28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

D DAY


Vanochtend kwamen we dus bij de dierenarts en na enig kijken, voelen, overleggen met andere dierenartsen in de praktijk kwamen ze tot de conclusie dat de hondjes echt gehaald moesten worden. Ik janken, dierenarts bleef bij zijn standpunt en vertelde ons dat hij ons rond half 12-12 uur zou bellen.
Iedereen in de operatieschort en weg waren ze met onze Bettie , 6 man sterk.
Wij vonden dit nogal veel en heftig en snel allemaal zo in een keer.

Half 12, de telefoon ging, dierenarts om ons te vertellen dat het allemaal goed gegaan was en dat we 6 pups hadden allemaal gezond en wel en wel 5 jongens en 1 dame.
Om half 1 gingen we de hele kroost halen.

20.00 uur Nu zitten we hier met 6 weesjes. Want Bettie, kerngezond hoor by the way alsof er niks gebeurt is en zo ontzettend fit ( het is ongelooflijk) , wil er NIETS van weten. Mevrouw negeert de pups, heeft al geprobeerd er 1 te vermoorden die ik nog net kon redden (ze denkt dat het van die gummie speeltjes zijn die als je er maar hard genoeg in bijt gaan piepen en die speeltjes die rukt ze altijd in duizend stukjes), verder wil ze er zo ver mogelijk van vandaan liefst en als we ze bij haar leggen draait ze haar hoofd weg.
Ik kan haar wel wat dat vreselijke mormel, haat haar nu even echt , verwaand stuk vreten.

21.00 uur Ik ben nu even HEEL ERG gestresst, want net ongesteld ook nog en helemaal niet druk of zo .
IK zie het even niet voor me hoe dit moet, zo hadden we dit niet gepland, niet nu.
En die hond die mega onverschillige hond daar ben ik nu even heel boos op op dat ondankbare nest , dat ze verdomme blij is met haar 6 bloedjes van kinderen.
Wij moeten ondertussen elke 2 uur kids bij moeder (onder dwang) aanleggen, erna met fles voeden, en zorgen dat er steeds warme kruiken onder de pups liggen.

(ben ik weer heb even een hysterische huilbui gehad , manlief is nu met de zwakste pup weer naar de dierenarts want we maken ons echt zorgen om eentje die heel zwak is en nu ook nog niet eet , het is 21.38 uur)

Ik zit er even helemaal doorheen want natuurlijk werd ik vandaag ongesteld , ben nu dus zo labiel als een kwartje en zie het even niet meer zitten deze gigantische puinhoop.
Men vergeleek ons vandaag met de Pfaffs nou mevrouw Pfaff heeft nu even een inzinking, een zenuw inzinking.
Ik heb over precies een week een tweedaagse open dag, heb nog heel veel werk daarvoor te doen, dan heb ik nog de winkel mijn werk, heb morgen weer 7 kinderen die er dan heerlijk een weekje zijn, een man, Elvis, 6 pups en een mega onverschillige Bettie die een kop trekt o men ik kan haar wel naar de maan schoppen echt. (tuurlijk kan die hond er niets aan doen dat zijn de hormonen die ze door de keizersnee niet heeft maar ik zit nu ook met mijn hormonen en dan heb ik even geen begrip voor andermans hormonen ZOOO.)

Dus hier is het even crisis , in mijn hoofd, in mijn huis, want mama heeft geen begrip voor kindertjes die lopen te zeuren want mama is ongesteld en gestresst en totaal hormonaal in de war , KOPPEN DICHT DUS .
En vannacht mag mama eruit om de 2 uur en mama mag niet eens een dikke zak chips met 2 kg witte chocolade eten en wegspoelen met 1 fles rode en 1 fles witte wijn want mama is op dieet want mama wil behalve een alleskunner/moeder/vriendin/vrouw/zakenvrouw/etc etc zijn ook nog leuk er uitzien en dan kan je geen chips en chocola eten want dan krijgt mama een dikke reet en als mama een dikke reet heeft is mama niet blij want mama woont toevallig niet op de Antillen en heeft geen neger die nog eens blij op haar billen kletst omdat ze groter zijn geworden, nee dat heeft mama allemaal niet dus mama wil kleine billen hebben en daar word mama dan weer gelukkig van terwijl ze voor de rest mega frustie is omdat ze al maanden geen chocolade eet en geen wijntjes drinkten omdat ze er om de twee uur uit moet en flesjes moet geven terwijl mama er bewust voor heeft gekozen drie jaar geleden geen liefdesbaby meer te willen want mama haatte die nachten en die luiers en dat afhankelijk zijn en nu mag mama het weer doen omdat mama bettie het niet wil doen en mama wil niet, mama wil slapen .
Duidelijk?
Mijn hormonen werken niet mee vandaag snik. Morgen na een nacht niet slapen gaat het vast beter...tot morgen mensen .

