.
De eerste keer alleen en met zijn tweetjes. Een beetje eng vond ik het wel maar het is allemaal goed gegaan, ze moesten een trein langer wachten in Utrecht omdat de trein vol zat, ze waren nog aangesproken door de conducteur dat een railrunner kaartje eigenlijk niet mocht.
Wat ik echt belachelijk vind want ik moet voor mijn 14 jarige zoon volwassen tarief betalen maar daar mag geen railrunner kaartje bij omdat de persoon ouder dan 18 moet zijn, nou ik vind dat ze dan ook niet als een 18 jarige hoeven te betalen . Dus ik zei tegen mijn twee bloedjes van kinderen gewoon instappen in Utrecht en laat maar lullen , je hebt twee kaartjes klaar en als er weer een conducteur komt dan bel je mij maar praat ik wel even met de man.
Niets meer gehoord dus hij is niet meer aangesproken, daarbij had oudste een 1e klas kaartje omdat ik ze in een rustige coupe wilde hebben aangezien het de eerste keer is dat ze alleen reizen.
Zondag komen ze terug en dan hoop ik dat ze er wat van geleerd hebben...keep on dreaming

Enne wie het nog niet wist : het kabinet is gevallen ...Ik mag toch hopen dat we nu niet weer CDA gaan stemmen hier in NL want het mogen toch bewezen zijn dat het niet werkt .... want wie heeft er na Balkenende nu zin in Maxime Verhagen? Ze hebben een kans gehad en die hebben ze niet waargemaakt op naar de volgende .
O, o, o, nu krijg ik natuurlijk alle CDA stemmers over me heen, keep it cool mensen, ontspan !!! ONTSPAN .... Heb u medemens lief !

Enne Harderwijkers hier , Kukelbrood , van de ouderwetse bakkerij.......DAS TOCH LEKKER !!!!
SNEL HALEN want hij maakt het alleen rond de Pasen , oooohhhhh, zooooo LEKKER !!!!!!!
KUKELBROOD !! Onthou het maar ...KUKELBROOD


34 reacties:

OOOh wat spannend Ilse.... pffff knap dat je het aan kan, ik ben al een watje als een blad komt en dan krabbel ik terug hahaha...Misschien kan ik het via uitzendinggemist zien!

En van het kabinet, we hadden al verschillende dingen gehoord maar wisten nog niet dat die was gevallen...... Hoop voor jullie ook in Nederland dat het niet weer een CDA kabinet wordt... maar een moeilijke keus dat wordt het wel lijkt me.

Fijne vakantie een winterse groet uit het witte Zweden ;)

20 februari 2010 om 12:23  

He wat leuk, je huis bij TV makelaar. En met je hele gezin, ik ben heel benieuwd en ga zeker kijken! En maak je niet druk om die paar kilootje,...volgens mij ben je een hartstikke leuk mens en maken die paar kilo's helemaal niks uit. Kies jij je vrienden uit op gewicht!?
Tip als ze vaker met de trein gaan reizen: koop een voordeelurenkaart. Daarmee reis je met 40% korting en je mag 3 mensen met korting meenemen. Ik heb 'm ook en maak er (met familie en vriendinnen)regelmatig gebruik van.
Succes met alles, groetjes Jolanda

20 februari 2010 om 12:44  
Anoniem zei

Hoi Ilse!
Meid wat haal je je toch weer op de hals! Moet je weer zorgen dat je huis tiptop is.. Maarre.. eerlijk is eerlijk: ik vind het wel superleuk om t.z.t. te gaan kijken hoor. Oh en wat eng om te moeten praten voor een camera. Ik heb altijd al een schurfthekel aan mezelf op foto maar camera is de overtreffende trap. Ik heb ook altijd de neiging om het geluid heel zacht te zetten als ik mezelf hoor. Ieks, praat ik echt zo...
Enne, ook nog heel erg gefeliciteerd met je voorgenomen huwelijk. Echt heel erg leuk.
Groeten, Anne

20 februari 2010 om 12:51  

Wanneer is de uitzending??

