28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Lekker vroeg


Het is weer weekend en weekend met 7 kids.
Genoeg te doen dus.
De kinderen hockeyen en vanochtend moest jongste om half 8 bij de hockey zijn voor een uitwedstrijd. 
Half 8.
Ik herhaal: het is zaterdag.
Wie verzint dit?
Vast een ochtendmens of iemand met een slaapprobleem of zo.
Dit is toch geen tijd mensen, moet je op zaterdag nog vroeger je bed uit dan doordeweeks.
Nou ik vind dat niet normaal.

Dan heb ik weer veel mailtjes gehad van de verschillende teams over fruitbeurten.
Fruitbeurten, sorry maar ik vind dat zo stom.
Waarom kan een ieder niet gewoon zorgen dat ie zelf wat bijheeft?
Als ik voor 6 teams fruit moet gaan schillen.......6x10 kinderen tel uit je winst.
Nee dus , ik heb er dus een mail uitgedaan dat deze moeder daar niet aan meedoet (ja dan ben je meteen de boeman op de hockey, ik heb ook al geen man in een rode broek, helemaal fout dus) , dat deze moeder zich niet verantwoordelijk voelt voor de vitamine toevoer van de kinderen van anderen dat ze daar zelf maar aan moeten denken en dat ik met LIEFDE en PLEZIER (ja je moet iets van goede wil tonen toch??) sultanakoeken meegeef of iets anders waar je ook je tanden in kan zetten maar wat niet geschild hoeft te worden. 
Ik heb er meteen maar bij vermeld dat dit een mededeling is,  geen vraag,  voordat ik weer overstelpt wordt met mail van fanatieke moeders die dan even moeten laten weten dat hun ook werken op zaterdag en 2-3 of 4 kinderen hebben en ook fruit schillen en rijden.
Ik snap dat nooit zo dat vrouwen zo nodig moeten laten weten dat zij ook druk zijn en toch ook van alles doen......ik denk dan : niet druk genoeg anders had je hier geen tijd voor hoor. 
En dat vrouwen 2 of 3 kinderen vergelijken met 7 dat vind ik dan ook weer lachen, ze hebben geen idee echt , geen idee. Drie is geen zeven, vier is geen zeven , geloof me het is niet te vergelijken... Ach men heeft toch al snel een oordeel en de fanatieke moedertjes die zullen nu wel gaan proberen om dat fruitgedoe in de regels te krijgen zodat je MOET,  net zoals je MOET bardiensten draaien, MOET rijden. En denk maar niet dat er uitzonderingen worden gemaakt hoor want nee,  daar hebben de dames en heren geen begrip voor ze zij zelf immers ook druk? Zo druk dat ze uren op het hockeyveld rondhangen en koffie leuten en ouwehoeren (zogenaamd naar hun kroost kijken) en makkelijk een hele of halve zaterdag op de club doorbrengen ook als de wedstrijd allang en breed voorbij is, zo druk....
Enfin ik heb weer een goede beurt gemaakt bij de teams denk ik zo, het goede daaraan is dat het me niet kan schelen, ze denken maar, doe het maar eens een paar maanden:  7 kinderen en twee bedrijven runnen, dan lul je wel anders.......

Zo en nu gaat deze moeder aan de slag , eerst de andere twee de deur uit werken naar de hockey toe, dan aan de slag met pakketten, met administratie, boodschappen, eten maken, wasjes draaien en nog meer dingen die gedaan moeten worden.
O en wederom heb ik gisteren vergeten kaarten te sturen voor verjaardagen , dat ga ik dus nu even doen.....
en als je denkt je hebt toch ook tijd om te bloggen , dit is mijn ontbijttijd, wakker worden heet dat en dit duurt welgeteld 6 minuten, tijd om 2 bakken koffie naar binnen te gooien en blogje te schrijven...24 reacties:

Granzen, grenzen, grenzen Ilse. Je kan niet duidelijk genoeg zijn! Het is ook wel heel bespottelijk hoor: fruitbeurten! Whahaha, ik kan het woord niet eens uitspreken, laat staan dat ik me hiervoor zou laten strikken. Goed gedaan dus; niet vragen maar meedelen. Je bent een mens naar mijn hart, met je leuke warme sokken...

