28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Open brief aan Toet

Febe 8 jaar vandaag, HOERA , hier met Elvis
Nou Toet geen verzinsel hoor , maar dit blogje zal je doen realiseren, en mijn mopperblogjes toch ook wel lijkt mij, dat het allemaal niet zo ideaal is als het lijkt......

Mijn kinderen kwamen gisteren thuis van een weekend bij papa, het was Sinterklaas geweest, zoonlief was gisteren jarig en ze hadden ook nog een leuk kado voor mij:
3 hoofden met luizen, alledrie mijn kids dus , dank je wel Sinterklaas en Zwarte Piet, mummy loves Sinterklaas, mummy loves cleaning and washing .
Ik word hier dus niet blij van en nee die hebben ze niet bij ex opgelopen , hoe graag ik hem ook de schuld had gegeven of nieuwe vriendin, je weet wel die vriendin waar ik niets over mag zeggen , die ze (luizen) er vast heeft ingeduwd in het haar van mijn kids (hee das een goeie) , nee ik denk serieus dat ik ze naar ex heb gebracht met luizen. Hij niet blij , ik stiekem een beetje blij dat hij ze ontdekte en moest behandelen, kijk zo eerlijk ben ik ook wel weer, want ergens heb ik toch nog steeds een beetje het gevoel van ik heb ze altijd , voedt op, verzorg en hij mag 4 dagen per maand de leuke papa uithangen. Nu mocht ie dus ook wassen en behandelen en een verjaardag voor elkaar krijgen op 1 dag ,hij mopperde ze best aan de telefoon, en ik knikte alleen maar, zo voelt het nou opvoeden.
Hier draait de wasmachine ook overuren, alle beddengoed, jassen en kleding zit erin, de luizenzakken zijn weer uit de kast gehaald en we kunnen weer dagelijks gaan kammen, nice, leuke week wordt dit weer .

En dan Toet deze "perfecte" mama die wacht tot ze net als haar tot de orde wordt geroepen bij de directeur van de school want het zit zo...
Mijn jongste had dus ook surprise op school en ik denk dan dat kinderen dat moeten doen vooral omdat ik het niet kan en ook veel te druk ben , die moeten lekker bezig zijn , hun fantasie laten werken en een surprise maken.
Wat ik niet wist is dat ouders elkaar hier de loef proberen af te steken dat het bijna een soort van wedstrijd is wie de mooiste surprise in elkaar flanst...nou ja flanst ik heb ze gezien sommige en daar is WEKEN aan gewerkt mensen.
En dus kwam Nyah thuis met haar surprise, ik viel zowat van mijn stoel, zo groot, zo mooi, zo perfect, zoveel uren werk, zoveel meters papier en foto's ... ik vroeg dus "en wat vonden ze van jouw surprise???" " SAAI" zei ze en keek me aan met een glimlach (om haar misere te verbergen denk ik) Ik vroeg nog even door en kwam erachter dat iedereen, op een paar kinderen na, zulke kunstwerken hadden geproduceerd. En dat is dus best zielig voor mijn dochter die een computer had gemaakt (vooroorlogsmodelletje) die alleen maar op een computer leek als ze het erbij zei en die eerst nog met Diddl papier had ingepakt omdat er niets anders was en omdat ze ook niet vraagt wil je sinterklaas papier kopen maar dat had ik dus nog op het nippertje gezien en dus had ik snel bij de Hema wat sintpapier gehaald. O Toet zo zielig eigenlijk voor mijn meisje en ik voelde me ook meteen een heel slechte moeder .
Ik heb dus beloofd voor volgend jaar mee te helpen en na dit jaar moet het volgend jaar dus echt mega worden die surprise en dus denk ik dat ik haar maar moet ontvoeren of zo want ik kan niet knutselen nooit gekund ook .
Dus zie je Toet zo perfect is het hier allemaal niet hoor.

Verder heb ik dit weekend samen met lief een beetje in een joggingbroek rondgehangen en niet veel gedaan, voornamelijk gerelaxed en 3 films gekeken , waarvan 1 heel leuk was, 1 grappig en 1 mooi maar o wat wordt je er depri van....
Flash Backs of a Fool : prachtige film maar ik word er depri van
Anywhere but Home: grappig en echt zo'n kerstfilm
Proposal: erg leuke film met Sandra Bullock en die speelt gewoon geweldig.

