28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Opruimen


We gaan de kinderen ophalen in Weert, het eerste wat mijn dochter , ja die leuke die net jarig is geweest, mag doen bij thuiskomst is die zooi opruimen in haar slaapkamer, haar bed opmaken, alle kleren/handdoeken in de was doen die nu op de stoel hangen.

Dit had ze vrijdag al moeten doen voordat ze wegging met haar vader.
Ik heb haar toen naar boven gestuurd, ze is ook naar boven gegaan maar wat ze daar dan gedaan heeft? Want later op de avond vond ik de slaapkamer nog in precies dezelfde staat aan als dat ie was......

Kijk dat heeft ze echt niet van mij dat slordige maar van haar pa.
Toen ik haar vader leerde kennen was ie net zo en dat heeft me heel wat energie gekost om dat te veranderen. 
Mijn zoon is mister clean himself, die hoef je nooit terug naar zijn kamer te sturen. Is altijd zuinig op zijn kleren, doet elke dag uit zichzelf nieuwe kleren aan en de vuile in de was, ik vind nooit een onderbroek op zijn kamer ook niet toen ie jong was, hij poetst zijn tanden uit zichzelf, gaat in de douche uit zichzelf, wast zijn haren, ruimt zijn zooi op en maakt zijn bed op, verschoont het zelfs helemaal alleen als ik het hem vraag.
Dochter niet die moet ik elke dag zeggen: schone onderbroek (waarom?), tanden gepoetst (jahaaaaa) ? haren gekamd? (jahaaaa doe ik zooooo)
nieuwe kleren pakken (deze zijn niet vuil hoor heb ik pas 2 dagen aan) , rotzooi opruimen (pfff), onderbroek in was (duh) , sokken in was (zucht) , schone sokken aan (tsssssss) , douchen (huh alweer? heb ik gisteren toch al gedaan?) en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Als ik haar haar gang laat gaan dan doet ze 4 dagen met een onderbroek, kamt haar haren noooit, poetst haar tanden als ze zin heeft, ruimt niks op, verzameld ze was op de grond in haar kamer, douchet ze hooguit 1x per week, en loopt erbij als een schooier. 

Wat me het meest ergert is het gesis als je haar iets zegt dat tssssssss geluidje dat ze dan maakt, gruwelijk irritant is dat. Het si ook een klein driftkikkertje want stampvoetend gaat ze dan naar boven naar de zolder en tot daar is het mompel de mompel tsssss pffffff en lekker afgeven op die stomme moeder.
Als die ooit een man vind dan hou ik mijn hart vast, die man krijgt het zwaar, heel zwaar....
Raar is het toch dat je kinderen in hetzelfde huis wonen dezelfde moeder hebben en zo verschillend kunnen zijn qua netheid. Het komt goed weet ik uit ervaring mijn moeder had ook vast nooit gedacht dat ik een huishouden met 7 kids kon runnen maar kijk mij het is allemaal goed gekomen....

5 reacties:

Oooo, wat herkenbaar!! Wij hebben ook zo'n sissende dochter! Tot grote ergernis van vooral mijn lief, zucht ze, sist ze en dûh't ze.... Ook bij haar slingeren onderbroeken en andere kleren door haar kamer. Maar sinds de dag dat ze mee 'mag' doen met de grote vrouwenclub en de rode week in haar maand terugvindt, is ze wel hygiënischer geworden.... Iedere dag schoon ondergoed, maximaal 2x een (spijker)broek, iedere dag schoon t-shirt, schone sokken. Er is dus nog hoop!! ;-)
(nu alleen het opruimen nog.... Hahahahaha)

1 maart 2009 om 08:28  
Anoniem zei

Wedden dat dat ze over pakweg tien jaar een van de properste mensen is die je kent, dankzij jouw wijze lessen?

1 maart 2009 om 09:05  
Ilse zei

Ik hoop het zoooooo.....tien jaar is wel nog heeeel lang hè???

1 maart 2009 om 09:14  

He Ils,

Heb jij dit verhaal geschreven of ik???
zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo herkenbaar.
Met Joost nooit een probleem, maar die meid....

1 maart 2009 om 14:01  

He Ils,

Heb jij dit verhaal geschreven of ik???
zoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo herkenbaar.
Met Joost nooit een probleem, maar die meid....

1 maart 2009 om 14:01