28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Doodeng doodgaanIk moest net even iets opschrijven en terwijl ik aan het schrijven was zag ik het ineens.
Een pen van de DELA.
Ik zit (*#^&*(()&^%$%^&* te schrijven met een pen van de DELA.
En als ik iets niet wil, is het iets met de DELA te maken te hebben.
Ik wil namelijk al heel mijn leven NIETS met de dood te maken hebben .
Doodgaan vind ik eng.
DOODENG ("leuke" woordspeling).
Ja mensen ik ben bang voor de dood en niet bang het te zeggen.
Kijk ik wil graag geloven in een paradijs na je dood of een beter leven na je dood of reïncarnatie of wat dan ook , als het maar beter is hè mensen, beter dan nu.
Want waarom zou je anders nog dood willen als het slechter zou worden?
Maar zolang niemand nog is teruggekomen uit de dood die ik persoonlijk even kan spreken en die mij weet te overtuigen met behulp van bewijsmateriaal in de trant van foto's , dvd, of iets anders dat het echt beter is aan de andere kant of dat er überhaupt een andere kant is , geloof ik het gewoon niet, en dus vind ik doodgaan eng. Ik vind dode mensen al een stuk minder eng want ja als je er maar vaak genoeg mee geconfronteerd wordt ...maar het dood zijn op zich vind ik gewoon eng. Kijk als je elkaar straks weer tegenkomt daarboven in de hemel, hoe zit dat dan met stellen die bv na het overlijden weer hertrouwd zijn? Krijgen die dan mot daarboven? Gaan die vrolijk met zijn drietjes verder? Ik snap er geen bal van hoe dat dan zou gaan en al die mensen waar je het hier op aarde niet mee kon vinden moet je die daarboven dan ook weer zien? Wie heeft daar nou zin in? Ik vind het dood zijn eng .
En daarom wil ik dus ook geen pen van de DELA. Hallo mensen, een pen van de DELA .
Het is ook niet gebruikelijk natuurlijk dat je een pen van de DELA hebt toch? Die heb je alleen maar als je met de DELA te maken hebt gehad en ook daarom wil ik gewoon niet met dat stomme ding schrijven want ik wil er gewoon niet steeds aan moeten denken aan de DELA.
Genoeg DE.LA reclame trouwens .
Ik vind trouwens dat ik wel genoeg mensen heb zien doodgaan de laatste jaren , dus God als je bestaat God, dan stop er maar eens mee voor de komende jaren !

Verder valt mijn haar nog steeds met bakken uit en heb ik nog haar, maar heul weinig en ik maak me zorgen en slik me ziek aan de Hairevit die ik op aanraden van F heb gekocht en hoop ik elke dag dat de hairevit gaat helpen. En ik kan wel gillen/schreeuwen van angst voor kaal worden maar blijf rustig want stress is natuurlijk niet bevorderlijk voor mijn haaruitval en stress is dus ook gewoon de oorzaak van mijn haaruitval en stress mijn god ik heb zoveel stress...................

Oh enne ik krijg net een award van Femke, lieve lieve Femke, je leest hier ik weet al niet hoelang mee en je reageert ik weet niet al hoelang , en ik lees je nooit. Waarom ? Omdat ik er nu pas achter kom dat jij een blog hebt en ik snap niet dat ik het niet wist, of niet las bij je , ik ga je nu linearecta toevoegen aan mijn blogs en je volgen en bij deze bedank ik je voor de award , ik klaagde vandaag nog dat ik ook een award wil maar er geen krijg en hup kijk eens aan: een award (op mijn wenken bediend) ! THNX !!!!
Oh inmiddels kijk ik op je blog en zie dat je nog maar net blogt dus geen wonder dat ik het niet wist want ik was natuurlijk niet zo aanwezig de afgelopen tijd. Maar dat gaat dus helemaal goed komen vanaf nu.


24 reacties:

hihi ik ben inderdaad nog maar heel erg net begonnen.
en misschien komt er wel niemand terug uit de dood omdat het daar zo gezellig is en ze denken ik blijf lekker hier?

1 groot hemels feest....

6 februari 2010 om 20:38  

Dood is niet eng.
Dood is heel verdrietig ja, voor ons achterblijvers. Maar dood is niet eng. Ik heb mijn moeder zelf opgebaard na haar overlijden en dat was, samen met de geboorte van mijn kind, de meest intense ervaring van mijn leven. Maar, das ieder voor zich. Ik ben iig niet meer bang voor de dood sindsdien. Wat niet wil zeggen: rijd mij maar plat of zo hoor. Ik word minster 90 en in goede gezondheid. Dat heb ik verdiend!

