28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Doodzieke dochter 2


Gisteravond 10 minuten gesprek gehad van mijn dochter.
Ik wilde helemaal niet naar die 10 minuten gesprekken toe gaan want ze hadden goede rapporten en ach ze zijn toch al over maar de leraar vond het raadzaam dat ik toch even kwam.
Ja, ik dacht hij wil het vast hebben over die doodzieke dochter van me en het fijne weten van de ziektes die het kind momenteel allemaal met zich meedraagt.
Nou dat was niet helemaal waar.
Hij wilde het helemaal niet over die virussen en zo hebben want op school heeft ze er geen last van.
Op school is het een gezellig kind, die andere helpt, luistert (hebben we het over dezelfde? vroeg ik nog?) , lief , rustig, meegaand.
Kijk die woorden zijn nou niet direct de woorden die ik bij mijn dochter plaats.
Nee daar heb ik andere woorden voor dus ik was toch wel enigszins heel erg verbaasd dat het nog steeds zo'n engeltje is op school.
Enfin beter een draak thuis dan op school denk ik dan maar alhoewel....... ik gun het de leraar soms best hoor als ik met een knallende hoofdpijn op de bank zit.
Nee, ze heeft alleen een beetje last van het "ik heb geen zin in huiswerk" virus op school en ik doe het liefst de dingen snel en alleen die dingen waar ik goed in ben.
Ja tuurlijk ,  ik ook,  ik doe ook het liefst de hele dag dingen waar ik goed in ben.  nietsdoen bijvoorbeeld daar ben ik bijzonder goed in mensen, bijzonder goed in moet ik zeggen en internetten daar ben ik ook een ster in, my god wat ben ik daar goed in
Nu is dat nog allemaal niet zo erg als je klein bent want dan is het allemaal nog jong en onschuldig kan het alle kanten op maar mevrouw hier gaat naar groep 8 en dan krijg je een advies en een citotoets .
Vorig jaar had ze Havo/VWO advies en dit jaar TL/Havo terwijl ze makkelijk Havo kan halen op haar sloffen en misschien als ze flink haar best zou doen VWO want the brains heeft ze wel alleen de WIL niet ^&$#$@%^^&*@^%@$#$.
Nou en ik heb dus net een fiks gesprek gevoerd en gezegd dat als je een niveau hebt en niet beter kan, dan is dat zo maar als je beter kan en je krijgt een lager advies dat dat ZONDE is .
Dat dat heel erg zonde is want je krijgt geen herkansing volgend jaar.
En dat alleen maar omdat je geen zin hebt. (HORMONEN weg! weg! van mijn dochter kom over 18 jaar maar terug!)
De leraar zei ook dat ze dat advies alleen te danken heeft aan het niet plannen en maken van huiswerk en dingen afraffelen, snel snel iets maken en snel snel antwoorden bij toetsen omdat we geen ZIN hebben de hele vraag te lezen. En dat ze dus gewoon daar aan moet werken en haar advies Havo/VWO dan weer terug kan halen volgend jaar.
Pfffffffffffffffffffff wat een leuk jaar gaat dat worden mensen.
Volgend schooljaar moet ik het hele jaar als een soort van gendarme hier door het huis paraderen, agenda controleren of het huiswerk erin staat, en controleren of madame het maakt en leert.
Oh,  dit word zo'n gezellig jaar.
Ik heb dit jaar een paar keer overhoord en als ze dan tig keer naar boven was gestuurd om te gaan leren en ik begon dan eindelijk te overhoren en ze wist dan iets niet......dan lag het aan mij want ik stel de vraag ook zo DOM dat zou niemand snappen. DUH.
Dit even om een inzichtje te geven in wat mij te wachten staat volgend schooljaar.
Ik kan het kind wel doorelkaar rammelen, doe iets, leer, doe je best, DO CARE !!!!!

