28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

"Witte" scholen


Mijn kinderen zaten op een "witte" school in Weert, niet omdat ik dat uitgezocht had maar dat was de dichtsbijzijnde school. Het feit dat het een katholieke school is maakt dat het vanzelf wel "wit" blijft want moslims bv doen hun kinderen niet naar een katholieke school.
Maar voor de rest had ik daar eigenlijk ook nooit over nagedacht, totdat er een afrikaans mannetje op school verscheen en mijn kinderen daar verbaasd op reageerden en met rare uitspraken thuis kwamen. Die uitspraken namen zij over van andere kinderen en die kinderen hadden dat zelf niet verzonnen maar kregen dat ingefluisterd door hun ouders. Zeer kwalijke zaak in mijn ogen.
Ik heb daar toen ook menig gesprek aan gewijdt en uitgelegd hoe dom en onwetend mensen zijn die zulke dingen beweren en ook dat ik van hun andere dingen verwacht en niet meer dat soort dingen wilde horen.
Dat mijn aanpak had gewerkt bleek toen de oudste thuis kwam op een dag , hij was nogal ontdaan, want een jongetje bij hem in de klas had op internet een spelletje gedaan waar moslims werden vermoord. (Kinderen van 8 jaar hebben we het over) Ik ben toen naar school gestapt en heb toen even een fors gesprek gehad met de leraren.
Meneer pastoor kwam elke donderdag op school en dan worden er zulke dingen op internet gespeeld? Laat meneer pastoor maar thuis en besteedt meer aandacht aan de kinderen en wat ze uitspoken op internet heb ik toen gezegd.
Wat ik vooral erg vond is te constateren dat er nog zoveel vooroordelen en racisme is in Nederland. Bij ons in de buurt merkte ik dat er nog veel mensen waren die echt hun kind naar een "witte" school deden niet omdat ze vonden dat een gemengde of "zwarte" school dat daar een te grote leerachterstand was maar vooral om de vooroordelen en racistische gedachte.
Heel erg maar helaas bestaat dat dus nog steeds.
Ik ben inmiddels zeer blij dat mijn kinderen nu op een gemengde school zitten en te maken krijgen met andere culturen , het verrijkt ze en geeft ze een beter beeld van de wereld.