28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Megadance


Maaahaaaam mag ik naar de Megadance met Danique (11 jarige dochter van mijn zus) op 14 maart??? 
Mijn middelste heeft me gisteren 8x ( ACHT keer jawel) gebeld met deze vraag voordat ik haar ging ophalen bij haar vader en 8x heb ik nee geantwoord. (haar vader had gezegd dat bespreek ik eerst met je moeder)
Toen heeft ze haar nichtje gesmst en die heeft weer terug gesmst dat mijn zus wel met me zou gaan bellen en proberen me over te halen.
Ik snap het niet. Nee is nee en dat is altijd zo geweest bij mij dus waarom wil dat maar niet doordringen tot dat 11-jarige hoofd van mijn dochter??
Ik ben consequent. Altijd al geweest (heel soms niet) dus er is niet echt een reden dat ik dan na de 8e keer opbellen ineens ja zou gaan zeggen. Eerder het tegenovergestelde want ik ben dan inmiddels behoorlijk geïrriteerd geraakt door dat vele bellen.
Ik zal even uitleggen wat de Megadance is: dat is een soort van uitgaansgelegenheid in Limburg voor 11 tot 15 jarigen, met toezicht, wat geloof ik eens in de maand of eens in de 2 weken of zo plaatsvindt en duurt geloof ik tot 11 uur 's avonds.
Nou ik vind dat iemand die net elf is geworden (afgelopen dinsdag) nog niet naar de disco/bar hoeft. Ben ik ouderwets? Het zal wel, dan maar ouderwets.
Ik weet nl uit ervaring met andere kinderen van andere ouders dat men dan op hun 12e of 13e dit al kinderachtig vind want dan zijn ze dat al gewend 2 jaar lang en willen meer.....
Ik vind dat mijn 11 jarige dochter niet nu al zo jong gewend hoeft te raken aan de disco of aan stappen , daar heeft ze nog tijd genoeg voor, liefst zo laat mogelijk.
En dat haar nichtje dan wel mag moet mijn zus weten maar ik vind het gewoon te vroeg en niet nodig nog.
Nu weet ik uit ervaring met mijn dochter dat dit de komende 2 weken een constant terugkerend iets gaat worden en elke dag zal zij gaan zeuren hierover want als zij nl iets in haar hoofd heeft heeft ze het niet in haar kont zal ik maar zeggen en dan moet het zo gebeuren is het niet rechtsom dan maar linksom. Gelukkig is haar vader het helemaal met me eens en vind haar ook nog veel te jong anders hadden we die discussie nog.
Dus ik weet nu al dat ik gek ga worden van haar gezeur en ga denk ik maar een soort van bord maken wat ik ophang met NEE erop zodat ik gewoon kan wijzen naar dat bord, zet ik er meteen onder "omdat je te jong bent" omdat er altijd de vraag "Waarom niet dan?" komt na een nee van mij.
Bespaart me een hoop ellende denk ik de komende twee weken.
Mevrouwtje heeft trouwens nog 5 euro beltegoed, dinsdag heeft ze 20 euro gekregen van me met haar verjaardag en die zijn dus al bijna op, en dat wil naar de disco???
Wat vinden jullie daar nou van, moet je een 11 jarige naar de Megadance laten gaan?11 reacties:

Pfff, lastig zeg. Ze is inderdaad nog wel erg jong voor de disco. Alleen tja, hoop alleen niet dat ze stiekum toch gaat en dan ben je verder van huis?

2 maart 2009 om 12:33  

Nee je hebt gelijk, absoluut te jong.

Dus veel sterkte aankomende week ...

Fijne maandag, Elise

2 maart 2009 om 12:33  

Ik denk dat je heel goede argumenten hebt en ben het dus volledig met je eens. Sterkte! ;-)

2 maart 2009 om 19:56  
Yuen zei

Kinderen van nu zijn er veel vroeger bij dan 'onze' nu 30-ers generatie.

Zal wel lastig blijven nee zeggen de komende twee weken. Maar je hebt gelijk, naar de disco kan altijd nog. Hoe vroeger hoe sneller volwassen... . En wij kunnen nu al zeggen, was ik nog maar 11!

Sterkte de komende tijd.

2 maart 2009 om 20:17  
Elsbeth zei

nee, nee, neeeeeeee!
11 jaar....kom op zeg!
Pffff, ben gelukkig nog lang niet zover!
Sterkte Ilse!

2 maart 2009 om 20:20  
Barbera zei

hmmmm moeilijk,

11 is toch echt wel erg jong!
waarom maken ze er ook gewoon geen 15 van dan hebben mama's en papa's ook geen kids in huis die je helemaal gek maken.
ik wens jou de komende week heel veel succes
ze zal wel niet in een al te goeie en gezellig bui zijn deze week!
alvast een knuffel uit groningen,
die kan je volgens mij aan de einde van deze week goed gebruiken;-)
babsje

2 maart 2009 om 20:20  
Truus zei

Hoi Ilse

Ik ben het helemaal met je eens!!!
Ik vind het ook niet nodig dat ze zo jong al naar de disco gaan
En inderdaad wat komt daarna??? hou haar maar lekker thuis kun je die mooie meid goed in de gaten houden of ga samen iets gezelligs doen.

Groet Truus

2 maart 2009 om 20:21  
Simone zei

yeah right 11 jaar! niet dus

3 maart 2009 om 00:44  

Ik heb zelf geen kinderen maar zou ze met 11 jaar nog niet naar een disco hoeft, vind ik een beetje vroeg.
Anderzijds is het, als ik goed lees, een soort van kinderdisco met toezicht dus eigenlijk kan er nog weinig kwaad, 1x in de maand ofzo.
Maar elk kind is natuurlijk anders en jij als moeder kent haar als geen ander dus ik zou doen wat je hart je ingeeft.

3 maart 2009 om 15:22  
Anoniem zei

Hoi Ilse,
Ik vind dat een 11 jarige best naar de disco mag gaan. Maar jij moet het kiezen ik ben haar moeder niet. Volgens mij ben je er al achter wie ik ben :( ..
Ik vind dat ze naar die disco mag !

Groet ...?

21 maart 2009 om 12:16