28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Gemengde scholen


Weer zo typisch Nederlands......de scholen moeten weer gemengd worden. Eerst geeft de regering zwarte scholen meer geld omdat die kinderen een achterstand hebben etc en nu moeten daar dus weer witte komen met als gevolg dat die scholen dan minder geld hebben. Ik ben VOOR gemengde scholen laat dat even duidelijk zijn. Maar ik vind het zo echt nederlands dom dat je eerst meer geld geeft en dus zelf zwarte scholen stimuleert om vervolgens aan de bel te trekken dat er meer gemengde scholen moeten komen.

Vandaag stond ook nog in de krant dat men een vast aanmeldmoment wil voor aanmelding basisonderwijs. Het is nu nl al zo dat mensen bij de geboorte van hun kind inschrijven op de witte topscholen. Dus staatsecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma gaat met een experiment beginnen om vaste aanmeldmomenten in 4 grote steden en Nijmegen, Eindhoven en Deventer. Scholen kunnen op vrijwillige basis meewerken en daarnaast kunnen scholen ook experimenteren met dubbele wachtlijsten gebaseerd op het opleidingsniveau van de ouders. Voor de vorming van een klas kan dan van om en om van beide wachtlijsten een kind worden gehaald , zodat die gemengd van samenstelling zullen zijn. Met andere woorden we nemen een kind van domme ouders met een kind van slimme ouders en zetten die bij elkaar.......nou ja zeg.

Soms vraag ik me echt af of men wel nadenkt in het kabinet.........de ene keer moet het zus en de andere keer weer zo.......