28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

FabulousZaterdag kwam mijn middelste thuis , die was een paar dagen wezen logeren bij de zus van G die ook een dochter heeft in dezelfde leeftijd.
Nou die twee meiden hadden elkaar gevonden hoor , die vonden het reuze gezellig samen, en hebben van alles uitgevreten. Mij dochter had ik 40 euro meegegeven voor de week met de mededeling dat dat niet op hoefde , dat ze daar best iets van mee terug mocht nemen . (Ik had kunnen weten dat dat niet zou gebeuren maar toch je houdt hoop...) Nee mijn dochter kwam thuis met 0 euro na die 4 dagen maar wel met:
  • pumps, die ze ergens gescoord had voor 10 euro
  • bikini van de Wibra
  • bh met vulling
  • geverfd haar
  • heel veel lege cola blikjes en chips zakken
  • oorbellen uit de Dolly Dots periode (jaja ze kunnen weer uit de kast het is weer IN)
  • antirimpel maskertjes
Die pumps die wist ze best dat ik dat NOOIT goed zou vinden als ze die kocht maar ja dan ben je weg , zit je in het oosten van het land, weet je dat je ze niet meer terug kan brengen, dus dan koop je pumps en kijkt je moeder aan alsof ze een grote ouderwetse debiel is als ze zegt dat die schoenen ordinair en lelijk en zo niet mode zijn. Geloof me het waren van die hele ouderwetse pumps (zwart) met een foute hak. Enfin iets modisch sjiek vind je ook niet voor 10 euro.

Toen hoorde ik bikini van de Wibra, en kreeg meteen weer visioenen van IK in mijn pubertijd, ik wilde nog niet dood gevonden worden in de buurt van een Wibra en van zijn langs al zijn leven liep ik toen niet met een tasje van de Wibra , ik schaamde me dood ! Dat kon echt niet een plastic tas van de Wibra..... Inmiddels schaam ik me nergens meer voor maar zie je me nog niet snel in Wibra/Zeeman/Piet/Gamma winkels omdat ik ze DEPRIMEREND vind en het ruikt er altijd zo verschrikkelijk. Enfin die bikini was nog best leuk ook dus dat was een meevallertje.

BH had ze van de Hema en dat is dan weer wel helemaal mijn winkel, zou niet weten wat ik zonder een HEMA zou moeten , ik weet nog in Frankrijk miste ik vooral de Hema en kroketten. Een land zonder kroketten is voor mij nog steeds ondenkbaar. Niet dat ik ze vaak eet , soms maanden niet maar als ik er eentje wil moet ik er eentje kunnen eten en als je dan in een land woont waar ze gewoon niet te krijgen zijn heb je er wekelijks zin in , zo werkt dat bij mij ...

Cola en chips die lagen leeg door heel de slaapkamer van vriendinnetje en ma was not amused door de bende die die twee hadden veroorzaakt. GRRRR

Oorbellen, GROTE oorbellen, ordinaire oorbellen, TE GROOT voor een 12 jarige oorbellen. Verder kunnen ze nooit duur zijn geweest want zo zien ze er ook uit: goedkoop.
En ik ben echt voor de koopjes maar wel koopjes die er dan niet uitzien als een koopje . Ik hou niet van ordinair en goedkoop eruitzien , en geloof me zo zien ze er uit.

Antirimpelmaskertjes (alsof er ook maar 1 rimpel te bespeuren valt op je 12e) hadden ze gekocht en ELKE dag een maskertje gedaan, en de hele vloerbedekking er ook nog mee vol gesmeerd. Ondertussen de hele bus haarlak van moeders leeggespoten en niet in de prullenbak gegooid die lege bus, nee uit het raam gesmeten de tuin in !

Dan dat haar, stiekem hadden ze haarverf gekocht en gingen highlights maken in de badkamer , het zijn geen highlights het zijn highvlekken , het kind lijkt wel een zebra. Het ziet er niet uit .
Van zichzelf heeft deze meid vreselijke mooi dik donkerbruin haar .
Nu heeft ze dat haar nog steeds met roodoranje vlekken en strepen erdoorheen.
Volgens haar en het pakje haarverf gaat dit er na 3x wassen uit. Ik krijg haar maar niet aan haar verstand gepeuterd dat iets wat gebleekt is er niet na 3x wassen uitgaat......dat haar wordt niet meer donkerbruin en dus zit ik met een zebra in huis .

