28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

YesMijn dochter is aangenomen mensen op het RSG.
De test heeft ze doorstaan.
Dat wil niet zeggen dat de strijd gestreden is want nu moet ze het wel nog gaan waarmaken natuurlijk dit jaar dat ze het ook echt kan.
Structuur en begeleiding heeft ze nodig .
Maar ze is niet de enige in huis die dat nodig heeft .
Dus volgend jaar wordt aanpoten ...voor haar en voor ons.
Zorgen dat een dwarse puber die never nooit zin in huiswerk heeft , huiswerk maakt en nog belangrijker: leert.
Pff word al moe als ik er aan denk.
Gisteren heb ik er dik een half uur over gedaan namelijk om haar met de hond naar buiten te krijgen en nog eens een half uur om haar haar kamer te laten opruimen. Dat is een uur dus , moet u eens bedenken wat je in een uur kan doen, en in dat uur had ik zelf de hond al tig keer kunnen uitlaten of die kamer al 5x kunnen opruimen maar daar leert zij niets van als ik het doe, maar het aansporen een uur lang vreet energie , bij mij tenminste ....
Enfin het is eerst nog zomervakantie en dan gaan we er tegenaan.
Ik ga nu even een rustoord boeken waar ik me 6 weken in ga begraven zodat ik fris en fruitig er tegenaan kan in september....
Ik ga onderstaand liedje nog maar eens zingen ....
Ik hou het vol tadadada.......

22 reacties:

Yes, gefeliciteerd!

27 april 2010 om 10:00  

Dat is goed nieuws dat ze aangenomen is! Holladijee! Heeft ze ook begrepen dat zíj aangenomen is en niet jij? Dus dat zíj ook het huiswerk moet maken en moet leren enzo....? ;-)
Ik wens je nu al sterkte..

27 april 2010 om 10:39  
Toet zei

Gefeliciteerd! En succes ;-)

27 april 2010 om 11:43  
Anoniem zei

Jaaaaa gefeliciteerd!

27 april 2010 om 12:13  
Ri zei

O wat fijn. Gefeliciteerd. Horde 1 is genomen.

27 april 2010 om 12:14  

Lekker een lange neus naar haar juffrouw!!!!
Mooi hoor, gefeliciteerd!

27 april 2010 om 12:36  
lia zei

Goed nieuws... gefeliciteerd....

27 april 2010 om 13:35  

Je ziet er zit toch meer in(dat bolletje)dan je dacht. Zal maar een beetje inlezen in de vakantie want voor arme moeders van puberdochters wordt heel wat kennis verwacht.
Troost je Ilse mijn dochter wilde ook niet . Met moeite haar Havo en nu is ze dertig en gaat promoveren en dat met 2 kleintjes. Heb vertrouwen (meestal) komt goed.
Leni

27 april 2010 om 13:49  

Gefeliciteerd! Het komt vast ooit wel goed met haar ;)

27 april 2010 om 14:49  
Margriet zei

Heb die van mij het huiswerkinstituut in gedonderd. Kost een vermogen, kan ik verdorie wel 3 jurkjes (!) per maand van kopen, maar werd gék van al die strijd. Breng al die discussies gewoon niet meer op, kost me veel te veel energie. Misschien een idee? Komt ze thuis, is ze klaar, kan ze doen wat ze wil. Scheelt een hoop gezeur en geschreeuw.

27 april 2010 om 15:08  
Ilse zei

@Margriet: daar zit de dame op op huiswerkbegeleiding, kost me idd een vermogen en vandaag kreeg ik smsje van de huiswerkbegeleiding waar mijn dochter was ? mevrouw was het vergeten....grrrrrrrr

27 april 2010 om 15:45  

Gefeliciteerd! Dat als eerste en dan, tja, dat geduw en getrek met huiswerk en achter ze aanzitten, dat heb ik hier ook. Ik praat me de blaren op de tong. Ben er achter gekomen dat maar 1 ding helpt (bij die van mij): sancties.