En ja, dat gevallen kabinet, alleen maar omdat Wouter kiezer's wil scoren voor de gemeenteraadsverkiezingen.. de klaploper. We leven gewoon in een bananenrepubliek sinds de opkomst en dood van Fortuyn. Echt beschamend, de politiek in dit k*tland. Mijn grootste angst nu is een links kabinet van Groen Links, SP en nog zo'n stelletje rode milieu activisten. Dan gaat het land helemaal naar de klote namelijk en wij twee verdieners kunnen dan de voedselbanken gaan sponsoren.

20 februari 2010 om 13:03  

Cool: TV Makelaar! Ga zeker kijken als het zover is. Wat goed dat ze voor het eerst alleen met trein zijn gegaan! Enne moet ik helemaal naar Harderwijk voor Kukelbrood? Je maakt mij nieuwsgierig!

20 februari 2010 om 13:06  

KUKELBROOD? Ik zal het onthouden, mijn broertje gaat 12 maart verhuizen naar Hardewijk, dus dan moet hij maar even wat voor me inslaan!

20 februari 2010 om 13:46  

Nou Ilse, dan kun je straks echt niet meer over straat, wordt je een echte BNer. Komen we je straks niet meer in de woon- maar de roddelbladen tegen!
Fijn weekend, Karin

20 februari 2010 om 14:39  

Spannend dinsdag!!! dat wordt poetsen (niet makkelijk met 7 kinderen om je heen en vakantie) Laat je ons weten wanneer de uitzending is.
En ik wist nog niet dat het kabinet was gevallen, ga gelijk even kijken/lezen.
Groetjes en fijn weekend (EN NEE GEEN CDA!!!!)

20 februari 2010 om 15:41  

Hey Ilse, ik moet me toch echt even aansluiten bij Joeltje hoor, als ze het over Wouter heeft. Ik zeg je: die Wouter is een foute kabouter. L*lhannes om je poot zo stijf te houden als het gaat over het feit dat je mensen wilt helpen. En je moet er toch niet aan denken dat Femke of Agnes minister president worden? Dan kan ik nu al wel vast gaan verhuizen naar een houten krotje!

Nou, en dat is mooi je kinderen met de trein? Wanneer komen ze terug? Dan zorg ik er wel ff voor dat de machinisten gaan staken...heb jij nog wat langer rust...

En idd: wanneer is de uitzending over je huis? Dan kan ik mijn gezin hier laten meegenieten en laten zien dat je een Dotje bent!

20 februari 2010 om 16:08  
lia zei

Joh, je word al echt een bekende nederlander. Eerst in talrijke bladen en nu op tv.....
Ik kijk altijd dus kom je daar dan wel te zien. Is de uitzending ook as dinsdag.
En je kids komen ook weer veilig thuis. En dan dat brood, ja daar hebben wij natuurlijk niets aan, zit ons lekker te maken met iets wat hier niet te krijgen is.
Maar goed, wij nemen wel iets anders.

fijn weekend, lia

20 februari 2010 om 16:41  

Spannend hoor, TV makelaar.

Geen CDA in het kabinet? Nee, die linkse partijen, dan wordt het helemaal een zootje! En aan die man met dat rare kapsel, daar moet je helemaal niet aan denken dat die in het kabinet komt. Of ja, dan kunnen we een paar weken later weer gaan stemmen.
Ik vind de rol van het PvdA zeer bedenkelijk in deze hele toestand. Moet zeggen dat ik het triest vind hoor, dat ze gevallen zijn. En weet je wat: je doet het nooit, nooit, nooit goed. Welk kabinet er ook gevormd wordt!