PS Bedankt voor alle felicitaties en meeleven , heel lief van jullie.

Note: mensen die volgende week komen mogen helaas niet de pups zien we moeten ze echt drie weken weg houden van teveel mensen en drukte omdat ze moeten groeien en nog te klein zijn en te teer...helaas voor jullie, maar hier komen regelmatig updates zodat jullie de pups kunnen zien groeien....

22.00 uur Lief is terug. De kleine zwakkeling is uitgezogen die had nog viezigheid in zijn longen en heeft antibiotica gehad en de dierenarts heeft met naalden overal in het lijfje vocht onder de huid gespoten (gelukkig hoefde ik dat niet te zien) maar hij weet niet of ie het gaat redden, o daar gaan we weer , moet ik weer janken, ik ben een echte jankbal vandaag....voor deze kleine ga ik dus echt mijn best doen die moet het gewoon redden arme kleine drol. (de linker op de foto, de eerste zeg maar)30 reacties:

ooh wat zielig voor die puppies dat hun moeder niks van ze wil weten! gelukkig hebben ze jou nog.
ik wens je heel veel sterkte (vooral vannacht) en ik hoop dat ze het gaan redden, vooral het zorgenkindje. ik ga nu een kaarsje branden voor jou en je pups.
liefs van jolanda.

12 november 2009 om 22:26  
Anoniem zei

aaah, wat schattig. gefeliciteerd met je 6-ling. hoop voor je dat bettie nog moedergevoelens gaat krijgen. sterkte met alle drukte ennuh, neem toch gewoon een reep chocolade, joh! heb je nu even nodig. dan lijn je daarna maar weer vrolijk (of niet) verder!
groetjes, ellen

12 november 2009 om 22:46  

Ik leef met je mee....... Ineke

12 november 2009 om 22:55  

Oh sjemig zeg, dit klinkt allemaal heftig. Veel sterkte hoor, met alles!

12 november 2009 om 23:07  
lia zei

Och meissie, wat sneu. Raar dat die beesten hun kinderen gewoon laten barsten hé. Maar morgen heb je 7 kinderen, dus iedere pup heeft morgen een verzorger en heb jij even tijd om iets anders te doen.
Komt allemaal goed. De muziek is al uitgezocht.

groetjes Lia

12 november 2009 om 23:11  
Anoniem zei

Pffoe, wat een toestand! Ik hoop echt dat het allemaal gaat goedkomen, ik leef met je mee! Sterkte!

12 november 2009 om 23:51  

Pfff, wat heftig allemaal. Zou dat komen omdat ze gehaald zijn, dat ze er niets mee te maken wil hebben?
Ik vind ze wel verschrikkelijk schattig zeg. 6 kleine puppies! Past goed bij jullie 7. En ben je nu oma? ;-)

13 november 2009 om 00:39  

Oh joh, en die linker vind ik net het mooist! Wat triest van Bettie dat ze er niets van wil weten. Je beschrijft het wel weer leuk hoor, over die piepspeeltjes enzo...

En je begrijpt dat ik natuurlijk never nooit op de Antillen zou willen wonen als ik daar de hele dag een neger achter m'n kont had aanlopen die er te pas en te onpas op kletst. En trouwens: op de Antillen heb ik weer niets aan m'n nieuwe elektr.dekentje!

En we komen vlg week voor jou hoor, niet voor je pups dus ik vind het wel logisch.
Sterkte vandaag!

13 november 2009 om 07:16  

Gadver wat naar voor jullie allemaal. Maar ook voor Bettie. Is ze zo dapper geweest en dan wil het maar niet lukken. Hopelijk zijn de hormoontjes inmiddels op gang gekomen en is ze aan het moederen. Oh ik hoop het zo voor jullie. Anyway, heel erg veel sterkte met de puppies, het zijn echt scheetjes. Het zit ff niet meer, maar let op met jullie liefde (want die is er echt ondanks de dip) komen ze er wel.

