28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

GeïrriteerdIk was geïrriteerd vanmiddag , van een uur of een tot nu ongeveer.
En niet een beetje geïrriteerd, nee, een beetje veel , zo van nog één woord en ik ontplof geïrriteerd.
JA ZO ERG DUS .
En toen kwam mijn dochter uit school en begon me nog geïrriteerder te maken .
En toen werd ik zo geïrriteerd dat ik mezelf irriteerde .
Maar ja je gaat jezelf niet uit staan foeteren hè?
Dus foeterde ik op mijn dochter.
Die niet de capaciteit bezit om als ik in zo'n bui ben wat zelden zo is, geloof me dit gebeurt zelden ahum mij met rust te laten en te denken ik vraag/dram/zeur morgen wel, als mijn moeder beter gehumeurd is.
NEEHEE, die dramt/vraagt/zeurt door achtervolgt me door het huis er is gewoon geen ontsnappen aan (me and my shadow) en ik word alleen maar geïrriteerder en ontplof eerst van binnen en wil dan liefst op zo'n moment een enkele reis naar Zuid-Afrika boeken, voor mezelf dan hè? Waarom haar naar de zon sturen als ik zelf zo van warmte hou tenslotte.
En dus ging dit maar door en door totdat lief de auto voorreed en ik instapte om even weg te zijn en even te kunnen bijkomen van zoveel onredelijkheid/gezeur/gedram.
De kou in helpt, even weg, autoradio uit want die is dan echt TOOO MUCH op zo'n moment zelfs dat geluid kan ik dan niet hebben, rust moet ik hebben, niemand aan mijn kop, totale stilte, en even bijkomen om die verschrikkelijke opgefoktheid, woede, irritatie uit mijn lijf te krijgen .
Het hielp, ik ben een stuk rustiger maar ik denk dat ze toch maar heel vroeg naar bed moet vanavond want ma trekt het gewoon even niet.
RUST wil ik, RUST heb ik nodig, na een week van stress, een week met 7 kinderen.
Weekend here we come !!!!
Nog 1 dag.
WEEKEND , NO KIDS Halleluja just me and him halleluja

Elvis gaat weg de beslissing is gevallen , het doet me wel pijn want ergens hou ik van die kleine viespeuk maar het is beter zo... Zusdus heeft me over de streep getrokken want idd als hsp moet ik niet dagelijks getriggerd worden door lange bruine poepveters dat soort dingen.


Hier wordt ik dan wel weer vrolijk van ...

20 reacties:

Femke zei

is hardlopen niets voor jou? even lekker wegrennen van alles.
goed dat je hebt besloten mbt elvis hoe moeilijk het ook is.
fijn weekend samen alvast!

x

14 januari 2010 om 19:04  
Anoniem zei

Gaat Elvis naar De Ark?

14 januari 2010 om 19:20  

Geirriteerd ken ik...dan heb je echt teveel. Teveel op je bordje. Natuurlijk gaat Elvis je aan het hart, maar als je zo bent moet je gaan strepen.

Het stomme is dat Oudste het net tegen me zegt: ik doe minder geirriteerd als ik thuis ben dan als ik van werk kom en in de (mijn woorden: pleuris-bende) thuiskom.

Maar wat ga je met Elvis doen? Asiel of ken je iemand?

Geniet met volle teugen van je weekend meid!

14 januari 2010 om 19:25  
inge zei

weekend is goed. ga maar lekker chillen =)
en jammer van elvis, maar ik snap!

14 januari 2010 om 19:40  

Ik heb het ook hoor dat ik een baksteen door de radio gooi als ik bij m'n man in de auto stap. Uit met die herrie!
En oh die dochter van je: heeft ze geen batterijen die je er ff uit kan halen in dit soort gevallen? ;-)
Fijn! Het weekend saampjes: nu alleen niet ongsteld worden hè, doe me een lol (en G. ook...)

14 januari 2010 om 20:21  

He, he, dat lucht op!
Slaap lekker.
Karin

14 januari 2010 om 20:32  

Wens je nu alvast een fijn weekend met zn tweetjes!
Wel zielig van Elvis, maar heel begrijpelijk.
lieve groetjes

14 januari 2010 om 21:32  

Denk dat het een goede beslissing is, naast zo'n druk huishouden als jullie hebben nog zo'n poepent blaffertje is niet niks. tuurlijk doet het pijn maar het scheelt een boel stress en irritatie.

geniet van je weekend, Elise

14 januari 2010 om 23:01  

Vanochtend heb ik vier sinaaasappels uitgeperst en er vervolgens twee bananen bij gevoegd en dat geheel gemengd. In drie koppen verdeeld. 1 kop viel twee keer om(de eerste keer met kaasschaaf weer in glaasje geprobeerd te krijgen (;) een derde glas over de vloer. Niet alleen geirriteerd, gewoon kwaad en pissig over zoveel stomheid, (kwaadheid kreeg vooral jongste dochter over zich heen). Het zal de dag wel zijn. Veroordeel jezelf maar niet teveel, denk ik. liefs Christa