En alsof dat allemaal niet genoeg was kreeg ik gisterochtend de schrik van mijn leven ........
Mijn 12 jarige dochter die altijd een beetje college gekleed ging en netjes, kwam de trap af...
en ik ga even van onder naar boven beschrijven hoe mijn mooie lieve dochter eruitzag...

pumps (van die foute )zwarte
te strakke trekking spijkerstof met witte beenwarmers erover
felpaarsshirtje met een zachtpaarse bloese erover met bh met vulling eronder
en ik vermoed nog extra kipfilets want ik zag dingen die er eerder niet waren
een hoofd vol make-up, dikke zwarte strepen rond de ogen , knallende oogschaduw, lipstick en een geverfd zebra kapsel.........en die TE grote afschuwelijke oorbellen.

En het ergst van alles ze vond het allemaal geweldig , terwijl ik een bijna hartstilstand kreeg , vond zij dat ze er FABULOUS uitzag en begon meteen te zeuren wanneer ze nou eens mocht gaan stappen (aaarrggghhh) , inmiddels moest ik bijna aan de beademing want ik zag alle loverboys van NL al denken, "die is er klaar voor daar hoeven we weinig meer aan te doen" .

Ik wil het dus niet , NEE NEE NEE, ik wil het dus gewoon niet hebben, dat mijn dochter, er zo bijloopt en noem me maar ouderwets, een kakbal , het maakt me niet uit, maar ik wil gewoon niet dat mijn 12 jarige dochter er als een stoep *** bijloopt. Die heb ik dus linea recta naar boven gestuurd en die make-up eraf laten halen, die pumps die worden gewoon verstopt vandaag en mogen alleen voor carnaval nog uit de kast. HELP

Mijn kind is mooi van zichzelf, au naturel, die heeft dat allemaal niet nodig .

FABULOUS .


24 reacties:

Door zei

Total make over in een week tijd dus? Kan me je reactie voorstellen hoor, ik zou ook uit mijn dak gaan bij pumps op 12-jarige leeftijd en make up. Voortaan laten logeren bij een vriendinnetje van de hockeyclub haha?

1 maart 2010 om 09:41  

Gewoon puur !! is inderdaad mooier Ilse voor een meid van 12 !! toch ?

Maar een schitterend verhaal weer genieten op de maandagmorgen !

Heb een gezellige week groetjes Ria

1 maart 2010 om 09:51  
Femke zei

O mijn god! Ik krijg al zowat een hartverzakking als ik het lees!
Zo'n prachtige natuurlijke schoonheid die denkt dat ze dat nodig heeft. En zo jong al.
Zet je honkbalknuppel maar vast in de gang mam.

1 maart 2010 om 10:06  

OOOOOHHHHH arme jij, mijn dochter heeft er altijd als een hockeytutje uitgezien en zal dat over 20 jaar nog steeds doen (zooooo niet mama hahaha)Mijn regel was voor je 16e geen make-up, maar met 15 was een potloodlijntje geoorloofd. Ze is in nu 20 en nog steeds heel zuinig met make-up. Haren verven heeft ze zo'n 2 jaar geleden een keer gedaan, voorlopig is ze genezen haha. Vooral niet te krampachtig Ilse, duidelijke afspraken maken. Bij mij mocht veel, maar wel binnen mijn grenzen.
Sterkte, dikke knuffel.
Brigitta

1 maart 2010 om 10:21  

Oh Ilse, ik kom niet meer bij! Oh wat erg van haar haren, dat komt alleen nog goed als je 't weer laat verven hè, en dan in donkerbruin. En ze durft nog wel naar buiten met dat haar, of ziet ze zelf het probleem niet?
En joh, laat haar gewoon een dag op die pump lopen, dan hangen de vellen erbij rond haar voeten want het is natuurlijk plastic, je koopt geen leer voor 10 euro, en dan loopt ze een week met lekkende voeten die pijn doen en dan is ze daar meteen van genezen en wil ze haar college-stappers weer aan hoor! ;-)

1 maart 2010 om 10:41  

Goh Ilse, ben jij nooit jong geweest! Geen wonder dat ze jou een oude moeder noemt.
Oh lieve help, ben ik even blij dat ik geen dochter heb (kijken of ik dat over drie jaar nog steeds zeg), ik zou ze opsluiten lang....heel lang, maar dat mag geloof ik niet :o( En die haren, ik geloof dat ik dat nog het ergste vind, de rest kan in de open haard, maar hoe lang duurt het wel niet voordat die highlihgts eruit zijn gegroeid. Ojee, meisjes van 12......
Succes ermee, liefs, Karin

1 maart 2010 om 11:22  

Prachtig verhaal. Maak je niet te druk. Laat toch wat experimenten. Je hebt er 12 jaar opvoeding en jouw smaak qua mode ingestopt. Dat is echt niet in een week teniet gedaan. Dat opmaken houdt ze toch niet vol. 't Haar das wel jammer, maar daar zijn dan weer profesionele kappers voor om het te herstellen.
Pak het wat luchtiger aan.

