28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Wat een geweldig begin


Mijn god mensen de dag begon zooo goed gisteren, met die award, en al die complimenten van andere blogdames, ga vooral zo door zou ik zeggen met mijn ego te strelen, ik groei ervan, maar wat er erna gebeurde.....

Stel je voor mensen:
De vakantie is voorbij, ik ben er depri over want had ik al verteld dat ik sleur haat? Nou ik haat dus sleur.
En je moet dus nooit te vroeg juichen hè? Je kan niet denken de dag begint goed,  dus zal het wel de hele dag zo doorgaan, NOT. (dit roep puberzoon hele dag, nee of niet kent ie niet meer het is de godganselijke dag : NOT)

Mijn dochters komen dus thuis eten, ik doe leuk en enthousiast (want eigenlijk ben ik BEREDRUK, ik heb mijn hele tafel van 4 meter lang volstaan met spullen voor de winkel die allemaal nog gefotografeerd moeten worden) maar ach ik heb ze 3 weken niet gezien en wil wel een beetje gezellig doen , dus maken we broodjes krabsalade, crackers met komkommer en Philadelphia, schenken een beker Yoghi in en kletsen,  vrouwen onder elkaar. puberzoon ligt nl nadat ie om half 11 zijn bed uit rolde, ontbeet onder dwang want pubers hebben nooit honger alleen in snoep en chips, alweer horizontaal te laptoppen op zijn kamer
En ineens zie ik het, of beter gezegd HEM of is het een HAAR? 
Een L U I S. 
Op het hoofd van MIJN jongste dochter.
En ik? 
Ik ontplof. 
Ik gooi de luis met geweld op een wit blaadje en met de punt van mijn Bic snij ik hem doormidden, zo, een vlek...... en een luis die doormidden is.
De stress die ik al 6 weken niet ken die schiet door mijn lijf, het stoom komt uit mijn oren en ik wil eigenlijk maar 1 ding : mijn ex  vermoorden.
Dus ik bel hem op in mijn drift dochter is ondertussen in paniek want die wil geen luis op haar hoofd, en geef haar eens ongelijk duh en zo'n heethoofd van een moeder dat maakt de zaak natuurlijk er niet beter op
En ik scheld en scheld en scheld en mijn god het lucht geeneens op, ik word er alleen maar gestrester en pissiger door.
*&^%$#@$%^&*()*&^%$#@#%$^%^&*()*&*^%$#@!#@$%^&*(*()_(*&^%$#@#$$%^
&*)(()*&^%$#@##%$^%&^*(*)(_)(*&^%$#@#$%^&*()_)(*&^%$#$%^&*()_)(*&^%$#$
%^&* 
zo ging het ongeveer en ik was zo boos want u moet allen weten dat ik ZATERDAG (afgelopen zaterdag, niet 3 weken geleden) mijn ex belde met de boodschap: Kijk de kinderen na op luizen want zand, zon, zee, camping is vaak gevalletje luis. En ik had daar geen zin in wetende dat ik :
  1. heel druk ben deze week, MEGA DRUK, nog 300 items moet wegen, meten en fotograferen
  2. ik alle kamers van de kinderen opdracht heb  gegeven aan mijn hulp die het vervolgens heeft gedaan maar ja dat is praktisch hetzelfde toch? grondig gepoetst heb deze afgelopen 3 weken.
  3. alle bedden verschoond waren
  4. het hele huis spik en span was en luis en vlooienvrij want de honden die hebben maandelijks een heerlijk piepetje wat ik in hun nek leeg zodat er geen enge beesten op hun kruipen kunnen we geen piepetjes voor kinderen krijgen &%$#$%&^
  5.  ik zelf panisch ben voor luizen/vlooien en alles wat kruipt en kleiner is dan een hand.
Dus ik schold lekker door terwijl hij probeerde want ik laat natuurlijk iemand niet aan het woord als ik boos ben er iets over te zeggen en gaf toen de telefoon aan dochter zodat ik andere dochter even kon controleren die alleen maar een bos stro op haar hoofd heeft (dit door de zon en de zee en een gebrek aan moederlijke verzorging) maar luisvrij is gelukkig maar die vanavond evengoed in de lotion wordt gezet want ik neem geen enkel risico , puber naar beneden geroepen : CONTROLE , die wilde meteen de lotion op zijn hoofd want ik ga echt niet wachten tot volgende week dat ik dan met die stinkzooi op mijn hoofd naar school moet DUH NOT. Hij had niks, maar ik...... preventieve hysterische moeder,  heb ook hem gewoon in de lotion gezet, geen luis die hier nog kan ontsnappen!!
Jongste die had meteen een middag vrij van school , hah wat ze helemaal niet erg vond en die zei later zelfs nog: "mama best gezellig he dat ik nu gewoon thuis kan blijven??" Ja die ziet meteen de voordelen.

