28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Genieten


Ik dacht ik ga eens genieten van de rust en stilte en het niets doen.
Right.
Nog geen half uur erna krijg ik spontaan een migraine.
Mijn lijf kan er duidelijk niet meer tegen , tegen de stilte, rust en het nietsdoen.
Inmiddels was zoonlief thuis, heb ik haard aan gedaan want ik bevroor hier, man wat was het koud buiten en heb zowaar een half uur geslapen op de bank.
En zat ik aan de brufen 600 om de migraine te onderdrukken.
Checkte ik mijn mail nog eens.
Blog een beetje.
En bedacht me ineens dat ik weer kinderen in huis heb en dat dat betekent dat die ook moeten eten en dus moest ik koken..
Koken?
Wij hebben 2 weken niet gekookt.
Hoe moet dat nou? Wat kan ik maken?
Het was zoooo handig dat heerlijke Italiaanse restaurant hier waar je eten kan halen en een ander restaurant die een daghap heeft, geen pannen nodig, snel klaar, weinig rommel en je hoeft niet na te denken, niet naar de supermarkt, niets.

Dan moest ik ook nog bedenken WAAR we gaan eten want we hebben geen tafel nl, de keukentafel komt als het goed is morgen weer en de eetkamertafel: ja wanneer die komt?? , nobody knows, in december besteld en nog niet leverbaar, kan je het geloven? En mevrouw weet woensdag pas of en wanneer de tafel komt, een beetje vertraging noemt ze dat...pfff, right.

Enfin dan moet er nog steeds gegeten worden, dus als iemand nog een snel receptje heeft voor me wat je makkelijk op schoot kan eten , kom maar op, ik heb zero inspiratie. 
Gisteravond heeft mijn lief een paddenstoelenrisotto gemaakt a la Gordon Ramsay (zonder het gevloek dan) en die was heerlijk.
Maar vandaag???
Alle ideeën zijn van harte welkom zolang het maar geen Hollandse kost is want we zijn niet zo van de Hollandse kost.

Om 8 uur hebben we de kinderen naar bed gedaan omdat we niet meer gewend zijn aan kinderen en echt doodop waren van kinderen in huis, een elektriciën en een schilder die binnenkwam op het moment dat we wilden gaan eten en we heel de afspraak met de beste man vergeten waren, nee,  dat was even TOO much.
Dus om half 9 nestelden wij ons in de bank om Greys te kijken en dat was weer een hele beste aflevering gisteravond. Nog maar 1,  volgende week en dan is het weer voorbij, snik.8 reacties:

Ben natuurlijk te laat voor het maandagavondeten, maar misschien heb je er nog wat aan voor een andere dag van de week.

Heb je een oven?

Deze is heul makkelijk en heul lekker. Als je van vis houdt. En niet heel Hollands.
Krieltjes in de wok en wat sla erbij ofzo ... klaar !!

12 mei 2009 om 10:33  

En bedankt Linda! Ik zit ook al de hele dag te denken wat ik toch moet eten. Dus het wordt vis. Mjammie.

Hè wat rot zeg, kom je eindelijk tot rust Ilse, krijg je migraine. Dat is voor mij genoeg om in vegetatieve toestand terecht te komen. En oh, erg hè, dat je na twee weken weer zo moet wennen aan de kinderen om je heen. Wel herkenbaar hoor! Toedeloe!

12 mei 2009 om 13:32  

Ja, ik weet een hele makkelijke.
Kipfilet, mais, blik gesneden tomaten, een gesneden chili pepertje, en flink wat geraspte kaas. Gewoon allemaal bij elkaar in een pan (ook de rauwe kipfilet), en een uur of twee opzetten. Heerlijk!
En dan met tortilla chips of rijst en eventueel bonen en guacamole.

12 mei 2009 om 14:45  

Ik vind Grey's anatomy ook prachtig! Wat vervelend dat volgende week alweer de laatste is, dat wist ik niet...

Overigens is nasi zo klaar: kook de rijst, bak de groentes en klaar! Duurt nauwelijks langer dan naar de Chinees gaan.

12 mei 2009 om 14:46  
Tina zei

Ik lees in je zijkolom dat je een behoorlijk huishouden voert ;-) Maar dat even niet willen/kunnen koken herken ik. Meestal kies ik dan voor spaggethi, stokbrood met salade. Ik ben heel goed in simpele maaltijden, daar ik niet echt een keukenprinses ben!

12 mei 2009 om 14:54  

Dat heb ik ook altijd. Zolang ik druk en gestresst ben is er niets aan de hand. Is het allemaal klaar en gedaan, Bèng: Migraine!

En ja, wat was Grey's Anatomy weer geweldig hè, gisteravond. En wat een cliffhanger. En nu maar weer een week wachten of die zwangere vrouw het overleeft.

Maarruh, nog maar 1 aflevering? Néééééé!

12 mei 2009 om 15:24  
Inge zei

En wat schafte de pot? Hahaha! Maar hoe is het nu, geen migraine meer? Dus jij hebt ook last van migraine? Ik ook regelmatig. Alleen gewone medicijnen helpen mij niet meer, krijg altijd via de huisarts tabletten of supp.

Fijne dag verder hoor!

12 mei 2009 om 15:36  

De ovenpastazakjes met ham en kaas van Knorr. Heerlijk met pasta(kook ik altijd even voor) en errug makkelijk. Hamreepjes erin, slagroom erdoor en geraspte kaas erover en de oven doet de rest: mij mannen zijn er gek op (zeggen ze)
Eet ze.

12 mei 2009 om 17:20