28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Tuesdaymorning BURKMen men men, ik hoor vogeltjes fluiten hier achter mijn bureau en als ik vogeltjes hoor fluiten komt het voorjaarsgevoel in mij naar boven, maar ja als je dan buiten kijkt is het wel te zien dat dat nog niet in aantocht is, dus wat zitten die knaapjes nou te fluiten dan? Bekken dicht !! het is KOUD , jullie brengen ons uh mij in de war !
En ik ben al zo in de war.
Ja in de war ja.

Ik stapte zojuist de kamer binnen van de twee oudsten en ik vroeg waar het lijk verstopt was...twee verwarde horizontaal liggende pubers staarde me aan , lijk?
Jeeeminee wat een stank hier , ligt er ergens nog een stuk franse kaas in een hoek of een lijk? roep ik enigszins geïrriteerd bij zoveel stank.
"Ontspan , wij ruiken niks"
Aaaargghhhh ik kan ze wel wat, nee tuurlijk ruik je niks , je bent het zelf, die douche in , haren wassen, die zweetvoeten , ruim de vieze was op en vooral die vieze stinksokken, raam open en luchten die hap ! Snel ga ik weg want ik moet zowat aan de beademing.

Gisteravond net voordat jongste naar bed ging kwam ik erachter dat ze WEER luizen heeft.
U begrijpt dat ik danig gestresst was en niet op de bank heb kunnen zitten omdat ik in de weer was met haren in de lotion zetten , met luizenkam kammen, jassen/beddengoed/knuffels wassen, banken/vloeren stofzuigen en insprayen , krabben want ik krijg er altijd zelf zo jeuk van van die beesten .
Vanochtend toen ik het spul er weer uitwaste en een liter cremespoeling in het haar had gedaan heb ik er meteen de schaar in gezet , het haar wat ergens net boven haar billen hing is nu net over de schouders, ik ben het zat, dit kamt een stuk makkelijker.

Verder heb ik middelste gedreigd dat ze nog 2 weken heeft om te zorgen dat ze zich wat beter verzorgd dat anders die haren er ook af gaan maar dan helemaal kort , het kind had dan geen luizen maar die kamt half elke ochtend en dus een kop vol klitten en als je in groep 8 zit mag je toch wel zelf je haar kunnen kammen n'est ce pas?

Na school mogen de etterbakjes kids mooi allemaal hun kamer gaan stofzuigen , opruimen want morgen moet het clean zijn ! Dat wordt nog gezellig hier in huis na vieren ....

Heb ik al verteld dat alle pups op Guus na weg zijn? Gisteren is Karel opgehaald , die woont nu in Amsterdam bij een jong stel , komt goed , zij heeft een eigen kantoor en dan mag ie mooi mee met het baasje naar kantoor overdag. Karel was van alle hondjes de meest aanhankelijke dus die vind het vast zalig dat ie een baasje heeft die hem overal mee naartoe neemt.
Guus die lag gisteravond heerlijk bij ons op schoot en heeft nu het rijk alleen , nou ja alleen, Elvis onze kleine schijtmachine en Bettie zijn moeder zijn er natuurlijk nog.

Gisteren moest ik ook nog naar school voor middelste die het voor elkaar heeft gekregen van een Havo/Vwo advies af te zakken naar VMBO (en dan nog niet eens TL) dus je snapt dat ik not amused ben maar wat doe je eraan? Ik kan niet de komende jaren naast mevrouwtje gaan zitten en haar huiswerk met haar doen elke dag.
En het ergst is dat na een lang gesprek met haar waar ik aangeef dat ze huiswerkbegeleiding krijgt haar enige angst is: Kan ik dan niet meer afspreken met mijn vriendinnen? Je zou denken dat het kind toch zo onderhand eens zou gaan nadenken en zich realiseren dat ze nog maar 2 maanden heeft om zich te bewijzen en dat het anders te laat is......
Ohhhhh ik word gek van zoveel ongeïnteresseerdheid, zo weinig motivatie.
Ontspan !!!

Oh en het "leuke" nieuws : Ik word kaal. Mijn haar valt met bakken uit en dat komt volgens mijn arts door extreme stress. Dus moet ik geen stress meer hebben maar het feit dat ik kaal word alleen bezorgd me al ik weet niet hoeveel stress en dan heb ik het nog niet over de andere stress factoren in mijn leven .... HELP ik word hier helemaal niet blij van , ook al zet ik het hier luchtig neer , geloof me, het vreet me op . Hoe moet je nu niet gestrest zijn als je al gestresst word van het idee niet gestresst te moeten zijn? Ik bevind mij in een vicieuze cirkel. ....... Ik heb op dit moment nog maar 1/3 haar van wat ik had op mijn hoofd en geloof me 1 keer door mijn haar pakken en ik heb weer een handje vol in mijn handen....