12 september 2009 om 09:58  
Jis zei

Er is voor beide kanten wel wat te zeggen, maar mag je dan bij een fruitbeurt (ik ga het niet eens hebben over de betuttelendheid er van !) niet gewoon een zak appels meegeven ? Schillen zijn immers heel gezoond hoor ! Wat een gedoe.
Aan de andere kant is het wel zo dat een vereniging tegenwoordig niet meer kan voortbestaan zonder vrijwilligers, maar dat mag dan aan de andere kant weer niet betekenen dat moeders die geen tijd over hebben voor fruitbeurten(lees: die voor de teams van zeven kinderen zouden moeten schillen), hun kinderen om die reden niet zouden kunnen laten sporten. Dat zou te ver gaan. Het zou fijn zijn als iedereen eens iets toleranter zou worden !
En er is dan geen één moeder die zegt: Meid, ik doe jouw beurt wel, laat maar zitten" ?
Pffff, fijne club mensen !
Ah well, jij hebt je ding gezegd, top !

12 september 2009 om 10:11  
Anoniem zei

Nou Ilse dat heb je goed aangepakt. Want wie betaalt, bepaalt ! Zo is het in de hele grote boze mensenwereld en zo is het hiermee ook: jij betaalt je blauw aan de hockey, hebt een heel groot gezin en het is prachtig dat jouw bloedjes van kinderen bereid zijn hun bijdrage te leveren aan het opbeuren van het hockeyteam (s ). Overigens ben ik van harte van mening, dat wanneer de druk toch te groot wordt en ook nog een VADER is, die fruit kan schillen, maar dat is weer een andere kwestie. Bardiensten? Dat doen toch de grote hockeyers: van de studenten en de dames- en herenteams ? Waaròm heb jij ze op zaterdag op hockey ??? Zodat de kinderen verder kunnen ontwikkelen zónder pappie en mammie èn...je betaalt je bont en blauw voor een paar uurtjes van het "echte grote mensen zaterdag gevoel"toch !!
Well done !!
Ik sta hier helemaal achter.

12 september 2009 om 10:14  
Anoniem zei

Oh ja, en welke vent er NU nog één keer met een rode broek aan zijn magere billen verschijnt: die lach ik recht in zijn blote konten gezicht uit !

O jee, is dat wel een Godeliva-verantwoorde uitspraak ???

12 september 2009 om 10:15  

Ik heb de kids ook op hockey gehad dus dit klinkt me zo bekend in de oren! Ik heb dus inderdaad ook 's morgens vroeg appels staan schillen en bardiensten gedraaid voor die verwende snotapen (niet allemaan natuurlijk hè, die van mij waren netjes en beschaafd ;o)
En je struikelt er over de rode broeken met brallerige shirts op en bijna nog de naambordjes op de borsten van de vaders met hun beroep van huisarts, chirurg, tandarts, orthodontist enz. enz. Je zou er bijna van over je nek gaan! Dus: goed gedaan dat je je grenzen stelt!

12 september 2009 om 11:36  

Fruit schillen?! Dat was vroeger gewoon een bekertje limonade in de pauze! En na afloop een krentenbol. Tsss, fruitschillen voor een heel team! Alsof je met pensioen bent! Heel goed gedaan Ilse, ik zou het precies zo hebben gedaan!

(En weet je niet wat dat kost: voor 10 vretertjes fruit schillen?!)