20 februari 2010 om 17:21  

Tv makelaar.. leuk, komt Froukje?
Succes met het in het gareel houden van de 7! Enne.. geen CDA? Wat dan wel?? Ik vind het allemaal pietjespraatgraag die niks zeggen!
Groeten, Corine

20 februari 2010 om 17:57  

Oeh, spannend, op TV! Laat je ons wel weten wanneer het uitgezonden wordt?

Ik heb mijn adres gemaild hoor :-)!

20 februari 2010 om 18:22  

Oooooooo Ilse

Wat een verhaal weer...................zo gezellig om te lezen ! mijn complimenten hoor!!

Leuk hoor de tv makelaar joh je ziet echt geen vuiltje op tv..................ze kijken alleen maar naar jouw en je 7 schatjes toch??

Fijn weekend en een heerlijke week toegewenst !

Je kan het hou vol !!!!!

Groetjes Ria

20 februari 2010 om 18:27  

Wat vertel je me nou?? Het kabinet gevallen???? Jeumig. Ik kijk bijna nooit nieuws, maar zal dat vanavond es gaan doen. Had zo'n actie al vaak verwacht maar niet nu eigenlijk. Nou ja.
Misschien toch geen cda meer stemmen dan ;-)))))

Enne, geloof mij, op tv lijk je inderdaad 5 kg zwaarder. Ik vond mezelf wel 10 kg zwaarder lijken, maar enfin, ik had daar in de DR ook zomerse kleding aan, dan valt dat nog meer op....

20 februari 2010 om 18:34  

Je overdreift (huh schrijf je dat zo?) weer schromelijk zeg met je 5 kilo... ik zei je toch dat t maar een kilo is! Dankjewel voor je reaktie op mijn bloggie...t lijkt altijd mooier daqn t in t eggie is hoor ;) (zei zij bescheiden)

20 februari 2010 om 19:17  
Anoniem zei

Zoooo dus jij krijgt timmie,op de koffie, wat zal Nederland smullen van je prachtige kerkje,
En maak je niet druk
'you look stunning' je heb vast nog je gloet van afgelopen zaterdagnacht op je gezicht, en alleen met je beste kant naar de camera.
Gaat helemaal goed komen,
Nou en ik ga natuurlijk kijken..

liefs

20 februari 2010 om 20:36  

Zo blijft je huis wel opgeruimd, je roept gewoon tegen de 7 "de camera's komen er weer aan".Ik zou zeggen, geniet er maar van i.p.v. in de stress te liggen (wat ik zou doen)
Je laat ons wel zo snel mogelijk weten hoe het ging hè?

Goed weekend,
groetjes Petra

20 februari 2010 om 22:20  
inge zei

en wanneer mogen we je dan gaan bewonderen op tv? en je kids. en je huis! leuk man =) #lieverjijdanik hahaha over de politiek zeg ik ff helemaal niks meer. laten ze wat politici van de wal pakken.

21 februari 2010 om 10:12  

Joh, wat spannend en gaaf!! Ilse op tv.... het moet toch niet gekker worden!! Wanneer is de uitzending?? Je houdt ons wel op de hoogte, hè?? (hoewel ik eigenlijk altijd kijk, maar zul je net zien dat ik deze mis....)
Enne... je kids? Hebben ze goed gedaan, die 2!! (kunnen ze zich niet aansluiten bij een willekeurige oudere reiziger? Kunnen ze altijd railrunnen...)

21 februari 2010 om 11:45  
Anoniem zei

Jemig wat een stelletje rechtse teutebellen hierboven, zeg.
Wat een gehak op Bos, die de ballen heeft om zich te houden aan de afspraken die door het kabinet gemaakt zijn 2 jaar terug. En nog netjes blijft ook, terwijl die anderen hem afzeiken. Hij heeft allerlei betere oplossingen aangedragen om via ontwikkelingshulp e.d. in Afghanistan te blijven, maar daar waren die anderen niet van gediend.
Kom maar op met een links kabinet! Leve de gerechtigheid en eerlijke verdeling van alles. En ja, laten die tweeverdieners maar zwaarder belast worden. Ze pikken tenslotte de banen in van anderen, die zo geen of beter werk kunnen krijgen.
Waarom meer meer meer. Waarom niet tevreden met wat je hebt. Alles moet maar luxer en beter en mooier.
Tijd voor sociale gerechtigheid en voor een gezonder en groener leven.
Sylvia

