28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Wat wil je drinken?Hallo mama met Nyah
Zo belt jongste mij altijd op als ze bij haar vader is .
En die zin die maakt mij altijd week
Het klinkt zo lief dat stemmetje
En ik vind het natuurlijk ook gewoon fijn dat ze me belt
En dat doet ze geregeld , in tegenstelling tot de twee oudsten
Die zeggen dan "het is maar een week zeg, doe relaxt"
Duh

Gisteren waren we bij een ander gezin met puber
Puber zat op de bank en keek tv, gesprek voeren ho maar , dat doen pubers niet
Moeder vraagt "Wil je nog wat drinken?"
"Ja " , zegt puber
"Wat wil je cola of fanta?" vraagt de moeder
"COLA" antwoordt puber
En ik kon mijn mond weer eens niet houden en zei
"Cola graag mama , dankje"
Waarop de puber mij aankijkt alsof ze nu pas beseft dat ik er ook ben en waar bemoei ik me mee zeg denkt die puber .
Maar ik kan daar dus niet tegen , tegen die pubers die maar denken dat ze niet meer beleefd hoeven te zijn , die geen dank je meer zeggen .
En ik besef me ineens dat mijn kinderen dat nooit doen
En waarom niet ?
Omdat ik ze nooit vraag of ze wat willen drinken
Ja echt , ineens besefte ik het , ik vraag ze nooit of ze iets willen drinken , ja toen ze klein waren natuurlijk wel maar sinds een paar jaar niet meer eigenlijk.
Want als ze dorst hebben pakken ze het gewoon
En is dit nou slecht vroeg ik me af, ben ik nou niet normaal of laat ik ze veel te vrij of ben ik gewoon een onattente moeder?
Nou ja , 7 die ik moet bedienen word me ook wat te gortig eigenlijk .
Maar zouden ze het missen? een moeder die vraagt of ze wat willen drinken? , dat vroeg ik me eigenlijk af ...
Hmmm morgen komen ze thuis en dan gaan ze meteen onder de douche, dan luizencontrole want ik heb het hele huis gewassen, gestofzuigd, bedden verschoond, nieuwe kleren gekocht voor de kids voor de zomer , dus dan wil je niet weer beginnen maandag als mocht blijken dat ze weer luizen hebben , een pak cremespoeling die je niet hoeft uit te spoelen erin (daar houden luizen niet van), en dan gaan we het daar maar eens over hebben ik ben er toch wel benieuwd naar .


Note: de film hieronder is al op DVD !

13 reacties:

Zara zei

De mijne pakken zelf op de dag hun drinken maar pakken ze iets onder het eten dan moeten ze ook even vragen of de rest ook iets wil drinken of niet, dat is vaste regel en wel zo beleeft. Ik ben niet van de bediening maar 's avondspits als ik voor mezelf iets pak vraag ik de jongens ook of ze iets willen. En ja 'dank u wel' is dan wel het minste..,

15 mei 2010 om 19:29  

Ik vraag het ze eigenlijk ook nooit, tenzij we gezellig samen zitten en ik voor mezelf wat pak dan vraag ik het meestal ook aan m'n kid. Maar anders pakken ze hetzelf wel (soms wat te vaak naar m'n mening...)

15 mei 2010 om 19:29  

Moet eerlijk zeggen dat ik daar ook mee gestopt was.Ze vroegen het ook nooit aan mij.
Nu ze ouder zijn ben ik wel weer begonnen met vragen,ze vragen het nu ook aan mij..
Ene wat dat ,,stief,moeder betreft, van de week las ik BONUS-moeder,veel leuker toch!!!!

15 mei 2010 om 19:36  
Anoniem zei

Ik vraag ook niet (meer), behalve als ik voor mezelf iets ga halen maar dat doen man en / of kind voor mij dan ook.
En "ja graag" of "nee dank je" enz hoort er wel gewoon bij zeg!

15 mei 2010 om 20:15  

Bij ons is het precies andersom. Die van mij heeft de neiging om de hele dag door te vragen of ik voor hem wat te drinken, eten, snoepen enz enz wil halen. Als ik hem dan zeg dat ik geen Saartje heet kijkt hij me raar aan, maar begrijpt inmiddels de hint :o)

15 mei 2010 om 20:26  

Hier vragen ze het nog wel, of ze drinken mogen. Maar ze pakken het meestal gewoon zelf. Ik kan me echter goed voorstellen dat op een gegeven moment ze dat uit zichzelf gaan doen. Daar is toch ook niets mis mee?

15 mei 2010 om 20:55  

Heey Ilse,

Je doet het goed hoor, je kan geen 7 kids plus manlief elke keer vragen of ze iets willen drinken. En ze hebben trouwens altijd op een ander tijdstip dorst als dat je het vraagt. Dan zit je net lekker en dan ineens hebben ze reuze dorst, ze gaan gewoon bijna dood van de dorts. Zo erg gewoon.
Ze pakken hier allemaal zelf, alleen als we met ze alle op de bank hangen en we nemen iets dan is het heel normaal om te vragen of er iemand ook iets wilt.

Ik hoop voor je dat ze luisvrij thuiskomen.....

Fijn weekend
Pieternel

15 mei 2010 om 21:02  
inge zei

Kleuter is nog maar 5, dus die vraagt nog altijd en ik vraag het hem ook nog vaak, maar dat is omdat 'ie nog wel eens wil 'vergeten' te drinken. wat je beschrijft, vind ik ook niet kunnen. puber of niet. had net een gesprek ook over brutale kinderen (jonger nog) en we waren het erover eens, #notdone!

15 mei 2010 om 21:27  
inge zei

(o en dat stemmetje, Kleuter was dus ook logeren en belde #duh en dan smelt ik ook =) en hij klinkt altijd zoveel jonger dan door de telefoon! =)

15 mei 2010 om 21:29  

ik roep meestal ja leker thee , zet even water op! Ik roep ook net zo hard er staat thee.. of wil je ook een kopje.. nooit over nagedacht, mijn buurvrouw zegt wel dat ze t zo leuk altijd vind dat mijn zoon en ik potjes thee voor elkaar zetten ;)

15 mei 2010 om 23:11  

Dat is hier ook 'n punt geweest ik vond het in eerste instantie even wennen toen ze uit zichzelf drinken gingen pakken maar kleintjes worden groot, als ze uit school komen is t idd ieder voor zich (én de vriendjes die mee komen) en 's avonds als 't koffietijd is dan zorgt één van de kids voor fris en één van de ouders (manlief dus) voor de koffie...

Duimen dat ze luisvrij thuis komen want die ellende wens ik niemand toe.

Fijn weekend.

15 mei 2010 om 23:47  

Hi, nee hoor, ik ga ze ook niet bedienen. Nu ze de deur uitzijn en ze weer langskomen vragen we het wel over en weer maar ze mogen gewoon blijven pakken hoor.

Groetjes Elise

16 mei 2010 om 12:16  

Hier is het andersom.... ik zeg gewoon tegen de kinderen: 'ik heb zin in Spa. Wil je dat even pakken voor mij? En o ja, als je dan toch loopt, neem gelijk wat voor jezelf mee...!' Hahahahaha

16 mei 2010 om 21:10