28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Beren/werk/school


Gisteren na mijn jankbui en mijn bad was ik nog steeds de hele dag in mineur.
En ik vind dat ik iets moet doen .
Dus ging ik kijken bij Kika maar die hebben een vrijwilligers stop op het moment .
Dus ging ik verder kijken en dacht , ja dat ga ik doen, ik ga de Kika beren verkopen in mijn webwinkel want mensen willen toch vaak iets hebben als ze iets geven (Hollanders!!)
Dus binnenkort de Kika beer in de shop te koop , en koop die beer nou , iedereen kent toch wel iemand die een beer wil ? En je steunt er KIKA mee .
Ik verdien er NIETS aan aan die beren , het is voor KIKA , voordat mensen hier weer het slechtste gaan denken en denken dat ik daar nog wat aan ga verdienen aan KIKA, nee dus.

En verder is het zaterdag en moest de eerste om 7.50 uur op de hockey zijn, mensen dat zijn toch geen tijden?
Ik ben dus al uren wakker.
Nummer twee vertrekt net en dan zijn er nog 3 die moeten hockeyen. Twee van de zeven hebben niets vandaag waarvan ik nu al weet dat 1 van die twee zijn dag horizontaal gaat doorbrengen voor de tv en Xbox alleen niet lang meer want diegene mag gaan vakken vullen bij AH. Het inschrijfformulier heb ik al in huis.
En toen we het hem gaven, keek ie heel raar, zo van : "werken, ik? en huiswerk dan?" ja dan hebben ze ineens huiswerk duh (moest bijna aan de beademing van de schrik) hij is nu al 2 weken aan het bekomen van het idee dat ie moet gaan werken. Maar ik vind met 15 mag je best een bijbaantje hebben en iets doen.
En als je hele dagen horizontaal kan liggen voor een xbox kan je ook werken dan heb je dus tijd genoeg. Dus we hopen op een snelle oproep , gedaan met het luie leventje !
Nog een paar maanden dan is zoonlief ook 15 en moet mag hij ook. YEAH.

En verder heb ik een beetje ruzie gemaakt met de juf, nou ja geen ruzie, we zijn het niet eens en ik ben een eigenwijze moeder.
Het gaat nl over de schoolkeuze van mijn dochter , het voortgezet onderwijs, daar zijn de school en ik het niet eens met elkaar .
Ik heb op eigen initiatief de betreffende nieuwe school gebeld die er niet negatief tegenover staan mijn dochter aan te nemen terwijl dit geheel tegen het advies van de juf is . En dat vinden ze natuurlijk niet leuk daar op school. En ik weet dat ik eigenwijs ben en dat ze misschien best gelijk hebben maar toch , ik wil het maximale uit mijn kind halen en terug kan altijd nog ...
wordt vervolgd...18 reacties:

wat een berengoed idee, Ilse. Ik doe mee hoor, ik wil wel zo'n beer. Laat me maar weten als je ze hebt.
Je hebt groot gelijk dat je je 15 jarigen aan het werk "schopt"...daar is helemaal niets mis mee...en als jij vindt dat je kind naar een andere school moet dan de juf zegt, ach altijd proberen.. ik weet natuurlijk niets van de verhoudingen bij jullie en de capaciteiten van de juf...het gaat er gewoon om dat je goed uitkijkt dat je dochter niet ongelukkig wordt, of een hekel aan leren krijgt... altijd op de tenen is lastiger dan de langere weg denk ik altijd.. maar zo ik al zei: ik ken de situatie niet om een advies te hebben

succes
grts

13 maart 2010 om 09:52  

Goedemiddag....uh morgen. Ik heb er ook al een halve dag op zitten. Zoon gaat naar Hongarije en moest hem naar school brengen.
Ik ga zeker een beertje bij je kopen. Binnenkort een babyshower dus mooie gelegenheid toch?
En werken zullen ze die blagen van 15! haha. Ben het helemaal met je eens. Dat gehang achter die apparaten..... laten ze maar iets nuttigs gaan doen en leren dat er gewerkt moet worden als ze geld willen hebben. Ozo.
fijn weekend.

13 maart 2010 om 09:58  

Lekker eigenwijs blijven hoor. (wat een mooi woord is dat eigenlijk). Mijn dochter mocht niet eens haar HAVO afmaken. en nu gaat ze promoveren. Ik ben in ieder geval hopeloos trots op haar en denk als ik aan haar vroegere leraren denk. ,,,NANANANA,,, Fijn dat ze het allemaal zo goed weten. Vastgeroeste eikels zijn het. Vecht voor je kind. Meestal gaan ze met de stroom mee.

13 maart 2010 om 10:09  

Jij eigenwijs? Had ik nou nooit gedacht :o)
Goed van je, die KIKA beren en goed van je dat je opkomt voor je kind. Daar zijn we toch moeders voor!
Fijn weekend!

