28 en 29 mei voorjaarsfair, kom je ook? meld je aan op: tuttemerull@me.com

Emo en HSP-tje...


Veel mensen kennen mij maar voor een gedeelte en dat is goed zo.
Er zijn dingen die je niet deelt met iedereen.
Die deel je alleen met de mensen waar je van houdt, die je vertrouwt.
Maar een ding wat ik wel kan delen is mijn emotionaliteit .
Ik ben een grote emo.
Ik was het altijd al,  maar vanaf het moment dat ik zwanger was van numero uno,  is het alleen maar erger geworden.
Zo kan ik dus niet als fotograaf aan het werk bij bruiloften bijvoorbeeld omdat een fotograaf wordt ingehuurd om foto's te maken en niet om de hele dag een beetje te gaan staan janken.
En geloof me al ken ik ze niet, het trouwmoment, een speech, een huilende moeder, een trotse vader, een liedje, een abc, alles maakt mij aan het janken.
Dat zou te zwaar worden voor me , stel ik heb 2 bruiloften per week dan ben ik 2 dagen aan het snotteren en kom hevig geëmotioneerd thuis om maar niet te praten over de gasten die dan de hele dag denken wat is er met die fotograaf aan de hand?
Een vriendin vertelt me haar bevalling hoe geweldig dat was en beschrijft haar gevoel van de baby voor het eerst zien: ik jank.
Afscheid nemen, ik jank. Mijn kids doen communie: ik jank. Mijn kinderen treden op: ik jank. Mijn kinderen hebben een gedichtje voor vader of moederdag : ik jank.
Ik lees verhalen van vrouwen , andere bloggers, ik jank bijna elke dag wel een keer bij een emotioneel mooi verhaal.
En een film of tv :  jee,  een film daar kan ik ook heel goed bij janken en niet alleen bij romantische maar ook bij kinderfilms of documentaires of een Hello Goodbye.
Ik zou ook geen uitvaartverzorger of verpleegster kunnen zijn , dat verdriet van anderen , ik ben net een spons ik zuig het op en loop er dagen mee rond.
Ik ga dus gewoon emotioneel door het leven en ik heb er mee leren leven, tis nie anders.
Daarnaast ben ik ook nog een HSP-tje , een high sensitive person wat wil zeggen dat je hooggevoelig bent.
Doe de test HIER om te weten of jij hooggevoelig bent...20% van de bevolking is namelijk HSP.
Laat je me de uitslag even weten?

12 reacties:

Zara zei

Met droge ogen heb ik je stukje gelezen. Jij ook HSP? Zusdus weet daar ook alles van! Die schoort ook hoog in de test. Ik reageer qua emotie minder primair. Meestal komen bij mij de tranen pas later maar bij een goede film of 'Spoorloos' of 'Hello goodbye' zit ik ook luidkeels te snotteren hoor.

21 juni 2009 om 21:32  

Ik scoor niet zo hoog bij de test, maar vind de vragen dan ook wel erg zwart-wit.
Soms vind ik dat het lijkt of alles etiketjes moet hebben tegenwoordig. ADHD, PDD-NOS, HSP en nog zo meer. Om gedrag of dingen te verklaren. Wat vindt jij daarvan?

21 juni 2009 om 21:59  
Soes zei

Ik heb kenmerken van HSP. Ik scoorde 18 punten: Je bent gevoeliger voor nuance verschillen dan de meeste andere mensen.
Maar dat wist ik al.

21 juni 2009 om 22:13  
Ilse zei

@Toaske: ik denk dat je niet in een paar vragen echt kan inschatten hoe of wat en dat ik heel gevoelig ben voor alles (vooral spanningen en sfeer) wist ik sowieso al wel hoor heb ik geen test voor nodig.

21 juni 2009 om 22:21  

Ik scoorde 11 punten. Als verwacht bepaald niet HSP dus. Soms ben ik als een olifant in een porceleinkast. Totaal ongevoelig waar dat wel gewenst zou zijn. Maar aan de andere kant kan ik wel zitten snikken bij Hello Goodbye. Of vroeger om Lassie. En daar baal ik dan van.
Verder ben ik het met Toaske eens dat het tegenwoordig lijkt alsof elk vlekje gediagnosticeerd en benoemd moet worden. Terwijl ik denk, we zijn hier in Nederland met 16 miljoen mensen en die zijn allemaal anders. Soit.

22 juni 2009 om 00:17  
Door zei

Ik scoor 16 punten.
Beetje hoog sensitief dus, maar dat wist ik al.
Vooral muziek en (onze) kinderen kunnen mij emotioneel maken.

@Toaske; je hebt wel een punt; ik zie dat op school (waar ik werk) ook.

22 juni 2009 om 07:58  

Weet je dat ik het al dacht dat je HSP bent? Ik heb die test al jaren geleden gedaan en ik scoor 21 of 22, vreselijk dus gewoon.
Ik vind uitvaarverzorger een mooi beroep, maar ja, je kunt daar niet harder gaan zitten huilen dan de familie, dus dat word ik dan maar niet hè? En inmiddels is het zo dat als er thuis iets emo's voorbij komt op tv, dat alle hoofden mijn kant opgaan om te kijken of ik huil en soms krijg ik al zonder te vragen zakdoeken aangereikt... Ik zeg wel eens: het is mijn grootste talent, dat janken. Het is maar goed dat je m'n buurvrouw niet bent, anders zouden ze dijken om ons huis moeten aanleggen! :o)))

22 juni 2009 om 09:33  
Ilse zei

@Allen: ik scoorde 20 punten.
Ja het is idd zo dat men overal een naam voor vind maar dat is vooruitgang , het is juist goed denk ik dat men sommige dingen kan benoemen zoals ADHD er zijn massa's mensen die zichzelf ineens herkennen en opgelucht zijn dat het een naam heeft gekregen juist en ze er wat aan kunnen doen.
Soms benoemd men te snel iemand maar en geeft men snel het beestje een naam maar het kan ook geruststellend zijn voor mensen.

22 juni 2009 om 09:42  
Yuen zei

14 punten hiero!
Ja, de zwangerschap heeft mij menselijker gemaakt. Daarvoor kon ik in een baksteen veranderen als het nodig was. Gelukkig, echt met recht... durf ik iets meer mijn emoties te laten zien.

Ik ben jaloers op mensen die zich durven te laten gaan (afgezien van overdrevenheid).

22 juni 2009 om 16:57  

Wat lachen zeg. Ik scoor echt laag bij die test, ben dus helemaal niet zo emo, dat is ook zo. Kijk maar naar mijn wedding pic's. Robin aan t huilen, maar ik ben koele kikker.

23 juni 2009 om 09:59  

om wat heerlijk om te horen dat er nog veel mensen zijn met doe losse tranen.Ik zeg altijd ik ben te huur voor bruiloften en begrafenissen.Ik jank dan namelijk de ogen uit mijn hoofd.En naar een sinterklaas optocht kan ik ook niet kijken zonder dat ik traantjes krijg...

26 juni 2009 om 21:33  

hihi ik scoor 19 punten,wat had jij zelf?/

26 juni 2009 om 21:35