6 februari 2010 om 20:47  
Anoniem zei

Zo vandaag was het dan zover, Ik ben dertig. En om het als iets positiefs te zien, zeg ik 'Ik ben blij dat ik gezond dertig mag worden!''
Want in mijn vroegere sprookjes boek staat, dat we ook allemaal heel oud gaan worden, en nou is er al veel niet gebeurt, wat er in mijn sprookjes boek staat, maar één van de grootste tegenvallers is wel dat we echt niet de garantie hebben dat we gezond en wel, oud worden..
Ik ben ook doodsbang voor de dood en kan er ook echt heeeeeel naar van worden..ik snap het ook niet, dat 'DIT' zomaar weg kan zijn..
Dat ik, ik!! karintje lieve kleine veel te dikke karintje er zomaar morgen niet meer kan zijn.
Maar ja, voorlopig gaat dat dus echt niet gebeuren hé'!!! want ik moet eerst al mijn tuttemerull kadoobonnetjes inruilen. want jeetje ik heb er wel 6 gekregen. JIPPIE JEHHH..
Oh en heb ik je al verteld, dat als ik ook twee kindjes mag krijgen ik ze tutt en rull ga noemen. kan toch haast niet anders!.
Ik wou dat ik jou is zo blij kon maken als je mij maakt..en dat ik dan wat sress bij je kon weghalen..
en je een beetje rood haar van mij kon geven. Hou je van krullen???

liefs karin

6 februari 2010 om 22:10  
inge zei

ik vind het ook doodeng, moet er ook niet aan denken en weg met de dela dus ook!

verder, stress. wou dat ik wist wat ik moest zeggen en dat het dan *poef* voorbij was, maar dan zou ik stinkend rijk zijn en dat ben ik dus niet.

hou je taai!

6 februari 2010 om 22:50  

Ik vind het ook doodeng, ik ben erbij geweest toen mijn moeder haar laatste adem uitblied, ik had waaknacht en ik vergeet dat nooit meer. En 5 jaar geleden mijn zusje .. ik wil het ook niet meer.

Ik vind het ook Eng !

Fijn weekend, Elise

6 februari 2010 om 23:09  
Anoniem zei

Voor mij is de dood / het doodgaan ook niet "eng". Ik heb als verpleegkundige veel mensen bij het sterven mogen begeleiden en het was voor mij altijd een heel intense belevenis, iedere keer anders.

Over God en bewijzen:
Heb je wel eens hoofdpijn?
Geloof ik niet. Hoofdpijn bestaat helemaal niet.
Bewijs die hoofdpijn eens.
.....iedereen die ooit hoofdpijn had weet dat hoofdpijn bestaat. Omdat je hoofdpijn niet kunt bewijzen. Maar wel voelen- en daarom "weten" dat hoofdpijn bestaat. Zo is het voor mij ook met God,
Ik weet dat Hij bestaat omdat ik ervaringen met Hem gemaakt heb.En iedere dag maak.

Heel veel sterkte!

7 februari 2010 om 00:32  

Ik vind de dood ook heel erg eng, maar dat komt vooral omdat ik de mensen waarvan ik zo veel houd niet alleen wil laten. Denk ik tenminste.

7 februari 2010 om 01:08  

Ik vind de dood ook niet eng. Ja het is verdrietig en vaak onbegrijpelijk voor de achterblijvers. Maar ik ben niet bang voor de dood. Al sinds m'n 20e niet meer toen ik me voor het eerst bewust was van de gevaren die een hartoperatie met zich meebrachten (de eerste keer was ik 7 dus toen had ik geen idee wat er boven m'n hoofd hing, en dat was maar goed ook) inmiddels heb ik er een paar x voorgestaan en ik ben niet meer bang. Ik zou het vreselijk vinden voor hen die achterblijven en het zonder mijn sprankelende persoontje zouden moeten doen maar als het mijn tijd is, is het mijn tijd. En wat daarna komt, zien we dan wel weer (of niet, maar ik ben ervan overtuigd dat er meer is)

Stop stressing girl!!!!

Liefs
Brigitta

7 februari 2010 om 09:29  

Toen ik gisteravond bezig was met de award, bleef mijn muis stil staan bij jouw naam, wel niet, wel niet, ik wilde hem jou ook geven, maar mijn gedachtengang...

Zei mij, je zit even in zware tijden en jij krijgt deze award vast en zeker van iemand toegeschoven en kijk nu, ja hebt hem ook gekregen, waar ik het ook al wilde doen en dat lieve Ilse... is de waarheid.