Vandaag is Febe jarig die wordt 8, een hele meid al !!! HIEP HIEP HOERA VOOR FEBE !!!!!
Vrijdag zien we haar pas weer en dan worden hier ook beide verjaardagen gevierd.
Mijn zoon heeft gisteren zijn kado gekregen: Tommy Hilfiger parfum (ja je bent 14 en wil lekker ruiken) en een Iphone met abonnement en dat is dan tevens ook echt de enige hier in huis die ik een abonnement durf te geven en waarvan ik zeker weet hoop althans dat ie zich aan de 150 smsjes en 150 belminuten zal gaan houden, de tijd zal het leren...


O ja en Toet ik heb 3 dikke pukkels op mijn gezicht , ben ongesteld en heb mega hoofdpijn, zit een blog te maken hier terwijl ik al aan het werk moest zijn, in jogging en ongewassen. lekker perfect hè?
En die mooie foto's die zijn door een zeer professionele fotograaf gemaakt, voor de Ariadne waar we deze maand in staan by the way, en dan ziet iedereen er gewoon geweldig uit hoor!


26 reacties:

Toet zei

Whoehahahahaha, wauw, een heuse blogbrief voor mij. Wat een eer! :-)

Pfieuw, je bent dus ook maar een mens? :) Wist ik al hoor, maar toch heb ik respect voor alles wat je doet. Of dat nou vrijwillig is of geheel onvrijwilligmaarhetmoetwel.

Balen van die luizen zeg. Jak. Sterkte!

En dat surprisegedoe hè. Ik vind het maar vaag. Vorig jaar hoorde ik al van een vriendin dat een surprise die haar dochter had gemaakt was afgekeurd. Nou vraag ik je. Waar gaat het in hemelsnaam over? Nog even en die surprises worden niet meer door de kinderen zelf gemaakt en ook niet eens meer door de ouders maar dan moet je ze gewoon online kopen ofzo. Omdat ze anders niet aan de eisen voldoen.
Ik vind het maar raar. Dus. Ben benieuwd hoe het volgend jaar zal gaan als Oudste moet gaan surprises maken voor een klasgenootje. Eerst maar de zomer met het feit dat we moeten gaan vertellen dat de Sint niet bestaat overleven.

Oh ja: Hoera voor FEBE!!!

En nu moet ik dus op zoek naar een tijdschrift dat mij en mijn gezin ergens voor wil gebruiken zodat er ook een professionele fotografe langs komt. En dan eis ik natuurlijk wel dat we van te voren ook een persoonlijke styliste en make-up-artist krijgen. Dus. Komt goed! ;-)

7 december 2009 om 10:54  

AAAAh denk dat Toet het wel goedbedoeld.... Gefeliciteerd met Febe.... wou zo nu en dan nog even dat mijn kids nog op die leefdtijd zaten terwijl ik toen niet kon wachten om kleineVolwassen te hebben Zucht!

Succes Met de Mens(ongesteldheid op z'n Zweeds)(Hoe verzinnen ze het):)

7 december 2009 om 10:54  

B e l a c h e l i j k!!!!! Ik heb die van mij ook aan laten prutsen met zijn surprise, was de eerste keer voor hem en ik moet zeggen, mijn handen jeukten, verdiende geen schoonheidsprijs, maar wat dan nog? Zag bij mijn zus de surprise staan die haar dochter had gekregen, had de hele familie een paar maanden voor uitgetrokken, een hele snoepkraam met zellufgemaakt snoep en al, moet niet gekker worden. Misschien moeten er surprisepieten in het leven worden geroepen die er op toezien dat de ouders er met hun vingers afblijven en de kinderen lekker hun gang laten gaan. En die juffen #%@@%*&#@$%!!!!! Je zou ze toch wat.
O god luizen, de schrik van iedere moeder, wat zal je ex blij zijn geweest....@&^^#@$&#!!!!!
Febe, van harte (daar had ik eigenlijk mee moeten beginnen)
Nou meid, was ze!
Karin

7 december 2009 om 11:10  

Wat een mooi meiske, die Febe. Proficiat!!!

En dat van die surprises, dat zijn gewoon écht zielige ouders. Een beetje elkaar aftroeven over de surprises van je kind, dat zegt genoeg. Zijn ook de mensen met de meest perfecte uitdeelkado's en duurste kinderfeesten. Dat kinderen meer gebaat zijn bij rust en liefde, dat hebben die ouders niet door.
Inderdaad, je hoort nu boosheid naar boven komen. Ik erger me daar dus echt helemaal de tyfus aan hè, aan zo'n ouders. Lekker semiperfect willen zijn, maar ondertussen. Nee, sommige mensen hebben er echt geen kaas van gegeten.
Prima, dat jij het ze gewoon alleen laat doen, daar zijn surprises voor bedoeld. Om iets leuks voor de ander te doen en niet om "de beste" te zijn.
En luizen zijn ruk en ja, terecht dat je het niet erg vind dat het bij hun vader is ontdekt. Dat is opvoeden ja, meer dan 4 dagen per maand papa zijn en wassen en verjaardagen enz.enz. Ach ja.
En nee, ik ben niet ongesteld.

