28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Schilders


In Polen is het morgen al Pasen, goh dat wist ik niet,  ik dacht dat dat over heel de wereld (tenminste in de landen dat ze Pasen vieren) hetzelfde was. Niet dus,  want de Polen hebben 3 dagen Pasen. Morgen werken ze niet. Tenminste de Polen die bij mij bezig zijn niet. GRRR.

Vandaag heb ik wederom een beste aanvaring met de man gehad. Ik was nauwelijks een half uur binnen en we hadden weer mot en ik moest me toch janken na die vreselijke scheldpartij.
Het luchtte geeneens op om hem eens flink de waarheid te zeggen want die K*Pool die draait zich gewoon om en doet gewoon waar ie zelf zin in heeft.

En ik denk dan weer over mezelf:  wat ben je toch een zwak zielig ei.
Je moet hem eruit gooien! RAUS,  ZURUCK NACH POLEN.

Maar ja dan komt het huis niet af en G wil dat ze het afmaken.
Nou dat gaan ze wel doen maar ik vraag me af hoe?
Hij haat me ondertussen en ik  hem, dus ik verwacht nog een klotestreek: revenge.
Hij heeft nl 4 weken lang per uur betaald gekregen maar ik had daar genoeg van dus liet ik hem voor het laatste een prijs maken, dat heeft ie gedaan met de gedachte dat ie nog 2 weken werk zou hebben. 
Nu is hij dus geen 2 weken bezig maar 4.
En dat kost geld dat begrijp ik ook wel maar hij maakt de offerte, ik niet. (Ik heb de eerste 4 weken heel wat uren betaald dat de Polen buiten stonden te roken of gewoon weer iets verkloot hadden dat vond ie nooit een probleem.)
En nu is meneer dus pissig dat het niet af is binnen 2 weken maar ja dan had ie maar beter georganiseerd moeten zijn, is mijn probleem niet.
Ik denk dan hou de eer aan jezelf en maak het gewoon af, dit levert je weer ander werk op als je goed je best doet toch?
Maar nee hoor,  dat is niet de Poolse mentaliteit dat is nl: pakken, pakken, pakken maar niet geven. 

Maagzuur


Ik heb me gisteren zoooo boos gemaakt dat ik er weer eens zoveel stress van had dat ik weer de hele dag en avond met maagzuur rond liep.

Dus niet alleen ga je dan niet fijn slapen met een brandende slokdarm maar ik stond ook nog eens heel vervelend op, mijn hele rug zit vast tussen mijn schouderbladen.
Weken geen last van gehad dus ik wijt het maar even aan stress.
What happened?
De schilder die al vorige week zaterdag dacht het helemaal af te hebben riep om 13 uur doodleuk : "Ik ga naar huis."
WAT?
DACHT HET NIET.
(Jullie moeten weten nl dat er nog HEEL VEEL niet af is en heel veel afwerkingen moeten er gebeuren) 
Meneer had geen verf zei hij. Nee,  idd had hij geen verf want ik roep al weken dat ie me dat een week van te voren moet melden of op zijn minst 3-4 dagen van te voren , dat is nl kalkverf en die moeten ze in die grote hoeveelheden bestellen,  ze hebben alleen maar een paar 1 liter potten staan nl. 
Nou meneer meld het mij de dag dat ie de laatste druppel op de muur smeert en dus kon ie niet verder en ging naar huis.
NIKS DAARVAN. 
Ik veranderde in een soort van schreeuwende ma Flodder,  in no time. (opgebouwde stress/ergernis) en gilde dat ie kon fluiten naar zijn geld als ie nu vertrok en somde zo 50 dingen op waar ie dan mee verder kon die nog niet af waren of overnieuw moesten.
Pislink (meneer heet L***) riep ie al zijn mannen weer naar binnen (iedereen stond buiten met jas en sigaret aan) en begon. Met heel veel tegenzin.
Maar het maakt me niet uit,  het moet af en die afwerking is minstens net zo belangrijk als het hele andere werk.
Dus bleef ik zitten in het midden en hield alles in de gaten 4 uur lang,  want als ik weg zou gaan wist ik,  zou de vogel gevlogen zijn.
Vandaag komen ze terug zei hij , half 10.
En ik zit er weer,  alle dingen controlerend en ze in de gaten houdend want ik wil een mooi afgewerkt huis en geen half werk.
Het zijn vaklui dat moet ik zeggen alleen hebben ze geen enkele structuur, geen organisatie talent en springen van her naar der maar eens naar me luisteren ho maar.
Ik,  die mevrouw Organised herself is , ik zou het zo in goede banen kunnen leiden en dan zou iedereen binnen no time naar huis kunnen en klaar zijn maar nee Linka wil alles zelf beslissen en doen , dus duurt het allemaal langer.
Ik heb het een paar dagen los gelaten maar dan is het nog erger, gebeurt er nog minder. Linka is nl de hele week alleen maar aan het klagen hoe moe hij is en doet geen fuck, ja sigaretjes roken , en zijn mensen commanderen maar zelf staat de baas de hele dag te lanterfanteren. Ik riep al eens ga slapen dan ben je morgen tenminste productief maar nee hoor gewoon doorgaan met klagen en niksdoen, arrgghh.
LUILAK.