28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Ikea/Kerst/Bettie en Elvis

Gisteren werd me gevraagd of er nog wat leuks was bij Ikea.

Nou wij kopen er altijd de hondenpoepzakjes, dat zijn dus de zakjes waarmee je die vieze drollen opraapt die ze produceren, ja dat doen wij, wij zijn nette mensen. of ja eigenlijk laten we de kinderen dat doen want we gaan zelf natuurlijk niet in zo'n warme hondendrol graaien, kijk wij wilden een hond maar zij hebben het idee dat het hun idee was, en wie een hond wou moet hem uitlaten toch? en waarom heb je anders kinderen??
Verder kopen we elk jaar de kerstkoekjes, de gehaktballen en nu dus de kaas-kipballen.
Eerst kochten we ook nog elk jaar het huisje van speculaas wat de kinderen dan in elkaar kunnen zetten en versieren maar na 3 jaar ellende zijn we daar mee gestopt die dingen kregen we nooit goed in elkaar, die zijn veel te gammel en gaf veel te veel ergernis
Verder hou ik van de Ikea om de prijs, om de dingen zoals opbergdozen die daar gewoon schijtgoedkoop zijn. En vaak hebben ze echt leuke dingen.
Ik koop er nooit pannen want dat heb ik 1x gedaan en die pannen vind ik dus helemaal niks, ik hou van Tefal, met die geweldige anti aanbak laag ik vind het nl niet leuk als mijn eten voor de helft in de pan blijft plakken en ik het eruit moet schrapen en verslijt er dan ook veel per jaar.
En de gewone pannen die worden bloedheet, die kan je niet meer vastpakken aan de oren als je groenten of aardappelen hebt gekookt en omdat de meeste van mijn pannen dat wel gewoon kunnen heb ik me al tig keer verbrandt omdat ik simpelweg vergeet dat de Ikea pan dat niet kan.
Lief die eet steevast zo'n goedkope hotdog of twee als ie de kassa door is, 75 cent voor een hotdog waar vind je dat nou ? hij is niet te vreten maar dat vind lief geen probleem die vind hem nog best lekker ook .
Verder mag ik graag naar de Ikea om kinderkamer spullen te vergaren, commodes/kasten/bureaus/bank voor de slaapkamer etc....
Nu stond de Ikea vol met kerstspul , waar ik dan weer niet ben kunnen slagen omdat alles rood-wit was en ik niet zo van het rood ben met kerst , overigens is dat ook pas weer sinds twee jaar want toen ik nog in Weert woonde had ik na mijn crème periode een hele rode periode met kerst maar nu zit ik weer in de wit / grijs/ zink periode. Ja ach een mens wil eens wat anders toch??
De kerstboom staat weer hoor , de jongens hebben hem woensdag (de woensdag van de hoofdpijn en een dochter die niet wilde leren) met veel plezier opgezet voor me onder luid protest ja, Nino vond dat ie na zijn studie namelijk ook wel een beetje toe was aan tijd voor zichzelf.... ja wij ook vonden wij, vandaar dat we hun de kerstboom lieten opzetten ipv dat wij elke avond tot 12 uur bezig zijn, en omdat we vinden dat kinderen die verder geen bal hoeven te doen wel eens kunnen helpen, daar ga je immers niet dood van en omdat wij vreselijk druk waren met werk/wasjes draaien/boodschappen doen/ eten maken voor 9/dochter/huishouden en de rest van de kinderen

Die kerstboom staat natuurlijk al voor de Open Dag die we de 20e hebben hier in huis. Dat wordt zo gezellig mensen echt zo gezellig hoop ik , hoop ik
Al die vrouwen die ik alleen maar van de mail ken , die ik in het echie ga ontmoeten, die een druk , licht chaotisch, rondhuppelend mens verwachten ...ohhhh als die maar niet teleurgesteld gaan zijn want ik ben juist heel stil en teruggetrokken in dit soort situaties behalve na een liter gluhwein maar goed die ga ik niet meteen achterover gooien natuurlijk , pas na een half uurtje Ik kijk juist altijd de kat uit de boom en hoe meer onbekenden hoe stiller....
Ja kijk dat hadden jullie nou niet gedacht hè??