Uren later, nadat iedereen in de lotion zit, alle bedden verschoond zijn, bankstellen zijn ingespoten, eenmaal bedaard, bekijk ik nog eens de in twee stukken gesneden luis en vraag me serieus af of het wel een luis is? (DE ONTKENNINGSFASE HEET DAT) Het ziet er namelijk niet zo luizig uit en eigenlijk zat ie op haar voorhoofd en niet in het haar en liet zich zo vangen en ja ik heb ook geen luizen meer gezien,  nog neten...was ik weer TE snel hysterisch? Uh ik weet het niet zeker maar ik geloof nadat ik even een luis op internet heb opgezocht serieus niet dat dit een luis was het ziet er een beetje uit als een fruitvliegje (ik kijk nu even heel erg blond , get the picture? )
Maar nee hoor,  het was wel degelijk een luis,  toen ik met de luizenkam... nadat de lotion goed zijn werk had gedaan erdoorheen ging,  en ik er zomaar 5 zag uitvallen, gruwel, dood... dat dan weer wel,  maar toch...

Ik heb dus nu al sinds gisteren jeuk op mijn hoofd, bah, laat lief vanavond toch maar weer eens kijken...
Vanochtend werd ik te laat wakker, en niet lekker wakker want ik had een K * droom gehad , in de zin van zus doet het met mijn man en raakt zwanger, dat soort droom (wat natuurlijk lariekoek is mensen maar toch een droom lijkt soms heel echt en geen idee waarom ik zoiets totaal belachelijks droom echt what was I thinking?? pfff) en dus belde ik zus en kafferde haar eens flink uit: wat ze wel niet dacht...sloerie
(geintje, tuurlijk niet)
en toen moest ik nog haren wassen van de kinderen , zelf onder de douche springen en om half 9 moest ik al bij mijn eerste afspraak zijn. En het regent, nu al , hallooo het is nog niet eens september. Mijn week begint echt leuk, waar is de prozac???
Dus ik zat met de koffie op de fiets want ik moet gewoon koffie 's ochtends, fietste naar mijn auto , stap in en zie NIKS, hele ruit vol insekten , ik heb haast,  dus begin als een idioot aan het sproeiding te rukken, NIKS : LEEG, kan je het je voorstellen? gewoon leeg als ik weg moet, te laat ben, haast heb, nog niet eens tijd heb gehad voor een bak koffie
en het is dan pas 8.23 uur............
Nog 7 weken en 3 dagen dan is het weer vakantie.....

26 reacties:

inge zei

I dread the day nu al dat er luizen zijn op schooltje van Kleuter. sinds een paar maand hebben ze daar luizenzakken en vanaf dat moment verwacht ik dus De brief.
maar niks nog.
nog.

; )

25 augustus 2009 om 16:06  

O my God, ik lig hier onder mijn bureau van het lachen! Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben.

Gelukkig hebben we hier nog nooit luizen gehad. Ik was hun haar gewoon nooit. Daar schijnen ze niet van te houden, die luizen. Die houden van blinkend schone hoofdjes.