1 maart 2010 om 11:28  

Wat een prachtig verhaal Ilse! Die hartverzakking kan ik me voorstellen zeg! Maar ik hoor ook mijn moeder weer zeggen: "Kind, je hebt zo'n sprekend gezichtje. Doe je haar toch lekker fris achterover!" Zo zal jij nu ook wel klinken voor je dochter. Ik ben het met de vorige schrijfster eens: neem het maar een beetje luchtig op en verlies je gevoel voor humor niet!

1 maart 2010 om 12:27  
Anoniem zei

Ach gossie ondanks alles moest ik toch wel lachen. Niet om al die dingen maar om hoe jij het allemaal beschrijft. Hier een 13 jarige dochter die make-up gebruikt voor speciale gelegenheden met camera (concert en zo) en er verder nog netjes bijloopt, gelukkig zijn er hier op school strenge regels voor: Gesloten shirts, geen afgezakte jeans, geen hoofdbedekking, geen make-up, geen kettinkjes en tijdens de schooluren alleen maar oorstekkertjes en geen hangers.
Kun je geen entrée vragen voor de zebra-show?

1 maart 2010 om 12:38  

Als moeder snap ik je volkomen! Maar als dochter was ik ooit ook niet dat wat mijn moeder hoopte.. (maar dat kwam goed).
Op deze leeftijd moet ze zichzelf ontdekken.. en moeders moet.. loslaten!
Groeten, Corine

1 maart 2010 om 12:53  
lia zei

Ja, als ik dat lees ben ik toch blij dat ik dat niet ken. Niet omdat ik jongens heb, want die kunnen het ook. Maar mijn zonen hebben allemaal een beetje mijn smaak. [Gelukkig maar] En kan zelf ook altijd van alles meebrengen. Altijd goed. Maar weet ook nog wel dat mijn vader mij vroeger ook naar boven stuurde dat de make-up van het gezicht moest. Haha, moet er opeens aan denken.

fijne week

1 maart 2010 om 13:16  

Oh no! Hoop dat het van korte duur is... Beenwarmers zijn die echt weer in? Vreselijk die dingen!!

1 maart 2010 om 14:02  
Anoniem zei

Ik zou heeeel graag een filmpje willen zien, van jou gezicht als ze de trap afkomt.
Ik keek laats in één of ander blad van mijn zusje,
Wat jij beschreef, is helemaal de mode van nu..doe je niks aan.
heeeeeeeeel veeeeeeeeel steeeeeeerkte de aankomende jaren.
Weet je wat je moet doen, je moet je ook zo kleden, en dan nog gekker.en daar dan de hele dag in lopen,
Dan zo van;
Ik heb er over nagedacht en eigenlijk vind het super cool wat je aan heb, wat vind je ervan zo moeder zo dochter.
Gaat ze echt niet leuk vinden.

1 maart 2010 om 16:29  

Ha Ha Ha ik moet hier zo om lachen, en kan erover meespreken.
Toen mij oudste dochter zo rond die leeftijd was ging ze iedere dag in GALA naar school. Je houdt het niet voor mogelijk hoor vol in de make up en van haar kleedgeld kocht ze ,,Robe's,, waar je U tegen zegt. Gek werd ik ervan en zich schamen?? ho maar.
Maar wees gerust, het gaat over.

Hermine

1 maart 2010 om 17:30  

Ach wat leuk een zebra in huis! En dat voor 'n prikje... Een zebra die op pump loopt wordt wel ietwat ongeloofwaardig en helemaal met een opvul-BH. Als ik dit lees, knijp ik in mn blote handjes dat ik geen dochter heb...
Succes ermee de komende 8 jaar (als het mee zit he 8 jaar, kan ook zomaar 12 jaar duren...)

