28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Gutteguttegut

Wij zijn me toch een partij druk mensen.

Lief en ik rennen onze benen onder ons lijf vandaan de hele dag.
Zo mega druk zijn we. Dit zijn onze drie weken van freedom en vakantie maar er komt maar niks van.
Gisteren heeft lief de hele rij leilinden voor de voordeur gesnoeid. En wij hebben weer licht in huis. Die bomen stonden zo dik in het blad dat het gewoon donker was binnen en nu is het weer helemaal kaal en kan het licht weer naar binnen stromen , er gaat een wereld voor me open en ik moet nodig poetsen want ik zag me toch een stof liggen ineens.
Ja dat weet ik niet of dat mag in augustus snoeien, dat heb ik niet gevraagd aan die boom.
We hebben het gewoon gedaan. Ik was ondertussen druk met mijn winkel, dingetjes fotograferen en weer toevoegen aan de webwinkel, nog een paar bestellingen inpakken en versturen.
En vandaag gingen we kijken naar een grotere opslag.
We hebben er een maar die is te klein dus we moeten uitbreiden ;) en ja hoor we hebben een mooie grote gevonden binnen hetzelfde bedrijf.
Zojuist heb ik bij Overtoom een paar stellingen besteld voor ons berghok hier thuis want dat is me toch een bende in dat hok , ik ga er geeneens meer naar binnen omdat ik niet meteen in een grote depressie wil zakken.
Nu eens kijken of Overtoom ook zo snel is als ze beweren te zijn toch??Dan kan ik mooi morgen of overmorgen daar de boel gaan inruimen.
Vandaag hebben we een hele grote oude grutterskast , zo een van vroeger , gewit, en hij is me toch mooi geworden, die staat nu te drogen in mijn kantoor, wacht effe foto maken....dit is hem dan , als ie droog is kan ik hem lekker volstouwen met dingen voor de winkel...
Geweldig toch? Ik ben er helemaal blij mee..
Vanavond moest dat ding naar binnen (had hem buiten geschilderd) en ik kreeg hem echt niet van de grond, dus ik ging buurman halen neeeeee niet die,  andere buurman duh maar de buurman was er niet en dus kwam de buurvrouw , en nu ga ik me diep schamen want: buurvrouw is echt een smal dingetje , geen manwijf of zo , gewoon een vrouwelijk vrouwtje,  gemiddelde lengte, slank en die tilt gewoon met mijn lief die kast even naar binnen en op zijn plek. 
Dus, conclusie: ik heb kippenkracht.
Ik ben een watje. Ik moet nodig aan de machines gaan hangen en een beetje krachttraining gaan doen. Tssss, watje dat ik ben. ik heb andere kwaliteiten alleen heb je daar even niks aan als je een kast moet tillen, watje
En morgen moet er dus een opslag worden verhuisd, dingen van hier in huis (want met de spullen van de webwinkel barsten we uit onze voegen hier) gaan ook naar de opslag zodat we weer adem krijgen. 
Er komt nl nog meer en dat moet ook ergens staan....
Dan moeten we nog met de hond naar de dierenarts voor een inenting, moeten er nog 2 fietsen van de kids worden nagekeken (voordat die weer thuis zijn en naar school moeten op die fietsen), en hebben we nog tig klussen die nog allemaal voor volgende week donderdag gedaan moeten worden want dan gaan we naar een fair, kijken,  niet staan. 
Dus van vakantie komt even niks.
Oktober dan hebben we een week vakantie en gaan we lekker weg als het kan...en dan met kerst nog een week dus we leven daar naartoe voorlopig.

Vrienden van ons waren hier , die hebben 2 zoontjes en die jongens noemen elkaar wel een poephoofd (ja je kan maar een scheldwoord verzinnen toch? ) en nu dachten die mannekes eens op internet te gaan kijken op www.poephoofd.nl en wat die te zien kregen?? Ze zijn er nog niet van bekomen. Ik snap niet wat poephoofd daarmee te maken heeft maar goed, dit was dus niet voor 6 jarigen bestemd . 
Mijn vraag is nu: hoe beveilig je de computer nu zo dat kinderen nog wel wat kunnen opzoeken (want sommige programma's beveiligen weer te veel) maar dat ze niet op dit soort sites terecht komen?

9 reacties:

geen idee hoe zo'n beveiliging moet .. vroeger michten ze alleen internetten als ik in de buurt was .. hele goede controlen !