Hopelijk blijft het bij die ene luis en krijg je snel je ZEN terug :-)

25 augustus 2009 om 16:21  

*zit overigens wel verwoed aan haar hoofd te krabben, ieks*

25 augustus 2009 om 16:22  

En dan doet m'n update het niet en lees ik dit fantastische maar voor jou afschuwelijke blogje nu pas!
Ik zou gillend gek worden van luizen, te weten álles te moeten wassen en dat 100 keer! Maar je hebt het weer beschreven alsof ik er naast stond!
En wat voor vreselijk nieuws heb je gekregen, waar je het over had in je reaktie bij mij? Of doelde je op dit logje? Of heeft je zus idd iets met je lief?

25 augustus 2009 om 16:45  

VRESELIJK!!!! Wij hebben het twee keer gehad en we waren er telkens op tijd bij. (Beide keren kwam het omdat er een moeder belde nadat een vriendje bij ons had gespeeld: "hij blijkt luizen te hebben") Maar het is een hel, een hel is het.

Ik kan me heeeel goed voorstellen dat je je ex verrot schold (zou ik ook gedaan hebben.)

Als je het woordje sleur uit het logje haalt lijken we weer heel erg op elkaar ;-)

25 augustus 2009 om 17:25  

HAHAHAHAAH..HAHAHAHA..HHAHAHAHAHA..sORRY hoor ik lach me rot, zie het helemaal voor me, wat een (leed)vermaak, voor mij dan! Je hebt gelijk korte meten gemaakt met die luis! hahahahaah.. je hebt het weer mooi omschreven.

25 augustus 2009 om 17:36  

Gatver krijg spontaan jeuk in mijn NEK!!!!!!!!!!!!

25 augustus 2009 om 17:37  

Oh jee, ik voel het ook gelijk kriebelen.

Arme jij trouwens. Blegh. Hier zit je niet op te wachten!!!

25 augustus 2009 om 17:57  

Oh meid ja dat is wel naar als ze zo thuis komen, alles wassen en die haren kammen, nee daar zit je niet op te wachten.

Succes, fijne avond, Elise

25 augustus 2009 om 18:21  
Edje zei

hahaha ik zit hier hardop te lachen. Met jeuk, dat dan weer wel.

25 augustus 2009 om 18:49  
Ilse zei

ja haha, ik krab me ook kapot, uh.... LACH me kapot, haha, als een boer met kiespijn dan hè ...

25 augustus 2009 om 19:03  

Ik kom niet meer bij. Je beschrijft het zo geweldig, maar het is een drama! Gelukkig hebben mijn kinderen het nooit gehad. (Ik ben gewoon een hele schone, propere moeder... ;-) ) Ik denk dat ik anders zou vluchten, maakt niet uit waar naar toe.
Trouwens... fruitvliegjes gaan ook dood van luizenlotion en vallen er dan uit. Weet je zeker dat het geen fruitvleigjes waren?????

25 augustus 2009 om 19:28  
Door zei

Mijn hartslag gaat altijd tien slagen sneller als ik jouw logjes lees whoehaa!

25 augustus 2009 om 20:44  

Ik krijg spontaan jeuk.... ik krab... alleen maar omdat ik het LEES.... Yak, yak, yak!!!!

25 augustus 2009 om 21:08  

Wat een heerlijk log typt zei die op dit moment elke dag twee keer de haren van jongste 'luizenkamt'. Volgens mij is ze er weer af (afkloppen). Neef echter, die van Duitsland, belde vanavond op met de mededeling dat zijn kinderen luizen hebben en hij ons even wilde waarschuwen! De lieverd.

En die droom: waar haal je het vandaan. Maar goed, je zegt het zelf al, je houdt niet van sleur! ;-)

25 augustus 2009 om 21:23  
lia zei

Oh Ilse kan me voorstellen dat je zo reageerde. Gelukkig hebben mijn kids nooit luizen gehad, want ik gruwel bij het idee. Zit nu dus ook behoorlijk te krabbelen. Maar heb wel een beetje leedvermaak.hihihihi

groetjes Lia

25 augustus 2009 om 21:26  
Ilse zei

@Toaske: dat soort van geen sleur wil ik dan ook weer niet he?? ;) dat snap je wel dan toch liever sleur...huh zeg ik dat?? even temperaturen....

