28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Kokos


Kijk als je dag begint met in de diarree van je hond stappen dan moet je het ook eigenlijk meteen weten: dit word een K..dag.

Dan moet je of meteen weer naar bed of met een boek op de bank maar je moet in ieder geval niets doen,  want wat je doet op zo'n dag:  gaat mis.
Na de poep ging ik lekker in bad, lekker badderen, haren wassen, scrubben, etc...dacht ik.
Nou, het heeft niet zo mogen zijn.
Ik kreeg vorige week een aantal tips nl ivm luizen, oa over cremespoeling van de Hema en kokosshampoo, dat vinden luizen vies nl en komen dus niet op/in je haar. 
Toen had ik me al af moeten vragen hoe men dat eigenlijk weet dat de luizen dit vies vinden, ik bedoel maar, is er ooit een luis geweest die NL sprak , uberhaupt sprak, en dat heeft doorverteld???
Maar goed ik geloof alles (tot op zekere hoogte) of probeer in ieder geval alles uit ....
Ik dus shampoo en conditioner van kokos gekocht en ook de cremespoeling van de Hema (meteen maar 4 grote flessen) .
Vandaag dus eerst mijn haar gewassen met de kokosshampoo en toen moest ik kiezen: cremespoeling van de Hema of de conditioner van kokos, ik koos voor het laatste. 
Grote pot, ik draai m open, zit stijf, wit, dik spul in wat hard is, oké ik steek mijn vingers erin, schep een halve pot eruit (want ja hoe meer hoe beter, die luizen zullen het weten ook dat ik kokos in mijn haar heb) smeer het zo goed als het kan, want het is niet smeerbaar zo dik is het, in mijn haar. 
Daar beginnen de twijfels van gaat dit goed komen.
Pak de pot , lees, ja het is echt conditioner en geen wax voor de auto, in het Frans staat dat je het vooral niet moet uitspoelen en in het Nederlands dat je het juist wel moet uitspoelen.
Gezien de smurrie op mijn hoofd ga ik toch voor het uitspoelen.
Die Fransen wisten natuurlijk allang dat het niet uit te spoelen is vandaar dat dat dus in het Frans er ook op staat...
Ik raak na 10 minuten spoelen lichtelijk in paniek mijn haar is nog steeds een dikke vette smurrie en mijn lijf, het bad en alles eromheen inmiddels ook. Boter smelt beter dan deze rotzooi, geloof me.
Ik was, was weer, was nog een keer, maar er wil maar geen schuim komen en mijn haar blijft een dik-ke, wit-te, vet-te smur-rie!
Ik roep G om een borstel die ik krijg en hij zegt dat er zo'n dikke witte laag smurrie op mijn hoofd zit.
Duh .....daarom roep ik dus ook om een borstel in de hoop het er uit te borstelen,  en de paniek wordt steeds groter, het is 10.15 en om 11 uur heb ik een afspraak en ik zit nog steeds in bad met een aaneengekleefde haarbos die stijf staat van het vet/wax.
Ik borstel en borstel, ga nog eens wassen, niets.... nog steeds dik, stijf, vet haar en geen schuim.
Ik was nog tig keer en 2 flessen shampoo later (ik overdrijf niet) begint het wat te schuimen heeeeel voorzichtig, goed zo denk ik, dit gaat goed, nog een 5x wassen en het schuimt. Niet zoals het schuimde voordat ik deze troep erin deed maar het is schuim, een weinig schuim en meer moes dan schuim maar goed daar ben ik al blij mee.
Denk maar niet dat het toen voorbij was, want inmiddels zat mijn hele lijf onder de drap en het bad ook.
Lijf tig keer gewassen met zeep en na nog een 5 keer inzepen was het eraf, gelukkig , mijn huid is in ieder geval heerlijk zacht door alle kokos en ruikt naar vakantie.
En dan na alle ellende: een bad wat nog helemaal uitgeschrobd moet worden met ontvetter.
Haar droog föhnen en wat blijkt??? Het is nog steeds vet....dus dat je het maar weet als je me ziet, ik heb geen vet haar het is zelfs wel 30 x gewassen alleen zit er nog kokosconditioner in!!!
En bedankt H voor de tip!!!!
En de pot kokosconditioner van Palmer's, die mag je komen halen, gratis en voor niets,  wie wil hem???? (ben ik niet lekker royaal?)
Ik wilde eigenlijk een poging ondernemen om zelf mijn haar eens te gaan verven ipv naar de kapper te gaan maar vandaag lijkt me daar geen geschikte dag voor.

ps. de Tip snap ik nu ook beter, daar wil echt geen luis in zitten in die smurrie en het is zo dik en smerig en brrrr dat een luis daar geen neet kwijt kan,  plakt niet meer en je komt er nooit meer uit, voor eeuwig in de kokos.... welke luis wil dat nou???

5 reacties:

Oh wat erg, wat een giller, sorry...moet toch echt om je verhaal lachen, wat een dag moet jij gehad hebben, my god! Ik ken dat kokos spul wel, gebruikte het vroeger wel is op droog haar, maar dan gebruikte ik maar een innieminnie beetje, is je haar minder pluis. Mensen met kroeshaar gebruiken t ook vaak. Wel een voordeel denk dat die luizen nu niet meer tevoorschijn komen, haha

16 juli 2008 om 18:31  
Yuen zei

Hey Laus hier ook! Gezellig, dat je ook bij hier op de blog komt.

Zeggen ze niet dat als je in de poep staat, dat je geluk krijgt? In jouw geval misschien morgen, want vandaag ben je overgeslagen geloof ik. haha!

Je hebt mij wel opgevrolijkt met je verhaal. Sorry! :S

Groetjes!!

16 juli 2008 om 20:24  
Anoniem zei

Ik had toch gezegd kokosshampoo...

17 juli 2008 om 09:17  
Miki zei

Hier een tip van de drogist!
Dat spul wordt voornamelijk gebruikt voor mensen met kroeshaar.
Ik gebruik het ook voor mijn dochters, na het wassen (met kokosshampoo)een heeeeel klein beetje (en dan bedoel ik een HEEL klein beetje) in nat haar, in de punten en daarna kan je het heel makkelijk uitkammen. En zeg nou zelf, het ruikt wel heel lekker!
Maar die luizen die zien jou de komende 25 jaar niet staan!
Groetjes,
Elsbeth

17 juli 2008 om 12:26  
Anoniem zei

Goh Ilse wat nou weer een "blonde actie" stond er niet ergens op het potje un petit.
In ieder geval bedankt voor de tip. Een bewoner kwam vandaag thuis omdat ie onder de "kippenluizen"zat ivm schoonmaken van het kippenhok. Ik hou me wel aanbevolen voor dat potje. Wat een ellende.
Groetjes Fonneke

17 juli 2008 om 20:19