Vanavond gaan de kids naar Weert. En wij? Niks ontspannen, werk aan de winkel, er moet nog HEEL VEEL gedaan worden voor de Open Dag en dat gaan we dit weekend doen en natuurlijk onze Bettie in de gaten houden met haar 8 hangtieten. Men wat ziet dat beest eruit. Ze wordt er niet mooier op. Wel waakser, ze gaat tekeer , is nergens bang voor valt: de eerste beste Herder aan die ze tegenkomt, dat beloofd als de kleintjes er zijn.
Ik ben er supernerveus onder want bij Franse Bulldogjes zit er een risico aan nl , het ras heeft een dikke kop en die moet er wel uit kunnen...vaak is dit niet het geval en krijgen ze een keizersnee. Vanmiddag gaan we weer voor controle naar de dierenarts . Ik denk zelf dat het elke moment kan gebeuren maar goed ik ben geen arts.
En onze Elvis die altijd naast of tegen Bettie aanligt hoe gaat die het vinden als hij straks niet meer Number One is? Misschien mag ie wel niet meer in de buurt komen van haar... Arme Elvis.
Nog een paar dagen ..... dan ben ik gewoon ineens oma van een vierling of een drieling want dat weten we dus nog steeds niet zeker...
En die twee kleine hondjes hebben de hondenmand die ik net gekocht heb voor ze in vernield, die gaat dus de container in vandaag want ik wil niet dat er straks een pup in de vulling stikt.
Ik heb alweer een nieuwe gekocht van hetzelfde maar weer , hopelijk blijven ze er vanaf dit keer.

Toen ik woensdag zo liep te gillen tegen mijn dochter zei ik ook tegen Elvis dat ie naar internaat gaat als ie niet oppast. Elvis is een schatje, echt een poepie , alleen denkt Elvis dat het hondentoilet bij ons onder de eettafel is en deponeert ie steeds zijn drollen daar. En wij zien het nooit, het varken de hond zorgt er steeds voor dat hij dit ongezien kan doen, de vlegel.
Dus zei ik "ga zo door en je gaat naar Martin Gaus : Intern drie weken , die leert je dat slechte gedrag wel af *(%%T*()(*&%^()*&^%$#$%&^&**( "
Mijn lief zei toen: "die hond heeft zoveel geluk dat je zoveel van hem houdt anders had ie allang een nieuw baasje gehad."
Ja idd liefde is het daarom zijn de kinderen en honden nog steeds hier, hoe onuitstaanbaar ze SOMS ook kunnen zijn, ik hou van ze.


De geruïneerde hondenmand


Altijd bij elkaar...


Of tegen elkaar


In de werpkist zoals dat zo mooi heet, we zijn er klaar voor de uitzet is compleet....

23 reacties:

Ikea.. ik ben er niet zo'n fan van, veel plastic en daar ben ik niet gek op!
Oké, dus met het open huis moet ik even zoeken naar een bedeesd lief vrouwtje, dan kan ik me even voorstellen..
Ach en idd je hebt helemaal gelijk, die arme zwangere hond ziet er niet uit! Het is net een varkentje zoals ie in die werpbak ligt :)
Wel spannend zo langzamerhand!!
Groeten, Corine

6 november 2009 om 11:17  

De kerstboom.... en ik kreeg vanmorgen al opmijn kop van de juf dat ik het woord Sinterklaas in mijn mond nam. Want die komt pas 15 nov aan!

6 november 2009 om 11:17  

Wow, die hond is dik zeg, maar wel mooi en heel schattig lijkt me dat: puppies dan bedoel ik natuurlijk.

Ben heel benieuwd en duim dat het allemaal goed gaat, zonder keizersnee enzo..

