28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Beetje dom


Waar ik eerder nog vingerafdrukken had zitten nu blaren.
Kijk ik was HEEL erg druk gisteren en als ik druk ben dan doe ik de rest altijd even vlug vlug tussendoor, wasje draaien vlug, houtkachel aanmaken vlug...
En toen viel er een houtblok om tegen de glasplaat en ik wil geen zwarte glasplaat dus doe ik het deurtje open en duw de houtblok even vlug terug, ssssssssss hoorde ik , dat waren mijn vingertoppen die verschroeiden...

Dan denk je die heeft er van geleerd....zou je denken.....
Maar een dik uur later toen ik dus nieuw hout in de kachel mieterde en me bedacht vooral niet aan het hout te komen wat rood was en lag te branden....toen dacht ik het rekje wat in de kachel staat staat een beetje scheef, dat is zwart ijzer, niet rood dus en ik duw met de andere hand (want die ene daar zaten inmiddels al blaren op) dat ijzeren rekje recht.
sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
vast zaten ze mijn vingers, en toen ik ze dus erafhaalde waren ze wit, gebrandmerkt was ik, inmiddels is het wit weg en heb ik ook daar blaren.

Nu kom ik er dus niet meer aan hoor, na 2 keer leer je het wel af, echt dan ben je toch niet een derde keer zo dom . (daarbij heb ik maar 2 handen...)
Nu laat ik de kinderen gewoon de kachel aanmaken en hout erbij gooien en blokjes omdraaien, die hebben nog vingertoppen nl...
Zou ik nu nooit meer vingerafdrukken krijgen of groeit dat gewoon hetzelfde terug?
Anders zit ik toch wel in een hevige identiteitskrisis want wie ben ik als mijn vingerafdrukken niet meer matchen?


23 reacties:

Tja, en wie zich brandt, moet op de blaren zitten!

Wel heel suf hoor, met je blote handen aan hout in een kachel zitten...

En die vingerafdrukken: die komen gewoon terug. Heus. Het heeft alleen wat tijd nodig.

6 oktober 2009 om 11:41  

Ja, wel heel Blond hoor die actie van jou.
Dat zonder vingerprints wordt nog een probleem met een nieuw paspoort: jij komt nooit het land meer uit zonder vingerprints! Nooit meer France... Argh, dat worden donorvingerprints...

6 oktober 2009 om 11:54  

Brandwonden zijn vreselijk!

Ik heb zojuist een pakje gekregen: mens wat ben jij lief!

...en het rook zo lekker en het was zo mooi ingepakt dat ik het bijna niet uit durfde te pakken. En wat een schattige dingen geef je mij! Ik ben helemaal ontroerd!

Ik heb ze gefotografeerd en je krijgt van mij een erelogje, hihi ik ga vanavond aan de typ!

Hè, ik ben helemaal blij!

Sterkte met je arme vingertjes....

6 oktober 2009 om 12:24  

Ik hoop niet dat je héél binnenkort een nieuw paspoort nodig hebt want daar heb je tegenwoordig dus écht je vingerafdruk voor nodig!
Ach, je hebt toch ook nog wel wat DNA...jij raakt heus niet kwijt hoor!
En anders doen ze maar een oproep bij Vermist...Gezocht; blondje zonder vingerafdrukken!

grtjzzzzz

6 oktober 2009 om 12:31  

O nee, Ilse!! Wat een oen ben je....! Maar ja, heeeeeel eerlijk (tussen ons) gezegd... ik zou waarschijnlijk precies hetzelfde doen...! Tsssss...
Goed voor je vingers zorgen nu, hoor!!

6 oktober 2009 om 12:39  
Anoniem zei

o man je bent al net zo'n doos als ik * bloos*
jaren geleden had ik in mijn pyjama staan strijken en daarna kleedde ik me uit om te gaan douchen.
Poeslief sprong op de strijkplank en ging om aandacht zitten miauwen, dus ik denk ik loop er nog even heen, buk me over het ijzer om die stomme kat een kus op z'n kop te geven.
en ja hoor, sssssssssssssssssssssss
mijn tepel vast aan de strijkbout, au au au au &&%$@$&()*^% ik was ervan overtuigd dat ik nooit meer borstvoeding zou kunnen geven.
( is trouwens wel gelukt hoewel zoonlief liever de andere borst had?!)

tja zo zie je maar, er zijn altijd dommere mutsen.

femke

6 oktober 2009 om 12:48  
Door zei

Tsss... wat een gedoe. Jij zou een goeie zijn voor yoga. Word je lekker rustig van.
Beterschap!!

6 oktober 2009 om 12:56  

Goed dat je GEEN ezel bent. Pfff ik wilde net gaan leren om de openhaard aan te steken, zie er denk ik maar van af. Zoiets zou mij ook kunnen overkomen.

