28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Verslaafd


Ik ben verslaafd
Verslaafd aan bloggen.
Verslaafd aan de blogs van anderen lezen.
Het is heel raar je begint er mee en langzaamaan word het steeds heftiger.
Nu heeft Blogger iets heel erg handigs voor verslaafden zoals mijzelf.
Moest ik eerst nog alle blogs aanklikken....
Nu heb ik een lijst (zie rechts van u een beetje naar beneden scrollen) van alle blogs die ik volg.
En nu is er niets bijzonders aan een lijst maar deze lijst houdt bij wanneer iemand een nieuw item heeft geplaatst, diegene staat dan bovenaan de lijst.
Ik hoef dus niet meer telkens alle blogs aan te klikken maar slechts naar de lijst te kijken.
Hoe handig kan je het hebben, nietwaar?

Ik leef dus in een soort van blogwereld. (ja rustig maar ik ben niet zo erg dat ik niet meer normaal in het leven sta of in deze wereld niet meer aanwezig )
Ik volg mensen die ik nog nooit gezien heb maar waarvan sommige al heel vertrouwd zijn, alsof ik ze al jaren ken .
Dat komt doordat ik hun blogs lees.

Toet, doet iets in de zorg, schrijft voor vrouw.nl, is lief, heeft overgewicht (tenminste dat denkt ze, ik kan het niet checken of course) , heeft een leuk leven met man en kinderen,gaat heel veel naar het theater (jahaa toet), is over 2 dagen jarig, geniet,heeft nog steeds niet het stokje geschreven dat ze had gekregen, gaat lekker op maandagavond uiteten ipv te koken, en heeft humor.
Soes, getrouwd met een man die niet in NL woont, heeft 4 kinderen (waarvan 2 ethiopische zoons), is een beetje een mysterie want waarom die man nou niet in NL woont is me nog steeds een raadsel, heeft een eigen ontwerpbureau,is een hele sterke zelfstandige vrouw,  denkt dat ze niet hip is maar is het juist wel met haar nieuwe fiets, praat Farsi een beetje en heeft in Iran gewoond.
Laura, jong , strak, slank, knap, heeft een net zo'n knappe strakke jonge vriend die bijna (deze maand) haar man wordt , gaat een geweldige reis maken (honeymoon) , heeft leuke vrienden, geweldig vrijgezellenfeest gehad, schatten van ouders, is bedreven met computers, houdt van lezen, en is op dit moment helemaal in shape door het vele sporten en door de begeleiding van haar eigen personal trainer (haar aanstaande) .
Yung, (is priveblog) net moeder van een poepie, jong, strak (jaha komt wel weer net bevallen), knap, chinees, heeft leuke vent, mooi huis wat ze net heel veel heeft opgeknapt, heeft familie in Limburg, houdt van zeilen, is net weer begonnen met werken, is sportief, en had een hele leuke zwangerschap die ik helemaal op de blog hebben kunnen volgen.
Wondelgijn, heeft een samengesteld gezin, heeft haar liefde tijdens het wandelen met de hond ontmoet (een man in uniform geloof ik) , heeft kids en honden, is sportief, houdt van bergen in de zomer, impulsief, houdt van Parijs, heet een zoon die de halve wereld al gezien heeft maar verbaasd is bij een trolleybus, is behoorlijk relaxed als moeder houdt slaapfeestjes bij haar thuis voor de kids (pubers) en heeft onverwachte kanten.
Toaske, ja die heeft heel veel mensenkennis, heeft me perfect beschreven een keer, houdt van lezen, heel veel van vriendje die haar nog steeds niet ten huwelijk heeft gevraagd, heeft 2 dochters, is een beetje braaf, heeft pijn, is een heel gevoelig mens die heel veel voor anderen over heeft, piekert veel, zet wekkers altijd op 6.55/7.55/9.55 steeds maar die 55 beetje raar, heeft een verbouwing in de planning en is ook een "beetje" verslaafd aan bloggen.
Dit is even een greep uit mijn blogwereld.
Ze zijn al echt een deel van mijn leven , hoe bizar dit ook klinkt , ik kijk immers elke dag even hoe het met ze gaat.
16 reacties:

Hé, wat een leuk logje! Ik heb alle blogs die ik volg in netvibes.com staan. Ook daar krijg je een melding als er een nieuw log geschreven is. Dus vandaar dat ik vandaag 5 (VIJF!!!) nog niet gelezen logjes van Ilse zag staan. Die productie van jou is niet bij te houden joh.
Tja, waarom die wekker op die 55 minuten staat? Eigenlijk geen idee, misschien doe ik wel 'ns gek vandaag en zet ik hem op 6.56!
Ga nu even bij die andere bloggers kijken die jij noemt.