7 december 2009 om 11:23  

Gefeliciteerd voor Phebe!
En een knuffel voor je eigen meis, maar Ilse.. je gaat toch niet echt meedoen in de gekte van de supersurprises hè?! ik ben tegen hoor!! Volgens mij is het juist de bedoeling dat de kinderen zelf creatief bezig zijn en die knutselige computer die je dochter heeft gemaakt is mij veel meer waard dan al die overdone-surprises! Perfectie is saai!
Groeten, Corine

7 december 2009 om 11:35  

Volgens mij heeft het ook met een soort van schuldgevoel bij de ouders te maken. Dan willen ze in ieder geval laten lijken dat ze suprises kunnen maken als ze 1 dag in de week vrij zijn en de rest van de week willen werken voor hun carrière en dus dan geen tijd hebben om gezellig met hun kids een kopje thee te drinken. (deed ik trouwens ook nooit, thee drinken, maar ik was wel thuis) Trek het je niet aan Dotje ;-), jij bent in ieder geval door de week thuis om voor je kids te zorgen, min 4 dagen per maand, dan doet hun vader ook eens wat. Ik bedoel dus dat het nergens op slaat dat er nu ook al zulke hoge eisen gesteld worden bij suprises!
Nou ja, gelukkig is Febe jarig, dat wordt nog een leuk feestje voor jullie en haar!
En wat vertel je me nu? Heb je 3 pukkels in je gezicht?! Pfft, valt me tegen van je zeg, ik heb er maar 1, maar wel zo groot dat eerst mijn pukkel de hoek om komt, dan een hele tijd niets, en dan kom ik er nog eens achteraan...als ie maar weg is voor de kerst...

7 december 2009 om 11:49  

Nou ja, ik weet niet wat ik lees over die surprises....belachelijk dat ze daar zo moeilijk over doen!

Enne, die surprise van Joëll is echt helemaal niet moeilijk, ik heb gewoon goede ideeen!! whahaha
nee hoor, Joëll kan gewoon niet zo goed knutselen, heeft er ook geen geduld voor dus we zijn meteen begonnen met wat te bedenken want anders heeft ze al geen zin meer. En ze heeft bijna alles zelf gemaakt, beetje moeilijk te geloven misschien want het zag er wel super uit maar alleen met wat aanwijzingen geven en simpel denken kom je al een heel eind.
In totaal is joëll zo'n 2 uurtjes bezig geweest.Gewoon op het gemakje iedere keer wat knippen,plakken en naaien.

Luizen...verschrikkelijk!!

En nog gefeliciteerd met febe!
Ook al zo'n prachtig kind om te zien!

Een gezellige dag vandaag!

Groetjes Heidi

7 december 2009 om 11:49  

Wat een jarigen vandaag, jouw dochter, mijn moeder, een vriendin, 2 vriendinnen met jarige zoontjes het houdt niet op hahaha.

Gefeliciteerd met je mooie dochter (nog meer jarige kids deze maand??? hahaha)

En sterkte met de luizen. Mijn dochter heeft er in de basisschooltijd maar 1 x last van gehad en dat vond ik al lastig genoeg!

Groetjes
Brigitta

7 december 2009 om 12:09  

Tjonge zijn jullie lid van de luizenfanclub ofzo!!!!
Daar wordt je toch ook gek van,mare heerlijk dat ze dat nu ook eens bij paps hebben,hihi.
Een ontzettend gefeliciteerd met je ,kleine,meisje..

7 december 2009 om 12:11  
Heleen zei

Die luizen: ja daar hadden wij er ook een hele boel van dit weekend. Wat een gedoe elke keer en handig die luizentassen op school....

7 december 2009 om 13:09  

gefeliciteerd,jeetje wat een werk allemaal.
Balen van de luizen,belachelijk dat er zo’n concurrentie strijd is om wie de mooiste suprice zou hebben.
Dat hadden we gelukkig in onze tijd niet.

Gr Inka en André

7 december 2009 om 13:24  

Najaa zeg, is jouw meisje vandaag acht geworden?

De mijne wordt morgen acht! Liepen we in 2001 dus gezamenlijk met een dikke toeter?

Nou ja zeg. Van harte gefeliciteerd met je prachtmeid!

7 december 2009 om 13:24  
Anoniem zei

van harte gefeliciteerd met Febe!