En door mijn tiener laten schrijven, mijn minpuntjes dus, wat zou je willen weten dan, hahahaha

Jij vind de dood dus doodeng, kan ik mij voorstellen maar de dood... staat voor een nieuw begin, ook in het leven in de vele orakels die er zijn, er zit altijd DE dood in, en deze kaart... staat voor een nieuw begin, het oude afsluiten, het nieuwe laten beginnen. Zelfs in je dagelijks leven kun je de dood heel vaak symbolisch tegen komen, je sluit iets af, je start iets nieuws.

XXX

7 februari 2010 om 10:16  

Dood.. ja ik heb daar afgelopen dagen ook heel wat minuten aan gedacht....niet echt eng.. ten minste niet voor mij zelf.. maar wel voor degenen die achter blijven...dan moeten ze alleen verder.. en dat is een enge gedachte..ach.. als het zover is valt het misschien allemaal reuze mee..en is de DELA er om je keurig naar je graf te brengen:)..
grts

7 februari 2010 om 12:18  

Ik sluit me helemaal aan bij Scrapothekerin en vind de dood niet eng. Integendeel!
God heeft de dood nooit gewild, het is een gevolg van de zonde, dus van ons zelf mensen. Je kan m.i God hiervan niet de schuld geven of bedanken we God ook als alles voor wind gaat en we gelukkig zijn en gezond en voldoende eten hebben en een dak boven ons hoofd en en en...? Maar ik snap je gevoel wel hoor, ik begrijp ook lang niet alles wat er gebeurt en waarom het gebeurt.
En dat van je haaruitval mag nu wel eens genoeg zijn. Ik zou me geen raad weten! Ontstressen klinkt makkelijker dan dat het gedaan is.
Trouwens, ben je al uit bad? Ik had toch minstens 2 dagen geen logje verwacht! ;-)

7 februari 2010 om 12:59  
lia zei

Nou ik ga dus niet graag dood. En wil héél graag zien dat mijn kinderen allemaal [dus nog 1 te gaan] een eigen huisje hebben. En dan nog lekker lang genieten van alles. Och eigenlijk iets wat we allemaal wel willen. Maar als de kinderen groot zijn dan lijkt het minder erg te worden. Je zul maar van die kleintjes achter moeten laten. En wat er dan weer is, zien we dan wel weer.

Vervelend dat je haar nog steeds uitvalt. Ben je al eens naar de huisarts geweest?

Enne die pen heb je toch al weggegooid.

fijne zondag nog, lia

7 februari 2010 om 13:33  

Gek eigenlijk. Hoe mensen verschillend over de dood kunnen denken.
Ik vind de dood niet eng. Misschien zelfs eerder intrigerend, ben wel nieuwsgierig over nou iets is na de dood of niet.
Als er niks is .. nou ja, dan merk je het dus niet, dus is het niet eng. En als er wel iets is dan zal dat toch niet erger / slechter zijn dan het leven zelf?

7 februari 2010 om 15:10  

Doodgaan is eng, ik kan soms van wakker liggen met een gevoel in mijn lijf waar ik geen weet van heb. Ik kan ook niet kiezen, begraven of cremeren. Ik vind het namelijk allebei niets, is er niet nog een manier? En ik heb nog maar van weinig dierbare afscheid genomen. Heb zelfs mijn oma's en opa nog. Dus maar eentje die er al 21 jaar niet meer is....

Dus ik probeer er maar niet aan te denken en hopen dat ik noooooooooit doodga....

Pieternel

7 februari 2010 om 18:28  

De enige angst die ik inzake de dood heb is dat ik te vroeg dood ga.

Volgens mij ben ik het hier als oud besje zo zat, dat ik er graag mee ophoud :-)!

7 februari 2010 om 19:58  
Desi zei

Tja, ik heb wel al een keuze gemaakt en het wordt de hel. Kijk.. het zit zo. Tussen de hemel en de hel zit een glaswand. Nix hemel boven en hel beneden...nee, ze zitten op dezelfde etage met een glaswand ertussen. In de hemel is het oppassen voor je kleren (alles is wit).Er worden de hele dag wassen gedraaid en vleugels gestreken, zachtjes gepraat en klassieke muziek gespeeld.Geen alcohol, geen roddels, geen ruzie. In de hel daarintegen is het lekker warm, hang je aan de bar met een peuk in je mond achter je glaasje alcohol, met andre hazes op de achtergrond. Af en toe ff je broekspijpen omhoog om de kolen te scheppen, het moet daar toch lekker warm blijven! Daarna een potje poker en dan lekker laat naar bed. Tja...ik heb mijn keuze gemaakt. Oh en je dan heerlijk verkneukelen achter het glas,arme zieltjes in de hemel!
Nog steeds bang????? Groetjes desi