Gewoon domweg sancties.
Zoals: je kamer niet opruimen? Dan 2 dagen geen computer.

Dusssssss. Nu ben ik heel druk met het handhaven van de sancties wat nog steeds geen leuke sfeer oplevert, maar in ieder geval hebben zij nu de lasten en ik niet. Twee dagen geen hyves, geen mailchecken, geen games. Vinden ze heel lang!

Je was niet in de mand gedaan? Pech, dan ga je maar in je vieze kloffie naar de hockey. Jouw probleem. Niet leuk. Maar wel een stuk rustiger dan wanneer ik ze achter de vodden blijf zitten. En dan heb ik er nog maar 3, waarvan de jongste (nog) een engeltje is...

Ik weet het niet- Soms lijkt het wel alsof ik opnieuw op de middelbare school zit ipv zij.

Sterkte en groet Roelien

27 april 2010 om 19:07  

Vorig jaar heb ik mijn schoonzus een vette bos met bloemen en een diploma gegeven toen haar jongste (eindelijk) was geslaagd. Zij had er zelf de meeste studie-uren inzitten wat ik geweldig knap vond. Dus dat kuuroord lijkt me geen verkeerd idee!
Grts Karin

27 april 2010 om 19:30  
inge zei

super. en juist omdát ze zo'n moeder heeft die een uur lang aanspoort when needed, gaat dat helemaal goed komen!

lied had ik al gehoord. geweldig. op je tandvlees! ; )

27 april 2010 om 20:15  

Gefeliciteerd, de 1e hobbel genomen!
Ik ben het met Roelien eens: sancties werken vaak goed. De computer is hier ook regelmatig afgesloten in de eerste VO jaren...
En in de toetsweek ging ie er zowiezo uit. Succes!
Groetjes jolanda

27 april 2010 om 20:59  

Goed nieuws!! Ik hoop maar dat we deze week ook zo'n bericht van jongste ontvangen.... *duim* *duim*

27 april 2010 om 21:13  

Gefeliciteerd voor dochterlief en succes voor jou. ;-)

27 april 2010 om 21:20  
Juud zei

fijn dat je dochter is toegelaten!!nou wie weet zijn de wonderen de wereld nog niet uit he en treft ze een boel vriendinnen die ook wel willen leren...

27 april 2010 om 21:28  

Gefeliciteerd !
En suc6 met .. eh .. motiveren :-).

27 april 2010 om 22:35  

Rustoord??? Nou, gaan we leker samen... Ben er vreselijk aan toe!
Veel succes met je dochter. Op het RSG... Ik hoop dat jij en zij het vol gaat houden.... (Ben zoooooo blij dat jongste bij mij tenminste wel kan leren/lezen/schrijven...) Maar ik geloof nog steeds dat oudste en middelste er zeker ook wel gaan komen! (Ookal lezen/schrijven die (bijna) niet...)
Veel sterkte,
ook uit Harderwijk....

28 april 2010 om 02:02  

O Ilse wat een topplan, dat rustoord.. hoewel.. na hooguit 1 week verveel ik me waaschijnlijk stierlijk! En die strijd die blijft! Mijn oudste (bijna 19) ruimt never nooit haar kamer op, wát ik ook zeg.. dus ik heb me er bij neergelegd( nou ja, ik doe alsof) en zet ook geen voet bij haar binnen..(kan ook niet, is een te grote puinhoop)
Sterkte en toch voor deze genomen horde de felicitaties hoor!
Groeten, Corine(THUIS)

28 april 2010 om 13:20  
Zara zei

Met alle blogmeiden naar een rustoord dat lijkt me geweldig! Een soort van lotgenoten contact wordt het dan... Ook leuk dat juf het toch niet bij het rechte eind had eb jij wel. Daar knappen we van op!

28 april 2010 om 15:47