28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Zaterdag

Mister Weak aan de fles bij mama oma ....


Gisteravond vielen opa en oma in slaap op de bank om vervolgens rond half 2 ergens wakker te worden, snel flesje gemaakt om mister Weak een flesje te geven , die echt als een gek aan het drinken was.
Toen naar bed, waar ik dus de slaap niet kon vatten want ik had al geslapen natuurlijk op de bank.
Dus nam ik er de Ariadne nog eens bij om het hele artikel nu eens goed te bekijken want overdag hadden we daar weinig tijd voor gehad. En ik sta er echt retestom op is de conclusie, ik heb een plofkop, en die haren die zitten echt nergens naar.
Enfin ik kan twee dingen doen: A)het accepteren of B) Heel Nederland doorkruisen en alle Ariadne's opkopen . Aangezien ik geen tijd heb moet het A worden denk ik.
Verder vonden de kinderen ook allemaal wat en vooral de twee oudsten die vonden zichzelf er ook niet zo fleurig op staan. Ach was macht es aus?? zei ik *kuch kuch*
De rest van de kids vonden het allemaal geweldig die vonden zichzelf er wel leuk op staan.
Lief was ook tevreden , "eindelijk sta ik eens normaal op een foto" vond ie. Juist ja... jij wel ja...

Om drie uur hoorde ik piepen en gingen we kijken, overal verspreidt in de bak lagen pups, alles weer naast moeder gelegd en bed in. We hadden de wekker gezet om nog een paar keer te gaan kijken of alles wel goed lag maar schijnbaar waren we zo moe : die hebben we niet gehoord.
En dus ook die van 7 uur niet.
Resultaat 7.25 schrikken we wakker, jongste had al buiten moeten staan in hockeytenue want die werd opgehaald en moest om half 8 vertrekken vanaf de club. Nou die stond dus pas 7.35 buiten (ja wij kunnen snel zijn) met boterhammen en een slaperige kop.
Toen we bij de pups gingen kijken troffen we een complete chaos aan in de bak. Het kleed lag helemaal opgerold door de bak en eronder en in lagen enkele pups, de rest moesten we zoeken, in hoekjes onder handdoeken en moeders die zat er een beetje radeloos bij. Vannacht dus echt vaker het bed uit. Snel flesje gemaakt voor Mister Weak en die zoog het weer tevreden leeg, gaat steeds beter met hem en hij heeft steeds meer kracht en bij elk flesje smelt ik meer en word/ben ik meer een soort van tijgerin die haar welp beschermt.

Ik heb besloten dat evt kopers eerst een gedegen screentest moeten ondergaan wil ik ze een van de pups toevertrouwen en ik vind 8 weken veeeeeel te vroeg denk ik...ja ja u voelt hem ook al , denk ik, ik ook, kan het niet helpen . En ik ga op huisbezoek kijken hoe ze wonen, of ze er wel voor uitgerust zijn om zo'n bijzonder exemplaar in huis te nemen....
Bettie die is helemaal GEWELDIG , die gaat de bak niet meer uit, likt zich een ongeluk, beschermt haar pups met haar leven, als Elvis in de buurt komt trekt ze een lip omhoog/laat een tand zien en Elvis loopt dan achteruit weer weg , die heeft het al heel snel door dat ie moet oppassen voor vrouwen met hormonen. Bettie wil alleen nog maar in 2 minuten tijd plassen en poepen buiten en rent vervolgens weer naar binnen snel de bak in bij haar puppies.

Oudste die heeft vandaag fruitbeurt. De heren zijn 14 en moeten nog geschild fruit meenemen. Ik doe dat dus niet dus hij deed het zelf wel even want vond het echt zoooooo stom van mama dat ze geen fruit wil meegeven en schillen voor de teams... Dus gisteravond ging hij appels kopen en zojuist begon hij te schillen. Bij appel 1 hoor ik een partij gemopper en gedoe vanuit de keuken. "Veel werk" hoor ik hem mompelen en ik weet dit is de laatste keer dat oudste nog fruit gaat schillen en nu begrijpt ie moeders een stuk beter . Fijn dingen lossen zichzelf op op die manier. Middelste die neemt gewoon sultana koeken mee en vind het ook nog lekkerder dan fruit. Alsof ik daar tijd voor heb: fruitbeurten.

Nu ga ik me even aankleden, en dan gaan we beginnen: boodschappen, boodschappen en nog eens boodschappen halen voor de mormels hier.
En dan moet ik natuurlijk hier thuis ook nog het nodige doen want ik ben er nog lang niet klaar voor voor volgende week...........
En we gaan nog namen verzinnen voor de pups want ze moeten worden ingeschreven voor de stamboom...en dan moet je ze namen geven.16 reacties:

Nou, dat is makkelijk: je meisjespup noem je gewoon Madelief. Makkelijk. Easy as that.
Ik heb wel te doen hoor met Elvis, die moet je maar extra knuffelen nu. Wat fijn dat Bettie zich inmiddels als echte moeder gedraagt! Succes ermee vandaag!