7 februari 2010 om 20:04  
Ada zei

Straks is het weer Goede Vrijdag en daarna Pasen. 'Nu jaagt de dood geen angst meer aan, want alles,alles is voldaan' wordt er dan weer gezongen.
Ja, het is erg naar om afscheid te moeten nemen van geliefden, maar voor Christenen is de dood niet eng.
Bedankt voor je openhartige stukje.
Ada uit Engeland

7 februari 2010 om 22:11  

Eigenlijk weet ik niet of ik bang ben voor de dood. Soms, wanneer ik me inleef in pijn en grote ellende, zou ik me kunnen voorstellen dat de dood beter zou passen. Bang kan ik zijn voor de dood van mijn kinderen. Dat is mijn aller allergrootste angst. Ik ben daar zo bang voor dat ik bij de gedachte al niet weet waar ik blijven moet. Ik had 'vroeger' ontzettend dik haar, echt waar, vraag het aan iedereen die mij als meisje en jonge vrouw kende. Niemand had dikker haar dan ik. Nu, nu nu! ik kan er gewoon om huilen, er is niets meer van over gebleven. Grote bossen haar kwamen onder het douchen van mijn hoofd. Het is een verlies. Ik weet ook niet wat je er aan kunt doen. Yoga doe ik nu. Sinds jaren heb ik nu het gevoel dat de haren iets minder uitvallen tijdens het wassen dan een paar jaar geleden. 'probeer' je niet teveel druk te maken 'probeer' niet teveel je eigen 'plaatje' na te jagen. Met andere woorden; loslaten en accepteren zoals het komt. ik denk dat je er iets meer rust voor krijgt en de haren liever bij je willen blijven dan van schrik weg wapperen (-; (ik weet het ook niet, echt niet) liefs

8 februari 2010 om 01:13  
Door zei

Donderdagmiddag overleed mijn vriendin van 43. Dus ik ben deze week ook met de dood bezig. Weer ja. Maar ik vind het niet eng. Wel heel heel vreselijk naar.

8 februari 2010 om 09:41  

OT, ik heb het verzoek ingediend om de 7 minpunten als facts uit te werken over moeder.... ze keek mij wat wazig aan, en zei waarom dan?

Nou er is een verzoek.. lol, geen idee of ze het gaat doen, maar wel zo leuk als zij dat ook maakt dan ;-)

XXX

8 februari 2010 om 11:00  
femke zei

Ik las ooit ergens dat voor een baby geboren worden net zo "eng" en onbekend is als wij denken over doodgaan.
Je zit lekker warm en droog ( oh nee nat dus) je krijgt eten en drinken en je mamma is de hele dag bij je. Dan ineens pijn, fel licht en je wordt door een tunnel heen geperst, daar is het koud en nieuw en eerst ook heel spannend. Maar je kunt niet altijd in je moeder blijven dus is het daar uiteindelijk ook beter. Zo kun je doodgaan ook bezien, misschien is het eng omdat je er niks van weet maar wie weet is het er wel beter. En misschien is er wel helemaal niks maar dan weet je dan toch niet meer.
ik ben niet bang voor de dood , wel bang om mijn dierbaren achter te laten.

maar ook las ik eens: mensen die bang zijn voor de dood zijn bang om te leven.

8 februari 2010 om 13:39  

Balen dat je haar zo uitvalt. Hopelijk blijft het snel weer zitten!

Gefeliciteerd met je prijs.

8 februari 2010 om 16:22  
Anoniem zei

God, wat lijken wij soms op elkaar. Ik ben ook doodsbenauwd om dood te gaan. Ik had het bijna als een van de 7 feitjes benoemd. Ik ben erg bang voor de dood.

En ook mijn haaruitval is niet over. Ik denk dat ik nog maar de helft heb! Ik kan geen staart meerin want dan heb ik niets meer dan drie zielige plukjes in dat elastiekej. Vreselijk!

Ik heb wel het idee dat de uitval minder wordt, maar dat kan wellicht ook komen omdat er minder is om uit te vallen!

9 februari 2010 om 10:39  

Ik heb het er ook niet zo op... maar ja, wat doe je eraan? Het is de enigste zekerheid in het leven van iedereen.... :-(

10 februari 2010 om 15:02