28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Koud, gek en druk


Maandagochtend 8.44 uur en ik stik van de kou.

Brrrrr wat is het fris.......koffie heb ik al op, mijn bak yoghurt ook dus de dag kan beginnen, snel een logje en dan aan het werk want genoeg te doen.
Als ik het maar niet zo koud had.

Oudste heeft tegen betaling zijn zus zijn boeken laten kaften. Delegeren is dat dus , kan er niet vroeg genoeg inzitten...maar als ze allemaal zo zijn wie gaat dan straks die boeken kaften vroeg ik me af?
(nee dus ik niet)

Gisteren gingen we de kids halen in Weert, de auto tot aan de nok toe gevuld met spullen die we hier niet meer kwijt kunnen omdat we hier alle ruimte nodig hebben voor de winkel dus alle zooi die je toch nooit gebruikt naar Weert gebracht naar de opslag die we daar nog hebben.
Toen even naar mijn moeder geweest en vader natuurlijk en toen met kids weer naar huis.
En die terugreis was...... ja hoe zeg je dat een beetje eerbiedig?......zwaar KUT. (dit was zo erg dat is niet meer eerbiedig te brengen hoor)
My god die kinders, die broer en zus voornamelijk , de twee oudsten , die vinden elkaar niet leuk, niet een beetje niet leuk , helemaal niet leuk, en de hele weg (2,5 uur lang met files) bekvechten, elkaar afzeiken, zieken, en dan constant: "gedist"
En als je dan ontploft na een twee uurtjes kijken ze je beide onschuldig aan "wat is er? wat heeft mama??"
Gedist.
AAAAAARRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
Het was weer gezellig, vanaf welke leeftijd kan je kinderen van 8,11 en 14 alleen met de trein van Harderwijk naar Weert sturen? (kinderen die ruzie maken en elkaar hoogstwaarschijnlijk ergens alleen achterlaten op een perron omdat ze niet langer samen in een trein willen zitten waarna 8 jarige overstuur raakt en niet weet met wie ze dan mee moet gaan, ik zie het al helemaal voor me)
Kom op, zeg het me, advies mensen..... 
Of is er iemand die zegt: ik heb niks te doen, rij graag met ruziënde kids door het land, ik wil best elke twee weken rijden?

Nu ga ik snel werken want ik heb een drukke week, veel werk en nog 3x met Bettie naar het pipetje rijden deze week, kadootjes verzinnen voor de actie van Cisca, en verjaardagen niet vergeten vandaag van mensen....

Het goede nieuws: het wordt heel erg warm morgen !!!19 reacties:

Hoi Ilse
Ach.. ach.. het begint alweer goed!
Kun je ze niet gewoon een poosje in Weert laten?
Gelukkig zijn ze nu weer naar school toch? ach en eens zullen ze elkaar wel leuk gaan vinden al is dit nu een schrale troost.
Ik wens je heel veel sterkte met de kids en al het werk dat je nog moet doen en als ik je ergens me kan helpen je weet het he!!!
Groetjes Truus

7 september 2009 om 10:11  

Heerlijk dit soort verhalen. Weet ik direct weer waarom ik een kind heb. Geen idee op welke leeftijd kinderen alleen met de trein kunnen reizen. Als ze samen op pad moeten hebben ze elkaar nodig. En dan ga je geen ruzie maken met degene die je nodig hebt. Ben benieuwd hoe andere hier over denken.

7 september 2009 om 10:52  
Zara zei

Ooh, die van mij kunnen dat ook zo goed. Vooral de oudste naar de jongste toe die daar dan weer op reageert... Het schijnt over te gaan. Ooit. Misschien... Ik heb geen tip voor je, helaas. het gebeurt gewoon!

7 september 2009 om 11:44  

heerlijk zo je maandag beginnen..
Kan je 1 van die ruziepoten niet voorin zetten zodat ze elkaar niet te veel in het zicht hebben,,,en anders een mp3 in hun oren stoppen...of zoiets weet het anders ook niet....adoptie misschien....of is dat een te heftige oplossing..hihihi

7 september 2009 om 11:55  
Anoniem zei

Goeiemorgen Ilse, jij mag het hebben zeg. Zo'n weekendafsluiting.
Mischien dat dit ooit echt helpt: één van die twee ruziemakers op de voorbank zetten tijdens de rit en die moet met de chauffeur keuvelen en drankje aanreiken en zo. Ik weet natuurlijk niet wat voor auto je hebt, maar ruziemakers achterin houden lijkt er haast op, dat dit dé plek bij uitstek is mèt permissie om er eens flink tegenaan te gaan. Ik had er geen moeite mee om, als ik zelf niet reed, achterin te gaan zitten, want dan had ik het ook gezellig met de kinderen en niet als ik me steeds als een politieagent vanaf de voorbank moest gedragen. Mischien eens de moeite van het proberen waard ? Ruzie over wie voor in mag ? simpel: de oudste !
Succes met ALLES