1 maart 2010 om 18:33  

zo, heeft zij even die 40 euro goed besteed. ;-)
En arme jij, je bloedmooie dochter zo maar ineens helemaal anders! :-(

1 maart 2010 om 19:52  
Anoniem zei

Zo even mijn tranen wegvegen van het lachen, sorry.
Hoe is ze vanmorgen naar school gegaan en waren haar klasgenoten ook zo enthousiast over haar kapsel als zijzelf.
Wat die schoenen betreft ben ik het helemaal met Madelief eens gewoon op laten lopen is de lol er snel af.
Mijn dochter zat hier laats aan tafel te make uppen. Er met verbazing naar zitten kijken.
Na 4 lagen mascara kwam er nog een 5e bij ze kon haar ogen nog maar nauwelijks open houden.
Haar verteld dat als je wimpers eenmaal uitvallen ze niet meer aangroeien, daar schrok ze toch wel van.
Meiden in de pubertijd.
Hou je haaks en heeeeel veeeel sterkte.
x Fon

1 maart 2010 om 21:11  
Petra T. zei

Het is alsof ik naar mijzelf kijk anno 1967, maar dan ook nog haarstukken en valse wimpers,witte lipstick,zwarte eyeliner,hotpants, kniekousen en platte schoenen met bolle neuzen.
Ik zat op de kappersschool en daar wisten ze wat optutten was in de zestiger jaren.
Bij mijn dochter heb ik nooit iets verboden, maar zei altijd
"we moeten het samen leuk vinden"
en daar trapte ze altijd in.
Resultaat, ze ziet er kakkig sportief uit,maar altijd beeldig.
Lieve Ilse het komt uiteindelijk altijd goed.
warme groet Petra T.

1 maart 2010 om 22:22  

Hier 2 dochters, die van 15 doet zelden iets van make-up op en leeft in spijkerbroek en shirt + vest. Die van 13 heeft wimpers tot op haar schouders en daar doet ze dan ook nog eens (heel netjes!) mascara op, ketting om, oorbellen in en als ze zou mogen dan zou ze elke dag haar hoge (ook zelfgekocht :-) hakken aan doen.... tja... hoe waren we zelf? Ik heb ook een foto van mezelf als 13 jarige en daar heb ik zoveel lipgloss op dat je het er waarschijnlijk af kon scheppen.... Ik vind het ook razend moeilijk hoor en ze vinden me vaak een zeur maar ook loslaten moet je leren (en als het een vak op school zou zijn dan zou ik nu een dikke onvoldoende halen :-)

Sterkte....

1 maart 2010 om 23:22  

Hier 2 dochters, die van 15 doet zelden iets van make-up op en leeft in spijkerbroek en shirt + vest. Die van 13 heeft wimpers tot op haar schouders en daar doet ze dan ook nog eens (heel netjes!) mascara op, ketting om, oorbellen in en als ze zou mogen dan zou ze elke dag haar hoge (ook zelfgekocht :-) hakken aan doen.... tja... hoe waren we zelf? Ik heb ook een foto van mezelf als 13 jarige en daar heb ik zoveel lipgloss op dat je het er waarschijnlijk af kon scheppen.... Ik vind het ook razend moeilijk hoor en ze vinden me vaak een zeur maar ook loslaten moet je leren (en als het een vak op school zou zijn dan zou ik nu een dikke onvoldoende halen :-)

Sterkte....

1 maart 2010 om 23:22  

Houd je hart maar vast hoor Ilse, zolang ze nog op de basisschool zitten valt het allemaal nog wel mee!

2 maart 2010 om 10:55  

Hahahaha, en dat kind is helemaal met zichzelf en haar aankopen! Komt haar moeder met de mededeling dat de Wibra stinkt (doet het ook, overigens...)... Wéér in deuk in haar waardigheid als jongedame.... ;-)
je hebt het er maar zwaar mee, hè Ilse??

3 maart 2010 om 09:21  
Anoniem zei

oh ik snao je helemaal: au naturel!

Aan de andere kant...moet ik zeggen....ze heeft het niet slecht gedaan, zo met 40 euro! Ze kan effectief shoppen :-)

3 maart 2010 om 19:57  

Style by Jury moet er dus aan te pas gaan komen, hahahaha

dit alles heb ik op die leeftijd al voorkomen door haar zelf op te maken, en haar de verschillen te laten zien, gelachen hebben we zelfs en de kappers in de vriendenkring deden ons haar maar vertelden ook alle weetjes en ditjes en datjes dat je haar met 12 jaar nog niet volgroeid is enzo, dat ze pas met 16 minimaal kon gaan denken aan verven oid, en laat ze dat nu pas gedaan hebben heel mild? Samen met oma overigens en vriendin in de vakantie en er is weinig van te zien, hahahaha

COOL ;-)

Jou wens ik heel veel sterkte met jouw 12 jarige :D

XXX

6 maart 2010 om 10:02