STERKTE,
Claudia

13 november 2009 om 07:20  

Ik las laatste ergens dat je schijnbaar aan paprika chips kunt likken, als je dat doet, gooi je daarna het chippie weg, de kruiden mag wel schijnbaar, en een vriendin van mij kende dit principe en vertelde ons dit, wij lagen in een deuk en rolden van de bank af, maar zij was weer verbaasd toen ik vertelde dat er 'gekke' mensen zijn die aan paprika chips likken dat zij het wel kent en meerderen zo blijkt...

Misschien een kleine tip (A) ;-)

Oh lieverd, als ik naar je toe kon komen om je te assisteren met de pups of de winkel? Dan zou ik het zo doen! En dat meen ik... Volledig inzetbaar, behalve voor schoonmaakwerk ;-)

Sterkte meis, en wedden dat de zwakste straks de sterkste is van dit nest!

XXX

13 november 2009 om 08:17  
Ri zei

Hey hey, heftig allemaal. Hoop dat het snel goed komt met moeders hormonen en de puppies. En met jouw hormonen natuurlijk. En neem alsjeblieft een wijntje. Rood, schijnt minder slecht te zijn dan wit. Volgens jij is het ook niet per se de wijn die zorgt voor een dikke kont, maar het vreetwerk dat we (ja, ik ook) erbij wegwerken. Brie is nou eenmaal het lekkerst met een wijntje erbij. Goe, het is kwart over 8 's ochtends en ik heb het over wijn en brie.

Veel sterkte de komende dagen en ik hoop dat alle puppies het halen.

13 november 2009 om 08:18  
Ri zei

PS verander je lognaam even: What's PUP


:) Moest er zelf wel om lachen...

13 november 2009 om 08:20  

Ocharme... Zo'n verhaal!

Hopelijk steken Bettie haar moedergevoelens alsnog de kop op hoor!

Nen mens zou van minder stress krijgen...

13 november 2009 om 08:41  
Door zei

Ik neem het even op voor Bettie. Het arme beestje heeft het zwaar gehad. Een operatie en dan zes kleintjes die iets van je willen. Ik geef het je te doen!
Komt vast wel goed.

13 november 2009 om 08:42  

hai ilse, ook ik heb hier een poes in het kraambed gehad die duidelijk ongewenst zwanger was. Ik weet hoe dodelijk vermoeiend het is om ze om de twee uur te voeden,etc.etc. en dan kan je t jouw betty nog geen eens kwalijk nemen; een litteken van de keizersnede en dan 6 pups die daar vlak naast even aan je tepels willen hangen. mijn tip; vraag hulp! iedereen vind die pups schattig, schakel ze in bij het voeden/ opruimen etc. en neem in godsnaam een groot stuk chocola!
overigens is het bij poezen heel belangrijk dat je na het voeden hun buikjes massert. weet niet of dit bij honden ook geldt??

veeel sterkte met alles!

13 november 2009 om 09:17  

Normaal ben ik toch een heel nuchter vrouwmens, maar dit gedoe met jouw Bettie en haar pups is toch wel heftig.. daar zou ik ook van slag van raken, met of zonder hormonale schommelingen! Sterkte en heb je hulp nodig.. u roept maar! Groeten, Corine

13 november 2009 om 09:28  

Tjezus, dat is heftig! Kan Bettie geen hormoonspuit ofzo krijgen?

Tenslotte spuiten mensen zich ook met hormonen in om zwanger te raken.

Ben je vannacht een beetje doorgekomen? Pfff, heel veel sterkte hoor!

13 november 2009 om 10:07  

Dit klinkt als eenechte crisis.
Voor jou, voor G., voor Bettie en de puppy's. Misscien kan Joeltje er wat mee, die is dol op dit soort gezinnen waarbij de ouders het laten afweten...
Je hebt groot gelijk dat je de puppy's niet ten toon zet volgende week, veels te druk voor de hummels.
Sterkte met de hele toestand, ik hoop dat het licht bij Bettie weer snel aangaat en ze zich herinnerd hoe leuk de verwekking van haar spul was en dat ze dan niet alleen de lusten moet te dragen maar ook de lasten! Dus Bettie, wees een wijf en aan de gang met je kroost en anders de rest van je hondenleven geheelonthouding!

