28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Puber


Ik heb een puber in huis.

Nee, niet leuk, je wordt er knettergek van.
Je kan er niet mee communiceren want het lijkt wel of pubers een andere taal spreken.
Ze snappen je niet meer, luisteren niet meer, en als je iets tegen ze zegt krijg je als antwoord: Jahaaaa, rustig maar....
Een puber doet waar hij zin in heeft en denkt dat ie het allemaal veel en veel beter weet dan jij, ouder met 41 jaar levenservaring.
De puber vind je ouderwets, een zeur, en zou willen dat je je mond houdt en doet waar je voor bent aangenomen en dat is zijn eten bereiden en zorgen dat ie schone en hippe kleding tot zijn beschikking heeft en af en toe daar bent voor als hij er behoefte aan heeft, maar niet onder geen beding zich met zijn leven bemoeien want dat kan hij best zelf, denkt ie.
Nou voorlopig heeft deze puber pech, dikke pech want ik laat me niet afblaffen en ik ben nog altijd de baas in huis totdat puber himself genoeg geld verdient om zijn eigen woning te huren/kopen. En omdat ik de baas ben beslis ik dat puber deze week huisarrest heeft totdat ie weer dezelfde taal spreekt als zijn moeder en normaal doet.
 


3 reacties:

Anoniem zei

Leestip: Ik heb ook wat te vertellen! van Martine Delfos.
Over communiceren met pubers en adolescenten.
ISBN: 9 789066 656529

Groet, Margriet

3 juni 2008 om 12:17  
Ilse zei

Bol.com al opgezocht en meteen besteld....hoop dat het me helpt.........bedankt voor de tip! Jij bent ervaringsdeskundige met 2 pubers (misschien al niet meer pubers) en 1 bijna puber of is ze al zover??

3 juni 2008 om 13:00  
Anoniem zei

Wat een herkenning.
Hoorde laatst iemand zeggen dat het een psychische stoornis van tijdelijke aard is.

Sterkte.

Fonneke( schoonzus van Christa)

4 juni 2008 om 10:29