6 oktober 2009 om 13:34  

maar goed dat je geen drie handen hebt...hahaha..
nee, zonder gein..het is een heel lastig probleem..
want probeer nu maar eens die verbrande vingertoppen van jou te ontzien, ...hoe wil je nu pijnvrij je klussjes, huishoudelijke werk en andere dingen doen?

heel veel sterkte met die zere vingertoppen...

groetjes
Annemieke

6 oktober 2009 om 14:22  
Inge zei

Dom, dom, dom! Maar dat wist je al! Tja, dat wordt een probleem nu. Ze willen naast de nieuwe paspoort ook vingerafdrukken nemen, hoe moet dat nou????? ;)

6 oktober 2009 om 14:25  

Och arme jij!

Troost je: ik heb eens de hete strijkbout opgevangen die van het rekje viel. Terwijl ik natuurlijk beter een nieuwe had kunnen kopen in plaats van me vreselijk te branden! Er zijn nog veel meer oenen onder ons :-)!

6 oktober 2009 om 14:42  

Waarom verbaast dit mij nou helemaal niet???? LOL Heb je ze lang genoeg onder de kraan laten afkoelen, zodat de brand er een beetje uit is of heb je nog steeds heel veel pijn?

Groetjes
Brigitta

6 oktober 2009 om 16:20  
giensie zei

Zo had ik een keer stekels in mijn tepels (auauau). In de vensterbank stonden cacteeën en ik was nieuwsgierig wat buuv aan het doen was. Dun shirtje geen BH, get the picture?

6 oktober 2009 om 17:35  

Als moeder heb je de raarste reflexen, dat is wel duidelijk! Hopelijk doet het niet te veel pijn?!

6 oktober 2009 om 17:41  

Haha, sorry dat ik zo moet lachen. Maar van een kachel weet je toch dat het heet is hihi ..

Meid, jij moet ook gewoon je vingerafdruk zetten in je paspoort hoor, wat je ook deot, je ontkomt er niet aan.

groetjes Elise

6 oktober 2009 om 18:13  
lia zei

Oh, en ik vind een verbrande vinger al een ramp.

Weet je als ik mijn vingers verbrand, dan smeer ik er altijd meteen tandpasta op. Helpt echt, maar is nu natuurlijk te laat. Maar voor een volgende keer misschien ahum...

groetjes Lia

6 oktober 2009 om 18:52  

Oeiw Dat deed vast heel zeer! En dan ook nog eens twee keer.. Ik ben met mijn arm wel eens aan een rooster uit de oven blijven plakken dus ik kan me wel enigzins voorstellen hoe het voelt. Het lijkt me onwijs lastig als het je vingertoppen betreft. En tja voor wat betreft je paspoort ik denk dat jij een illegaaltje gaat worden... geen vingerafdrukken, geen paspoort... ;-) Maar dat is van latere zorg. Van harte beterschap gewenst! Groetjes, Francis

6 oktober 2009 om 20:59  

Echt waar... hoe blond.. :-)

6 oktober 2009 om 21:05  

Nou, volgens mij doet dat wel even heel gruwelijk zeer. Lukt typen wel goed?

6 oktober 2009 om 21:21  

nou dan ben je dus die ezel haha

6 oktober 2009 om 22:12  

Dat is een echt blonT aktie (de extra domme versie dus :-)

Maar helaas ook herkenbaar... ik kwam jaren geleden thuis van mijn werk... het lichtje van het koffie-apparaat brandde (nog geen nespresso in die tijd!) en ik leg 4 (!) vingers op het warmhoudplaatje om te kijken of hij al lang aan stond... JA DUS... 4 hele grote blaren had ik op mijn vingers, niet handig voor een kantoormeisje :-)

Niet zo heel lang geleden, we woondde in het buitenland en een Amerikaanse vrouw wilde mij iets in een tijdschrift laten zien. We lopen naar de tafel en omdat het zicht wat slecht is én omdat ik denk dat ze een treklamp heeft... (waarom! Treklampen zag je geloof ik in de jaren 70....! trek ik dus aan de hendel............................................................... Tja... het was geen treklamp maar een halogeenstaaf! Kunnen errug heet worden en ik had een compleet verbrande hand omdat ik hem er zo lekker omheen had gesloten :-) Ik kan de pijn nog voelen!

Vingerafdrukjes komen gewoon weer terug hoor... anders zouden heel wat criminele boefjes hun houtblokken met liefde omdraaien :-)

6 oktober 2009 om 22:56  
Soes zei

Hahahahaha, ik lach me werkelijk slap.
Surry.

6 oktober 2009 om 23:09  

So much voor de vingerafdruk in je nieuwe paspoort ;-)

die wetenschap zijn ze overigens nog niet uit ook, men zegt dat je vingerafdruk door de jaren heen wel degelijk verandert net als alles in en rond je lichaam, staat telkens 7 jaren voor. Alleen je hersens blijven vanaf de geboorte zoals het is en groeien door zonder vernieuwing ;-)

XXX

7 oktober 2009 om 10:44