28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Weekend


Vrijdagavond ging ik met middelste dochter naar de stad: kleren kopen.
Thuis heb ik al eerst een flink de regels uitgelegd: NIET ZEUREN , NIET DRAMMEN want dan gaat deze moeder gewoon naar huis. Het is nl niet de eerste keer en ik heb dus ervaring in het naar de stad gaan met dochterlief, toen ze klein was 4 of zo kon ze al lekker midden in een winkel gaan liggen krijsen op de grond onderwijl met voeten en armen zwaaiend, groter 10 ongeveer drammen zodat je met een mega koppijn thuiskomt, meerdere keren heb ik kind in de stad gewoon achtergelaten daar waar ze een bui kreeg en vertrok dan naar huis. Op haar 4e rende ze me dan huilend en krijsend achterna MAMA KOM NOU maar mama was doof en liep gewoon door. En nee ik trok me geen bal aan van het winkelend publiek wat dan hoofdschuddend mijn kant op keek want wat deed ik toch hard tegen dat kind. Ik onderwijl hopend dat ze later zelf zo'n geval mochten krijgen en dan nog eens terug zouden denken aan die afkeurende blik.
Enfin we gingen dus naar de stad.
Ik meteen richting de Esprit winkel voor de trekking want mijn dochter wil een trekking...en ik wist van Nicolette dat ze die daar hebben...
Na 2 uur gingen we naar buiten met : 2 broeken, 2 truien, 1 legging, 1 trekking, 4 shirtjes, 1 hesje, 1 jurkje (jawel) en een paar laarzen.
Toen nog even een jas gescoord bij Vero Moda voor 39 euro daar laat je hem niet voor hangen natuurlijk... Kind is klaar voor de winter en geloof me over een aantal weken vind ze weer dat ze NIKS heeft om aan te trekken.... Nog 6 anderen te gaan....
En toen konden we naar huis, uitgeput was ik, plofte in de bank waar manlief Gooische Vrouwen had opgenomen en dat hebben we nadat Kyla haar hele buit had geshowd naar gekeken .
Zaterdag stonden we bij 4 wedstrijden hockey te kijken (de eerste moest er al om half 9 zijn) want 4 van de kids speelden thuis. 
Winterjas aan want als je 4 uur lang stil staat krijg je het koud , koud heb ik het niet gehad alleen onwijs pijn in mijn rug van het staan.
Thuis gekomen meteen alle shirts van het team van mijn zoon maar gewassen en opgehangen.
Toen nog boodschappen doen, slager, visboer en AH, nou dan weet je het wel , tassen vol en de ellende van die volle tassen vind ik altijd dat je die thuis weer moet uitpakken......
Nog even de stad in voor wat kleine dingetjes en toen thuis , we waren echt gesloopt aan het einde van de dag. Filmpje gehuurd KNOWING, mensen wat een film, goede film maar vrolijk word je er niet van hoor mensen ! 
En nu is het zondag en ga ik wat foto's maken als het wat lichter word hier in huis en dan ga ik EINDELIJK eens de winterkleren uitzoeken van de kinderen want het wordt een beetje genant om ze nu nog in zomerkleren naar school te sturen... 
Fijne dag allemaal...

ps ik zoek witte pompoenen (ja echt ze bestaan) alleen niemand hier heeft ze in de regio..weet jij waar ze te koop zijn??14 reacties:

Hoi Ilse,
wat een herkenbaar verhaal,..ook zo leuk is schoenen ... alles wat ik leuk vind is niet coole..Pffff zoooo vermoeiend.
Ik wou je even een hele brutale vraag stellen.
Ik lees dat je de kasten van de kids gaat opruimen.
Mijn ouders steunen al jaren een aantal gezinnen in Polen.. en ze kunnen alles goed gebruiken.
Dus mocht je er van af willen en het willen geven aan een goed doel dan kom ik het graag bij je ophalen..alles is welkom.
Fijne zondag en kom een beetje bij van je drukke week
Groetjes Hetty

11 oktober 2009 om 10:46  

De winkels varen er wel bij. Ik denk dat we allemaal wel aan het shoopen zijn geweest voor ons nageslacht.
Oudste is in vreselijk tempo uit z'n spullen gegroeid, die heeft veel nieuws nodig. Gelukkig kan ik nog wel het 1 en ander voor hem meenemen zonder dat ie moeilijk doet. Jongste is wat kieskeuriger, die gaat graag mee.
Succes met de andere 6!

