28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Gehaktbal



Dit recept heb ik van de oppas , overheerlijke oerouderwetse gehaktballen.
Het is een recept van Librije...wie kent dat niet?

  • 500 gr Mager rundergehakt
  • 2 eetl grove mosterd
  • 3 eetl ketjap
  • 1 theel cayennepeper
  • zout, peper
  • 4 eieren
  • flinke hoeveelheid paneermeel
  • 1 pot vleesfond

Alles goed mengen, gehaktballen draaien, een uur in de koelkast laten staan, beetje olie en boter in de pan, bruin laten worden, ballen flink aanbraden, ietsje afblussen met heet water (gekookt). De pot fond erdoor roeren en nog ongeveer 30 minuten laten sudderen.
Overheerlijke sappige gehaktballen.
Eet smakelijk!

2 reacties:

hoe zit het met de ketjap is het nu 1 theel of 3 eetl en wat mist er dan (ketchup?)

12 juni 2008 om 10:13  
Ilse zei

Ja dat was een foutje, moest cayennepeper zijn, heb het aangepast....is echt overheerlijk recept. Probeer maar.

12 juni 2008 om 12:22