13 maart 2010 om 10:21  

Goed initiatief Ilse, die beren!
Alleen van KIKA zelf snap ik geen sikkepit...De kinderen bij ons op school hebben zich suf gerend voor KIKA, mooi bedrag willen we overhandigen, is er geen hond die even knap die cheque wil aannnemen of in een kraampje wil staan voor voorlichting...Zeggen ze dat ze voldoende vrijwilligers hebben...
En die luilak-zoon: hup, aan de bak, lijkt mij ook! Worden ze nooit slechter van. Wat betreft schoolkeuze dochterlief: goed dat jij er voor gaat, maarre JIJ moet niet het beste uit je dochter halen, dat moet ze altijd nog zelf doen, hè..
Fijn weekend, Nieneke

13 maart 2010 om 10:35  

Goed idee van je, die beren vinden de katten errug lekker omdat ze zo zacht zijn! En ook leuk om kado te doen idd.
Goed dat je voor je kind opkomt, vaak gaat de school alleen uit van de cito-score bij het maken van de keuze. Die van mij zitten tot grote tevredenheid op de juiste school, zonder dat we ervoor moesten knokken ofzo. Scheelt alweer een hoop stress.

13 maart 2010 om 10:41  

Ik heb al 3 van die beren, ook omdat ze prachtig mooi zijn en lekker zacht en ik KIKA wilde steunen.
En die zoon van jou: hup, aan het werk met z'n luie reet! Wortel schieten kan altijd nog!
En jij ruzie met een juf? Wat? Nú pas? ;-)

13 maart 2010 om 12:33  

Wat een mooi initiatief, de beren, ik houd het in gedachten!
En hou je (bere)poot stijf: bij kind en school...
Succes ermee, lieve groet Jolanda

13 maart 2010 om 12:52  

Het is hartstikke logisch dat je het maximale uit je kind wilt halen! Lekker blijven doen (Y) good luck ..

13 maart 2010 om 13:59  

Zijn leuke beren, dus dat komt vast goed.

Ik denk ook dat je het maximale uit je kind moet proberen te halen. Terug kan inderdaad nog altijd. En jij eigenwijs? Echt??? ;-)

13 maart 2010 om 16:24  
Anoniem zei

Goeie actie van mama: schoolkeuze van dochter wordt niet perse bepaald door juf. Good for you girl!

En ik ga bij jou een KIKA beer kopen. Omdat KIKA goed is, en omdat dit een goeie actie van jou is. Dikke kus hiervoor. Alle beetjes helpen...en jij draagt op een grotere manier bij.

Je bent een topwijf, excusez le mot.

13 maart 2010 om 16:34  
lia zei

Leuk idee van je die beren ik heb er in het verleden al wel 5 gekocht en allemaal weggegeven, dus wie weet koop ik er een voor mezelf.

En hier hebben ze altijd vanaf hun 15e gewerkt hoor, heel normaal. Hup ze willen van alles dus werken dan.

En schoolkeuze, gelukkig waren wij het altijd eens. Maar ik wens je succes met de keuze maken.

En nu een fijn weekend

13 maart 2010 om 16:46  

Heeeeel goed Ilse dat je je nare gevoel omzet in iets geweldig positiefs. Dan heb je tenminste het gevoel dat je iets DOET al is het maar een muggeplasje om met Repel te spreken.... en inderdaad het wordt tijd dat je zoon ook iets DOET voor de kost. Van werken is nog nooit iemand slechter geworden. En ja: je kent je eigen kind het best! Ik had zo'n kind dat ik niet op de HAVO geplaatst kreeg. uiteindelijk heeft ze MAVO, HAVO, VWO gedaan en is uiteindelijk als een van de weinigen in Nederland binnen de officiële studeertijd als psycholoog afgestudeerd! Als er geen eigenwijze mensen waren, zou er nooit wat veranderen in de wereld.

14 maart 2010 om 08:18  
inge zei

heb al 3 van die beren. de zwarte, roetje, de witte, clondyke, en de bruine, binky.
goeie zaak.
en een vrijwilligersstop?!!

ook heel goed dat je de kienders aan het werk zet. en naar een school laat gaan waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen!

14 maart 2010 om 11:42  

Ik heb ook meteen geld over gemaakt naar Kika, alle beetjes helpen. Goed idee van de beren, hopelijk verkoop je er veel !
En die schoolkeuze ..volhouden hoor ! Mijn jongste moest naar het VBO ( toen bestond dat nog ) maar ik wilde haar naar de Havo hebben. De leerkracht van de basisschool had echt een hekel aan mijn dochter en had VBO advies gegeven .. de middelbare hield vast aan het advies maar maakt met mij de afspraak dat ze met Kerst naar de cijfers zouden kijken .. die wasren allemaal 9 en hoger. Dus in januari naar de Mavo en met de zomer door naar de Havo en 4 jar later had ze haar diploma .. ik denk dat je als ouders je kind beter kent !

groetjes Elise

14 maart 2010 om 18:21  
Anoniem zei

Heel herkenbaar. Mijn oudste zit in groep 8 en die willen ze nog een jaar houden omdat hij zo jong is! Laten ze hem eerst 2 keer een klas overslaan en dan is hij groep 8 te jong. Ja...duh! En dat terwijl hij met zijn cito havo/vwo advies heeft. Zijn we dus ook nog niet klaar mee, met die juf!

Enne...ik heb in mijn laatste blog een verwijzing en link naar je Kika-beren geplaatst. Ik heb dan nog wel niet zoveel lezers als jij..maar elke beer is er een toch??

14 maart 2010 om 22:03  
Door zei

Alle beertjes helpen! Mooi actie van je!

Hier heeft zoon van 14 ook een bijbaantje hoor, niks mis mee.

15 maart 2010 om 09:19  

Heel goed, nu weet ik dus meteen waar ik de Kika beren voor mijn dochter en nichtje kan gaan bestellen! :-D

15 maart 2010 om 17:40