15 januari 2010 om 01:21  
Anoniem zei

Zindelijkheid is een relatief begrip voor een hondje van twee turven hoog. Zeker bij een Chihuahua waarbij de zindelijkheid niet goed is aangeleerd, kan dit leiden tot een hondje die te pas en te onpas binnen plast. Zindelijkheid is niets meer of minder dan een aangeleerd besef dat van nature al aanwezig is. Geen hocus pocus of iets dergelijks! Het straffen van binnen plassen kan een hond juist onzindelijk maken. Dit heeft te maken met de stress die gekoppeld wordt aan (de aanwezigheid van) de eigenaar. Deze stress kan juist voor een verhoogde aandrang zorgen en de hond zijn inventiviteit prikkelen om op een stiekeme plaats te ontlasten buiten het zich van de ‘boze’ eigenaar. Niet meer doen dus! Wat je wel kunt doen is het volgende: Je voorkomt de komende periode dat jouw hond binnen plast. Hoe je dit precies doet kan ik je niet vertellen. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een bench. Zodoende voorkom je dat jouw honden haar oude gewoonte kan voortzetten. Hierdoor ben je beter in staat om het gewenste gedrag te reguleren door haar op gezette tijden buiten te zetten. Neem hier een vaste plek voor net buiten je voordeur. Neem haar de eerste paar dagen overdreven vaak maar kort mee naar buiten. Het gaat maar om één ding; plassen op de door jou vastgestelde plek. Trap niet in de valkuil door haar te snel weer alle vrijheid te geven en haar in huis rond te laten kuieren zodat ze weer ergens op een stiekem plekje haar ontlasting dumpt. Een goede gewoonte kost nu eenmaal wat tijd. En goede gewoontes worden aangeleerd door oude ongewenste gewoontes te voorkomen en veel voordeel te hangen aan het nieuwe gedrag.

15 januari 2010 om 01:55  
Anoniem zei

De plekken waar hij het al heeft gedaan, dienen wel goed te worden schoongemaakt (niet met ammoniak of chloor (aangezien dat juist aantrekt), maar bijvoorbeeld met iets als witte azijn of UF2000 (www.ecodor.nl) of ) zodat hij niet de neiging krijgt om steeds weer over het plekje heen te plassen.

Daarnaast zult u iedere keer na een maaltijd, na een slaapje en wanneer hij in een kringetje om zijn eigen as gaat draaien en intensief de vloer besnuffelen snel naar buiten moeten met hem. Dit zijn namelijk de situaties/ aankondigingen voor het te moeten plassen. wanneer u dit doet, moet u eigenlijk buiten blijven lopen totdat hij een plasje heeft gedaan...hij kan het zeker na die aankondigingen niet blijven ophouden...en wanneer hij dan eindelijk een plasje heeft gedaan hem helemaal de hemel inprijzen. En dit zo blijven herhalen totdat hij het door heeft.

Verder hem niet straffen wanneer ze het binnen heeft gedaan, hij heeft het waarschijnlijk gewoon nog niet door en het is een natuurlijke reaktie. Wanneer u het altijd al heeft geprobeerd zonder te straffen en u heeft bovenstaande methoden al geprobeerd, dan kunt u eventueel (liefst op het moment dat hij het binnen wilt gaan doen) met een waterspuit d'r in d'r gezicht spuiten en gelijk krachtig NEE zeggen (of welk commando u ook gebruikt voor ongewenst gedrag). Hem nooit straffen op het moment dat hij het al gedaan heeft, want dat associeert hij nooit met haar behoeften binnen doen.

Wanneer hij goede maatjes is met een andere hond uit de omgeving kunt u ook nog proberen om deze mee te nemen tijdens het uitlaten om te laten zien hoe het moet...

15 januari 2010 om 01:59  

Misschien wordt het tijd om Nanny McPhee in te schakelen

Ik hoop dat je dit weekend even heerlijk kunt bij tanken met je Lief.

XXX

15 januari 2010 om 08:07  
Ri zei

Doe maar extra lief voor elkaar dit weekend. Kunnen jullie allebei wel gebruiken, denk ik zo.

15 januari 2010 om 08:57  

Ik denk ook dat het goede beslissing is, je hebt al genoeg op je bordje.

Gaat 'ie naar een fijn huis?

15 januari 2010 om 09:14  
Door zei

Ik heb nog een heel goede anti luizen tip voor je: haar inwrijven met natuurazijn (kost geen drol) en in laten trekken met handdoek om het hoofd. Zo lossen de lijmrestjes van de neten op. Daarna uitspoelen en wassen ivm de geur. Werkt perfect en is tenminste niet zo duur als al die middeltjes!

15 januari 2010 om 09:18  

hai ilse,

ik ben aan het proberen om een blog te beginnen en nu vraag ik me af hoe ik er een link naar jouw blog en dat van de anderen die ik lees op kan plaatsen.

hellup!!

15 januari 2010 om 11:31  

Wat fijn dat Martin Gaus ook reactie geeft; het is het proberen waard, want je gaat je toch hechten aan dat kleine grijze schijtbakje.
En anders korte metten hoor, weg met die poeperd.
Veel plezier het weekend zonder kids, geniet ervan en van elkaar.

15 januari 2010 om 16:01  

Wat fijn dat Martin Gaus ook reactie geeft; het is het proberen waard, want je gaat je toch hechten aan dat kleine grijze schijtbakje.
En anders korte metten hoor, weg met die poeperd.
Veel plezier het weekend zonder kids, geniet ervan en van elkaar.

15 januari 2010 om 16:01  

Oef en waar gaat Elvis dan naar toe??

15 januari 2010 om 19:05  

Oh no, Elvis weg? Kan mij wel voorstellen hoor, is geen doen zo.

22 januari 2010 om 12:07