Femke

7 december 2009 om 13:56  
Soes zei

Hoeraaaaa voor Febe.
Ik wens je veel taart met ranja.
En nog meer kadootjes zo vlak achter Sinterklaas..... pffff

7 december 2009 om 16:02  

Wat een prachtige foto Ilse!
Als ik bij jou luizen lees krijg ik zelf jeuk! Ik hoor het vaak van vriendinnen dat het echt heel erg is maar wij zijn blijkbaar zo'n vieze fam, bij ons kwamen ze nooit;-). sterkte er mee!!

7 december 2009 om 18:15  

Wat een prachtige foto Ilse!
Als ik bij jou luizen lees krijg ik zelf jeuk! Ik hoor het vaak van vriendinnen dat het echt heel erg is maar wij zijn blijkbaar zo'n vieze fam, bij ons kwamen ze nooit;-). sterkte er mee!!

7 december 2009 om 18:15  
Zara zei

Tssss, vies wijf ben jij zeg: luizen op de hoofden van je kinderen. Dat kan niet hoor. Jammerjammerjammer... Wel slim dat je even gewacht hebt met hoofden kijken en dat je ex&heks het mochten doen. Doetieookeenswat.
En Febe is een plaatje! Van harte met dit heerlijke kind. Wat drogen ze toch lekker op bij jou, ze is echt heel mooi!

7 december 2009 om 19:17  

Hieperdepiep hoera voor Febe.
Het schijnt te heersen, die luizen, het was zelfs op het journaal laatst.
En dat van die surprises. Nou, ik help oudste ook niet mee en ze maakt verschrikkelijk lelijke dingen! Maar wel helemaal zelf en ik vind dat cool. Ze rijmt ook ongelooflijke gedichten bij elkaar, ook stoer vind ik. En wat ze meebracht laatst: een fantastische surprise die nu mooi staat te wezen op haar kamer. En toch, toch ga ik haar niet helpen! ;-)

7 december 2009 om 19:58  
lia zei

Febe, meisje van Harte Gefeliciteerd. [knap meisje trouwens]
En wat zul jij balen zeg van die rotluizen. Ik zou gillend gek worden. Komen ze op een bepaalde bloedgroep af ofzo. Nou je zult al wel een hoop opgeruimd hebben. En over die surprises, jemig wat een gedoe. Het is toch iets van de kinderen en gemaakt door de kinderen. Maar ja, sommige ouders moeten perse de loftrompet spelen.

Groetjes Lia

7 december 2009 om 20:24  

Wij moesten ook een surprise maken voor het kado dat de school voor Oudste had gekocht: het kdo was een vlieger en de avond voor het af moest zijn hebben wij er in 3 minuten met gekleurd papier een potlood van geflanst ;-)

Ik word met de seconde nieuwsgieriger naar Haar Over Wie Je Niet Mag Schrijven ;-)

7 december 2009 om 20:24  

DAT doe je goed, twee jarigen achter elkaar, hahaha

Van harte meid!

Prachtige foto inderdaad, en ik weet zeker dat ze er net zo prachtig uit kan zien in het dagelijks leven ;-)

XXX

7 december 2009 om 21:54  

Hoera voor Febe!!!!

En ik denk eigenlijk nog steeds dat je een supermoeder bent. ;-)

8 december 2009 om 01:37  
Anoniem zei

Hoi Ilse.
Allereerst nog gefeliciteerd met jullie prachtige kinderen.

Ja en dat verhaal over die suprisus op het schoolplein was het en hot item vooral mopperende moeders. Triest vind ik zoiets.
Kijk mijn jongens zijn ook geen knutselwonders en ik vind het niet erg om te helpen, maar het is hun werk. Ik sta erbij met jeukende handen op mijn rug de boel te begeleiden.
A hell of a job.

En o jee die luizen. Ladingen gel en cremespoeling van de Hema schijnt de enige remedie te zijn.
Luizenzakken op school.
Bij S. op school zijn deze nu standaard aangeschaft. Een fikse investering maar de hele school luisvrij.

Zal nu verder met het project kerstboom, ja hij hangt weer.
x Fon.

8 december 2009 om 08:55  
Door zei

Gefeliciteerd met Febe! Wat een prachtige kinderen heb je toch. En over luizen wil ik het niet meer hebben..

8 december 2009 om 08:55  

Ahh, dat meen je niet met die surprises, toch niks aan, suffe ouders! Ik ben benieuwd naar de creatie van volgend jaar!

En de Proposal is leuk he!? Ik heb hem alleen gekeken en lach echt zo in een deuk iedere keer, geweldig!

8 december 2009 om 14:12  

Oh, en nog gefeliciteerd Febe!!

8 december 2009 om 14:13