28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Kids


Ik mag niet meer over de kids schrijven , of beter gezegd over hoe zwaar het is met die kids.
Want ik schrijf alleen nog maar daarover en dat kan natuurlijk niet hè?
Want vandaag viel het reuze mee nl, ze waren er niet misschien dat het dat was?
Oh nee ik mag er niks meer over zeggen dus doe ik dat niet meer , haha.

Wel kan ik iets over school schrijven tuurlijk want ik hoor de meest gekke verhalen en geruchten over kinderen die gepest worden op school. ONZE school. Ik was verbaasd met een hoofdletter hierover want ik dacht juist dat dat op onze school niet voorkwam. Nou wel dus schijnt. 
(Ja ik ben nooit hulp/overblijf/lees/of wat voor moeder dan ook dus ik ben nooit op school en hoor dus niks, ja,  in de vakantie dus,  als ik andere moeders tegenkom op een terrasje,  dan hoor je nog eens wat...)
Er gaan  kinderen van school af omdat ze gepest worden en dat snap ik niet.
Want moet je dat pesten niet aanpakken ipv je kind van school te halen? En als het op de volgende school ook gepest wordt? Haal je je kind dan weer van school?
Ik vind het gewoon echt NIET kunnen dat kinderen gepest worden op een school en als dat dan gebeurt vind ik dat ouders EN school daar een grote verantwoording in hebben.
De ouders van de pesters moeten de pesters eens goed aanpakken zodat de pesters het wel uit hun hoofd laten anderen te pesten. En anders moeten de pesters van school af want kinderen die pesten gaan,  nu de pesters van school af gaan,  natuurlijk gewoon een ander slachtoffer zoeken...
Dus wanneer stopt het dan? Ik snap er niks van echt waar en ik vind je kind van school halen de makkelijkste oplossing maar ook niet goed voor je kind want je leert hem dus A) dat de sterkste de macht hebben B) je wegloopt voor problemen C) niet voor zichzelf opkomen 
en in zijn/haar hele leven komt ie nog situaties tegen op zijn/haar werk, vrienden, uitgaan, noem maar op waar dit ook voorkomt .
Maar goed ik heb makkelijk lullen natuurlijk ik heb geen kind wat gepest word.
Mijn oudste werd 1x gepest op school en toen ben ik meteen naar dat betreffende kind gegaan en heb (jaahhhhaaaaa zeer pedagogisch verantwoord van me) dat joch bij zijn kladden gegrepen en een beetje geknepen (beetje hard) en gezegd dat als ie nog 1x zelfs maar naar mijn jongen zou kijken , of iets zou zeggen over hem, zelfs tegen anderen, dat ik hem dan eigenhandig de nek kwam omdraaien en dat ie gerust naar papa en mama mocht gaan om het te vertellen wat ik zei dat ik dan pa en ma eens zou vertellen wat voor een vervelend rotjoch hij was op het schoolplein.
Ik was heel boos en heel dreigend schijnbaar want de 3 etterbakken die eromheen stonden die verschoten ook van kleur .
Het was meteen gedaan met de lol en ze hebben hem niet meer gepest, ik heb een week of drie lang de etterbak als ik hem zag heel boos en dreigend aangekeken (Hannibal blik) .
Maar goed of dat altijd werkt is de vraag en het mag natuurlijk niet een kind met de dood bedreigen (nou ja in sommige gevallen wel ;) ) maar het zijn vaak ook de grootste onzekere ettertjes die het hardst klieren.
Dus ja misschien als het kind echt ongelukkig is en de situatie uitzichtloos zou ik mijn kind ook wel van school halen maar het is vreselijk onterecht vind ik. Stuur de pesters weg.

8 reacties:

gelijk heb je, de pesters meoten weg, niet het gepeste kind. Gelukkig heb ik ook geen gepest kind .. Maar als je idd zo'n kind leert dat wrglopen de oplossing is geef je het verkeerde voorbeeld !

gr. Elise

ps, log aub door over de kids...

15 juli 2009 om 22:58  

Pesten is een enorm probleem op basisscholen. Wij beginnen komend schooljaar met een nieuw pestprotocol. In mijn mening moet de pester ook niet weggestuurd worden, maar moet je samen het probleem oplossen. Met weglopen/sturen bereik je niks. In geen enkele situatie. Amen.

En log maar lekker over je koters hoor, ik moet er altijd erg om lachen!!