25 augustus 2009 om 21:26  

Sooow.
Na dit logje ben ik helemaal buiten adem.
Altijd wat in huize Ilse!

25 augustus 2009 om 21:48  
Anoniem zei

Mijn dochter is pedagoge, die werkt met kindjes, die bijvoorbeeld in de nacht uit huis worden gehaald door de politie, omdat er mishandeling, verkrachting etc. gaande is...ik zal niet verder in details treden, maar zo'n kindje brengt ook luizen mee bijvoorbeeld...of...een moeder is het zo verschrikkelijk spuugzat en dropt haar kind gewoon in de KINDER-CRISIS-OPVANG, met een kop vol luizen voor de zoveelste keer...ik wil alleen even aangeven dat het hier bij jou dan gaat om je eigen gezin,maar dat er voor mijn dochter een boel k---werk aan de winkel is en daar is zij nu precies NIET voor opgeleid...dus ik wil even een oproep doen aan moeders om gewoon vol LIEFDE en OVERGAVE dit werk te doen voor en met hun kinderen....klaar, basta.uit !!!
Sorry, moest er even uit, hoor Ilse. Goed van jou om dit TOPPIC aan te snijden !

26 augustus 2009 om 00:49  
Inge zei

Nu troost je....je hebt geen sleur meer zo! Balen zeg van de luizen.....daar zit je duidelijk niet op te wachten! Maar goed, ook daar ben je toch moeder voor? Hier al in geen jaren luizen gehad.....kennelijk zijn mijn kinderen te vies om luizen te krijgen! Hahahaha!

26 augustus 2009 om 09:12  
Soes zei

Ahahahahaaaaaa. Hel. Crisis. Doffe ellende. Arme ex. Ik had je niet graag aan de lijn gehad.
Maar ik kan me wel voorstellen hoe je je gevoeld moet hebben.

Fotograferen is echt heel veel werk hè. Leuk werk, maar ook echt een bàk met werk.

26 augustus 2009 om 09:41  

Het is mij gelukkig altijd bespaard gebleven dit soort beesjes, maar ik stuurde mijn kind dan ook vol met haarlak naar school en ingevlochten als er weer alarm was op school. Soms is het heel erg handig als je maar liefst een vriendin of 5 hebt die allemaal kapster zijn.

Hilarisch drama heb je weer mee gemaakt ik hoop dat de storm nu is gaan liggen.

XXX

26 augustus 2009 om 10:10  

Waaah, bah! En meer durf ik niet meer te zeggen! ;-)

26 augustus 2009 om 13:40  

O ja trouwens... Springen luizen niet ook ook spontaan over op honden?
Je hebt er 2, je moet er toch niet aan denken dat die er ook onder zitten?
Gaan honden dood van anti-luizen-lotion? Je spullen een nacht in de vriezer doet ook wonderen, maar da's weer lastig om je hond of je kinderen een nacht in de vriezer te laten...

26 augustus 2009 om 13:56  

Arme, arme jij (en wat een mazzel voor mij om half 8 's ochtends hahaha) Mijn dochter heeft in haar schooltijd gelukkig maar 1 x luizen meegekregen, maar wat een ellende als je kind haar tot aan haar middel heeft, pfff. Gelukkig heb je het direkt de kop in kunnen drukken.
Tijd voor koffie? ;-)

Groetjes
Brigitta

27 augustus 2009 om 07:28  
kwan zei

Ik haat luizen! En kakkerlakken! En al het andere gespuis dat meer dan vier poten heeft.

Ben je weer een beetje van bekomen? En is je huis weer luisvrij?

28 augustus 2009 om 09:43