28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Thuis

Mijn kids zijn weer thuis.
En ik moet altijd even wennen, ze zien er zo anders uit (bruin vnl: heel bruin) en wat me opviel ze ruiken zo anders , zo zomers, zo Frans...
Wat wel meteen weer heel vertrouwd was : het geruzie van broer en zus.
Dat is helemaal niet veranderd, ze moesten ook meteen even kwijt wat de een gedaan had en de ander en dat waren geen aardige dingen naar elkaar toe hoor, absoluut niet.
Is er iemand die een goede band heeft met zijn broer? Zijn er een broer en zus die heel close zijn, kom op zeg me dat het goed komt dat die twee OOIT nog eens van elkaar gaan houden...

Mijn jongste had het heel erg moeilijk vanavond, die miste papa, na 3 weken intensief met papa te zijn geweest vond ze het maar niks dat die weer weg ging. En net terug van vakantie, morgen weer school,  het is allemaal een beetje te veel. Dus na een flinke knuffel-praat-vertel sessie en een telefoontje naar papa ging ze slapen met het vooruitzicht dat ze morgen niet hoeft over te blijven maar lekker bij mama haar boterham komt eten en na school wil ze ook niet afspreken maar bij mama zijn. 
Begrijpelijk of course wie wil er nou niet bij mij zijn duh? en dat kan natuurlijk , ik moet ook langzaam wennen en snap haar helemaal. Kind heeft gewoon geen zin in sleur, ik ook niet....
Vakantie is zoooo leuheuk snikte ze en ik kon wel meejanken want ze zei gewoon wat ik ook al dagen voel, verdriet over de zomervakantie die voorbij is. En ik weet dat er vrouwen zijn die mij niet begrijpen die gedijen beter in het dagelijkse , in de routine maar wij dus niet. 
Ik hou van onverwachte dingen, geen tijden, eten wanneer je honger hebt, naar bed wanneer je slaap hebt, opstaan wanneer je wakker wordt uit jezelf, genieten, zon opsnuiven, vrienden, heerlijke lange zomeravonden, buiten leven, warmte, licht, veel licht !!! (ik heb licht zo nodig mensen ik word depri van weinig licht), lekker doen waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt, niks geen verplichte nummertjes , vrijheid.

Het is voorbij die mooie zomer.....bijna want deze week is het nog heeel warm en gaan wij ondanks school gewoon nog even door met genieten, buiten leven, laat naar bed, laat eten......ja zeg hoor eens, ik ben de baas hoor,  dus ik beslis nu dat het nog even vakantie is....vóór school en na school. Nu nog even een gouwe ouwe...


8 reacties:

En wederom besef ik dat naast de vele nadelen van het wao-er zijn (waar ik maar niet eens over ga beginnen) er ook vele voordelen zijn. Ik kan domweg genieten van elke mooie dag en de dagen zo indelen als ik wil. Toch probeer ik wel een heel klein beetje routine in te bouwen omdat je anders compleet doelloos ronddobbert en geloof me, ook daar word je niet gelukkig van.
Geniet jij nog maar lekker met je kids van dit mooie weer!!

Lieve groet
Brigitta

24 augustus 2009 om 07:24  

Tja, en nu zitten ze dus weer op school, die kids van jou...
De mijne liggen nog in bed, wat dat betreft is het voortgezet onderwijs wel weer kindvriendelijk, die weten dat 6 weken veels te kort is! ;)
En nee, hier kunnen de (oudste) broer en zus ook niet goed door één deur met elkaar.

24 augustus 2009 om 09:08  

inderdaad je geniet omdat het geen dagelijks kost is.Straks als de kids niet meer naar school gaat het stramien weer anders.tenminste zo is dat bij mij gegaan.En ik ben enig kind ik had een moord voor die ruzie,s met broer of zus gehad over gehad,zo saai....

24 augustus 2009 om 09:12  

Jammer dat de scholen weer begonnen zijn! Helemaal als je nét terug komt uit het zonnige leven in Frankrijk.

Hier twee broers, en met beide kon ik vroeger bijna niks. Tegenwoordig met één weer wel. Voornamelijk dankzij z'n vrouw. M'n eigenste zus is dan wel weer heerlijk om mee te kleppen. Uiteindelijk is het wel goed gekomen. Nu we allemaal wat volwassener *ahum* zijn geworden.

24 augustus 2009 om 09:28  

De mijne wil juist naar school inderdaad, alle vrienden en vriendinnen weer zien etc. etc. Weer kunnen en mogen sporten wat OOK stil ligt in de zomer, daar houdt zij van, sporten en zwemmen op haar club etc.

En ook nog, voor mijzelf komt de vrijheid juist terug als de scholen weer begonnen zijn, hoef ik minder rekening te houden met, maar ja ons huishouden is nu eenmaal met zijn 2 en af toe 3, heel af en toe ;-)

XXX

24 augustus 2009 om 10:17  

Laten we het vooral positief benaderen.. je jongste voelt zich bij papa of mama gewoon heerlijk geliefd! En dat is super toch?! Fijne week nog met je lastminute vakantiegevoel! Groeten, Corine(THUIS)

24 augustus 2009 om 14:14  
Zara zei

Terwijl ik weer normaal doe (=werken dus) ligt het spul hier thuis nog 1 week thuis te vegeteren in standje 'uit'.
Mijn oudste zit de jongste ook erg in de weg, ik word er soms gek van! Schijnt een normaal verschijnsel te zijn, hoor ik vaak om mij heen (en lees ik hierdus ook!)

24 augustus 2009 om 19:38  

Kan ik me helemaal in vinden!!

25 augustus 2009 om 00:41