15 juli 2009 om 23:31  

Ik blijf het een moeilijke kwestie vinden dat pesten op school, want school is op school maar daarbuiten kan het ook doorgaan en dan zegt school... niet onze verantwoording, en ooit heb ik in zo'n situatie gezeten waarin de pester mij zelfs thuis op kwam zoeken en tegen de ramen stenen begon te gooien, dat was een kookpunt voor mijn moeder die al op school was geweest, ik kwam echt met kleerscheuren thuis namelijk, en de reprimande maakte juist dat de ander nog meer en zwaardere dreigementen ging uiten en het ook DEED.... Het politiebureau was de eindstop, mijn moeder gaf rapport op, ik was doodsbang, heel eerlijk, ook al was ik al 14?

Op het politiebureau bleek dat de ander al een heel eigen dossier had, ook rond haar eigen woonomgeving kleine kinderen gewoon liep te etteren en dan op erge wijze, het was voldoende om haar te schorsen van school en haar niet meer terug te laten komen. Daarna had ik weer rust, mijn ouders ook, wat ze met haar hebben gedaan? Geen idee, maar ik fietste wel een blokje om als ik haar van verre ergens zag, toen verdween ze helemaal en tot op vandaag echt geen idee wat er van haar geworden is.

maar dit is natuurlijk een extreme zaak geweest, achteraf gezien.

Maar wat is extreem en wat is pesten, hoe het ook zij, leven en laten leven, wat je zegt over onzekerheid is ook vaak de issue.

XXX

15 juli 2009 om 23:48  

Als ik iets over pesten hoor of lees, wordt het me zwart voor de ogen. Onze dochter is gepest en niet zo'n beetje ook. Dus ja, laten scholen dit eindelijk eens serieus nemen en nooit, maar dan ook nooit zeggen dat het wel aan het gepeste kind zal liggen! Ze hebben verdorie toch geen bord op hun hoofd zitten waar op staat: pest mij!

16 juli 2009 om 09:25  
Inge b. zei

Wel, mijn ouders vonden dat het mijn eigen schuld was dat ik gepest werd ...

16 juli 2009 om 09:51  

Pesten is meer dan afschuwelijk, het kan 'n kind voor zijn of haar leven tekenen. En ze gaan ver hoor, de pesters. En scholen doen soms helemaal niks, sterker nog: soms doen juffen en meester op 'n latente manier gewoon mee. Ik heb het 't meegemaakt via 't werk, ik moest er gewoon van janken. En niet bij één kind, bij meerdere. Gevolg is dat àl die kindjes van school zijn gewisseld. Ik vind 't schandalig. Opknopen aan de hoogste boom, die hele school.

Ik ben ook bang dat ik niet voor mezelf in kan staan als mijn kind gepest zou worden. Kijk, 's gepest worden we allemaal. Maar wat sommige (veel te veel) kinderen meemaken, dat is gewoon puur terrorisme. Pff...

En ik kan nog uren schrijven maar dat doe ik niet. Heb ook nog 'n log bij te houden hè?
Ik haat pesters.

16 juli 2009 om 19:51  

Het afgelopen jaar (en ook wel de schooljaren daarvoor) was heftig voor oudste omdat ze gepest werd door een meisje. Ik heb er vaak over gelogd. Eerlijk gezegd denk ik dat de pesters net zo goed een soort van slachtoffer zijn, want waarom pest je? En dat hen ook geleerd moet worden dat het zo niet kan. Uiteindelijk heb ik het op school gemeld en het is fantastisch aangepakt en ik mag wel zeggen opgelost zelfs. Oudste liep vandaag zelfs de driedaagse met een groepje waarin ook haar voormalige kwelgeest zat en ze hadden de grootste lol.

16 juli 2009 om 20:54  
Anoniem zei

Een nieuwe gedachte: er zijn heel veel ouders, die elkaar al lang kennen en die elkaar gewoon voortdurend pesten en ellendige dingen tegen hun eigen kinderen over andere kinderen vertellen. Het probleem ligt dan niet bij de kinderen, maar bij de ouders. Mischien mag ik het niet hardop zeggen, maar ik was jarenlang schooldirecteur, Er zijn ook leerkrachtn die kinderen pesten ! Zoek het tot op de bodem uit en laat het vooral niet alleen aan school over. Leer je eigen kind "anders boos "te zijn, dan bou je aan het zelfvertrouwen. Doe je kind op judo en laat papa veel met het kind stoeien "zonder pardon " ....Leer je kind niet te wijken maar leer ook je kind "anderen anders te benaderen ". Iemand die zich gepest voelt kan ook zelf veel op zijn/haar geweten hebben. Draai het ook eens helemaal om : gepest worden is niet cool: hou er mee op, schui er mee uit : ...om de pispaal te zijn !
Heb je hier iets aan eigenlijk ?

17 juli 2009 om 19:45