Zo nu ga ik eerst even luisteren naar SHOUT en dan aan de slag....24 reacties:

Ja, ik kan natuurlijk zeggen dat ik plat lig om de eerste helft van je blog omdat je het weer zo grappig opschrijft maar het is natuurlijk écht een ramp als je kaal wordt en dan ook nog zo snel. En niet kaal tot op je schouders, want dat kan ook nog leuk staan maar gewoon vanaf je hoofdhuid. Ik zou zo graag willen dat ik iets (maakt niet uit wát) wist waardoor het kon stoppen Ilse, echt waar.
Misschien heeft Repel een remedie? Zij had het ook een poosje terug.

12 januari 2010 om 10:33  
Femke zei

moest je dan geen vitamine b12 ofzo gaan slikken bij haarverlies?
tja kan wel zeggen dat je moet ontspannen maar ik word al helemaal gestresst als ik dit lees dus tja... ik zou dat weekje turkije doen met madelief en zussen!
sterkte.

12 januari 2010 om 10:54  
Anoniem zei

Oh wat moet ik toch altijd vréselijk lachen als ik lees hoe je over je kinderen schrijft. Shake Hands meid! Het is (helaas!!!) zó herkenbaar voor mij. Ik heb "slechts" 4 van die etters/schatjes en mijn oudste doet dus ook echt hé-le-maal niets op school, wat ook ik zeg/doe/probeer: het haalt allemaal niets uit. De moed is me inmiddels diep in de schoenen gezakt. Probeer me er nu niet al te druk meer om te maken maar wat is dat moeilijk zeg. Het zijn toch je kinderen hè, je gunt ze zo het allerbeste maar als ze zelf niet willen dan houdt het eigenlijk gewoon op. Verstand komt met de jaren, laten we het daar maar op houden... Maar Ilse, wat verschrikkelijk dat je haren uit gaan vallen. Shit, hoe ga je dit stopzetten? Begrijp zo goed wat je bedoelt met het stressen om niet gestresst te raken/zijn. Wou dat ik wist om je te helpen..
Hou je taai meid!
Anne

12 januari 2010 om 11:06  

Ilse meid, wat erg van je haaruitval! En dat het komt van de stress is begrijpelijk, maar ja, doé daar maar eens wat aan. Als ik kon zou ik je helpen.... Nu kan ik alleen maar zeggen dat ik aan je denk en met je meeleef.
Pas een beetje op jezelf meisje....
liefs Ineke

12 januari 2010 om 12:34  
Anoniem zei

Hey Ilse,

Ik lees nu al een tijdje je verhalen en heb nog nooit gereageerd. Maar neem je niet gewoon veel te veel hooi op je vork ???
Waarom een webwinkel (keileuk hoor, maar je hebt het al zoooo druk met 7 kinderen en een heel groot huis).
Waarom niet even gas terug voordat het echt slecht met je gezondheid gaat. Volgens mij hoef je niet echt op de centen te letten dus ik snap niet dat je niet even een sabatical neemt.

groetjes Leontien

12 januari 2010 om 12:35  

Pfffffff Ilse, liefje...
Weet niets te zeggen. Daarom; Ilse, liefje!

12 januari 2010 om 13:32  
inge zei

ik zou je ook toe willen roepen, ontspan, maar dan echt meis. ik las het hierboven ook al, 7 kids is nie niks hè en dan nog de winkel en ik neem aan dat je ook nog een leven hebt buiten die twee, eh 8 om ; )
haaruitval zuigt. ik ken 't. niet van de stress, wel van ziek, medicijnen en kleuren (want grijs). niet tof.
maar.
hoe stressy het ook is om te proberen niet te stressen, je haar is je minste zorg hoor. van stress komt veel meer ellende dus.
ontspan.
echt.
verdeel wat taken, laat dingen los, neem even vrij, geen gemaar,zorg voor jezelf.
een meiske in groep 8 kan zeker d'r eigen klittenkop wel kammen, maar een mama van 42 kan zeker wel voor zichzelf zorgen ; P

12 januari 2010 om 13:56  
Anoniem zei

Ik lig hier ook bijna plat van de slappe lach--.--- maar dat haar-verhaal van jou is echt triest.
Alhoewel...als straks die haren van dochterlief eraf zijn zou je ze kunnen transplanteren. Of zo.
En..vogeltjes die fluiten? T was je fluitketel zeker! Hier zijn alle vogeltjes uitgevlogen behalve de parkietjes in de huizen, want het is hier - 20 °C. Min twintig hoor. Dus...als ik niet oppas heb ik straks ook geen haar meer. Niet van de stress maar van de kou.