13 november 2009 om 10:19  
Kari zei

jeetje wat heftig allemaal..
heel erg veel sterkte met die kleine rakkers...

13 november 2009 om 11:18  

Oh jeetje wat een verhaal en wat zwaar K*T dat Bettie ze niet accepteert, onbegrijpelijk, ze zien er zo lief uit! Heel veel sterkte, denk aan jullie!

13 november 2009 om 11:28  
Borg zei

Pffff.....wat een verhaal zeg. je hebt er weer een hele zorgtaak bij! Weet wat je doormaakt, onze Beer had exact hetzelfde, vond al die 'muizen' reuze irritant en presteerde het zelfs om hele dagen in haar eentje aan de wandel te gaan...En daar zit je dan met 8 piepers opgescheept...was je klaar met nr. 8 had nr. 1 weer honger....
Troost....deze fase duurt gelukkig maar 8 weken. ;-(
Ik wens je alle sterkte meid, en we proberen de 20 er te zijn. Lieve groetjes, Borg

13 november 2009 om 11:31  
Toet zei

Mens, wat een leven heb jij. Ik kan er even helemaal niets aan toe voegen, aan alle recaties hierboven bedoel ik. Heel veel succes met ALLES!!!!

13 november 2009 om 12:54  
Anoniem zei

Ocharme...

Hopelijk steken Bettie haar moedergevoelens alsnog de kop op!

Nen mens zou van minder stress krijgen...

13 november 2009 om 13:20  

hey ilse

ik zie het helemaal voor me en begrijp goed dat jij je nu zo voeld
balen alles even op zijn kop door die kleine 6 prulletjes
ik hoop ook dat bettie bijdraaid dat zal een boel werk schelen
wat een schatjes zeg gefeliciteerd!!
6 prachtige kleine hondjes van een super hoog knuffelgehalte daar kan geen chocolade tegenop ;)

sterkte
veel liefs ♥

13 november 2009 om 13:51  

De Ariadne lag vanochtend in de bus, eindelijk je lief en de kids kunnen aanschouwen, mooie reportage. Hopelijk kun je met alle drukte daar nog even van genieten, want vandaag is je gezin bij duizenden op de deurmat gevallen :-)). Prachtig stel hoor, wat zal dat een drukte zijn als iedereen thuis is. Wij kijken ook graag naar Popstars op de bank, maar zijn dan maar met z'n drietjes! En nu nog 6 van die pups erbij, gaat het goed met de kleine? Ben je een beetje aan slapen toegekomen? Fijne dag en tot horens. Karin

13 november 2009 om 13:59  
Ellen zei

Ik schrok me een ongeluk toen ik gisteren via mijn telefoon even op je log ging kijken...Mijn telefoon googlet een URL om de een of andere wonderbaarlijke reden eerst voordat ie er naar toe gaat en als beschrijving zoekt ie er dan een stukje uit een log bij. Gisteren was dat dus: 'Nu zitten we met 6 weesjes'.

Gelukkig bleek Bettie niet dood te zijn.

Ze moedert wel over Elvis toch? Ze kan het dus wel!

13 november 2009 om 14:26  

Oh jemig toch: toestanden!! Ik ben blij dat alles goed af is gelopen, maar het kan ook niet eens een keertje gewoon gaan he! Wat een pech weer....sterkte meid...

13 november 2009 om 14:47  
inge zei

wat een verhaal meis! hoop dat alles nog goed gaat komen!

13 november 2009 om 17:06  
Door zei

Wat raar dat mijn reactie verdwenen is?

13 november 2009 om 19:52  

Aaaaah, wat een droppies!! Wat een schatjes!!! En die linker.... die ga je zeker houden nu....??? Hihihihi, leer mij vertellen hoe zulke dingen gaan....
Proficiat hoor, oma en opa! Heel veel plezier met jullie kleine kroost!!
En het is begrijpelijk dat we de pups niet kunnen bewonderen natuurlijk, maar ook wel heeeeeeel erg jammer!!!! :-)

14 november 2009 om 13:21