Toen ik thuiskwam en dit dus zei moest ze huilen want ze was er 100% van overtuigd dat ze gewoon Havo/VWO advies had. Tja en dan denk ik,  kijk ze wil wel alleen ze wil er geen moeite voor doen. Dierenarts wil ze worden , nou ik kan er me nog niks bij voorstellen want dan moet je me toch een partij leren.........
Help me mensen geef me de kracht om het kind het jaar door te krijgen en zend ZINenergie naar haar , zin in leren energie , tonnen, alles wat je kan vinden..........AUB.
6 reacties:

Soes zei

Niemand, maar dan ook helemaal niemand, heeft mij vroeger verteld dat er aan bepaalde beroepen een mooi salaris vastzit.
Dus dat als je niet zo'n zin hebt om te werken (op school of later) je maar beter kunt zorgen voor een hoog niveau opleiding.
Dan kun je minder werken voor hetzelfde geld.
Toen ik stage liep op het voortgezet onderwijs had ik eens zo'n gesprekje met een meisje. "En dat ze natuurlijk ook best in de koekjesfabriek mocht gaan werken, want die mensen hebben we per slot van rekening ook nodig."
Je zag haar denken....

Dus in plaats van een donderpreek, gewoon een duidelijke uitleg van hoe de maatschappij in elkaar steekt.

25 juni 2009 om 21:19  
Zara zei

Goed voor haar om te weten dat ze het op deze manier niet gaat redden, misschien gaat ze wel als een speer volgend seizoen! Gaat het lampje branden in de vakantie en hoef je niet als een politieagent achter haar aan te sjouwen een heel schooljaar lang.
Hoop ik.... voor jou en haar!

25 juni 2009 om 23:21  
Ilse zei

@Soes: heb ik al uitgelegd en dan zegt ze : pfff ik heb toch geen geld nodig...(grrrr)
@Nicolette: vandaag had ze een gesprek met de leraar gehad en die heeft het haar ook nog eens allemaal uitgelegd en het enige zinnetje wat ze had onthouden: dat tl/havo niet zo slecht is. Pfff dat ie haar zei dat Havo/vwo beter is en dat ze dat makkelijk kan enz enz dat had ie idd ook wel gezegd maar dat zinnetje dat was het...(hopeloos word ik ervan)

25 juni 2009 om 23:27  

Relax, meisje. Volgens mij komt iedereen uiteindelijk toch wel op z'n plekje terecht. Ik ken zoveel mensen die er op school niets van bakten maar zich als volwassene wel naar een mooie positie hebben opgewerkt. Die drive komt vanzelf wel. Echt!

(hopelijk denk ik er nog zo over als míjn dochter in groep 8 zit :-) )

26 juni 2009 om 08:29  

Het zit toch allemaal in dat hoofd van die kinderen. Er moet eerst een *klik* komen, voor ze beseffen hoe het allemaal werkt.... en, heel eerlijk gezegd: dat had ik ook niet op die leeftijd. Dat is allemaal veel later gekomen... En ik heb toen ook begrepen/geleerd dat het nooooooit te laat is om te leren!
Laat het maar los, want uiteindelijk moeten ze het echt zelf doen! (en wordt alsjeblieft niet zo'n moeder als mijn collega, die koste wat kost wil dat haar dochter HAVO doet en daarom de boekverslagen en opstellen e.d. zelf schrijft voor die dochter... Brrrrr... ik griezel helemaal van dit soort acties!!) Ze komen er echt wel! Het enigste wat jij (jullie) kunnen doen is blijven stimuleren en zelf het goede voorbeeld laten zien! ;-)

26 juni 2009 om 08:32  

Ik ben zo blij dat mijn kind OOIT een stempel heeft gekregen waardoor ze lager is ingeschat dan ze kan en IS, waardoor de mijne keihard vecht om op die PABO te komen...

Zo blij, ik wens je heel veel sterkte toe met het komende jaar... (en ja gisteren info avond gehad, tiener heeft te zien gekregen wat haar te wachten staat in de komende 2/3 jaar en maakt zich nu al druk... doch... bereid er keihard voor te vechten)

XXX

26 juni 2009 om 12:10