12 januari 2010 om 15:06  

Ai.

Ai.

Zal ik mijn toverfeewensen maar even aanpassen dan?

12 januari 2010 om 16:34  

Hoi Ilse, toch een ZEN momentje die klotsende golven en kwetterende vogeltjes die doen het hem, echt ! Helaas zit jij te ver en moet je aan de slag anders zit je straks waar je nooit van gedroomd hebt en bestieren die 7 het huishouden terwijl jij er niet bent.
Je moet er wat aan doen meid, je bent nu aan het cirkelen. Het is goed bedoelt ik gun je "het".
Eerst van die pups af en moeders naar de dierenarts !
Dan toch echt wel met z'n alleen een vergadering met vaststaande punten van te voren laten lezen voor hun eigen inbreng. Toi toi, ik lees wel mee hoe of wat, BB

12 januari 2010 om 16:59  
lia zei

Joh, wat een hoop gedoe allemaal. Die luizen daar zou ik ook spontaan stress van krijgen. Maar wat vervelend van je haar. Nou voor jou word het ook tijd dat het lente word, denk ik...

Rustig aan en een dikke knuffel.

12 januari 2010 om 18:54  
Ri zei

Mens, wat jij allemaal doormaakt. Alleen van het lezen van je log krijg ik al stress.

12 januari 2010 om 19:35  
Anoniem zei

IK OOK!! Ik heb geen haar meer over....ik heb minder dan dehelft. Ik heb een miezerig, plukkeirg staartje...meer niet. Bah!

Zevallen, mijn haren mik strooi mijn haren overal...

Knuff meid....ergens ben ik blij dat iemand mijn K-gevoel met me deelt: ik word kaal!

12 januari 2010 om 20:48  

Hoe luchtig ook, lieve Ilse, ik denk gewoon even aan je, en zend je wat rust toe, * vangen *

Sterkte met alles!

XXX

12 januari 2010 om 21:00  

Ik moet zeggen dat ik toch iedere keer weer zo blij ben dat je ook nog aan je trouwe lezers denkt. Want zoals jij je logjes schrijft: geweldig! Ook al is het allemaal niet tof, je beschrijft het allemaal zo humoristisch. Da's een gave meid! Maar goed: zen Ilse, zen!

12 januari 2010 om 21:15  

Ik word al moe van het lezen van je blog ..
Waarom doe je jezelf al die stress aan van dei woonmagazines .. 7 kids is al genoeg werk toch .. pff

Doe effe een stapje minder hard !

groetjes Elise

12 januari 2010 om 22:14  
Anoniem zei

Jaaaa daar komt ie weer even op mijn teentjes staan! jaaaa daar komt ie...KNUFFELLLLLL. heb weinig opbeurende woorden voor je, en weet ook niet hoe je het anders moet doen.
Maar die luizen, dat is echt een tegenvaller, maakt niet uit hoe je je voelt. wanneer dat vroeger bij ons gebeurde, veranderde mijn moeder in een monster, met aan het einde van de dag heel veel tranen.
Alvast Weltrusten voor straks, ik ga weer lekker aan het werk. Moet om 24:00 beginnen, dus je begrijpt ik zit ook weer "In the time of my life..bahhh

liefs

12 januari 2010 om 22:53  

Jeu Ilse, d'r moet wat gebeuren denk ik. Volgenda maand voorjaarsvakantie, kids naar ex winkel dicht en jij en lief samen even op de relax-mode, effe er tussenuit of eens een verwendagje Misschien eens een goed gesprek met de meute (SHOUT!), want als mama dadelijk met een burn-out in bed blijft, dekens over de kop en niemand wil zien, geloof me dan kan alles ook ineens door hoor. Wij denken zelf dat zonder ons alles in het honderd loopt, ja het gebeurd dan niet op jouw mannier, maar het gebeurd wel, dus ze kunnen het....(spreek uit ervaring)
Meid ik zou willen dat ik iets voor je kon doen, maar weet zo even niet wat, als jij een idee hebt laat maar weten, want kaal worden daar schrik ik even van (heb daar zelf zulke vreselijke herinneringen aan :o( ) dat kan het allemaal niet waard zijn.
Tsja, wat moet ik er verder over zeggen, take a break!
Je hebt er niets aan, maar vanuit hier heel veel positieve energie richting jou! Pas op jezelf.
Liefs, Karin

12 januari 2010 om 23:02  

O Ilse! Aan de ene kant lig ik, net als anderen zo te lezen, in een deuk om de manier waarop je het allemaal beschrijft, maar tegelijkertijd kan ik me zooo goed voorstellen dat je alleen al gestresst wordt van het feit dat je geen stress mag hebben. Ik vrees dat ik mn haren uit mn hoofd zou trekken van de stress als ik zo lees wat je allemaal voor je kiezen krijgt. Laat staan als mijn haar zou uitvallen. Help!