11 oktober 2009 om 12:07  
Toet zei

Lekker druk weekendje weer in de TuttemerullMansion zo te lezen!
Kleding uitzoeken; heb laatste de kast van Jongste gedaan. Alle te kleine kleren gaan dan weer door naar gezin van nichtje of vrienden. Zo krijg ik soms ook van vriendin een tas met kleren voor die van mij, ben ik altijd erg blij mee. Want eind van mijn geld is altijd weer dichterbij dan mijn geld denkt dat een maand duurt (ik wil niet eens weten hoeveel zeven kinderen wel niet kosten; aaaaargh!! ;-) ). Gelukkig zijn die van mij nog niet heel erg veeleisend. Ze weten wel wat ze wel en niet mooi vinden, maar maken gelukkig (nog?) geen probleem van 2ehands, noch zijn ze geïnteresseerd in merken.
Ik hoop dat je een beetje relaxte zondag voor de boeg hebt (hoewel, die is ook al een eind op weg, die zondag!).
En ehm, witte pompoenen. Ik heb ze nergens gezien nog, maar zal mijn ogen voor je open houden de komende week. Anders misschien een oranje pompoen een likje verf geven? :-)

11 oktober 2009 om 12:53  
lia zei

Jij bent inderdaad erg druk geweest. Maar wat is nu weer een trekking? Nooit van gehoord. Ja met zonen gaat het denk ik wat makkelijker. Meestal ga ik 2x per jaar, en dat blijf hij mooi vinden. "Gelukkig"

fijne zondag en hopenlijk past er nog een heleboel.

11 oktober 2009 om 12:59  

Ja hier in weert op de oude hushoverweg verkopen ze witte/ roomwitte pompoenen.
Moet jeje vader lief toch maar eens op uit sturen dan....
Wil je ze voor buiten of ook voor binnen????

fijne zondag marie-jose

11 oktober 2009 om 14:09  

Het risico lopend dat ik een gat schiet in mijn eigen imago: wtf is een trekking?

En witte pompoenen...hmm, waarom spuit je een oranje niet gewoon wit?

11 oktober 2009 om 16:33  

Há die Ilse, scrapvellen zijn mooie papieren vellen die ze bij het scrapbooken gebruiken.
Volgende vraag is waarschijnlijk wat is scrapbooken dán??
Nou dan maak je van je foto's mooie bewerkte albums of kaarten en daar gebruik je allerlei scrap artikelen voor.
De vraag was niet blond, als je zulke dingen nooit gedaan hebt dan weet je er niets van ook.

anders google je eens scrapbooking mischien een nieuwe hobby voor je erbij! hahaha

grtjzzzz

11 oktober 2009 om 16:41  

witte pompoenen genoeg hier. zag ze op de markt, en bij de boer,.
en ook ik als moeder van 2 puberdochters heb geen idee wat een trekking is,..mwah,.toch maar even googelen,...

11 oktober 2009 om 16:44  

en het opruimen van de winterkleren is weer goed gelukt... bedankt. Oh ja, de meisjes zitten hier aan een chippie en wat te drinken. Komen zo naar huis

11 oktober 2009 om 16:45  
Ilse zei

@leonieke: waar is dat; hier???

11 oktober 2009 om 16:57  
Anoniem zei

Witte?? heb ze wel in het zink.hihi.

fijne laatste weekend uurtjes gewenst.
grtjes

11 oktober 2009 om 21:07  

Uh trekking? Wa's da?

11 oktober 2009 om 21:38  
Ellen zei

@ allen: een tregging is een veredelde hippe legging die op een broek lijkt. Kruising tussen een skinny jeans en een legging ofzo.

Heb er zelf geen, met maat XXXL lijkt me dat toch niet zo geslaagd...

Mijn moeder is juist kieskeuriger dan mij, vindt heel snel dat bepaalde kleding combinaties niet bij elkaar passen omdat het kleurtje niet helemaal goed is....Gelukkig ben ik nu 24 en kan ik zelf naar de winkel.

12 oktober 2009 om 02:01  

Jeetjem....een paar avonden niet reageren en ik loop meteen een HELEBOEL logjes achter!

Was het nu wel leuk met je dochter? Zou dit niet steeds leuker worden naarmate ze ouder wordt?

12 oktober 2009 om 19:39