Ik lach me trouwens rot om die rooie broek. Walgelijk. Net zoals grasgroene broeken bij mannen. Echt smakeloos. Kakkertjes. ;-)

12 september 2009 om 12:08  

Dames, dames, wat een ongenuanceerde uitspraken worden hier gedaan (klinkt dit op z'n hockey's??? hahaha).
Ik 'loop' ook bij deze club, maar heb met de teams van mijn zoon en dochter geen problemen qua rijden/appels of iets dergelijks.
Het ligt er gewoon aan welke ouder er coach is van het team van je kind en of die coach je mag (of niet Ilse hahaha).
Nee hoor gekkigheid.
Ik heb er geen problemen mee om 1x in de 8 wedstrijden een keer appels mee te geven en om een keer naar een wedstrijd te rijden.
Daarbij doe ik ook de Jongste Jeugd evenementen commissie en doet mijn man de ledenadministratie en is coach van het team van mijn zoon.
Wij vinden dit leuk om te doen.
Ik denk dat het verschil hem daar in zit.
En inderdaad is het ook heel druk als je zoveel kinderen op hockey hebt zitten en je dus voor elk kind iets 'moet' doen.
Maar als alle ouders nou eens iets doen (een keer rijden, een keer bardienst draaien of een keer voor een versnapering zorgen) dan wordt de druk verdeeld en blijft het leuk.
Daarbij kan de moeder van de kinderen van G. ook wel wat doen, toch??
Die heeft toch zelf 4 kinderen gewild??
Nou, ik ga de rode broek maar weer even uitwassen, zodat we hem volgende week weer aan kunnen!!! hihihi

12 september 2009 om 12:30  
lia zei

Oh, verschrikkelijk lijkt me dat. Ik zit me nu al te ergeren. Gisteren met mijn schoonzus ook zo'n soort gesprek gehad over tennis. Ook druk.druk.druk. Maar als de wedstrijd afgelopen is zitten ze nog uren te kletsen en te zuipen. Ik zeg het maar zo als ik erover denk. Iedere moeder kan toch met gemak zelf hun kroost wat lekkers meegeven. Nou het was weer een heerlijk verhaal en wens je een lekker weekend met niet 3-4 maar 7 kids. En een man.

groetjes Lia

12 september 2009 om 13:04  
inge zei

hoezo moet er geschild worden? met schil is toch veul meer gezonderder?
hoe dan ook, nee zeggen is iets wat je vanzelf wel leert denk ik met zoveel kids en voor jezelf opkomen is altijd goed dus laat die vrouwenmetmanmetrodebroek maar lekker lummelen op het hockeyveld en er het hunne van denken.
sultana vinden kinderen ook veel lekkerder hahaha ; )

12 september 2009 om 13:44  

Ik wist niet dat het bestond....fruitbeurten!!!! belachelijk, echt ronduit belachelijk...

12 september 2009 om 14:05  

Hier heb ik dus nog nooit van gehoord, van fruitbeurten. Totaal onzinnig zeg. Geef appels mee of beter, laat ieder kind zijn eigen appel, peer of banaan meenemen. Dit vind ik echt 'werk' zoeken.

En ja, sportvereniging draaien op vrijwilligers, maar laat die dan wel iets nuttigs doen.

Een persoonlijke vraag nu even: wonen de kinderen van G. altijd bij jullie (want daar lijkt het vaak wel op in je logjes) of zit het anders in elkaar?

12 september 2009 om 16:41  

Het lijkt de peuterspeelzaal wel met hun fruithapjes!

12 september 2009 om 17:15  

Applaus voor jou! je hebt groot gelijk. 7 is geen 2, geen 3, geen 4 en ...

Maar sowieso. Fruitbeurten. Fruitbeurten?!? Tjemig! Ze komen op school toch ook niet aan met toerbeurten trommeltjes voor de overblijf klaarmaken? Dat doet iedere moeder toch lekker zelf?

Maar je hebt voor de rest de vinger precies op de zere plek gelegd. Moeders zijn inderdaad zo. Je kan niet in elkaars leven kijken. Je kan niet zeggen ik heb er drie dus ik snap 7 ook.
En ik, die 4 dagen buitenshuis werkt, en echtgenoot is van een brandweerman en USAR lid, heeft ook menig "maar ik ben ook wel eens een nachtje alleen geweest en vond het geen enkel probleem" voor haar kiezen gekregen.

Wij wilden geen vierde omdat we onze handen VOL hebben in dit gezin zoals wij leven. Laat staan 7. Dan moet ik niet gaan doen alsof ik kan wat jij doet. Maar zo doen sommige moeders wel: ze weten dat jij meer doet dan zij en ze reageren alsof zij het ook zouden kunnen terwijl ze het niet doen. En dus moet jij hun fruit snijden. Snap jij het nog?