Hoe je die stress kan verminderen, daar kan ik je niet bij helpen denk ik, maar mijn moeder heeft ook jaren last gehad van haaruitval en is toen een voedingssupplement gaan slikken waardoor dat gestopt is. Ik weet het niet 100% zeker, maar ik dacht dat dat Hairevit van Bional was (http://www.bional.nl/producten/huid-en-haar/hairevit/). Ik zie haar morgen, dan zal ik het even vragen.

En verder... Er staan hierboven al zoveel adviezen, daar zit misschien ook wel iets tussen waar je wat mee kan. Ik hoop dat je kinderen wat meer interesse en aandacht voor hun omgeving gaan krijgen. Misschien is het wat dat betreft inderdaad wel nodig om even heel hard op tafel te slaan.

Ik laat morgen nog even weten wat het nou precies was / is.

12 januari 2010 om 23:51  

Vind het toch ook wel heftig hoor. Haarverlies. Een schrale troost, het komt weer terug. Maar wat heb je er aan als het niet NU is.
En alle goedbedoelde adviesen weet je zelf in je hoofd natuurlijk ook wel. Sterkte!

13 januari 2010 om 00:02  

Goed van je dat je hebt gekeken op youtube! Vind het zo'n waanzinnig nummer :-)

Maar nu je haaruitval, valt me op dat nog niemand het over je dieet heeft gehad... Je bent aardig wat kilo's kwijt en ik weet welk dieet je hebt gedaan. Genoeg vitamientjes binnen gekregen???? Denk dat er ook een groot verschil is in hoe je haar uitvalt.. "Gewoon" gelijkmatig verdeeld, dus overal een boel minder of heb je ook echte kale plekken? In het laatste geval heb je last van alopecia areata. Kijk maar even op deze link dan krijg je wat meer info

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden&ziektebeelden=ziektebeeld_item&item_id=266

Ook dit wordt trouwens hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door stress.

Ga je nu voor jezelf na hoe je je stress kunt verminderen..

1) Heb je verder nog leuke bladen die fantastische fotoreportages komen maken of ben je voorlopig klaar?

2) Heb je de beslissing over de laatste hond al genomen? In ieder geval heb je heel wat minder honden om voor te zorgen = dus minder stress

3) Denk dat jullie hard toe zijn aan een familie overleg, vertel even eerlijk dat je er doorheen zit en dat iedereen de komende tijd een beetje beter zijn best moet gaan doen.

4) Is er ergens een mogelijkheid dat je de webwinkel een weekje dichtgooit zodat je je even niet met bestellingen bezig hoeft te houden

5) Kun je je hulp een dagje vaker laten komen

6) Wanneer heb je voor het laatst een boek gelezen.

Probeer er in ieder geval even over na te denken want dit is toch een signaal van je lichaam dat het je plan van aanpak een beetje zat is...

Als je klaar bent met naar shout luisteren kijk hier dan maar even naar

http://www.youtube.com/watch?v=fd02pGJx0s0&feature=fvst

Lekkere rustige muziek en dan bedenk je je weer dat elke dag de zon weer opgaat, doe druk je je ook maakt....

kus...

13 januari 2010 om 17:05  

Dit is ook een favoriet van mij, ik weet het.. heb nogal een uitlopende smaak :-)

http://www.youtube.com/watch?v=UTNpaaPHENE

13 januari 2010 om 17:07  

Hoi Ilse,

Je kent me niet, maar ik volg nu een tijdje je blog. lees dat je weer luis in het gezin hebt. Het komt veel voor op schoon haar, beddengoed enz... Ik heb daar "omdat ik zo schoon was" jaren last van gehad, totdat ik door had dat ik niet zo schoon moest zijn. Dus niet elke week je beddengoed wassen, maar doe het nu, ja het klinkt vies, 1x in de 4 weken. Scheelt ten eerste al veel werk. Dit doe je een tijdje en dan ga je rustig terug naar 1x in de 3 weken, tot dat je het op voorlopig 1x in de 2 weken ga doen. Bij mij heeft het geholpen en is het niet meer terug gekomen.

Suc6
Pieternel

13 januari 2010 om 20:40