21 februari 2010 om 15:22  

@Sylvia: parfuckingdon? Rechtse teutebellen? En wie ben jij dan wel niet, een linkse niet werker zeker?
Bos wilde zich net als CDA aan de afspraak houden dat de gevechtsmissie afgelopen is, eind 2010 en wilde net zo goed ook trainers sturen, maar hij bracht alleen op 'n manier naar buiten waarmee hij het domme en niet wetende meerderheid meende mee te krijgen.

En wat nou? Tweeverdieners zwaarder belasten? Wij moeten de lasten dragen terwijl we ons én het schompes werken én niet, zoals jij waarschijnlijk, in aanmerking komen voor allerlei toeslagen waardoor het voor mensen zoals jij ook niet aantrekkelijk wordt om weer te gaan studeren of wat harder te gaan werken. "wij" pikken van niemand een baan in, mijn baan kan niet zo maar iedereen doen want daar moet je voor gestudeerd hebben.
En nee, ik hoef niet altijd meermeermeer en de reageerders hier boven net zo goed niet.
En de boom in met je groener leven, daar is het pas groen!

Toedeledokie, Sylvia.

21 februari 2010 om 17:43  
Anoniem zei

@Joeltje:
Ja, ik ben LINKS.
Nee, ik WERK hard voor mijn geld.
En ja, ik heb ook GESTUDEERD!
Ik denk na.
En nee, in de boom is het momenteel niet groen.
Groeten van Sylvia

22 februari 2010 om 11:47  

@Sylvia: dat je gestudeerd hebt zou je niet zeggen, gezien je ENORM DOMME opmerking over dat "ze" de banen inpikken van andere mensen, écht ik rolde over de grond van het lachen bij het lezen van zoveel dommigheid. En ja, dat je links bent moet je zelf weten. Alleen straks niet gaan zeiken als we na een DOM links kabinet weer jarenlang zullen moeten bezuinigen.

22 februari 2010 om 13:13  

Ps @Sylvia: betaal je dan ook mijn lasten dubbel, na 'n links kabinet?

22 februari 2010 om 13:13  
Susy zei

Joeltje, jij wandelende hormoon, hou je eens in man!

Ik stem SP of GroenLinks.
Waarom?
Daarom.

22 februari 2010 om 13:51  
Anoniem zei

Haha wat een volwassenen discussie hier zeg:)

Zal ik mijn mening er ook nog bij gooien. Als je 20 bent en niet links stemt heb je geen hart.
Als je 35 bent en nog steeds links stemt heb je geen hersenen.


*rentnuheelsnelweghier*

22 februari 2010 om 14:03  
Toet zei

Wauw, ik red het al bijna vijf jaar zonder hersenen! ;-)

22 februari 2010 om 14:43  
Iben zei

Tjongejonge. Hier wordt wel héél hard geschreeuwd en met modder gegooid. Godzijdank leven we in een democratie en telt er meer dan één mening. Politiek gaat niet om het gelijk hebben, ladies.
Iedereen spreekt vanuit z'n eigen positie. Buiten het achterliggende idealisme stem je natuurlijk op de partij die het meest voor jou opkomt. Hoewel ik me in het liberale gedachtengoed kan vinden, vond ik altijd dat ik het niet kon betalen om VVD te stemmen. Dus mijn gehele studententijd heb ik op Groen Links gestemd. Opgegroeid in een 'rood milieu-activisten-nest' zoals Joeltje dat zo fijntjes uitdrukt, was dat ook een logische stap.
Nu stem ik waarschijnlijk D66.
En verder vind ik het nogal pretentieus voor wie dan ook die overdag tijd heeft voor dit soort gein om inhoudelijke politieke discussies te voeren.
Als je er echt zo mee zit, kun je aansluiten bij een locale politieke partij en daar werkelijk iets zinnigs doen met je mening.

