28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Kijk die hebben goed opgelet op school..


Ik vind het wel een stunt hoor, en als student heb je weinig geld dus moet je slim zijn...Studenten eten maanden gratis

Door Bart Mos
UTRECHT -  Vele honderden studenten in Groningen, Utrecht en Breukelen hebben de afgelopen maanden bijna gratis gegeten via de landelijke thuisbezorgservice Just-Eat. Door de website justeat.nl te kraken, konden zij voor tienduizenden euro’s aan pizza’s, sushi en shoarma bestellen en telkens met slechts één cent afrekenen.

  De pizzafraude wordt bevestigd door directeur Laurens Groenendijk van Just-Eat. „Het gaat vooral om studentenclubjes van Nyenrode, Groningen en Utrecht. Zij hebben de afgelopen tijd voor zo’n dertigduizend euro aan eten bij ons besteld en vervolgens in het betaalsysteem de rekening teruggebracht tot bijvoorbeeld één of vijf cent.”

  Het bedrijf vermoedt dat de fraudemethode zich de laatste tijd heeft rondgepraat bij de universiteiten. „Het zijn waarschijnlijk de slimste jongetjes van de klas geweest die het lek in ons systeem ontdekt hebben.”

  Directeur Groenendijk zegt dat er momenteel met man en macht gewerkt wordt aan een betere beveiliging van het systeem. Maar vooralsnog heeft dat weinig resultaat. „Gisteren overkwam het ons opnieuw”, verzucht hij. Volgens Just-Eat hebben de studenten een gat in het internetbetaalsysteem Ideal gevonden. „Zodra ze een bestelling plaatsen en de betaling regelen, verhuizen ze naar een andere pagina op de website en zetten de eindafrekening op een stuiver. Dat bedrag wordt vervolgens door de bank bij de besteller afgeschreven.”

  De directeur zegt dat hij de betrokken studenten alsnog voor hun bestelling wil laten betalen.

  Just-Eat is naar eigen zeggen de grootste bestelservice van Europa. Alleen in Nederland werd afgelopen jaar al voor ruim tien miljoen euro aan maaltijden besteld via de website. „We vallen dus niet om door deze fraude”, aldus Groenendijk. Bij het bedrijf zijn ruim vijftienhonderd restaurants aangesloten.  6 reacties:

  Door zei

  Bij zijn zoon in de klas zitten ook een paar van die computer nerds, hebben het schoolsysteem ook al een keer gekraakt. Het is natuurlijk wel lachen als je het zo leest, maar het zal je bedrijf maar zijn!

  16 oktober 2009 om 08:44  
  Ilse zei

  @Door: Just eat is een overkoepelende organisatie waar heel veel restaurants bij ingeschreven staan dus het is niet allemaal uit 1 restaurant weg gegeten alleen Just eat it heeft natuurlijk pech maar die leveren geen voedsel...

  16 oktober 2009 om 08:52  

  De studenten waren erg happig. Misschien te. 5 cent valt te veel op.

  16 oktober 2009 om 09:30  

  het zal je kind maar wezen, ja, ja, ja, ja ...
  ;-)

  16 oktober 2009 om 09:40  
  Soes zei

  Wat ongelooflijk stom, dat je zelf een bedrag kunt aanpassen.
  Maar goed.
  Honderden studenten nog laten betalen voor de maaltijden. Zal een leuke klus zijn.

  16 oktober 2009 om 09:48  
  Anoniem zei

  o wat erg, ja als arme student doe je het denk ik als je de kans krijgt.
  maar wat ziet die pizza er goor uit zeg, daar zou ik geen cent voor geven.
  groetjes
  femke

  16 oktober 2009 om 10:18