12 september 2009 om 19:25  

he bah bardienst! Dat hadden ze op de honkbal club waar mijn zoon speelde ook altijd, moest ik ineens bier tappen en gore frikandellen bakken blerghhhhh....

12 september 2009 om 20:13  
Yuen zei

Je hoort erbij of er niet bij. En als je erbij wilt horen, dan doe je aan zulke dingen als fruithapjes maken, cake bakken, thee thermosflessen. Snap niet wie dit ooit bedacht heeft. Het gaat helemaal niet om bereidwilligheid van ouders, het gaat om in de pas lopen.

12 september 2009 om 23:02  
Yuen zei

Je hoort erbij of er niet bij. En als je erbij wilt horen, dan doe je aan zulke dingen als fruithapjes maken, cake bakken, thee thermosflessen. Snap niet wie dit ooit bedacht heeft. Het gaat helemaal niet om bereidwilligheid van ouders, het gaat om in de pas lopen.

12 september 2009 om 23:02  

En hoe doe je dat als je kind bent van een veodselpakket gezin? Waar opa en oma de sport rekening betalen? whooooooohahaha dat was een goeie geweest! Ik had het verzoek bij de het voedselloket ingediend.

Wat betreft het gezeik over 3 of 4 kids, kun je niet eens ruilen met ze Ilse? Jouw 7tal in hun huis, jij even met die 3 of 4, heb jij even rust ;-)

Zien hoe ze dan piepen daarna.

XXX

12 september 2009 om 23:08  
Kari zei

go ilse go ilse.....
grote meid....
Hoe verzin je het fruitbeurt laat me niet lachen.....

12 september 2009 om 23:11  
Kari zei

go ilse go ilse...
hoe verzin je het fruitbeurten.....!!!!!!!!

12 september 2009 om 23:17  
kwan zei

Al die 'sociale' verplichtingen, die je ook nog eens met een lach en met veel plezier MOET doen...

Dat de kinderen lekker samen sporten is toch al voldoende?
Met al dat eten, is het toch alleen maar vervelend. Die mag niet dit, die lust niet dat en dan heb je ook nog jantje-met-de-voedselallergie-die-altijd-buiten-de-boot-valt-want-mag-geen-geschild-fruit-dat-in-aanraking-is-geweest-met-een-mes-waar-je-ooit-pindakaas-mee-hebt-gesmeerd...

Ja toch?
Dat kan ik me ook wel bedenken, als drukke vrouw zonder kinderen
:-)

13 september 2009 om 11:05  
Door zei

Dat is echt iets van de hockey, dat fruitgedoe. Die van mij zitten op voetbal; lekker frietje na de wedstrijd :-)

13 september 2009 om 11:43  
Joel zei

Fruitbeurten.. mijn god man, ze hebben me hier even moeten reanimeren van de lach. Wat een bullshit, fruitbeurten. Dat vind ik echt werk zoeken hoor.
Ik heb d'r maar eentje (vooralsnog) en ik ben altijd bereid te helpen op het kdv, zit in de oudercommissie (o, is die Joeltje zo'n moeder hoor ik Ilse nu denken whoehahah) en ik doe ook vrijwilligerswerk. Maar fruitbeurten, daar moeten ze me écht niet voor bellen. Werkelijk waar.'
En gelijk heb je hoor, dat je daar niet aan meedoet. En mannen in rode broeken, dat zou gewoon VERBODEN moeten worden.

*fruitbeurten... schudt nog steeds haar hoofd*

13 september 2009 om 14:37  

Fruitbeurten? Frúítbeurten. Whoehaha, da's echt te belachelijk voor woorden. Wij kregen bij handbal een glaasje limonade in de zomer en een bak thee in de winter. Fruithappen deden we thuis wel!

15 september 2009 om 11:01  

p.s. ben ik even blij dat oudste net op paardrijles is gegaan. Hoef ik die appel tenminste niet te schillen, die knol vreet 'm zo wel op :-)!

15 september 2009 om 11:02