28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Oorlog in de PIEP


Onze buurman heeft ons de oorlog verklaard.
Wij mogen er nl geen eigen mening op na houden van hem. Of je bent het met hem eens of je hebt oorlog.
Meneer wil een hotel gaan bouwen naast ons, dit houdt in dat de huidige woning die er nu staat gesloopt moet worden.
Dan moet er dus een nieuw gebouw komen. Het is niet duidelijk hoe groot dit wordt, hoe dit eruit komt te zien , niets.
Wij zijn hier komen wonen in deze straat voor de rust!!!!
We zijn Muntplein ontvlucht omdat het gewoon niet mogelijk was daar een normale nacht door te brengen vanwege de geluidsoverlast van dronken mensen over straat die naar hotel of kroeg gingen.
Wij kochten dus deze woning omdat deze straat een woonfunctie heeft en de gemeente naast de bestaande winkels geen nieuwe meer toestaat , onze verbazing was dan ook groot dat een hotel dan wel kan.
Volgens de gemeente is er ruimte voor nog een hotel in Harderwijk wat ons verbaasd want hotel Monopole en Baars hebben zojuist flink uitgebreid en van der Valk is momenteel een mega hotel aan het neerzetten in Harderwijk. Ons lijkt dat er voorlopig dus niet echt een hotelbedden tekort is in omgeving Harderwijk.
Wij kiezen dus voor onze rust en hebben bezwaar aangetekend tegen deze plannen omdat we geen zin hebben in hotelgasten die lallend over straat naar het hotel komen, hotelgasten die buiten gaan staan roken, hotelgasten die hun auto voor het hotel gaan parkeren om hun koffers uit te laden, daarmee de straat blokkeren, het verkeer dat dit veroorzaakt , taxi's die op en aan gaan rijden, etc etc....
Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat het ontwerpbestemmingsplan het niet verplicht er een woonfunctie aan te koppelen wat dus inhoudt dat je er een hotel kan bouwen waar gasten met een pasje binnenkomen , waar 's nachts geen toezicht is en gasten dus gewoon hun gang kunnen gaan,  en de geluidsoverlast die dan hiermee gepaard gaat?
Ik kan nog wel tig bezwaren aankaarten maar daar wilde ik eigenlijk niet over schrijven.

Ik wilde schrijven over het feit dat wij gewoon eerlijk en open over onze mening zijn , waar we recht op hebben denk ik zo, maar dat onze buurman hier niet mee kan omgaan.
Hij is als eigenaar van PIEP zo ver gegaan dat hij mij als sponsor er gewoon heeft afgeknikkerd (terwijl ik er gewoon voor betaald heb ) , hij privé van zakelijk dus absoluut niet kan scheiden,  ik geen reactie meer kan plaatsen op de site van PIEP en zelfs mijn vorige reacties allemaal heeft verwijderd . Dat op zich vind ik al echt verbazingwekkend want als je een site runt over een gemeente vind ik niet dat je je persoonlijke vetes moet mengen met de site.
Maar goed,  ik heb hem hier al eerder, voordat dit speelde,  op aangesproken dat hij niet neutraal is in zijn stukjes. Dat hij vriendjespolitiek beoefent op de site. Maar ook daar word je mening niet op prijs gesteld en stelt hij gewoon dat hij doet wat hij wil,  de site is immers van hem.

Buiten de site om heeft hij ons als buurman de oorlog verklaart, in de zin dat hij het hele dak vol maïs en brood heeft gegooid, onnodig te zeggen dat alle kraaien uit de buurt en andere vogels daar op af komen en dus onze hele achterplaats wordt ondergescheten. Verder heeft hij een radio op het dak gezet en speelt daar KEIHARD,  volumeknop op maximaal,  de hele dag een christelijke omroep op af. Hij gaat provocerend op het dak zitten en gooit rotzooi naar beneden op onze binnenplaats, dit alles al rokend en drinkend .
Gisteren heeft hij ons al schreeuwend toegesproken waar al onze kinderen bijstonden dat dit nog maar het begin was en hij ons het leven zuur gaat maken, en dat was een belofte !!! Onze kinderen vroegen zich al af of dit de nieuwe dorpsgek was ?

Een man die privé niet van zakelijk gescheiden kan houden , die sponsors van zijn eigen website zomaar eraf knikkert als ze niet zijn mening dragen , een man die je bedreigt , schreeuwt, je beloofd je het leven zuur te gaan maken,  lijkt mij sowieso zeer ongeschikt als hoteleigenaar .
Dus dit sterkt mijn idee alleen maar dat een hotel naast de deur geen goed idee is want dan word het gewoon een hotel voor mensen die doen wat hij wil en anders worden ze buiten geknikkerd of toegeschreeuwd.