14 november 2009 om 10:27  
Anoniem zei

lief die hondjes
op de site van ariadne kun je in de ariadne bladeren en ook een gedeelte van jullie foto's zien

14 november 2009 om 10:52  

Wat een heerlijk stel zeg en fijn dat het nu zo goed gaat met Betty het is ook niet niks als er zomaar opeens 6 van die friemels bij je liggen weet zij veel waar die vandaan komen.
Gelukkig dat ze ze nu wel accepteerd. enne die plofkop nou dat valt wel mee hoor maar goed wij vinden allemaal onze eigen foto's er stom uitzien toch????
Veel succes met alles kom volgende week de krans wel even brengen.
Groetjes Truus

14 november 2009 om 12:47  

Namen? Echt waar?? Jeetje.... waar haal je de inspiratie nu vandaan??? Wat vind je van Boris? Donder? Lexie? Mika? Ehhhhh.....

14 november 2009 om 13:25  

Joeltje lijkt me ook een lieve hondjesnaam.
En die fruitbeurten, dat blijft dus een belachelijk iets. Werkelijk te stom voor woorden, ik durf het bijna niet te zeggen maar ik doe het toch: typisch iets voor hockeyclubs? Alsof je daar tijd en zin voor hebt, alsof die kinderen dat vreten die hebben veel liever chips en cola, alsof die kinderen dat niet zelf kunnen doen als ze daar wel toevallig zin in hebben. Ik deed daar ook niet meer aan mee, zeker niet op die leeftijd. Gelijk heb je.

Ik weet nog steeds niks maar het ziet er naar uit dat wij niet richting Rotterdam kunnen om m'n pa in een potje op te halen. Zo niet, dan ga ik naar Harderwijk.

14 november 2009 om 13:34  

ach gos, en die betty vannacht maar denken 'waar blijft die verdomde kraamhulp?"
welke is nou t vrouwtje ilse? verwacht er binnekort wel een bling bling bandje met rose strikje op.
Fijn dat t zo goed gaat, en hulde voor jullie doorzettingsvermogen!

14 november 2009 om 16:57  

Moeten die namen ook met een bepaalde letter beginnen? (Dat is met paarden wel zo) Trouwens.. mogen de toekomstige door de ballotagecommissie goedgekeurde pupbezitters niet zelf een naam voor hun oogappel kiezen dan??
En die zogenaamde plofkop, ziet er prima uit hoor (op de foto dan hè, ik heb je nog niet in het echt mogen aanschouwen) Groeten, Corine

14 november 2009 om 17:47  
Zara zei

Wat een opluchting om te lezen dat Bettie het licht heeft gezien en voor haar kroost zorgt. (Heb je mn vorige reactie voorgelezen aan haar? Wel de lusten? Nu ook de lasten!)
Ik hoop dat je wat energie overhoudt voor vrijdag en zaterdag... Ach , anders doen wij wel ff een wasje ofzo voor je...

14 november 2009 om 17:47  

Bij ons is de nieuwe Ariadne nog niet te krijgen...ik was er chagerijnig van (vraag maar aan m'n man...)

14 november 2009 om 18:32  
lia zei

Goh, nu die kleintjes bij Bettie liggen zijn ze ineens veel kleiner.
Wat lieffff.
En de toekomstige eigenaren mogen die dan niet zelf een naam geven? Ben er niet zo van op de hoogte.
En die plofkop valt echt wel mee. Vind jullie een leuk stel bij elkaar [had ik volgens mij al gezegd]
En die fruitbeurt, ja verschrikkelijk. Neem gewoon een appel in de handen.

fijn weekend.
groetjes Lia

14 november 2009 om 19:07  

Mens wat moet jij moe zijn! Ik geniet wel een beetje mee hoor, met het kraamgebeuren.

Je had eerder geschreven over dat fruitverhaal: BELACHELIJK! Wel tof dat je kind dan zelf gaat schillen...zo hoort het ook.

Sterkte jij, je hebt het hartstikke zwaar nu.

14 november 2009 om 20:02  
Door zei

Complimenten voor de Ariadne reportage! Mooie kinderen hebben jullie en je staat er prima op hoor. Leuk om te zien!

14 november 2009 om 20:58  

Fijn dat het met het zorgenkindje beter gaat .. maar je hebt er wel een hoop werk bij .. pff alsof 7 kinderen nog niet genoeg is.

Fijn weekend meis

Elise

14 november 2009 om 21:20  

Mogen wij meehelpen met namen verzinnen?
Wat goed dat Bettie zo'n bezorgde mama is!
En die fruitbeurten: ik vind dat zo verschrikkelijk stom. Had er nog nooit van gehoord toen ik het ooit eerder op jouw blog las en vond het het meest absurde dat ik ooit gelezen heb. Geef de kinders een appel mee en that's it!

14 november 2009 om 21:32  

kunnen die kids niet gewoon appels mèt schil eten, of is dat ook weer onverantwoord.. een beetje hockey bink heeft toch wel weerstand. =)

ohja en die puppie namen: beppie, presley, kees, koos, marley (jaja) enne.. clara. ofzo. of annemarie.

ik zou zeggen gewoon niet te lang over nadenken, en daarbij als ze een nieuw baasje krijgen verandert het toch weer, is alleen maar verwarrend voor ze toch..

14 november 2009 om 22:25  
inge zei

fijn dat bettie helemaal bijgedraaid is zeg =) en mr. weak is ook wel een schatje zeg! snap best dat je ze niet zomaar de deur uit doet straks!
geniet er nog maar even lekker van =)

15 november 2009 om 21:23