7 april 2009 om 21:21  
Margriet zei

Heb meteen 2 berichten op mijn blog geknald en heb daarna gecheckt of ik bovenaan stond bij je. Nee dus.

7 april 2009 om 22:45  
margriet zei

O ja, doe octaview ook even kijken, die is echt GOED! Ze staat bijna overal op de lijst bij de mensen die jij bekijkt.
Het malle is dat ik veel bekende namen zie staan op je lijstje. Hoewel internet levensgroot is, lijkt het wereldje van weblogland verrekte klein opeens. Bijzonder!

7 april 2009 om 22:55  

@Margriet. Dat duurt even hoor. Dit soort systemen werkt altijd met een bepaalde 'vertraging'. Vraag me niet waarom, maar dat is wel zo.
Zo geeft ie nu aan dat mijn laatste blogje 2 uur geleden geplaatst is. Dat klopt niet want ik plaatste het ongeveer 24 uur geleden en een klein half uur geleden plaatste ik weer een logje. Maar goed, het scheelt wel enorm veel tijd als je een seintje krijgt als ergens een nieuw logje staat.

7 april 2009 om 22:56  

Wow, I;m flatterd!! Heel spits omschreven, Ilse!! :-)
Enne.... gemak dient de mens... ehhh... de blogger... ehhh.... de vrouw...?? Nou ja, gemak dient!! Zullen we maar zeggen!!
Hahahahahaha

8 april 2009 om 07:00  

Heel herkenbaar, ook ik check iedere dag naar hoe het met jouw leventje staat en een aantal andere bloggers. Leuk logje zo maak ik gelijk kennis met een aantal andere bloggers die je leest. En super leuk om te lezen hoe je mij beschrijft, hihi!

8 april 2009 om 07:56  
Door zei

En Door? Waar is die in je logje :-)
Handig trouwens zo'n lijstje. Kan dat op punt.nl ook?

8 april 2009 om 13:41  

Ik blog, aldus besta ik. Ha!

8 april 2009 om 15:30  

Hi, ik blog nu een jaartje of 3 en idd, verslavend. Ik moet echt mezelf tegenhouden op mijn werk om niet af en toe even de Netvibes te checken .. 'Sommige lees je al zo lang mee, die "ken" je. Leuk blogje..

Fijne avond, Elise

8 april 2009 om 16:59  
Ilse zei

@Margriet : Octaview vind ik niet...??
@ Rudy: Ja misschien is dat het wel..en jij dan?
@Door: als ik je iets beter ken , lees je nog maar net ;) wat ik heel leuk vind overigens, moet je Toaske even vragen die heeft daar iets voor op punt.nl dat je ook de updates krijgt.
@

8 april 2009 om 18:07  
Door zei

't was een geintje hoor! En leuk dat je bij me leest. Omgekeerd ook!

8 april 2009 om 18:21  

Vrouwe Ilse,
Ik ben ook een tijd zwaar verslaafd geweest aan bloggen. In mijn beginperiode zat ik tot twee, drie uur des nachts aan mijn klavier en voor het flikkerende beeldscherm. Nu is het - gelukkig, mag ik eigenlijk zeggen - wat minder.
Ik heb eens uw foto's bekeken. Om een of andere reden kan ik ze niet allemaal openen, maar er zitten pareltjes tussen.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

9 april 2009 om 05:23  

He Ilse,

Wat leuk dat ik tussen je logjes sta, daar rechts in die zijbalk.

Als je trouwens een blogger-account hebt kun je ook blogjes "volgen". Je ziet dan in je profiel (dashboard) de nieuwe logjes van de blogjes die je volgt...
Dit gaat sneller dan de blogjes die rechts in je zijbalk staan is mijn ervaring.

9 april 2009 om 11:11  
Soes zei

Ha. Had ik weer een boel logjes gemist. Ik heb ook een soort van alertsysteem nodig bij jou....
Ik dacht dat als ik me aanmeldde bij jou dat ik dan automatisch op de hoogte gehouden zou worden, maar dat is helaas niet zo.

9 april 2009 om 14:41  

Ja, ik ben ook verslaafd. Gewoon omdat het zo leuk is. Dat online meeleven met elkaar.

10 april 2009 om 02:31  
Yuen zei

Je bent echt een duizendpoot. Ik snap al niet hoe je dat allemaal doet met al die kinderen, dieren, huis en al die blogs, laat staan dat je ook nog andere blogs leest.

Nou vind het erg leuk om jou te lezen en anders om ook. Kan namelijk van jou leren hoe je zonder blad voor de mond je mening geeft. Lijkt mij heerlijk om dat te kunnen.

Ik kijk af en toe op andere blogs, maar meestal bij jou en Laura en dan wat op hyves.

10 april 2009 om 15:12