En verder: leven en laten leven.

22 februari 2010 om 14:46  

Klapklapklapklap voor de rechtse teutebellen. Hoe heerlijk.

En dat linkse gepeupel... ach ja.

22 februari 2010 om 15:19  
Zara zei

Hier nog een rechtse teutebel. En werkend want lieve Sylvia: als je man in de WAO zit omdat hij oa bij zn enkels afbreekt dan MOET je wel! Ik ben dus '2-verdiener' (en van de WAO wordt je pas echt heel rijk, kan ik iedereen aanraden) niet omdat ik het zo graag luxer en groter en mooier wil: nee puur om onze kop boven water te houden met 2 kinderen, in een ieniemienie huur!huisje met 2 slaapkamers voor 4 personen. Tr#t, ik kan hier echt heel kwaad om worden. Ik zat ook liever thuis op mn reet met een gezonde man aan de arbeid. Trouwens als 'al die 2 verdieners' stoppen met werken dan kan je de hele zorgsector wel opdoeken! Het meerdendeel is nl. en moeder en werkend als de man thuis is. En ik denk niet dat we in de zorg een toestroom krijgen van nieuwe werknemers die nu de banen weggekaapt zien worden door 2- verdieners. Je kan vaak nog beter bij de gemeentereiniging werken dan in de zorg. Iedere dag tot je oksels in de stront en ze piesen tijdens het douchen of verschonen gewoon over je handen heen. Ja, en dan hebben we daarvoor nog doorgeleerd ook!
En bij de weg: oud minister Pronk (PvdA!) vindt ook dat we moeten blijven in Verweggiestan want de situatie is daar nu heel anders dan 2 jaar geleden. Mij maakt het niet uit, ik wil alleen maar een gezonde man en dan op jouw wenken terug naar de 1-verdiener status...
*zucht nu weer diep door*

22 februari 2010 om 17:00  

@all: wat iedereen stemt, moet hij of zij helemaal zelf weten, àls je maar stemt. Maar ik stem dus niet meer links, hoewel ik dat dus wel gedaan heb. Tot ik ging werken, meer lasten ging betalen en meer brains kreeg. Maar das puur mijn mening, dat hoeft die van iemand anders niet te zijn.
En ik kom hier niet om herrie te maken, maar als Sylvia begint met haar "rechtse teutebellen" en "tweeverdieners pikken de banen in van.. blabla"(die laatste is zo onnozel, die opmerking moet gewoon een prijs krijgen vanwege ongehoorde domheid), dan mag ik daarop reageren lijkt me. En ik houd het netjes.
En dat ik daar overdag tijd voor heb, komt omdat ik parttime werk en mijn kind nog slaapt. Dus volledige tweeverdieners zijn we niet meer. MANMAN, dat waren nog ' tijden: 6 keer per jaar op vakantie en ons doodlachen om alle door ons gestolen banen.

En nu ga ik weer gewoon thuis last hebben van mijn hormonen.

22 februari 2010 om 17:39  

pfoeoeoe!!!! Jongens!! Meiden!!!! Ik kan me voorstellen dat Joeltje boos wordt om zulke opmerkingen. Dan gaat het niet meer over inhoud, maar voel je je persoonlijk aangevallen. Laten we ons vasthouden aan de eerste zin van het laatste commentaar van Joeltje : ALS JE MAAR STEMT!! (en dan zeg ik er NIET achter : als het maar niet op Wilders is)

23 februari 2010 om 11:10  

Via, via kom ik op dit log.
Raar om zo'n hatelijke discussie over politiek te lezen.

Stemmen is ieders goed democratisch recht.

Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost van een medeblogger,

robalberts.punt.nl

14 maart 2010 om 22:07