7 september 2009 om 11:59  

haha weer heerlijk om te lezen... arrrggg miss niet voor jou om het mee te maken maaaaar miss een oplossing een raam plaatsen tussen de voor en achterbank hihi een van het type géén geluid doorlatend en neem er dan één voorin. nee maar je kan ze met 15 al goed alleen met de trein laten hoor euhm de oudste 2 dan zei het wel dat je eerst ook zelf met kids en al getreint hebt een aantal keer zodat ze het een beetje onder de knie hebben en miss gaat er wel één rechtstreeks zonder overstap met telefoontjes gewapend en al.wedden dat ze dat wel cool vinden?
maar ja ikzelf zou liever de ruzies dan maar verdragen :S
of ieder een eigen vidiootje op de achterbank of de muziek heel hard en mee gaan zingen???

ik wens je veel succes
Ps dankje super dat je in mijn bloggers-team zit ;-)
warme groet (speciaal voor de ochtend kou)

7 september 2009 om 12:39  
Anoniem zei

*blush* Heel herkenbaar... ik heb nog steeds zo'n soort relatie met mijn zussie. We bekvechten, zeiken elkaar af en zodra dat loeder gedist roept gaan we beiden nog een tandje harder... Can't waith for Christmas dinner!
ruzie brengt wat leven in de brouwerij anders is het toch ook saai!?
-M

7 september 2009 om 13:22  

Tja, ik zou zeggen: stuur van 11 en 14 met de trein en breng de jongste zelf weg. En ze moeten zelf hun treinkaartje betalen en ze mogen pas weer in de auto als ze geen ruzie meer maken. Idee?

7 september 2009 om 15:42  

hoi ilse

(als ik op mijn foto bij jou volgers klik zie ik ♥harten-lief♥ staan??miss dachtje aan xzenna??)of bedoel je iets anders?

lieve groet xzenna

7 september 2009 om 16:03  

Ik ken iemand die ging op vakantie met twee auto's vanwege precies dit probleem. Ik moet het afkloppen want tot nu toe hebben wij dit probleem niet....gooi ze in de trein!

7 september 2009 om 16:17  

Kan ik je troosten met het gegeven dat ik mijn broer en zus absoluut niet uit kon staan vroeger?

K.N.A.L.L.E.N.D.E. ruzies, gillen, met deuren slaan en vooral veel hysterisch gedoe. Allemaal mijnerzijds natuurlijk, want jonger dan de rest en hevig gefrustreerd :-)

En nu? Nu zijn het mijn allerbeste maatjes!! Het komt dus ze-ker goed!

7 september 2009 om 17:15  

Laat ik het niet over de kids hebben maar over het goede nieuws: ik ben morgen vrij als het warm wordt! Heerlijk om bij te komen!

7 september 2009 om 17:58  

Inderdaad.. gelukkig wordt het mooi weer!

7 september 2009 om 18:04  

hahaha jouw zondag/maandag was dus ook erg lekker, en ja het was vandaag in the end al heerlijk, hier dan wel :D

XXX

7 september 2009 om 18:45  
inge zei

op alleen een kop koffie en een bakje yoghurt krijg je 't ook wel koud..

en 8,11 *hihi* nee, die zou ik nog niet alleen laten gaan.. geen goede adviezen verder ook, voelde me vandaag ook 'gedist' ; )

7 september 2009 om 20:32  

Hou nog even vol, Ilse!! Heus... wij zijn tig keer onderweg gestopt, hebben zelfs kinderen uit de auto gezet, achtergelaten (en ja, ook maar weer opgehaald, want wie wil nu een paar ruziënde kinderen die ook nog de ogen uit ju kop hebben gejankt omdat ze rotouders hebben die ze 'gewoon' op parkeerplaatsen achterlaten...). Jongste is nu 15, en zowaar.... (knock, knock, on wood) het gaat beter! Véél beter!! Er gloort dus hoop aan de horizon, maar je moet echt nog even geduld hebben.... (moeilijk hè? *kreun*)

7 september 2009 om 21:42  

Misschien als je dreigt dat ze volgende keer gewoon moeten fietsen... ;-)

8 september 2009 om 02:33  
Inge zei

Hebben die kinderen van jou niks te doen onderweg? Die van mij hoor je amper.....ze zijn dan aan het ds-en, muziek luisteren (met oordoppen in), dvd kijken, lezen of gewoon met z'n tweeën een spelletje aan het doen! Geen kind aan hun!

8 september 2009 om 08:44