6 november 2009 om 11:29  
Soes zei

Ilse = stil...
Hmmm. Daar kan ik me nou niks bij voorstellen.
Stille wateren, diepe gronden, zoiets?

6 november 2009 om 12:56  

Ik vind het heel jammer dat ik niet naar de Open dag kan komen. Hopelijk komen er daarna véééééél fotootjes op de weblog! Dan kan ik van thuis uit nog wat ideetjes opdoen en mss nog eens een bestelling plaatsen. Het begint een beetje verslavend te werken...

6 november 2009 om 12:57  

Oh, Betty is dik zeg. Dat komt nooit meer goed met die buik en hangtieten...
Zus en ik zullen niet direct gaan lopen stuiteren hoor bij je. Gewoon stil in een hoekje zitten en alleen maar k-i-j-k-e-n naar al dat moois! Krijgen we een plattegrond mee van je huis anders verdwaal ik er ws.

6 november 2009 om 12:59  

Ik durf te wedden dat Elvis na de bevalling gewoon tussen de pups gaat liggen omdat ie dat zo gewend is. Ben benieuwd of Bettie dat goed vindt...
En jij stil en rustig en teruggetrokken op je open dag als wij komen? Nou, dát wordt me een feest dan! Neem alsjeblieft bij het zonnegloren dan die glühwein! En anders trekken we je gewoon over je introverte gedrag heen hoor! Stel je voor: over 2 weken weet ik eindelijk wie Ilse in het echie is...kanniewachten! (ik bedoel dat ik dus eigenlijk ook gewoon in mijn broek sch... van zenuwachtigheid hoor!)

6 november 2009 om 13:29  

OOOO, wat vind ik het jamer dat ik niet kan komen 20 november!! Ik had het zo leuk gevonden al je spulletjes en , eerlijk gezegd, al jullie te zien. Maar ja, ik was ook niet op een aantal bruiloften en verjaardagen. Daar moet ik maar aan gaan wennen.......

6 november 2009 om 13:44  

OOOO, wat vind ik het jamer dat ik niet kan komen 20 november!! Ik had het zo leuk gevonden al je spulletjes en , eerlijk gezegd, al jullie te zien. Maar ja, ik was ook niet op een aantal bruiloften en verjaardagen. Daar moet ik maar aan gaan wennen.......

6 november 2009 om 13:44  

Ik hartje IKEA, maar dat wist je al.
Enne, als Bettie 'geworpen' heeft dan kom ik meteen hoor.
Ik wil wel eens zien wat daar uit komt, hahaha, grapje, ik hartje Bettie!!!

6 november 2009 om 14:12  

Zo....even weer een lading posts van je bijgelezen. Heerlijk! Van je mopperposts wordt ik nou eenmaal vreselijk vrolijk. ;)
En ah, arme Bettie. Die moet zich echt een Frans volgestopt worstje voelen. Elvis gaat volgens mij undercover als pup zogauw de nieuwe aanwinst geboren is. Zo aandoenlijk die twee!
Geniet lekker van het weekend,
♥ Jeannette

6 november 2009 om 15:02  

Ikea, ikea hahahaha.... ga als ik in de buurt ben altijd langs Ikea, voor niets hahah... maar vandaag was ik in de stad en had helaas geen tijd, is maar goed ook, want die kaas kipballen die ken ik helemaal niet!

Succes met je openhuis, komt allemaal goed.

Fijn weekend

6 november 2009 om 15:29  

Wat een lieve foto van Elvis zo tegen haar aan .. ik hoop ook dat hij er straks nog in de buurt mag komen.
Wel foto's van die kleintjes maken he, als ze er zijn.

