28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Enge dingen


Er zijn dingen die ik eng vind. 

Sommige mensen vind ik eng gewoon omdat ze gemeen zijn en vals maar er zijn ook mensen die ik eng vind omdat ze er eng uitzien.
Lilliputters bv vind ik ook eng, waar het vandaan komt ik weet het niet, maar ik vind ze gewoon eng. Ik weet ook wel dat het misschien hele lieve mensen zijn die in die lilliputter lijfjes zitten maar toch ik blijf ze eng vinden, die korte armpjes en beentjes en dan dat grote hoofd, ik vind het gewoon eng.
Spinnen vind ik ook eng en muizen en ratten brrrrrr,  supereng. Ik weet nog dat er een keer zo'n 6 stuks rioolratten in de garage zaten in ons toenmalige huis in Frankrijk, ik ging in shock mijn ex halen en die vond het allemaal nogal overdreven, die veldmuisjes die ik ratten noemde, hij zou (na heel lang zeuren) ze wel even verjagen, zuchtend stond ie op en baalde dat hij de bank uit moest voor een paar veldmuizen. Hij deed de deur open en stond oog in oog met 6 rioolratten die zo groot waren als een kat. Witter dan wit was ie en die grote mond over veldmuisjes, die was nergens meer te bekennen. Ik heb de hele nacht geen oog dicht gedaan en voelde van alles over het dekbed kruipen....
Tandarts vind ik ook eng, nu niet meer zo erg als toen ik kind was maar het is nog geen hobby van me en als er echt iets moet gebeuren zoals kronen of zo neem ik iets uh (schaam schaam) kalmerends. 
Ja ja ik weet het,  maar ieder zijn ding he?? Als kind ben ik nl een paar keer naar de schooltandarts geweest, zo'n bus die het schoolplein opkwam en dan wist je het al, de beul was gearriveerd! De laatste keer dat ik dus naar die tandarts moest heb ik de man geschopt en gebeten en ben toen weggelopen van de bus en van school naar huis toe. Thuis vertelde ik wat ik gedaan had maar mijn moeder dacht dat ik een stoer verhaal aan het vertellen was en geloofde me niet totdat de brief binnenkwam dat ik niet meer welkom was bij de schooltandarts en mijn ouders zelf maar een tandarts voor me moesten zoeken. Dat hebben ze gedaan en jarenlang was het een doffe ellende voor mijn ouders om mij en mijn zus (die hetzelfde trauma had) naar een tandarts te krijgen en als we al in de stoel zaten deden we onze mond niet open....alleen met grof geweld. En we zijn dan ook meerdere keren van tandarts verandert omdat ze het niet meer zagen zitten om geschopt en gebeten te worden.
Slapjanussen zijn het toch tandartsen, je mag ze geeneens bijten...
Ach nu ga ik redelijk relaxed naar de tandarts, maar het is dan ook een hele leuke relaxte man onze tandarts in Ermelo.
Rotte tanden vind ik ook heel erg eng en daarom ga ik ondanks mijn angst altijd trouw naar de tandarts.
Horrorfilms vind ik buitengewoon eng en kijk ik dan ook nooit naar, dan slaap ik nl niet meer.
En dat is het wel zo'n beetje, dus het valt eigenlijk best mee, vind niet zo heel veel eng.


5 reacties:

Anoniem zei

He jasses wat een eng plaatje, brrr.
Zag het gisteravond al en moest vanmorgen naar de tandarts, bedankt voor de slapeloze nacht.
Gelukkig heb ik een tandarts die mij een roesje geeft, ben anders niet te behandelen, dus ben ik weer uitgerust.
Het is een aardige man alleen jammer dat er tandarts voorstaat.
Groetjes Fonneke.

27 juni 2008 om 14:17  
ilse zei

@ Fonneke: Hahhaa ik moet wel lachen met je hoor, volgens mij heb jij wel wat dingen gemeen met mij. Ik wil ook zo'n tandarts die me een roesje geeft, lijkt me heerlijk! Heb jij geen blog??

27 juni 2008 om 15:09  
Anoniem zei

Ja, ik lig af en toe ook helemaal in een deuk, maar er zijn voor mij ook heel herkenbare dingen bij en dat maakt het zo leuk.
Heb ook een blog, op m'n hyves en nog een andere maar daar heb ik nog helemaal niks mee gedaan. Moet ik even op studeren.
groetjes fonneke

27 juni 2008 om 21:34  
lieke zei

Ik weet er nog wel 1 : tenthuisjes!!! Die zijn pas eng!!!

28 juni 2008 om 11:46  
Anoniem zei

kamperen in een tentje of een vouwwagen, ook heel eng.
groetjes Fonneke

29 juni 2008 om 19:35