28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Onderbroek


Woensdag was het zover ik kon naar de reumatoloog.

Half 9 moest ik er zijn, eerst een intake gesprek over hoe en wat , bloedresultaten werden bekeken,  en toen zei de man ga maar even naar de onderzoekskamer, kleed je maar uit en dan kom ik eraan.
Nou en toen was ik me toch een partij opgelucht dat ik na het bad een helder moment had en niet op de automatische piloot een string uit de kast had gegraaid maar een echte onderbroek ergens onder uit de la had opgevist  (ik voelde hem al aankomen).
De man komt en zegt oké ga eens met je rug naar me toe staan en raak met je handen de grond aan kon ie even naar mijn wervelkolom kijken, (die is zo prachtig nl de man kon er geen genoeg van krijgen).
En dat deed ik in mijn fatsoenlijke onderbroek, je weet wel een onderbroek waar je volgens je moeder mee in het ziekenhuis kan belanden zonder je ogen uit je kop te schamen , zo'n onderbroek. Die heb ik er 2 van liggen voor dit soort gevallen zeg maar of voor als ik ooit naar het ziekenhuis moet.
(En blij dat ik was dat ik die string niet aan had toen ik daar gebukt stond!)
Want van mijn moeder moet je altijd denken voordat je je aankleedt 's ochtends: " stel dat ik een ongeluk krijg en ik kom in het ziekenhuis dan wil je geen gaten in je sokken of ondergoed dan moet het wel een matchend setje zijn en geen 2 verschillende sokken natuurlijk".
Van kleins af aan werd dat er ingepeperd , ik denk er nooit bij na behalve als ik dan een afspraak heb bij arts/ziekenhuis of andere instanties waar je je uit moet kleden maar ik vergeet het ook nog wel eens en voel dan toch enige gene als ik daar in een kek stringetje voor een arts sta.
Maar dit keer dus niet en dat lucht zo ontzettend op mensen.
Dat was ook het enige wat opluchtte want ik ben geen stap verder, ik mocht opnieuw allerlei bloedtesten laten doen en röntgenfoto's van enkels , bekken en nek .
En dan mag je over V I E R weken terugkomen , ja echt , V I E R weken sssstttt.


12 reacties:

Tjeetje, irri zeg over vier weken pas weer. Maar jij blij dat je idd geen stringetje had aan gedaan, my god!

6 juni 2009 om 13:03  
Soes zei

Volgens mij heb jij dezelfde moeder als ik.
Hadden moeders van vroeger nou allemaal dezelfde adviezen??
En lullen wij op onze beurt nou weer net zo?

6 juni 2009 om 13:10  

Ja, dat zijn dingen waar je van tevoren over na moet denken ahha

Maar je bent nog geens tap verder dus ..ships..

Fijn weekend, Elise

6 juni 2009 om 13:35  

Ja dat zei mijn moeder ook altijd! Hahahaha! En ik roep het tegen de kids als ze echt sokken of ondergoed aan hebben waar je niet mee gevonden wilt worden hoor!
Jij blij dat je opgelet had!
Die 4 weken slaan natuurlijk nergens op, maar tja, het is dan ook de gezondheidszorg hè, en daar kunnen ze je alles maken. Breek me de bek niet open! Ik hoop maar dat het van mij donderdag wél doorgaat, ze bellen zo weer af met een rotsmoes.

6 juni 2009 om 14:59  

Jeetje.... zouden jouw en mijn moeder uit hetzelfde nest komen...? mijn moeder zei dat ook altijd: ... en altijd een nette onderbroek aan, want als je een ongeluk krijgt en in het ziekenhuis terecht komt, lig je er in ieder geval fatsoenlijk bij!
pffff.... ;-)
Maar wel flink balen dus, dat je nu nóg niets meer weet!!! getver....

6 juni 2009 om 18:33  

p.s. dit onderbroekje vind ik dan wel weer schattig....

6 juni 2009 om 18:33  

Volgens mij zeggen heel veel mensen dat, van dat ondergoed! ;-)

Balen dat het zo lang gaat duren, is zeker voor de uitslag? Volgens mij kan je er van uit gaan dat als er iets heel ernstigs aan de hand is, dat ze heus wel eerder contact met je op zullen nemen. Of is dit een heel domme opmerking nu?

6 juni 2009 om 19:51  

Ik weet van 1 arts die het vreselijk vindt als er weer een vrouw in string voor hem staat en niet even heeft opgelet bij het aankleden die ochtend. Goed gedaan dus! Leuk broekje ook!
Ik wissel sexy met degelijk af: sommige patienten letten soms erg goed op wat er onder de uniformen gedragen wordt. 'Degelijk' dus voor op het werk.

6 juni 2009 om 21:53  

haha, ook mijn moeder zegt dat altijd. heeft zelfs nieuw ondergoed en nachthemden op voorraad voor het geval dat. ook ik heb weleens in een string bij een arts gestaan en me afgevraagd waarom heb ik hier niet over nagedacht. ondertussen net doen alsof het me niets uitmaakte.ze zullen je bloed nu toch wel op andere dingen onderzoeken mag je aannemen. en ja ik werk ook in de gezondheidszorg en natuurlijk kunnen er dingen beter maar vergeet niet dat er ook tekort aan personeel is. lfs

6 juni 2009 om 22:08  
kwan zei

Uhm... Mijn moeder heeft me nog nooit ondergoed opvoeding gegeven. Nou ja, behalve dan dat je elke dag twee (je leest het goed!) TWEE onderbroeken aan moet trekken. Dus op elk moment van de dag een schone :)

Enne... Niet echt fijn dat je nu weer vier weken moet wachten! En ik dacht nog dat die dokter zo onder de indruk van je wervelkolom was?

6 juni 2009 om 22:51  

hahaha oh jee ik denk dat de oude lichting moeders errug op elkaar lijken zo heb ik ook mijn degelijke sets voor als ik naar ziekenhuis moet en ik weet het, maar ja, ahum... lol...

herkenbaar van die onderzoeken, zo had ik een mri scan enige tijd geleden en pas 3 weken later kreeg ik de uitslag, ga maar aquajoggen met de knie is alles goed, ja dat is het ook maar mijn moeder met een nekhernia kreeg.. de hernia zit rechts, ze heeft last van links we gaan 16 juni een EMG doen en dan op 2 juli kom je weer bij de chirurg.... en dit is bekend sinds 2 weken terug nu, reken maar uit dus :S

XXX

6 juni 2009 om 22:57  

Tjonge.. t schijnt algemeen goed te zijn dat van die onderbroek en het ziekenhuis, mijn mama vertelde me dat verhaal ook :D

8 juni 2009 om 00:01