Wij willen geen hotel naast de deur temeer daar het volgens zijn eigen zeggen niet eens een pand hoeft te worden in de stijl van de Hoogstraat , nee,  hij mag er (zoals hij zelf zegt) een supermoderne bunker neerzetten . Nou ik zie het al voor me in een straat vol met monumenten, het ene huisje nog lieflijker dan het andere met mooie voorgevels waar mensen veel zorg aan besteden om daar ineens een modern gedrocht tussen te kwakken . Nee,  daar word je straat mooier door... En dan heb ik het geeneens over de waarde van je huis . 
De waarde van je huis zakt als straks blijkt dat buurman die de middelen nog niet bij elkaar heeft,  toch maar verkoopt aan een projektontwikkelaar, die hier een hotel met flink veel geluidsoverlast neerzet want er is geen toezicht , wie wil dan nog je huis kopen ? De waarde van alle huizen in een straal van 50-100 meter zal zakken: gegarandeerd, hebben de mensen daar wel eens over nagedacht?

Verder heb ik nu dus helemaal geen vertrouwen meer in een goed management van het hotel en zal ik echt er alles aan doen om dit tegen te gaan.
Als hij over deze al niet in staat is normaal te communiceren met ons, als je eerste tegenslag al meteen al je stoppen doen doorslaan wat moet dat niet worden als er straks meerdere tegenslagen op zijn pad komen? Een goed manager moet dit kunnen handelen en moet in discussie kunnen gaan met tegenpartijen of straks met leveranciers, hotelgasten , vervelende hotelgasten, dronken hotelgasten, etc etc , die manager moet toch niet doorslaan als ie een keer iemand tegenover zich heeft die zijn mening niet deelt?
Wij hebben meerdere pogingen ondernomen een normaal gesprek te voeren met deze meneer maar zijn er helaas niet in geslaagd aangezien hij gewoon niet accepteert dat je een andere mening dan de zijne hebt.

Kijk ik kan niet meer reageren op PIEP maar jullie natuurlijk wel hè??22 reacties:

Kan me indenken dat het niet echt lekker wonen meer is.
Hoop dat jullie er toch nog uit kunnen komen, alhoewel al lezende betwijfel ik het wel.

1 augustus 2009 om 02:13  

Als hij zo openlijk op het dak gaat zitten om jullie het leven zuur te maken, is het dan mogelijk om dit bij de politie aan te geven? Ik zou zeggen, rapporteer hem zo vaak als je kunt bij de politie dan gaat de gemeente daar ook naar kijken, lijkt me ... als die gezond verstand hebben.

En wat zou je willen zien op Harderwiek.nl straks word iedereen geblokkeerd daar ;-)

XXX

1 augustus 2009 om 07:11  

Ik kan helemaal niets vinden op de site over een hotel bij de hoogstraat. Mmmm, of kijk ik er overheen. Want als ik iets niet wil is het nog een hotel in de stad. Niet nodig en zonde van het uitzicht wat we hebben als we in de stad zitten.

Love As Always
Di Mario

1 augustus 2009 om 07:26  
Ilse zei

Hallo Di Mario:
Kopieer volgende link maar eens kan je het lezen op de pagina van gemeente Harderwijk:

http://www.harderwijk.nl/web/show/id=138674/contentid=9096

Het is een onderdeel van een plan voor het centrum van Harderwijk vandaar dat het ook nooit ergens staat beschreven als plan op zich...

1 augustus 2009 om 09:18  

Vreselijk, wat een verhaal. Ik hoop van harte dat je gelijk krijgt met je bezwaar! Ik zal later eens kijken op die site!!

1 augustus 2009 om 09:36  
Anoniem zei

Wij gaan zeker bezwaar aantekenen want wij zien een hotel in de straat niet zitten.

1 augustus 2009 om 11:54  

Wat een eikel zeg! En dan nog zo provocerend bezig zijn. Alles opschrijvn, foto's maken van de zooi die hij op jullie plaats gooit en stiekem een scheldbui filmen. Kan niet wacht en op het vervolg. Dat er nog zulke mensen bestaan, dat beloofd nog wat als het hotel er nog komy ook!

