28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Toen de bom barstte


Ilse je moet je beter leren beheersen. 

Iedereen weet dat het een hele opgave is 7 kinderen en dat dat niet altijd love en peace is en makkelijk al helemaal niet. Dus als ze weer eens heel druk zijn aan tafel en er gaan een paar bekers van die uiterst plakkerige fanta om,  die dan door de gleuven van je eiken eettafel door naar de houten vloer druipt en vervolgens de hond en poes erdoorheen loopt om zo een plakkerig spoor door de hele woonkamer te veroorzaken, en er staat geen van de 7 kinderen op om dan maar eens een doekje te pakken... dan moet je even tot 10 tellen.
En als jij dan aan het poetsen bent om de schade te beperken en je man zit aan de telefoon en je ook nog 7 kids die naar elkaar aan het bekken zijn probeert stil te krijgen zodat manlief kan bellen en ze luisteren niet want ze zijn zo druk met bekken dat ze je geeneens horen ook dan moet je even tot 10 tellen.
En als je dan de gang invlucht na de hele zooi te hebben gepoetst en de kinderen alleen maar druk en vervelend zijn dan moet je als je ziet dat de hele gang vol tassen en andere zooi ligt van de kinderen ook even tot 10 tellen. 

Want als je dat allemaal niet doet dan ontplof je zoals gisteravond en dan ga jij krijsen, staat het schuim op je mond, zeg je dingen waar je later spijt van hebt en ga je nog harder krijsen zodat mensen buiten even stoppen en naar binnen kijken om te zien welk varken er geslacht word. Om uiteindelijk krijsend en wel ook nog te gaan janken en zodoende omdat je dat niet wil nog harder gaat krijsen.
Die blamage Ilse,  dat wil je niet, als je jezelf eens kon zien op zo'n moment je zou je rot schrikken echt waar, een halve wilde staat er dan,een viswijf,  die de dingen niet meer onder controle heeft en alleen maar onzin staat uit te kramen, je haren staan nog net niet overeind en het stoom komt figuurlijk wel uit je oren maar gelukkig is dat niet te zien anders zou het nog erger zijn.
Kijk en de buren die willen ook gewoon rustig kunnen eten zonder met hun oor tegen de muur te staan omdat ze alles willen horen wat "die gek van hiernaast allemaal uitkraamt".

Kijk en dan zijn die kinderen ineens wel stil en ruimen ze ineens wel op maar dat is alleen maar omdat ze bang zijn dat je met een bijl achter ze aan komt en dat is toch ook niet de bedoeling wel? En dan hoef jij ook niet een uur in de regen te gaan wandelen om bij te komen half hyperventilerend en stap je de volgende dag ook niet met een migraine uit bed.
Gewoon even tot 10 tellen of gaan wandelen vóór de ontploffing dan is het wandelen ook nog leuk, heb je er nog wat aan .   
Zen,  Ilse... Zen !!!! 


4 reacties:

Anoniem zei

Ik moet zo lachen om jou.
Krijsen kan ik ook en dan zijn het bij mij ook ineens van die makke lammetjes , het helpt dus wel.

14 januari 2009 om 10:31  
Anoniem zei

Oh jemig! Ik denk dat de boodschap heus wel is overgekomen. Of hij lang blijft hangen, dat is dan maar weer de vraag. Sterkte! ;-)

14 januari 2009 om 10:49  

Uiteindelijk zijn we dus gelukkig allemaal hetzelfde..... Ik dacht even dat dit alleen bij mij gangbaar is en dan heb ik er maar een + man.

14 januari 2009 om 22:18  
Anoniem zei

Ja heel herkenbaar allemaal! Dus ben maar niet bang dat er aan jou iets mankeert. zoiets is mij ook weleens gebeurt en dan had ik er maar 2! Zelfs vroeger bij mij thuis, mijn moeder heeft weleens een broodplank naar iemand z`n hoofd gegooid en die ketste tegen de deurstijl doormidden.hihi Het heeft dus niets met tijdsdruk te maken het is iets van alle tijden!! groetjes nelis

16 januari 2009 om 10:11