Kan mij voorstellen dat je de spullen in een grote opslag gaat zetten .. nog effe en je hebt een "echte" winkel !

groetjes Elise

14 augustus 2009 om 07:41  
Door zei

Haha, wat een lange aanloop naar je vraag! Ik zou het niet weten eerlijk gezegd. Dat is wel het nadeel van internet ja...

Anyway, je kast is super!!!

14 augustus 2009 om 08:48  

ik heb nog niet gekeken wat je daar kunt vinden, ik heb allang begrepen dat jongens en meiden opvoeden, juist met het internet heel anders is.

Ik heb geen idee, ik ben met de mijne ooit voor het scherm gaan zitten toen ze nog in de verplichte spreekbeurten tijdperk zat en heb haar 'poes' in laten tikken, zien wat eruit kwam, hahahaha Dat was maar één keer nodig, ik heb haar leren herkennen aan de url wat zij niet wilde zien, dat wilde ze echt niet toen ik het haar aan liet klikken :O en wat safe kon zijn, maar zelfs daar, het ging mij erom... dat ze niet teveel zou schrikken, ze heeft haar vragen gesteld, ik heb ze naar leeftijd van toen beantwoord zoveel ik kon, punt...

Nu vertelt mijn beste vriendin.. ja dat is mooi! Maar ik heb een jongetje die thuis komt en op school heeft gehoord.. tik maar eens Kim Holland in! En dat is errug interessant juist met 9 jaar al....

Kortom Ilse... ik ben UITGELULD hahahaha we zijn ook alweer zovele jaren verder natuurlijk, ik spreek echt over 9 a 10 jaren geleden nu ook... bijv. :S

Om in het kader van jouw logje te blijven de lange aanloop naar het antwoord op jouw vraag...

IK WEET HET NIET :P

(ja het kon ook korter, maar vond dit leuker (A)) ;-)

Ik wens jullie hele mooie klus momenten toe, waarin alles glad zal verlopen opdat jullie veel tijd ondanks thuis blijven met elkaar kunnen invullen :D

XXX

14 augustus 2009 om 09:13  
Kari zei

je kan in je firewall beveiliging van woorden toevoegen,bv,dat er bepaalde woorden op de site in op voorkomen.je snap wel welke woorden;-0 ,maar helemaal zuiver krijg je het niet,.
En dat van dat rennen in de vakantie ken ik,snel nog even dit snel nog even dat...zucht...En wat je leilinden betreft is het alleen maar goed dat je het bij houdt,ze moet hun vorm namelijk behouden,en als je ze laat groeien verdwijnt de vorm.
Su6
en inderdaad wat een super grutter,,kast,,

14 augustus 2009 om 09:28  

Met m'n onnozele hoofd tik ik dus poephoofd in en dat valt zwaar op de maag hoor op m'n bakje yoghurt met muesli van Sonja, kan ik je zeggen. Mijn hemel! Maar ja, hoe beveilig je zoiets voor je kids? Ik denk als ze echt op zoek zijn, dan vinden ze het, maakt niet uit of je je pc beveiligt of niet, kijk maar naar dat idiote www adres.
Afijn, sinds je kids weg zijn ben jij nog nooit zo druk geweest, maar ik herken het wel, manlief is deze week nog vrij en we doen allerlei klusjes die nog moesten.

14 augustus 2009 om 09:30  

Oh, ik geloof dat ik poephoofd dus maar niet ga googlen!

Geen idee hoe je zo'n beveiliging in stelt. Maar ik hou me aanbevolen want dat gedonder krijgen we hier natuurlijk ook op een dag.

Geweldige kast, by the way. Waar heb je die op de kop getikt?

14 augustus 2009 om 10:06  

Ik heb filternet. Filtert lekker veel, soms te veel, maar dan stuur ik een mail en dan wordt een site als nog geopend. Bevalt mij dus wel, met 2 oubers in huis en kost geen drol...

14 augustus 2009 om 11:11  

ooooh die kast is mooi geworden! ik heb een antieke grenen kast die ik wil 'white washen', maar ik vind er de tijd niet voor.

Fijn dat het zo goed loopt met je winkel! echt goed om te horen!

en zometeen ga ik even naar je link kijken, als de kinderen even de kamer uit zijn ;-)

14 augustus 2009 om 13:23  

Zo, daar ben ik weer. Helemaal bijgelezen zelfs. Op vakantie de Telegraaf gelezen (tja, de enige krant daar) en was dus al helemaal op de hoogte van al die scheidingstoestanden. Tjongejongejonge nietwaar?

Mooie nieuwe site dat chez moi. Dus de zevende hemel kan ik deleten?

14 augustus 2009 om 23:14