1 augustus 2009 om 12:31  

Een dossier aanleggen, maar dat hoef ik jullie waarschijnlijk niet te zeggen.
Het is zo jammer dat je zoveel energie aan zo'n zaak kwijt bent! Probeer om het niet je leven te laten beheersen. Dat is zo jammer!

1 augustus 2009 om 13:12  

He bah, wat verschrikkelijk zeg. Ik hoop dat het misschien met een sisser afloopt en dat jullie er nog uit kunnen komen, maar zo klinkt het helaas niet...

1 augustus 2009 om 15:51  

Goh Ilse, wel erg vervelend allemaal!
Is t wel zeker dat hij een vergunning heeft, of is het allemaal grootspraak?
Hoe is het trouwens met de pijn in je botjes? en weet je al meer???
groetjes Dianne, die over 2 weken heerlijk op vakantie gaat naar Portugal en Sevilla...............yesssssss

1 augustus 2009 om 16:28  
lia zei

Oh, daar zou ik het ook niet mee eens zijn. En wat vinden andere mensen in de buurt ervan? Je moet gewoon iets opnemen als hij jullie bedreigd, misschien komt het nog van pas later.
Dit zal nog wel een tijdje gaan duren en wens je veel succes met de strijd. Die zal niet makkelijk zijn als ik lees hoe die buurman is.

groetjes Lia

1 augustus 2009 om 17:53  

Nou ja zeg, ben je net van de dorpsgek verlost, komt deze buurman met zijn ware aard tevoorschijn! En natuurlijk wil je geen hotel naast je net gerenoveerde woonhuis, zou ik ook niet willen. En dus: alles opschrijven, foto's maken van de rotzooi op je binnenplaats en in het ergste geval: filmen, maar dat zeiden de anderen ook al.

1 augustus 2009 om 18:07  

Jemig! Dat klinkt helemaal niet fijn. Ik hoop wel dat dit met een sisser gaat aflopen. Een dossier aanleggen is wel een idee denk ik. Je zal hem maar naast je hebben zeg! Sterkte!! Hoever is dat plan al gevorderd dan? Nog in de bezwarenfase?

Groetjes, Francis

1 augustus 2009 om 19:35  

Wat dat betreft zit ik gewoon te weinig in dat soort dingen te neuzen. Terwijl het toch ook niet zover van me vandaan is.

Love As Always
Di Mario

1 augustus 2009 om 20:26  
Door zei

Ik sluit me aan bij de zussen; documenteren en archiveren is het sleutelwoord. Wat een ellende zeg! Sterkte ermee hoor.
Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat iemand vanaf zijn dak troep in je tuin gooit! Te erg gewoon.

1 augustus 2009 om 21:30  

He bah wat vervelend! Wonen jullie net in de hemel op aarde en gebeurt dit. Ik hoop dat jullie gaan winnen. Go Ilse, Go!!!

1 augustus 2009 om 21:36  
Ilse zei

@Di Mario: Mag ik weten wie je bent is wel zo prettig communiceren...

1 augustus 2009 om 21:51  

Sterkte Ilse, het is nu definitief, hij spoort ECHT niet!

2 augustus 2009 om 09:06  
Toet zei

He jakkes Ilse, wat een ongelovelijke ellende :(

2 augustus 2009 om 10:48  
Soes zei

Hoezo stiekem filmen? Ik zou gewoon als hij staat te schelden heel demonstratief mijn camera pakken en beginnen te filmen.

Maar wat een ellende zeg. Zo word je ineens geheel ongewild in een oorlog gesleept.
Probeer rustig te blijven Ilse. Bepaal rustig je strategie, maar blijf vooral kalm.
Het geeft zoveel ellende in een relatie, dit soort shit.

2 augustus 2009 om 11:57  

Wat ontzettend vervelend Ilse! Je zou er alsnog huisdysforie van krijgen!

Ik moest wel lachen om die foto. Erg veelzeggend!

2 augustus 2009 om 15:23  
Yuen zei

Zo weer even tijd genomen om te lezen hoe het met Ilse & haar hele hebben en houwe gaat... .

Wat een lunatic weer. Dacht dat hij verhuisd was, maar dit is een nieuwe loslopende gek.

Ik hoop dat het een kleine storm is en dat hij gaat bedaren. Zullen vast scheidingstrekjes zijn, ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat het een heel onveilig gevoel geeft om naast zo'n man te wonen.

Je bent gelukkig niet de enige die dit vindt, samen staan jullie sterk.

2 augustus 2009 om 22:58