Fijn weekend, Elise

6 november 2009 om 16:17  
Anoniem zei

Ja dat is waar ook je heb pups de 20 ste, ohhhhhhahhhhhh nog iets om naar uit te kijken, heerlijk toch van die kleine knussels. ik biecht maar gelijk op, als je er eentje kwijt bent de 22 ste (want je gaat het zo druk krijgen dus de 20 en 21heb je niks door!!) Bel mij dan maar gelijk ik denk dat de kleine dan prongeluk tussen al mijn dozen is gekomen..
Ik denk trouwens dat het toch een beetje raar is als we elkaar in reale life zien,en in kleur hahaha ik ben nog vast veel stiller. Ach we doen wel weer normaal als we aan het bloggen zijn.

fijn weekend.

6 november 2009 om 17:33  

o geweldig! als elvis je echt de strot uithangt plak dan maar een postzegeltje op zn achterste (ik denk dat ie voor 6,75 op de post kan qua formaat) en stuur m deze kant op. wij zijn fan van m, (lees ernstig verliefd). die weet straks niet wat m overkomt tussen al dat babygrut wat evengroot is! wie weet gaat ie ook wel aan de borst?
thanks voor de ikea update; was ooit van plan voor hun pannen te gaan (die tefalkrengen zijn zo duur!) maar zal me nu die poging besparen! fijn weekend!
leoniek

6 november 2009 om 17:42  

Ik ben zo benieuwd naar je baby's!! Alleen daarom al ga ik op vrijdag naar je open dag komen! Noteer je het even?? ;-))

6 november 2009 om 17:45  

Ik kom ook graag bij Ikea, ze hebben er vaak best heel leuke dingen en niet duur. Dus als het dan niet zo lang meegaat, of je bent het beu, dan geeft dat niets omdat het niet veel kostte. Toch?

Goh die Bettie zal blij zijn als e straks weer wat maatjes minder is denk ik.

Die open dag wordt denk ik niets. Had gehoopt samen met Wondelgijn te gaan, maar zij kan niet op zaterdag en ik niet op vrijdag. En nu blijkt dat op zaterdag sinterklaas gevierd wordt op het werk van vriendje en mijn sprankelende aanwezigheid wordt daarbij toch ook wel heel erg op prijs gesteld. Kortom ik weet het (nog) niet. Hoe lang van te voren wil je het weten en hoe zitten de tijden op zaterdag in elkaar?

6 november 2009 om 21:10  

Ik was zooo graag gekomen naar je Open dag, maar wat ik al schreef.. ik moet iets anders doen. Als dat niet doorgaat, dan kom ik. Echt waar.
En wat ben je toch ook lekker chaotisch wijf op je mail, mens ik lach me gek. Nu ga ik nog harder lachen.. Wouter Deprez op Canvas kijken. Aanrader!
Fijn weekend!

6 november 2009 om 21:24  

Oooooh wat is ze al groot! Wanneer is ze nu recies uitgerekend? Ik ben ook dol op de Ikea. Op de kinderbedjes, op de kussens, op de theelichtjes en zo. En de softijsjes.

Ik heb dit jaar een zwarte boom: zwarte ballen met een vleugje zilver.

7 november 2009 om 07:55  

Nou zeg, was ik weer eens wat aan het rondstruinen in Bloggerland, kom ik je hier tegen. Leuk hoor. Waar haal je de tijd vandaan om dat alles bij te houden, je winkeltje, voorbereiding open dag, zznstaande gezinsuitbreiding zie ik zojuist, een druk gezin en ook nog naar de IKEA :-)) Leuk stukje, nog een blog om te volgen.
Groetjes,
Karin

7 november 2009 om 12:16  
inge zei

schatjes, daar in die werpkist =)

toevallig was ik vandaag in de ikea. kom er zelden, maar Kleuter's ene kast viel van ellende uit elkaar en de andere daar vielen de gripjes van de la steeds vanaf en nou ja, de ikea dus. inclusief hotdog!

7 november 2009 om 20:20  

En en en? Is Bettie al begonnen? Spannend!!!

7 november 2009 om 23:05  

Oh leuk! Ik lees net dat Wondelgijn ook vrijdag komt! Mooi, kunnen we kennismaken en bijpraten!

10 november 2009 om 09:31